Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tωρα πλακιτσα κανεις?

Οχι  φιλε σοβαρα, επειδη δεν μου εχει ξανατυχει κατι παρομοιο. Ειναι θεμα της μητρικης ή πρεπει να ψαξω κατι αλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε κατι απλο: τοποθετησε οριζοντια τον υπολογιστη/tower, ανοιξε το πλαινο καπακι και ασκησε σταθερη πιεση με το χερι σου
[= κρατησε πατημενη] την ψυκτρα/cooler επανω στη cpu, ωστε να εισαι 1000% σιγουρος οτι δε χανει για οποιοδηποτε λογο επαφη!
Εχοντας το ετσι, εκκινεις και μπαινεις @ bios για να τσεκαρεις θερμοκρασιες: αν εκει τις δεις χαμηλες παει να πει οτι βρεθηκε η αιτια :shifty:
Δεν ειναι το πλεον συνηθισμενο, αλλα καποιες φορες ενω φαινεται να ειναι σωστα "κλειδωμενο" το cooler, δεν εφαπτεται απολυτως....

Edit 21:46 -> Colgate review!
[εννοειται πως, το παραπανω δοκιμαστικο, εχει νοημα να το κανεις, αφου του εχεις βαλει εστω...οδοντοπαστα (!) επανω, οπως φαινεται και στο παρακατω συγκριτικο με την...Colgate, ειχαν χαλαρα -20C διαφορα απο/σε σχεση με το τιποτα:
http://www.hardwaresecrets.com/thermal-compound-roundup-july-2011/5/

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
Δημοσ.

Οκ , απλα εικονοδια δε το χω :-D

Δες βιντεο στο ΥΤ πως αφαιρουν την ψυκτρα της Ιντελ. Προσεκτικα μην σπασει καποιο απο τα ποδαρακια. Δες μετα βιντεο στο ΥΤ πως και ποση παστα βαζουμε στον επεξεργαστη.ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΣΤΑ (ιδανικα με καθαρο αλκοολ). Προσεκτικα για να μην σπασουν τα ποδια της ψυκτρασ, τοποθετεις την ψυκτρα στο σοκετ. Υπαρχουν πολλα και λεπτομερη βιντεο στο ΥΤ. Αν η παστα εχει εξαυλωθει τελειως ή εχει σπασει κατι της ψυκτρας υπαρχει περιπτωση με το πατημα να μην δεις διαφορα στις θερμοκρασιες σου. Επειδη αν καταλαβα παστα δεν εχεις αλλαξει ποτε, ξεκινα κατυθειαν απο εκει. Ειναι πιο ευκολο απο οσο το διαβαζεις.

Δημοσ.

Οκ , απλα εικονοδια δε το χω :-D

Δες βιντεο στο ΥΤ πως αφαιρουν την ψυκτρα της Ιντελ. Προσεκτικα μην σπασει καποιο απο τα ποδαρακια. Δες μετα βιντεο στο ΥΤ πως και ποση παστα βαζουμε στον επεξεργαστη.ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΣΤΑ (ιδανικα με καθαρο αλκοολ). Προσεκτικα για να μην σπασουν τα ποδια της ψυκτρασ, τοποθετεις την ψυκτρα στο σοκετ. Υπαρχουν πολλα και λεπτομερη βιντεο στο ΥΤ. Αν η παστα εχει εξαυλωθει τελειως ή εχει σπασει κατι της ψυκτρας υπαρχει περιπτωση με το πατημα να μην δεις διαφορα στις θερμοκρασιες σου. Επειδη αν καταλαβα παστα δεν εχεις αλλαξει ποτε, ξεκινα κατυθειαν απο εκει. Ειναι πιο ευκολο απο οσο το διαβαζεις.

Να σαι καλα φιλε μου. Για το 1ο προβλημα το οτι δεν κανει boot με κανεναν τροπο, ουτε οταν βαλω CD (αυθεντικο και μη), ειτε με φλασακι με το λογισμικο εχεις καμια λυση? Γιατι ακομα και να ξεπεραστει το θεμα με την θερμοκρασια, ο υπολογιστης δεν ξεκιναει κανονικα. Μου βγαζει μια προειδοποιηση οτι η λειτουργια του υπολογιστη τερματιστηκε ξαφνικα, και μου εχει επιλογη ειτε να κανω εκκινηση κανονικα ειτε επιδιορθωση αλλα με καμια απο τις 2 δεν ξεκιναει κανονικα ο υπολογιστης ( δεν ξερω αν παιζαν ρολο οι υψηλες θερμοκρασιες).

Θα δοκιμασω με την παστα και θα σας ενημερωσω. :-)

Δημοσ.

Δοκιμασα και με CD, και με USB Stick και με εξωτερικο δισκο αλλα με κανεναν τροπο δεν εγινε το format. Επειδη ειχα απογοητευτει το ειχα παρατησει και ξαναασχοληθηκα σημερα. Κανοντας εκκινηση μπηκα στο bios της μητρικης και επεσε τυχαια στο ματι μου η θερμοκρασια του επεξεργαστη η οποιο ηταν 108!! βαθμους.

Θεωρησε δεδομενο πως με > 100C θερμοκρασια σε cpu, δεν θα μπορεις να ολοκληρωσεις οποιαδηποτε εργασια

-εννοειται και εγκατασταση λειτουργικου συστηματος- οποτε ξεκινησε troubleshooting απο το συγκεκριμενο θεμα  :shifty: 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...