pozitronio1985 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους , το πρόβλημά μου είναι το εξής. Το adsl router βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του σπιτιού μου και εγώ μένω στο ισόγειο (στο ισόγειο δεν πιάνω wifi). Θέλω να συνδέσω το pc που βρίσκεται στο ισόγειο και να μπορώ να συνδέομαι και με το κινητό μου ασύρματα. Μετά από πολλές δυσκολίες ( καθώς το σπίτι έχει τριφασικό ρεύμα και δεν μπορώ να βάλω plc), αυτό που έκανα είναι να ρίξω καλώδιο utp από τον δεύτερο στο ισόγειο, όπου και σύνδεσα το pc μου (επιτέλους έχω internet). Βρήκα ένα ασύρματο router που είχα, και έκανα το εξής. Στη θύρα dsl σύνδεσα το καλώδιο που έριξα από τον δεύτερο όροφο. Σύνδεσα ένα άλλο καλώδιο στο router και το πήγα στον υπολογιστή. Άνοιξα το wifi του router και μπορώ να δώ το δίκτυο στο ισόγειο. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχω internet ούτε στο pc ούτε στο κινητό (αν και το βλέπω το νέο wifi απο το κινητό). Πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις στο oruter που έβαλα στο ισόγειο??
jkoukos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Απορώ πως κατάφερες να συνδέσεις το UTP καλώδιο που έχει RJ45 φισάκι στην τηλεφωνική θύρα που παίρνει RJ11 φισάκι. Το καλώδιο θα το συνδέσεις σε μία θύρα LAN. Μετά θα του ορίσεις μια διεύθυνση στο ίδιο εύρος με το router του 2ου ορόφου και θα του κλείσεις DHCP server,
pozitronio1985 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Το router που έχω στο ισόγειο είναι ένα Gennet της Wind και η θύρα DSL είναι RJ45
jkoukos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 H DSL θύρα είναι ότι λέει το όνομά της. Σύνδεση του DSL σήματος που έρχεται μόνο μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, ακόμη κι αν η θύρα μοιάζει με δικτυακή (Ethernet LAN).
loic Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Η μονη περιπτωση στην οποια μπορει να χωρεσει ενα καλωδιο ethernet σε θυρα DSL, ειναι η τελευταια να ειναι ISDN. Το λεω εκ πειρας αφου εχω modem-router με ISDN θυρα που τρεχει OpenWrt και μπορει να παιξει και σαν PSTN και σαν ISDN, ειναι καθαρα θεμα software. H θυρα του ISDN ειναι πιο πλατια απο την PSTN και οπως χωραει ανετα το καλωδιο τηλεφωνου, χωραει ανετα και το ethernet καλωδιο. Πρακτικα βεβαια δεν εχει καμια χρησιμοτητα το να συνδεσεις το ethernet καλωδιο στην DSL θυρα.
jkoukos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δεν υπάρχει θύρα PSTN ή ISDN. Υπάρχουν θύρες 6PxC και 8PxC, όπου το x δείχνει πόσοι ακροδέκτες (C=conductors) απαιτούνται, από τις 6 ή 8 θέσεις (P=positions) που έχει η θύρα. Συνήθως σε PSTN συσκευές γίνεται χρήση της 6P2C (RJ11) ή της 6P4C (RJ14) ή της 6P6C (RJ25). Έχει καθιερωθεί (κακώς) όλες να τις λέμε RJ11. Η 8P8C (RJ45) είναι ίδια σε ISDN και δικτυακές συσκευές και σπανιότερα γίνεται χρήση της 8P4C (RJ48) σε ISDN. Υπάρχει περίπτωση να γίνεται χρήση της ακόμη και σε καθαρά PSTN συσκευές. Το xDSL σε ISDN, έρχεται με ένα ζεύγος και δεν απαιτείται να έχουν RJ45 θύρα τα modem/router και μάλιστα τα περισσότερα την παίρνουν σε RJ11. Εκεί που απαιτείται η RJ45, είναι για το κύκλωμα S0 που είναι καθαρά της τηλεφωνίας και ξεκινά από το NT (π.χ. Netmod), διότι απαιτεί 2 ζεύγη για να δουλέψει.
loic Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μαστορα... το διαβασα 15 φορες και δεν μπορεσα να σε καταλαβω με τοσους "κωδικους". Γραφ'τα πιο απλα για εμας τους μη ειδικους... Πηγα και τσεκαρα τις δικες μου συσκευες για να βγαλω ακρη. Αφου τις κοιταξα, μετα σε καταλαβα. Για να τα γραψω λοιπον, λιγο πιο απλα για αυτους που θα βγουν εδω... Η DSL θυρα στα PSTN modem-routers που εχω, εχει 6 ακροδεκτες και γινεται χρηση των 4 μεσαιων (υπαρχουν 4 συρματακια). Η DSL θυρα στο ISDN modem-router που εχω, εχει 8 ακροδεκτες και γινεται χρηση των δυο μεσαιων (εχει 2 συρματακια). Το τηλεφωνικο μου καλωδιο παιζει και στις δυο περιπτωσεις και εχει 4 ακροδεκτες (αν ειναι δοκιμος ο ορος για το τηλ. καλωδιο) --- Αν ειμαι καπου λαθος, διορθωσε με... Γεγονος παντως ειναι πως το ethernet καλωδιο χωραει μονο αν η θυρα ειναι για ISDN, εγω την λεω ετσι, εσυ την λες 8κατι και λες οτι μπορει να βρεθει και σε PSTN, πραγμα που δεν εχω δει ποτε και σε καμια συσκευη. Συμφωνεις λοιπον πως μονο αν ειναι 8κατι η θυρα, χωραει? Εγω τουλαχιστον οσο κι'αν προσπαθησα να χωσω το ethernet καλωδιο στην rj11 θυρα, δεν μπορουσα με τιποτα...
pozitronio1985 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Παίδες έχετε ξεφύγει από το θέμα. Για να τελειώνουμε με αυτό , η θύρα DSL έχει 6pin. Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι σε ποια θύρα συνδέω το καλώδιο που έρχεται από το ρούτερ και απο ποια θύρα θα συνδέσω καλώδιο για το pc. Έπειτα τι πρέπει να κάνω? Ο jkoukos μου λέει να κάνω το εξής ""Μετά θα του ορίσεις μια διεύθυνση στο ίδιο εύρος με το router του 2ου ορόφου και θα του κλείσεις DHCP server"". Αυτό που ρωτάω εγώ είναι, που αλλάζω την διεύθυνση του ρουτερ και πως κλείνω τον DHCP? Πρέπει να συνδέσω το ρούτερ στον υπολογιστή και να κάνω τις ενέργιες από εκεί?
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Στο είπα νωρίτερα. Το UTP καλώδιο που έρχεται από το modem/router του 2ου ορόφου θα συνδεθεί σε μια θύρα LAN του Gennet. Η αλλαγή της διεύθυνσης και το κλείσιμο του DHCP στο Gennet, γίνεται μέσα στο μενού του, όπως σε όλες τις αντίστοιχες συσκευές. Για να το ρυθμίσεις φυσικά θα πρέπει να συνδεθεί με τον υπολογιστή σου. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, ακούει (εκτός κι αν είναι αλλαγμένη) στην διεύθυνση 192.168.1.254, με username και password admin. Θα πρέπει λοιπόν να ορίσεις στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου, μια σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με αυτό για να μπορέσεις να συνδεθείς μαζί του. Π.χ. βάλε 192.168.1.10 με μάσκα 255.255.255.0 (και τίποτα άλλο). Στο μενού DHCP Server απενεργοποιείς την υπηρεσία. Καλό είναι (όχι απαραίτητο) να επιλέξεις Bridge στο ATM PVC. H διεύθυνση ΙΡ αλλάζει από το μενού Δίκτυο > Διευθύνσεις. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να του δώσεις μια διεύθυνση στο ίδιο εύρος με το modem/router του 2ου ορόφου, αλλά αχρησιμοποίητη και έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP. Π.χ. αν η διεύθυνση που έχει είναι 192.168.0.1 και ο DHCP δίνει αυτόματα διευθύνσεις στην περιοχή 192.168.0.2 - .254, πρέπει να μειώσεις αυτή την περιοχή σε 192.168.0.2 - .200. Τώρα μπορεί να δώσεις στο Gennet οποιαδήποτε διεύθυνση από .201 έως .254. Του κάνεις επανεκκίνηση και είσαι έτοιμος.
pozitronio1985 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Στο είπα νωρίτερα. Το UTP καλώδιο που έρχεται από το modem/router του 2ου ορόφου θα συνδεθεί σε μια θύρα LAN του Gennet. Η αλλαγή της διεύθυνσης και το κλείσιμο του DHCP στο Gennet, γίνεται μέσα στο μενού του, όπως σε όλες τις αντίστοιχες συσκευές. Για να το ρυθμίσεις φυσικά θα πρέπει να συνδεθεί με τον υπολογιστή σου. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, ακούει (εκτός κι αν είναι αλλαγμένη) στην διεύθυνση 192.168.1.254, με username και password admin. Θα πρέπει λοιπόν να ορίσεις στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου, μια σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με αυτό για να μπορέσεις να συνδεθείς μαζί του. Π.χ. βάλε 192.168.1.10 με μάσκα 255.255.255.0 (και τίποτα άλλο). Στο μενού DHCP Server απενεργοποιείς την υπηρεσία. Καλό είναι (όχι απαραίτητο) να επιλέξεις Bridge στο ATM PVC. H διεύθυνση ΙΡ αλλάζει από το μενού Δίκτυο > Διευθύνσεις. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να του δώσεις μια διεύθυνση στο ίδιο εύρος με το modem/router του 2ου ορόφου, αλλά αχρησιμοποίητη και έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP. Π.χ. αν η διεύθυνση που έχει είναι 192.168.0.1 και ο DHCP δίνει αυτόματα διευθύνσεις στην περιοχή 192.168.0.2 - .254, πρέπει να μειώσεις αυτή την περιοχή σε 192.168.0.2 - .200. Τώρα μπορεί να δώσεις στο Gennet οποιαδήποτε διεύθυνση από .201 έως .254. Του κάνεις επανεκκίνηση και είσαι έτοιμος. Ωραία, με αυτόν τον τρόπο θα έχω ασύρματο δίκτυο από το Gennet και θα μπορώ να συνδέσω και το pc μέσω Lan στο Gennet? jkoukos σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες σου. Κατατοπιστικότατος και τα κατάφερα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα