Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταλήγουμε στο ότι ο άνθρωπος πάντα γούσταρε sci-fi και horror ιστορίες?

Το παραφυσικό συναντάται ακόμα και σε πολιτισμούς που πρυτάνευε η λογική και ο ορθολογισμός όπως η αρχαία Ελλάδα.

Λυκάνθρωποι και ανθρωποθυσίες στο όρος Λύκαιον.http://www.arcadiaportal.gr/news/o-lukaonas-kai-oi-gioi-tou-anthropothusies-stin-arxaia-arkadia

Οι αρχαίοι Έλληνες φοβόντουσαν τα ζόμπι?

Που τελειώνει η πραγματικότητα και που αρχίζει η φαντασία?Θα το μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο του insomnia . :P

Γενικα συμφωνω μαζι σου,απλα η λογικη και ο ορθολογισμος αγγιζε μια μικρη ταξη πλουσιων.Για τον απλο λαο,ο φοβος οτι θα τους κεραυνοβολησει ο διας ηταν καθημερινοτητα :-D

Οι ιστοριες για πνευματα φαντασματα βρυκολακες κλπ ,εκτος απο λαικη παραδοση ηταν και μια μορφη ξορκισματος του κακου.Ο φοβος  ειδικα την τοτε εποχη οδηγουσε τους ανθρωπους σε μια αναγκη για εξηγηση και ''εκλογικευση'' του αρχεγονου φοβου για το αγνωστο ετσι ωστε να νιωθουν την ασφαλεια της γνωσης.

• Like 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από την άλλη υπήρξαν πάρα πολλοί πολιτισμοί που στη μυθολογία τους έχουν shapeshifters, vampires και κάθε είδους δαίμονες.

Με το ίδιο σκεπτικό καταλήγουμε ότι...?

Καταλήγουμε ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...:)

Ας αφήσουμε παραθυράκια, δεν τα ξέρουμε όλα, δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε όλα, δεν μπορούμε καν να τα φανταστούμε όλα!

Δημοσ.

Αφου το θέμα ενδιαφέρει εσένα, και άλλους φαντάζομαι, κάντε ένα κόπο και διαβάστε αυτό το Link.png Site: εκπληκτικόάρθρο σχετικά με το "Fermi Paradox" 

αυτα γουσταρω. οντως ευχαριστω για το σεαρ φιλε.

τα μεταφερουν και στο Into the wormhole, αλλα το αρθρο που παρεθεσες ειχε και ταξη και σωστο τροπο εκφρασης

μου φαινονται τοσο λογικες υποθεσεις, που ολοι οι ανθρωποι καλο θα ηταν να ειχαν διαβασει εστω για να τις τοποθετησουν στο πισω μερος του μικρου τους μυαλου

• Like 3
Δημοσ.

Αν και από μικρός ασχολούμαι με τα παράδοξα και περίεργα... Πλέον έχω καταλήξει ότι στις περισσότερες έρευνες, εκτός της μη επιστημονικής τεκμηρίωσης ξεχνάμε και τα απολύτως βασικά...
Ας πάρουμε για παράδειγμα το ότι όλοι οι πολιτισμοί έχουν κοινές αναφορές σε όντα από τον ουρανό... Εδώ παραβλέπουμε το βασικό και δεδομένο της μη ταυτόχρονης ύπαρξης τους... Η χρονολογική διαφορά μεταξύ Μάγια και Μεσοποταμίας, παραδείγματος χάριν, είναι περίπου 3000 χρόνια! Αν υπήρχε κάποια "εξωτερική" επέμβαση δεν θα ήταν σχεδόν ταυτόχρονη?

Δημοσ.

Το SETI ξεκίνησε το ψάξιμο στον KIC 8462852

http://www.space.com/30855-alien-life-search-kepler-megastructure.html

Όταν είχα πρωτοβάλει δικό μου ίντερνετ το πρώτο πράγμα που είχα κάνει ήταν να γραφτώ στο seti που είχε (ίσως το έχει ακόμα) ένα πρόγραμμα για ανάλυση πακέτων με σήματα, επειδή δεν μπορούσαν να τα επεξεργαστούν όλα μόνοι τους :)

Δημοσ.

Μαλλον τελικα δεν ηταν αλιενς

Scientists have not actually found an alien megastructure orbiting a distant star

http://mashable.com/2015/10/18/alien-megastructure-kepler/#

Κι εμένα εκεί είχε πάει το μυαλό μου, σε διπλό/τριπλό σύστημα, αλλά και πάλι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο μοτίβο, ακόμα και με 5;

Δημοσ.

κάποιο φυσικό φαινόμενο που δεν έχουμε ξανασυναντήσει είναι και όπως και με τα παλσαρ το αποδώσαμε αρχικά σε aliens.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αφότου είδα το Alien και το Prometheus αποφάσισα ότι δεν βιάζομαι καθόλου να βρεθεί εξωγήινος πολιτισμός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...