Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και τα 2 ανθρωποι τα σχεδιασαν

Καλά ναι αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να είσαι τοπ για να δουλέψεις στα ΙΚΕΑ ενώ για την ferrari υποθέτω πως πρέπει να είσαι. Δεν υποτιμώ τα ΙΚΕΑ, ίσα ίσα που τα συμπαθώ και τα θεωρώ και όμορφα, αλλά δεν ξέρω αν η ίδια η εταιρεία ψάχνει για τοπ σχεδιαστές για τα προϊόντα της (δεν ξέρω κι αν βγαίνει με τις τιμές που έχει, ένας τοπ θα πληρωθεί και πολλά λεφτά!)

Δημοσ.

Δεν το θυμάμαι και να σου πω την αλήθεια σε είχα για μεγαλύτερο! :)

μην αρχισουμε τωρα για τα μεγεθη, γιατι δεν με συμφερει

Το ασπρο μαλλι ξεγελαει (μεχρι να ανοιξω το στομα μου...)

Καλά ναι αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να είσαι τοπ για να δουλέψεις στα ΙΚΕΑ ενώ για την ferrari υποθέτω πως πρέπει να είσαι. Δεν υποτιμώ τα ΙΚΕΑ, ίσα ίσα που τα συμπαθώ και τα θεωρώ και όμορφα, αλλά δεν ξέρω αν η ίδια η εταιρεία ψάχνει για τοπ σχεδιαστές για τα προϊόντα της (δεν ξέρω κι αν βγαίνει με τις τιμές που έχει, ένας τοπ θα πληρωθεί και πολλά λεφτά!)

ενας "τοπ" θα πληρωθει πολλα λεφτα μονο και μονο για να αναφερει η εταιρια το ονομα του...

• Like 1
Δημοσ.

Εμετός.

Στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου άρα και στην Ελλάδα, μετά το 1950 και το τέλος των πολέμων το μοντέλο που ακολουθείται τόσο με κρατική βοήθεια όσο και η επιθυμία και η βοήθεια της οικογένειας προς το παιδί είναι να προσπαθεί να σπουδάσει το παιδί σε μια σχολή και να ακολουθήσει το επάγγελμα που σπούδασε. Αυτό εντείνεται όλο και περισσότερο όσο περνάει ο χρόνος παγκοσμίως, ακόμα και στην Ινδία και σε φτωχές χώρες, υπάρχουν τάσεις και επιθυμία για σπουδές σε όλο και περισσότερους. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, οι κοινωνικές αντιλήψεις που έχουν διαμορφωθεί είναι οτι όποιος δεν καταφέρει να σπουδάσει κάτι θεωρείται αποτυχία είτε σου αρέσει είτε οχι. Πάντα θα θέλει ο γονέας σπουδές για το παιδί και τις καλύτερες που γίνεται, ακόμα και ιατρική πολυτεχνείο ή νομική να περάσει το παιδί ο γονέας μπορεί να ήθελε αντι για Ελλάδα να πάει στην Αμερική για ακόμα καλύτερη απόκατάσταση.

Αυτά όλα θεωρητικά, πρακτικά μπορεί ένας άνθρωπος να μην έχει σπουδάσει τίποτα και να είναι πιο ευτυχησμένος από έναν που να έχει σπουδάσει και να είναι άνεργος, μπορεί να έχει και υψηλότερες απολαβές από κάποιον που σπούδασε. Για αυτό και δεν θα πρέπει ο γονέας να καταπιέζει το παιδί του για κάτι αλλά είναι απολύτως λογικό να του λέει την επιθυμία του. Τα "θέλω" οι φιλοδοξίες και οι επιθυμίες στον άνθρωπο δεν έχουν φραγμούς και όρια, ασχέτως του τι θα μπορέσει να επιτύχει στην πράξη.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σπάζονται κάποιοι επειδή ο γονιός θέλει το παιδί του να γίνει γιατρός δικηγόρος και μηχανικός. Είναι λογικό να μην γουστάρει ο γονέας να ακολουθήσει το παιδί χειρονακτικές παρακατιανές δουλειές και να μην σπουδάσει τίποτα. Ο γονέας θέλει το καλύτερο για το παιδί του και αυτό είναι λογικό και θεμιτό, δεν μπορείς να απαγορεύσεις από τον γονέα ούτε να υποδείξεις τι επιθυμεί ούτε τι θα συμβουλεύει να σπουδάσουν και να γίνουν τα παιδιά του.

ο γονεας πρεπει να καταλαβει οτι οι αποψεις του ειναι 1-2 γενιες πισω, ασχετα αν μπορει να εχει μια πρακτικη εμπειρια οσον αφορα την ζωη

το να κανεις το παιδι μια μικρογραφια της παρτης σου, ειναι full αποτυχια...

----

σε καθε περιπτωση καλο ειναι να ψαχνεις την δημιουργια (vs βολεμα) - εξελιξη (vs carrera ) στην δουλεια σου

• Like 2
Δημοσ.

Με επιβεβαιώνεις ότι στην Ελλάδα θεωρούμε τα τεχνικά επαγγέλματα «κατώτερα» (άσχετα αν ηλεκτρολόγοι/υδραυλικοί βγάζουν πολλαπλάσια από γιατροδικηγόρους)...

Είναι θέμα κουλτούρας και σαθρού εκπαιδευτικού συστήματος. Δες τι γίνεται στην Γερμανία όπου δεν υπάρχουν τέτοια κολλήματα.

Καμία ελπίδα όντως για αυτή την χώρα! Ειδικά όταν ακούω τέτοιες απόψεις από νέους ανθρώπους (τους παλιούς τους δικαιολογώ)...

Την περίπτωση να μην θέλει να γίνει υδραυλικός και ηλεκτρολόγος αλλά να ακολουθήσει κάτι που θα πρέπει να το σπουδάσει και να μην ενδιαφέρεται αν ο υδραυλικός βγάζει περισσότερα χρήματα αλλά να του αρέσει το είδος της δουλειάς την σκέφτηκες;

Δημοσ.

βαλε και λαπαροσκοπικη που θελει extra training

Την περίπτωση να μην θέλει να γίνει υδραυλικός και ηλεκτρολόγος αλλά να ακολουθήσει κάτι που θα πρέπει να το σπουδάσει και να μην ενδιαφέρεται αν ο υδραυλικός βγάζει περισσότερα χρήματα αλλά να του αρέσει το είδος της δουλειάς την σκέφτηκες;

σιγουρα χρειαζομαστε ανθρωπους-επαγγελματιες που ασχολουνται απο ενδιαφερον-επιλογη

VS

βολεψακηδες που ειχαν μπαμπα πχ υδραυλικο "θα εχεις ετοιμο πελατολογιο"

Δημοσ.

ο γονεας πρεπει να καταλαβει οτι οι αποψεις του ειναι 1-2 γενιες πισω, ασχετα αν μπορει να εχει μια πρακτικη εμπειρια οσον αφορα την ζωη

το να κανεις το παιδι μια μικρογραφια της παρτης σου, ειναι full αποτυχια...

----

σε καθε περιπτωση καλο ειναι να ψαχνεις την δημιουργια (vs βολεμα) - εξελιξη (vs carrera ) στην δουλεια σου

Μπλα μπλα μπλα. Ο γονέας λέει στο παιδί του τι θέλει τι του αρέσει και τι θεωρεί αυτός το καλύτερο ακόμα και αν είναι 100 γενιές πίσω ακόμα και αν ο γονέας μεγάλωσε στο χωριό και θα πει στο παιδί τράβα σε κανένα χωράφι να βόσκεις τα γίδια. Αυτό που δεν πρέπει να κάνει είναι να το καταπιέζει. Τα υπόλοιπα περι μικρογραφιών και αποτυχίας είναι να έχουμε να λέμε.

• Like 1
Δημοσ.

Την περίπτωση να μην θέλει/μπορεί να γίνει γιατροδικηγόρος το παιδί, αλλά να τον πιέζει ο γονιός, την σκέφτηκες;

Ρητορική ερώτηση...

Δημοσ.

βαλε και λαπαροσκοπικη που θελει extra training

σιγουρα χρειαζομαστε ανθρωπους-επαγγελματιες που ασχολουνται με ενδιαφερον

VS

βολεψακηδες που ειχαν μπαμπα πχ υδραυλικο "θα εχεις ετοιμο πελατολογιο"

Δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίζουμε την συζήτηση. Ας καθήσουν κάποιοι να γκρινιάζουνε. Εγώ ανέφερα τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις τάσεις στον δυτικό κόσμο και παγκοσμίως, η σπουδή και το πτυχίο θεωρούνται απαραίτητα εφόδια και δίνουν πλεονεκτήματα στον άνθρωπο τόσο πνευματικά και οχι μόνο, όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν, αν το παιδί έχει μεγαλύτερη εξυπνάδα και οξυδέρκεια από τον γονέα στο τι τον συμφέρει περισσότερο και μπορεί αν βρει τι του αρέσει ας κάνει αυτό που θέλει.

Καλό μεσημέρι.

• Like 1
Δημοσ.

για να γινει καλος υδραυλικος (και να μην ειναι απλα θυμα του marketin' των ανταλλακτικατζηδων) θα πρεπει να χαμπαριασει σιγα-σιγα εξτρα "ακαδημαικο stuff"

Δημοσ.

Την περίπτωση να μην θέλει/μπορεί να γίνει γιατροδικηγόρος το παιδί, αλλά να τον πιέζει ο γονιός, την σκέφτηκες;

Ρητορική ερώτηση...

Ξαναδιάβασε τα προηγούμενα post που έγραψα για το θέμα της πίεσης. Η λύση "επειδή με πιέζει ο γονέας να σπουδάσω το τάδε" εγώ δεν θα το κάνω και ως αντίδραση θα γίνω οικοδόμος και υδραυλικός είναι εξίσου κακή λύση με την πίεση του γονιού.

• Like 1
Δημοσ.

Στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου άρα και στην Ελλάδα, μετά το 1950 και το τέλος των πολέμων το μοντέλο που ακολουθείται τόσο με κρατική βοήθεια όσο και η επιθυμία και η βοήθεια της οικογένειας προς το παιδί είναι να προσπαθεί να σπουδάσει το παιδί σε μια σχολή και να ακολουθήσει το επάγγελμα που σπούδασε. Αυτό εντείνεται όλο και περισσότερο όσο περνάει ο χρόνος παγκοσμίως, ακόμα και στην Ινδία και σε φτωχές χώρες, υπάρχουν τάσεις και επιθυμία για σπουδές σε όλο και περισσότερους. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, οι κοινωνικές αντιλήψεις που έχουν διαμορφωθεί είναι οτι όποιος δεν καταφέρει να σπουδάσει κάτι θεωρείται αποτυχία είτε σου αρέσει είτε οχι. Πάντα θα θέλει ο γονέας σπουδές για το παιδί και τις καλύτερες που γίνεται, ακόμα και ιατρική πολυτεχνείο ή νομική να περάσει το παιδί ο γονέας μπορεί να ήθελε αντι για Ελλάδα να πάει στην Αμερική για ακόμα καλύτερη απόκατάσταση.

Αυτά όλα θεωρητικά, πρακτικά μπορεί ένας άνθρωπος να μην έχει σπουδάσει τίποτα και να είναι πιο ευτυχησμένος από έναν που να έχει σπουδάσει και να είναι άνεργος, μπορεί να έχει και υψηλότερες απολαβές από κάποιον που σπούδασε. Για αυτό και δεν θα πρέπει ο γονέας να καταπιέζει το παιδί του για κάτι αλλά είναι απολύτως λογικό να του λέει την επιθυμία του. Τα "θέλω" οι φιλοδοξίες και οι επιθυμίες στον άνθρωπο δεν έχουν φραγμούς και όρια, ασχέτως του τι θα μπορέσει να επιτύχει στην πράξη.

Φιλε, το ξερεις οτι ο φανοποιος ή ο ιδιοκτητης συνεργειου βγαζει πιο πολλα απο εσενα;

Ή οτι η νυχατζου που τελειωσε το ιεκ βγαζει πιο πολλα απο εμενα που πηγα σε αει ή χειροτερα απο την ξαδερφη μου που τελειωσε πολυτεχνειο και εκανε 2 μεταπτυχιακα;

• Like 1
Δημοσ.

Πολλοί γονείς που κάνουν οι ίδιοι χειρονακτικές εργασίες δεν θέλουν το ίδιο για το παιδί τους. Κι ας βγάλανε αυτοί λεφτά και πιθανό να βγάλει και το παιδί αν ακολουθήσει μια τέτοια δουλειά. Θέλουν για το παιδί τους μια πιο "καθαρή" δουλειά. Να μην το τρώει το κρύο κι ο καύσωνας, να είναι με τα κυριλέ τα καθαρά του τα ρούχα στο γραφείο του ή σε ένα ωραίο περιβάλλον. Το βλέπουν έτσι, δεν μπορώ να τους κατηγορήσω.

Συμφωνώ στα περισσότερα με αυτά που γράφει ο Basilhs23 απλά παρεξηγείτε το νόημα και τον τρόπο που τα λέει και έχετε πέσει να τον φάτε :)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...