achilles_g_ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Το σπίτι αποτελείται από δύο διαμερίσματα, ένα σε κάθε όροφο. Στο πάνω διαμέρισμα βρίσκεται το modem router ( draytek vigor 2710n). Στον κάτω όροφο, ακριβώς κάτω από το ρουτερ έχω βάλει extender (netgear 2500rp) το οποίο μου δίνει καλύτερο σήμα wifi και επιπλέον συνδέεται ασύρματα με ένα accesspoint σε λειτουργία client που έχω στο σαλόνι καικαταλήγει στο media player. Με την υπάρχουσα συνδεσμολογία στριμάρω ταινίες mkv 1080p από το nas μου, που είναι συνδεδεμένο στο draytek. Γενικά δεν έχω προβλήματα, είμαι ευχαριστημένος. Το πολύ να παγώσει καμιά φορά η εικόνα για το 1 sec, μπορεί και καθόλου. Σκέφτομαι να αγοράσω powerline, ώστε να το συνδέσω με το extender και μετά να μου δώσει ενσύρματα στο media player. Θα δουλέψει αυτή η συνδεσμολογία ή το powerline πρέπει να είναι συνδεδεμένο κατευθείαν στο ρουτερ? ( Τα διαμερίσματα έχουν ξεχωριστό πίνακα και χελώνα ). Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2015 από achilles_g_
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην παίξει όπως το λες! Αν κατάλαβα καλά, θέλεις το 2500rp να δώσει ethernet στο powerline και το δεύτερο powerline του ζεύγους να δώσει ethernet στο media player. Καλό φαίνεται.
achilles_g_ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Ακριβώς. Αλλά όσες οδηγίες και αν διάβασα έλεγαν σύνδεση στο ρούτερ. Επίσης οι θύρες ethernet του extender είναι 10/100. Φαντάζομαι το να πάω σε gigabit powerline είναι άσκοπο.
Bspus Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Γενικως το ολο εγχειρημα μου φαινεται ασκοπο εφοσον αυτο που εχεις τωρα λειτουργει. Απλως προσθετεις αλλο ενα πιθανο point of failure, γιατι και τα powerlines που και που τα τρωνε τα κολληματα τους. Επισης μην ελπιζεις για τις ονομαστικες ταχυτητες που αναφερουν. Gigabit δεν θα πιασεις. Εχω βαλει 500ρια στο σπιτι του πατερα μου (4 συνολικα) και οταν παω να μεταφερω μεγαλα αρχεια αντε να πιανω 50-80mbit. Βεβαια εσυ εχεις ενα ζευγος μονο οποτε θα πηγαινεις καλυτερα αλλα και παλι το 100mbit του extender δεν θα σε κραταει πολυ πισω.
harris78 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Από 600 και πάνω τα powerlines χρησιμοποιούν νέα βελτιωμένη τεχνολογία. Εγώ έχω 1200ρια και πάνε σφαίρα. Βλέπεις hd ταινία άνετα... Και ποτέ δεν μου κολλάνε σε τριφασικό μάλιστα. (Devolo 1200+ 6 στο σύνολο) Εγώ θα καταργούσα πάντως τελείως τον extender (αφού ρίχνει και την ταχύτητα στο μισό) και θα είχα μόνο powerlines. Αν χρειάζεσαι και ασύρματο υπάρχουν powerlines που δίνουν και ασύρματα.
Bspus Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δεν μπορει να το καταργησει γιατι δεν θα δουλεψει το powerline μεταξυ των διαφορετικων διαμερισματων 1
skiabox Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Εγώ έχω κάτι tp-link 85mbps και χάνουν πακέτα από ότι βλέπω μέσα από ping(25% περίπου). Δηλαδή δεν είναι για σοβαρή χρήση. Και σε πιο μακρινό δωμάτιο δεν έχει καθόλου λήψη.
achilles_g_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Αν πάω σε powerline κοιτάζω μόνο για devolo (έχω και τριφασικό ρεύμα).
poulinos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 a.devolo Passthrough που παιζουν και σε τριφασικο. β.και αυτα που γραφουν 500Mbps προσεχε τα γιατι θα δεις απο κατω να λενε 100 ara ethernet και οχι gigabit ethernet αρα πανω απο 100 δεν θα φτασει. επισης ναι εχουν και με wifi. Εγώ έχω κάτι tp-link 85mbps και χάνουν πακέτα από ότι βλέπω μέσα από ping(25% περίπου). Δηλαδή δεν είναι για σοβαρή χρήση. Και σε πιο μακρινό δωμάτιο δεν έχει καθόλου λήψη. μηπως καμια συσκευη συγκεκριμενη στο κανει το θεμα?ειναι Passthrough?β.μηπως προβλημα με την γειωση?ναι ειναι κατι απλο τα powerline. Γενικως το ολο εγχειρημα μου φαινεται ασκοπο εφοσον αυτο που εχεις τωρα λειτουργει. Απλως προσθετεις αλλο ενα πιθανο point of failure, γιατι και τα powerlines που και που τα τρωνε τα κολληματα τους. Επισης μην ελπιζεις για τις ονομαστικες ταχυτητες που αναφερουν. Gigabit δεν θα πιασεις. Εχω βαλει 500ρια στο σπιτι του πατερα μου (4 συνολικα) και οταν παω να μεταφερω μεγαλα αρχεια αντε να πιανω 50-80mbit. Βεβαια εσυ εχεις ενα ζευγος μονο οποτε θα πηγαινεις καλυτερα αλλα και παλι το 100mbit του extender δεν θα σε κραταει πολυ πισω. τα 500αρια θα δεις οτι γραφουν 100αρα ethernet αρα το 500 ειναι .... επισης για να παιξει 500 ακομα και gigabit Να εχει προυποθετει οτι το ρουτερ ή το Repeater εχουν gigabit.επισης αν παιρνει απο repeater θα πρεπει να εχει κανα ac repeater για να μην καθυστερει το ασυρματο. Το σπίτι αποτελείται από δύο διαμερίσματα, ένα σε κάθε όροφο. Στο πάνω διαμέρισμα βρίσκεται το modem router ( draytek vigor 2710n). Στον κάτω όροφο, ακριβώς κάτω από το ρουτερ έχω βάλει extender (netgear 2500rp) το οποίο μου δίνει καλύτερο σήμα wifi και επιπλέον συνδέεται ασύρματα με ένα accesspoint σε λειτουργία client που έχω στο σαλόνι καικαταλήγει στο media player. Με την υπάρχουσα συνδεσμολογία στριμάρω ταινίες mkv 1080p από το nas μου, που είναι συνδεδεμένο στο draytek. Γενικά δεν έχω προβλήματα, είμαι ευχαριστημένος. Το πολύ να παγώσει καμιά φορά η εικόνα για το 1 sec, μπορεί και καθόλου. Σκέφτομαι να αγοράσω powerline, ώστε να το συνδέσω με το extender και μετά να μου δώσει ενσύρματα στο media player. Θα δουλέψει αυτή η συνδεσμολογία ή το powerline πρέπει να είναι συνδεδεμένο κατευθείαν στο ρουτερ? ( Τα διαμερίσματα έχουν ξεχωριστό πίνακα και χελώνα ). οχι θα παιξει πανω σε οποιαδηποτε συσκευη ασχετα που λενε adsl router.αυτο βλεπει ethernet.δεν το νοιαζει τι ethernet ειναι.αν δηλαδη ειναι απο ρουτερ ειναι απο Switch ειναι απο vdsl router ειναι απο αλλο Powerline ή δεν ξερω τι. Ακριβώς. Αλλά όσες οδηγίες και αν διάβασα έλεγαν σύνδεση στο ρούτερ. Επίσης οι θύρες ethernet του extender είναι 10/100. Φαντάζομαι το να πάω σε gigabit powerline είναι άσκοπο. εκτος αν το παρεις gigabit για μελλοντικη χρηση. 1
achilles_g_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δυστυχώς ούτε το ρούτερ ούτε το repeater έχουν gigabit θύρες. Αργότερα θα αναβαθμιστούν και αυτά. Απλά λυπάμαι το εξαιρετικό draytek, εκτός και αν αποφασίσω να το δώσω. Όσο για τα powerline,θέλω να δοκιμάσω για να έχω και άποψη. Κι επειδή δεν παίρνεις και κάθε μέρα κοιτάζω τα devolo 650 και 1200.
poulinos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 γιατι το λυπασαι το draytek?το gigabit θα εχει νοημα για μεταφορα αρχειων οποτε μπορει να μπει ενα gigabit switch πιο πριν.devolo πας με κλειστα ματια απλα να ξερεις οτι ειναι ακριβα.μετα μοντελο διαλεγεις αναλογως τα λεφτα σου.αν αλλαξεις το 2710 ναι μπορεις να παρεις το 2760 που ειναι και gigabit και (vdsl για μελλοντικη χρηση).το πιο καλο θα ηταν να ριξεις ενα καλωδιο εξωτερικα.θα πετυχαινες full ταχυτητα και δεν θα ειχες το limit του repeater που αυτο ειναι που σε σκιζει στην ταχυτητα. σιγουρα βεβαια θα παιξεις καλυτερα γιατι απο το netgear και μετα θα εισαι με καλωδιο οποτε θα καταργησεις το δευτερο ap που παιζει σε client το οποιο σου ριχνει ακομα πιο πολυ την ταχυτητα.χανεις αρκετα λογω οτι εχεις στην ουσια ενα wireless να κανει repeat απο το draytek και αλλο ενα wireless να κανει repeat απο το netgear.οτι καταργησεις θα δωσει ταχυτητα.εκτος οπως ειπα αν μπορει να μπει καλωδιο απο το draytek μεχρι το netgear ή ακομα και μεχρι τον player.γενικως το βασικο θα ηταν να ειναι καλωδιακα το netgear.μετα αμα δωσεις και με powerline ενταξει η απωλειαθα ειναι ελαχιστη.
achilles_g_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Το λυπάμαι εννοώ ότι είχα δώσει τόσα χρήματα για να το βάλω τώρα στο ντουλάπι, αν και με περιορίζει, δεν είναι ac, δεν υποστηρίζει 5 ghz, δεν έχει gigabit ports. Για να ανοίξω τρύπες για καλώδιο λίγο χλωμό. Αργότερα έτσι και αλλιώς το κάτω διαμέρισμα θα έχει τη δική του γραμμή τηλεφώνου. Απλά σκέφτομαι αυτή τη στιγμή αλλάζοντας συνδεσμολογία να πάρω το περισσότερο που μπορώ. Αν και επαναλαμβάνω ότι δεν έχω ιδιαίτερο θέμα τώρα, απλά έχω το μικρόβιο της αλλαγής και της δοκιμής. Από τα στατιστικά του netgear βλέπω ότι το σήμα του draytek λαμβάνεται σε ποσοστό 73% και το link rate είναι 300 Mbps. Στην ουσία η απώλεια είναι ελάχιστη, ενώ και το κατέβασμα αρχείων στο κάτω διαμέρισμα γίνεται στο όριο της γραμμής. Τώρα που δοκίμασα το speedtest 15.91 Mbps μου δίνει στο πάνω διαμερισμα στο draytek και 15.81 στο κάτω μέσω του netgear. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2015 από achilles_g_
poulinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 ναι δεν ειναι ac δεν ειναι Vdsl δεν εχει gigabit το 2710.η το πουλας και πας σε κανα 2760(δεν ειναι dual band,δεν ειναι ac)ή το κρατας και παιζεις οπως εισαι τωρα απλα βελτιωνεις το κατω κομματι δηλαδη απο το Repeater φευγεις με Powerline για τον Media player και οχι ασυρματα.στο ιντερνετ ναι δεν σημαινε οτι θα εχεις θεμα μια που το ιντερνετ ειναι μεχρι 24 και εσυ οπως λες εχεις πολυ καλο Link. αλλα και με το powerline θα εχει και λιγοτερο traffic το Netgear διοτι θα κανει Link μονο με το Draytek και οχι με το ap που το εχεις σαν client, αλλα και θα εχεις καλυτερη ταχυτητα γιατι θα ειναι σαν να παιζεις σχεδον με ethernet με τον Media player.εκτος αν απο το Netgear μπορεις να πας με ethernet Μεχρι τον Media player οποτε να παιζει μονο ενα Repeater και να μην χρεωθεις το κοστος των powerlines. παντως ναι δεν το βαζεις ντουλαπι.το πουλας.μια χαρα θα φυγει. εχω πετυχει και technicolor που επαιζε με repeater tp link 801nd.στο technicolor wireless ειχα 20 Mbit.στο repeater παρολο που ηταν οπτικη επαφη με το technicolor ειχα την μιση ταχυτητα ακριβως.προσπαθει να κανει ολο το traffic μεσα απο ενα radio wifi οποτε και κοβει πολυ.αν ηταν Dual radio το repeater ναι θα ηταν καλυτερα αλλα σε single radio ζοριζει.οποτε και σενα με powerline θα παιξεις καλυτερα. εσενα βεβαια το Netgear ειναι πολυ καλυτερο σε ολα απο το tp link 801nd ειναι και Dual band.
Mpiftekis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Τα διαμερίσματα έχουν το ίδιο ρολόι ΔΕΗ; Ρωτάω γιατί έγραψες ότι έχουν διαφορετικό πίνακα.
achilles_g_ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Η αγορά powerline έγινε. Σαν future proof πήρα τα devolo 1200+ wifi. Όπως είπα τα διαμερίσματα έχουν ξεχωριστό ρολόι δεή, οπότε τα powerline θα συνδεθούν μετά το netgear.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα