Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.. Ο SSD μου αυτη τη στιγμη εχει 1,5ΜΒ ελευθερο χωρο και δε ξερω τι να κανω..

Κατα καιρους μου εφτανε στα κοκκινα, αλλα εκανα μερικα βηματακια κ αδειαζε παλι..
Αυτη τη φορα ξεπερασε τον εαυτο του ομως!

Αρχικα να πω πως δοκιμασα αυτα τα βηματα εδω (οπως κ παλιοτερα κ αδειαζε):
http://www.pvladov.com/2012/10/free-up-disk-space-on-ssd-in-windows-7.html

Διαβασα επισης κ αυτο το ποστ που λεει πανω κατω τα ιδια
http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/

Εκανα clean, defragment τπτ τζιφος, παπαλα ο ssd!

Πηγα να εγκαταστησω το visual studio στον αλλον σκληρο για να κανω μια ασκηση για ενα φιλο κ κοιτωντας το program files παρατηρησα αυτο το χαλι:
nwg0v4.jpg

Καμια ιδεα? :(

Δημοσ.

1) Τρέξε την εντολή στο CMD: powercfg -h off

2) Άδειασε τους φακέλους C:\Windows\Temp - C:\Windows\Preferch - C:\User\Name\AppData\Local\Temp

3) Κάνε Uninstall τον Firefox και κατέβασε τον καινούργιο.. Άκου εκει 4.45GB εγκατάσταση.. Κάτι πάει στραβά με τον Firefox..

Εdit:

+4) Εγκατέστησε το Wise Disk Cleaner, θα σβήσει τα παλιά updates (setup files) και θα γλυτώσεις καμια 2-3GB σίγουρα...

Με όλα αυτά κέρδισες σίγουρα καμια 10αρια GBytes.. ;)

Δημοσ.

Δεν είδα αν το λένε κάπου στα βήματα που κάνεις ή αν έχεις στον δίσκο το λειτουργικό, αλλά αν το έχεις, τότε:

Δεξί κλίκ στον σκληρό->ιδιότητες->εκκαθάριση δίσκου->όταν τελειώση η διαδικάσια και σου βγάλει το νέο παράθυρο με τις 2 καρτέλες πας στην δεύτερη (λογικά λέει ''περισσότερες επιλογές'' η καρτέλα αυτή)->και επιλέγεις το 2ο κάτω εκκαθάριση και σου βγάζει μετά ''είστε σίγουρος ότι θέλετε να διαγραφούν όλα τα αντίγραφα ασφαλείας εκτός από το τελευταίο?'' πατάς διαγραφή/delete ότι σου λέει και σου απελευθεροντονται 4-5gb.

post-182562-0-92576300-1445041059_thumb.png

post-182562-0-05546000-1445041062_thumb.png

post-182562-0-83829100-1445041063_thumb.png

ΥΓ: Σε ένα λάπτοπ που το έκανα τώρα, από 92.3gb ελεύθερα πήγε στα 97.3gb. 

Και στον σταθερό το κάνω που και που (830 samsung αν και δεν έχω ιδιαίτερο θέμα, γύρω στα 50gb διαθέσιμα έχει πάντα) και ελευθερόνονται 4-5gb.

Δημοσ.

Αφού κάνεις cleanup και συμμαζέψεις το profile του Firefox (delete cache/history/temp κλπ), δοκίμασε να τρέξεις αυτό το πρόγραμμα http://portableapps.com/apps/utilities/windirstat_portable(είναι portable, οπότε μπορείς να το βάλεις σ ενα στικάκι, γιατί χώρο για εγκατάσταση δε το κοβω να έχεις). 

Θα σου δείξει ποιοι φάκελοι καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο κι έπειτα μπορείς να κρίνεις αν μπορείς να σβήσεις κάτι απ αυτούς, αν βρείς πχ φάκελο με 20gb ταινείες, σειρές κλπ, είναι μια καλή αρχή.

Επίσης αν έχεις πολλή ram μπορείς να μειώσεις το μέγιστο μέγεθος του pagefile και αν δεν χρησιμοποιείς hibernation, να το απενεργοποιήσεις τελείως.

Δημοσ.

Αρχικα ευχαριστω για το ενδιαφερον κ την αμεση ανταποκριση σας

@aris22gr εχω κανει το 1+2, διεγραψα κ τον firefox
εχω τρεξει το cclceaner ετρεξα και το wise disk cleaner που μ προτεινες, k advanced 
το αποτελεσμα 1+κατι GB... :(

@stratigos24 εχω κανει ηδη clean και διαγραφη backup :S
 ειμαι στα 2Gb free space δν μπορω να σβησω κατι αλλο.
Καμια ιδεα για να συμπτηξω ολα αυτα τα microsoft packages με καποιον τροπο? Μου φαινονται υπερβολικα 

edit
@angmar εχω κανει τα βηματα με το pagefile και hibernation. επισης ετρεξα το spacesniffer που ειναι μαλλον παρομοιο με αυτο που μ προτεινεις κ η αληθεια ειναι πως φοβαμαι λιγο να επεμβω η να σβησω κατι μη τα κανω χαλια!
29l064j.jpg

Ο ssd εχει μονο το λειτουργικο κ προγραμματα που δν μπορουν να πανε στον αλλον δισκο, για αποθηκευση, παιχνιδια, ταινιες οπως λες κλπ εχω hdd
o ssd εχει γεμισει μονο με drivers, updates  κλπ κ αυτο ειναι π με τρελαινει!

Δημοσ.

Eγώ αυτο που βλέπω είναι ότι έχεις στο φάκελο Nvidia 7.4GB, και πολλά άλλα περιττά..

Προτίνω να κάνεις ένα Clean Install... Format δηλαδή, φαίνεται ότι έχει παραφορτωθει το μηχάνημα με άχρηστα αρχεία.. Με τα νέα Updates δε θα γεμίσει πάνω απο 1-2GB, δηλαδή με ένα Clean Install και προγράμματα θα έχεις το πολύ 15-16GB κατελλειμένα.

• Like 1
Δημοσ.

Eγώ αυτο που βλέπω είναι ότι έχεις στο φάκελο Nvidia 7.4GB, και πολλά άλλα περιττά..

Προτίνω να κάνεις ένα Clean Install... Format δηλαδή, φαίνεται ότι έχει παραφορτωθει το μηχάνημα με άχρηστα αρχεία.. Με τα νέα Updates δε θα γεμίσει πάνω απο 1-2GB, δηλαδή με ένα Clean Install και προγράμματα θα έχεις το πολύ 15-16GB κατελλειμένα.

H αληθεια ειναι αυτη φιλε, ειναι αφορμαριστος ο δισκος 2-3 χρονια κ οπως ειπα εχει γεμισει μονο με updates drivers κλπ δν εχω κατι εκει ουτε 1 game τπτ..

Απλα ελεγα μηπως γλιτωσω το φορματ κ μπορεσω να το συμμαζεψω λιγο με κανα tool

Δημοσ.

Τον installer2 φάκελο, απ ότι λέει το lifehacker http://lifehacker.com/clean-up-old-nvidia-driver-folders-to-free-up-hard-driv-705780194μπορείς να τον σβήσεις χωρίς να προκαλέσεις ζημιά. 

Επίσης ρίξε μια ματιά στο 2ο πόστ του fabioITALY εδώ http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/what-is-file-repository-folder-and-can-we-delete/dd2c0000-54b7-4352-b0e2-34fb79783d88βρήκε τρόπο ν αδειάσει πράμα απ το driverstore. 

Απ ότι φαίνεται η nvidia σου χει κάνει τη ζημιά, 7gb drivers στο δικό της φάκελο και άλλα τοσα στο driverstore.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...