bedazzled Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Πολλοί γονείς που κάνουν οι ίδιοι χειρονακτικές εργασίες δεν θέλουν το ίδιο για το παιδί τους. Κι ας βγάλανε αυτοί λεφτά και πιθανό να βγάλει και το παιδί αν ακολουθήσει μια τέτοια δουλειά. Θέλουν για το παιδί τους μια πιο "καθαρή" δουλειά. Να μην το τρώει το κρύο κι ο καύσωνας, να είναι με τα κυριλέ τα καθαρά του τα ρούχα στο γραφείο του ή σε ένα ωραίο περιβάλλον. Το βλέπουν έτσι, δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Συμφωνώ στα περισσότερα με αυτά που γράφει ο Basilhs23 απλά παρεξηγείτε το νόημα και τον τρόπο που τα λέει και έχετε πέσει να τον φάτε Εγώ αυτό που δεν μπορώ είναι η αρχοντοχωριατοσύνη. π.χ. εγώ δεν σπούδασα αυτό, ΑΛΛΑ θα στείλω ντε και καλά το παιδί μου να το σπουδάσει! Και μετά θα κορδώνεται σαν γύφτικο σκεπάρνι σε συγγενείς και φίλους ότι το παιδί μου σπουδάζει το τάδε... Με λίγα λόγια είναι φαινόμενο για ψυχανάλυση. Το ότι ο γονιός στερήθηκε κάτι (καλώς ή κακώς), δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ντε και καλά να το προσφέρει αφειδώς στο παιδί του, θέλει δεν θέλει! Θες να σου πω άλλο ένα πρόσφατο παράδειγμα που αποδεικνύει αυτά που λέω; Παιδική παχυσαρκία 50% (παγκόσμια πρωτιά). http://www.pathfinder.gr/stories/4486452/pagkosmia-proth-h-ellada-sthn-kentrikh-paidikh-pahysarkia/ Ναι, πείνασαν οι γονείς/παππούδες στην κατοχή και έτσι δημιουργήθηκε το γνωστό κατοχικό σύνδρομο. Το καταλαβαίνουμε, δεν είμαστε ηλίθιοι! Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο λάθος βασισμένο σε αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος... από το ένα άκρο (πείνα/σκελετωμένοι άνθρωποι) στο άλλο άκρο (παχυσαρκία). Και μετά κοροϊδεύουμε τους Αμερικάνους. Το ότι κάτι είναι παγκόσμια τάση στον δυτικό κόσμο δεν έχει να λέει κάτι. Στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο να αντιγράφουμε τις τάσεις σε υπερβολικό βαθμό και του δίνουμε και καταλαβαίνει. Γι' αυτό δεν υπάρχει ελπίδα. ΥΓ: Το ότι ο γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του, δεν σημαίνει ότι θα πάρει πάντα τις καλύτερες αποφάσεις. Η καλή πρόθεση δεν αρκεί. Το αποτέλεσμα μετράει. 4
Lucifer Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Αναφερόμουν στη λέξη "παρακατιανές", όχι στην, ούτως ή αλλιώς αδιάφορη, φιλοσοφία προηγούμενων γενεών.
zio10 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Εγώ αυτό που δεν μπορώ είναι η αρχοντοχωριατοσύνη. π.χ. εγώ δεν σπούδασα αυτό, ΑΛΛΑ θα στείλω ντε και καλά το παιδί μου να το σπουδάσει! Και μετά θα κορδώνεται σαν γύφτικο σκεπάρνι σε συγγενείς και φίλους ότι το παιδί μου σπουδάζει το τάδε... Με λίγα λόγια είναι φαινόμενο για ψυχανάλυση. Το ότι ο γονιός στερήθηκε κάτι (καλώς ή κακώς), δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ντε και καλά να το προσφέρει αφειδώς στο παιδί του, θέλει δεν θέλει! Θες να σου πω άλλο ένα πρόσφατο παράδειγμα που αποδεικνύει αυτά που λέω; Παιδική παχυσαρκία 50% (παγκόσμια πρωτιά). http://www.pathfinder.gr/stories/4486452/pagkosmia-proth-h-ellada-sthn-kentrikh-paidikh-pahysarkia/ Ναι, πείνασαν οι γονείς/παππούδες στην κατοχή και έτσι δημιουργήθηκε το γνωστό κατοχικό σύνδρομο. Το καταλαβαίνουμε, δεν είμαστε ηλίθιοι! Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο λάθος βασισμένο σε αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος... από το ένα άκρο (πείνα/σκελετωμένοι άνθρωποι) στο άλλο άκρο (παχυσαρκία). Και μετά κοροϊδεύουμε τους Αμερικάνους. Το ότι κάτι είναι παγκόσμια τάση στον δυτικό κόσμο δεν έχει να λέει κάτι. Στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο να αντιγράφουμε τις τάσεις σε υπερβολικό βαθμό και του δίνουμε και καταλαβαίνει. Γι' αυτό δεν υπάρχει ελπίδα. ΥΓ: Το ότι ο γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του, δεν σημαίνει ότι θα πάρει πάντα τις καλύτερες αποφάσεις. Η καλή πρόθεση δεν αρκεί. Το αποτέλεσμα μετράει. Συμφωνώ και με αυτό που λες αλλά καταλαβαίνω κι αυτό που λέει ο Βασίλης.
doctorkostis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Για να γραψω και μια αλλη οπτικη του θεματος, δεν ειναι καλη "επενδυση" για ενα παιδι 18 ετων η ιατρικη, αν θελει να μεινει στην Ελλαδα. Πολλη προσπαθεια, κοπος, κουραση για αβεβαιο-μετριο εισοδημα. Μονο εξωτερικο υπαρχουν καλυτερα στανταρντ, αλλα αυτο σημαινει οτι απο τα 18-19 και μετα ο νεος ξεχναει την Ελλαδα. Θα μου πεις, πιο επαγγελμα εχει εξασφαλισμενο αξιοπρεπες εισοδημα στην Ελλαδα; Οι αντιληψεις γονεων κλπ δυστυχως δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Ξερω περιστατικα που το παιδι ηθελε να γινει γυμναστης γιατι αυτο γουσταρε και η απαντηση ηταν "σε στελνω εξω να σε σπουδασω, θα γινεις γιατρος". Παρε μια ζωη μακρια απο το ονειρο του 18χρονου εαυτου σου να γουσταρεις. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 καλά πως γίνεται να έχουν ανεργία οι γιατροί και τα νοσοκομεια/κεντρα υγείας να έχουν ελλειψεις; 1
Pa0ki Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Και οι δάσκαλοι/καθηγητές άνεργοι είναι και τα σχολεία έχουν ελλείψεις Απλό είναι, δεν υπάρχουν λεφτά για τους μισθούς τους
zio10 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Και οι δάσκαλοι/καθηγητές άνεργοι είναι και τα σχολεία έχουν ελλείψεις Απλό είναι, δεν υπάρχουν λεφτά για τους μισθούς τους Και πολλοί δάσκαλοι - καθηγητές δεν πάνε αναπληρωτές μακριά από τον τόπο τους γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά 1
bedazzled Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Για να γραψω και μια αλλη οπτικη του θεματος, δεν ειναι καλη "επενδυση" για ενα παιδι 18 ετων η ιατρικη, αν θελει να μεινει στην Ελλαδα. Πολλη προσπαθεια, κοπος, κουραση για αβεβαιο-μετριο εισοδημα. Μονο εξωτερικο υπαρχουν καλυτερα στανταρντ, αλλα αυτο σημαινει οτι απο τα 18-19 και μετα ο νεος ξεχναει την Ελλαδα. Θα μου πεις, πιο επαγγελμα εχει εξασφαλισμενο αξιοπρεπες εισοδημα στην Ελλαδα; Οι αντιληψεις γονεων κλπ δυστυχως δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Ξερω περιστατικα που το παιδι ηθελε να γινει γυμναστης γιατι αυτο γουσταρε και η απαντηση ηταν "σε στελνω εξω να σε σπουδασω, θα γινεις γιατρος". Παρε μια ζωη μακρια απο το ονειρο του 18χρονου εαυτου σου να γουσταρεις. Επίσημα οι μισθοί των γιατρών είναι χάλια, ανεπίσημα όμως βγάζανε/βγάζουν τρελά λεφτά με τα φακελάκια και τα ιδιωτικά ιατρεία... αυτά βέβαια οσονούπω θα κοπούν με τις κάρτες από το 2016. Καλοί προορισμοί για γιατρούς είναι Νορβηγία και ΗΑΕ. $100.000/χρόνο minimum.
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Και μετά θα κορδώνεται σαν γύφτικο σκεπάρνι σε συγγενείς και φίλους ότι το παιδί μου σπουδάζει το τάδε... "τον εχω στην Αθηνα, γιατρο τον σπουδαζω" μεχρι "την μεγαλη την εστειλα μπαλετο και το μικρο ποδοσφαιρο" καλά πως γίνεται να έχουν ανεργία οι γιατροί και τα νοσοκομεια/κεντρα υγείας να έχουν ελλειψεις; αν δεν υπηρχαν τοσα free εθελοντικα "κεντρα υγειας" σε λιγο καιρο οι καδοι θα μαζευανε πτωματα (στην Αθηνα τουλ) και τι ειναι αυτο που εμποδιζει τους δακαλους να μπουνε εθελοντικα στα σχολεια; 2
doctorkostis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Επίσημα οι μισθοί των γιατρών είναι χάλια, ανεπίσημα όμως βγάζανε/βγάζουν τρελά λεφτά με τα φακελάκια και τα ιδιωτικά ιατρεία... αυτά βέβαια οσονούπω θα κοπούν με τις κάρτες από το 2016. Καλοί προορισμοί για γιατρούς είναι Νορβηγία και ΗΑΕ. $100.000/χρόνο minimum. Ισχυει, αλλα για μια μικρη μειοψηφια διευθυντων ΕΣΥ, καθηγητων και γιατρων του Κολωνακιου. Δεν αφορα τον νεο που κανει ειδικοτητα ή παει να ανοιξει ενα ιατρειο. Μπορω να σου πω αν θες ποσο πληρωνεται η εφημερια του ειδικευομενου στο ΕΣΥ, αλλα νομιζω αυτα ειναι γνωστα και οφ τοπικ. Το φαινομενο του χρηματισμου ειναι απαραδεκτο, τριτοκοσμικο και πρεπει να εκλειψει τελειως. Δυστυχως, η καρτα δε θα το σταματησει. Μονο οι αυστηρες ποινες και η αλλαγη νοοτροπιας εκατερωθεν μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα. Για τα υπολοιπα που αναφερθηκαν νωριτερα. Ελλειψεις υπαρχουν γιατι δεν υπαρχουν προσληψεις στη δημοσια υγεια, και δεν προβλεπεται να αλλαζει αυτο. Το επιπεδο παρεχομενης υγειας υποβαθμιζεται συνεχως. Α, και αναμονες για εναρξη ειδικοτητας υπαρχουν ελαχιστες πλεον και αυτο μονο σε πολυ δημοφιλεις ειδικοτητες. Αν δεν θελεις καποια απο αυτες, ξεκινας ειδικοτητα εντος λιγων μηνων, οι 5ετεις και πανω αναμονες ανηκουν στο παρελθον. Αιτια ειναι η φυγη των νεων γιατρων στο εξωτερικο για να κανουν ειδικοτητα ή να εργαστουν μετα την ειδικοτητα. Πανω απο 10.000 γιατροι εφυγαν απο την Ελλαδα απο το 2010 και μετα. Και η ταση ειναι αυξητικη. ΜΕ βαση αυτα λοιπον, το να παει καποιος Βουλγαρια να σπουδασει γιατρος μονο εξασφαλιση δε σημαινει. Η νοοτροπια του "σπουδαζει γιατρος, δε θα πεινασει ποτε", θελει αλλη μια γενια για να αλλαξει, δυστυχως. 3
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 ωραια, και η λύση ποια ειναι; να μην σπουδάζει ο κόσμος ιατρική γιατι το κράτος δεν κάνει προσλήψεις;
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 αν γουσταρουν να ασχοληθουν με αυτο και να βγαλουν και τα αναλογα χρηματα που χρειαστηκαν για τις σπουδες... μαλλον για την ωρα θα εχουν καλυτερη τυχη εκτος Ελλαδας (τουλαχιστον μεχρι να ξεκαθαρισει η φαση με τους γιατρους-ταχυδρομους) ή εχουν μπαγιοκο να ζησουν και να ανοιξουν (και να συντηρησουν) δικο τους μαγαζακι 1
doctorkostis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 ωραια, και η λύση ποια ειναι; να μην σπουδάζει ο κόσμος ιατρική γιατι το κράτος δεν κάνει προσλήψεις; Εχουμε ηδη πληθωρισμο γιατρων και τη μεγαλυτερη αναλογια γιατρων/πληθυσμο στον κοσμο, χωρις δυνατοτητα απορροφησης. Το κρατικο κοστος για καθε φοιτητη που τελειωνει την ιατρικη Αθηνων ειναι λιγο κατω απο 100.000 ευρω. Χρηματα τα οποια δεν ξοδευει η Γερμανια, Σουηδια, Αγγλια που τελικα απασχολει το γιατρο αυτο. Εγω βλεπω ενα παραδοξο εδω. Ο περιορισμος των εισακτεων ειναι μια απαντηση γιατι παραγουμε ενα "προιον" που δε χρειαζομαστε. Ετσι και αλλιως η αυξηση των εισακτεων τα τελευταια 15 χρονια εγινε για καθαρα ψηφοθηρικους λογους. Οτι θελει να σπουδασει ο καθενας, σαφως. Αναλογα βεβαια με τις δυνατοτητες του. Δε γινεται ο μαθητης που ειχε μεσο ορο 10 μαθηματικα στο λυκειο και δεν εγραψε τιποτα πανελληνιες να θελει να παει πολυτεχνειο. Δεν το αναφερω ως "δεν εχει το δικαιωμα", το αναφερω ως ανεφικτο και ουτοπικο. Ακομα και αν βρει πανεπιστημιο να τον δεχτει στο εξωτερικο, οι πιθανοτητες αποτυχιας ειναι τεραστιες. Απο την αλλη, αν ειναι ονειρο ζωης και απωθημενο και δεν ξερω εγω τι αλλο, σαφως και ο καθενας μπορει να σπουδασει οτι γουσταρει. 3
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 ωραια, υπάρχουν ελλείψεις και δεν υπάρχει δυνατοτητα απορρόφησης, go figure out... το ότι έχουμε την μεγαλύτερη αναλογία γιατρών/πληθυσμο μου φαινεται λίγο ουρμπανια, υπάρχουν κάτι στατιστικα του WHO που ειναι όντως στις πρώτες θέσεις αλλά ειναι απο το 2001. Κάτι πιο προσφατο δεν βρήκα... αυτο με τις εξετάσεις έχεις μια βάση, αλλά όχι ότι αν κάποιος δεν γράψει καλά στις πανελλήνιες δεν έχει ελπίδα να γίνει γιατρός, θελει όμως περισσοτερη δουλεια. σιγά μην σε αντιπροσωπευει για μια ζωη το τι έγραψες στις πανελλήνιες
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 αν ο αλλος (ασθενης/γιατρος κτλ κτλ) δεν χαμπαριαζει μαθηματικα, πως θα κατσει να υπολογισει τις δοσεις απο τα φαρμακα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα