Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
        ch=pay-cost; // Ypologismos restwn.

e2= ch/200; // Arxika diairw ta resta me to 200 (200 lepta=2 euro) gia na vrw posa 2eura tha xreiastw.
        e1= (ch%200)/100; // Epeita krataw to ypoloipo ths diaireshs twn restwn me 2 euro kai to diairw me 100 gia na vrw posa 1-eura tha xreiastw.
        c5= (ch%100)/50; // kai synexizw etsi mexri to nomisma me th xamhlwterh timh.
        c2= (ch%50)/20;
        c1= (ch%20)/10;
        c05= (ch%10)/5;

Το θεμα ειναι οτι ενω υπολογιζει τα ρεστα μια χαρα δεν υπολογιζει σωστα απο τι νομισματα αποτελειται.

Π.Χ.  Αν βαλω τιμη 5.5 μου εμφανιζει τα ρεστα(4.75) αλλα στην εμφανιση των κερματων μου τσαμπουναει και ενα ακυρο 10 λεπτο.

Ενω αν βαλω τιμη π.χ. 5.1 ολα γινονται τελεια. Τι φαση!?

Με βάση το κομμάτι αυτό, πολύ σωστά σε βγάζει ένα 10λεπτο.

Το πρόβλημά σου είναι ότι τους υπολογισμούς τους κάνεις λάθος.

Αν πάρεις ένα χαρτί και μολύβι και ακολουθήσεις τις εντολές που έγραψες, θα καταλάβεις.

Δημοσ.

giphy.gif

https://www.google.gr/search?q=coin+change+algorithm&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=U3MkVsCBM8Sya6iWi6AL#

Μόνο >1.300.000 αποτελέσματα.Και σε όλα θα βρεις κώδικα και επεξήγηση.

Αντί να ειρωνεύεστε απαντήσεις, καλό θα ήταν να δείχνετε το σωστό σε νέους φοιτητές.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτός ο αλγόριθμους δουλεύει? Δηλαδή δίνει τον καλύτερο συνδυασμό για τα ρέστα?

Τα νομίσματα εχουν επιλεχθεί ετσι ώστε να δουλεύει. 

Στη γενική περίπτωση δεν δουλεύει.

Π.χ αν είχες μόνο κερματα 0.50 και 0.20  για να φτιάξεις 1.10 θα επρεπε να πάρεις 0.50 + 3*0.20 

Δημοσ.

Με βάση το κομμάτι αυτό, πολύ σωστά σε βγάζει ένα 10λεπτο.

Το πρόβλημά σου είναι ότι τους υπολογισμούς τους κάνεις λάθος.

Αν πάρεις ένα χαρτί και μολύβι και ακολουθήσεις τις εντολές που έγραψες, θα καταλάβεις.

Χμμ.. ελεγξα τις πραξεις και δε βρηκα καποιο λαθος. Δεν νομιζω πως φταινε οι πραξεις γιατι δεν μου βγαζει παντα λαθος (π.χ. αν δωσω ακαιρεα εισοδο μου βγαζει σωστο αποτελεσμα επισης αν δωσω πχ 5.1 ή 5.2 μου το βγαζει σωστα. Αν ομως βαλω εισοδο πανω απο χ.3(χ= οποιοσδηποτε αριθμος) ειτε θα εχω ενα εξτρα 10λεπτο ειτε θα λειπει ενα.) Γιαυτο νομιζω οτι ισως φταιει η δηλωση της pay..

Δημοσ.

https://www.google.gr/search?q=coin+change+algorithm&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=U3MkVsCBM8Sya6iWi6AL#

Μόνο >1.300.000 αποτελέσματα.Και σε όλα θα βρεις κώδικα και επεξήγηση.

Αντί να ειρωνεύεστε απαντήσεις, καλό θα ήταν να δείχνετε το σωστό σε νέους φοιτητές.

Ναι είμαι σίγουρος πως η άσκηση μπήκε για να την ψάξουν στο ίντερνετ να την βρουν έτοιμη..
  • Like 3
Δημοσ.

Ναι είμαι σίγουρος πως η άσκηση μπήκε για να την ψάξουν στο ίντερνετ να την βρουν έτοιμη..

Καλα μου τα χετε ζαλισει ολοι με τις μαλακιες σας. Σε χειροτερο και πιο αχρηστο φορου δεν εχω ξαναμπει.

Αντε Γεια!

Δημοσ.

Καλα μου τα χετε ζαλισει ολοι με τις μαλακιες σας. Σε χειροτερο και πιο αχρηστο φορου δεν εχω ξαναμπει.

Αντε Γεια!

Μια και δεν πέρασαν επτά ημέρες από την ερώτησή σου, μπορείς να ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω.

groot, lanike71, albnik και λοιποί, 10 ημέρες κράτηση για ανάρμοστη συμπεριφορά. Παρουσιαστείτε αμέσως στα μαγειρεία.

• Like 5
Δημοσ.

Φτου γμτο... και δεν τα μπορώ τα μαγειρείαααα... Κάνω το γερμανικό τράμπα με όποιον θέλει και δίνω μαγειρεία. 

Δημοσ.

Χμμ.. ελεγξα τις πραξεις και δε βρηκα καποιο λαθος. Δεν νομιζω πως φταινε οι πραξεις γιατι δεν μου βγαζει παντα λαθος (π.χ. αν δωσω ακαιρεα εισοδο μου βγαζει σωστο αποτελεσμα επισης αν δωσω πχ 5.1 ή 5.2 μου το βγαζει σωστα. Αν ομως βαλω εισοδο πανω απο χ.3(χ= οποιοσδηποτε αριθμος) ειτε θα εχω ενα εξτρα 10λεπτο ειτε θα λειπει ενα.) Γιαυτο νομιζω οτι ισως φταιει η δηλωση της pay..

Γιατι θεωρεις οτι φταιει η δήλωση της pay? 

Nα έχεις υποψη σου οτι αν έχεις δηλώσει εναν αριθμο σαν integer και του δώσεις πχ τον 7.5 τοτε θα κρατηθει το ακεραιο μέρος και το 0.5 θα απορριφθει θα πάρεις δηλαδη 7 και οχι 7.5.

Δημοσ.

Όπου την δήλωση της pay, την βλέπει κανείς; 

Ή μόνο σε εμένα φαίνεται πως ούτε αυτό ξέρει τι είναι και απλά το πέταξε; 

Δημοσ.

Όχι φιλαράκι.Δε μπήκε γι' αυτό.Μπήκε επειδή είναι αντιπροσωπευτική σε τέτοιου είδους ασκήσεις.

Είναι από μόνη της μία κατηγορία, αν θες να στο πω έτσι λαικά.

Και αν οι νέοι φοιτητές θεωρούν ότι όλα είναι πιάτο έτοιμα ή ότι ο καθηγητής θα πάρει μία-μία μεταβλητή και σε κάθε loop θα τους εξηγεί τι κάνουν, μάλλον πλανώνται οικτρά.

Προσωπικά, έμαθα από το ίντερνετ απίστευτα πολλά.Και τα περισσότερα sites, μη ελληνικά.Μέχρι και Ινδούς καθηγητές παρακολούθησα να διδάσκουν νευρωνικά δίκτυα και του ΜΙΤ να διδάσκουν γραμμική άλγεβρα.

Έχασα;

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, μάλλον ναι.Εγώ, θα διαφωνήσω.

Δημοσ.

Όχι φιλαράκι.Δε μπήκε γι' αυτό.Μπήκε επειδή είναι αντιπροσωπευτική σε τέτοιου είδους ασκήσεις.

Είναι από μόνη της μία κατηγορία, αν θες να στο πω έτσι λαικά.

Και αν οι νέοι φοιτητές θεωρούν ότι όλα είναι πιάτο έτοιμα ή ότι ο καθηγητής θα πάρει μία-μία μεταβλητή και σε κάθε loop θα τους εξηγεί τι κάνουν, μάλλον πλανώνται οικτρά.

Προσωπικά, έμαθα από το ίντερνετ απίστευτα πολλά.Και τα περισσότερα sites, μη ελληνικά.Μέχρι και Ινδούς καθηγητές παρακολούθησα να διδάσκουν νευρωνικά δίκτυα και του ΜΙΤ να διδάσκουν γραμμική άλγεβρα.

Έχασα;

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, μάλλον ναι.Εγώ, θα διαφωνήσω.

Όλα όσα λες είναι σωστά. Το μόνο σημείο στο οποίο θα διαφωνίσω είναι για τη συγκεκριμένη άσκηση. Ακριβώς η ίδια άσκηση βρίσκεται και στο βιβλίο προγραμματισμού λυκείου. Προχθές τη συζητούσα με την αδερφή μου. Τέτοιου είδους ασκήσεις και πιο δύσκολες ήταν προβλήματα στα μαθηματικά δημοτικού. Αν δε βάλει ο άλλος το μυαλό του να σκεφτεί αλγοριθμικά και απλά μαθηματικά τότε δε μπορεί να φτάσει καν στα νευρωνικά δίκτυα που αναφέρεις. Και άντε, δεν το έχει στα αλγοριθμικά, είδες πως θα μπόρεσε να το ψάξει στο internet να βρει κάτι που να τον βοηθήσει;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...