Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα ένα feedback σχετικά με τα file permissions για ενα προτζεκτ που δουλεύω.

Είχα ξεκινήσει το θέμα  http://www.insomnia.gr/topic/586056-permission-settings-σε-ubuntu/?p=54353198, ωστόσο με παρέπεμψαν εδώ πέρα.

Πρόκειται για ένα site με πολλούς χρήστες, όπου ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί άλμπουμ και να ανεβάζει σε αυτά φωτογραφίες. Τα άλμπουμ δημιουργούνται δυναμικά με ένα php σκριπτάκι, πx

<?php 

mkdir('dir', 0755, true);
Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι για το site έχουμε 3 users, έναν admin και 2 members. Όταν ένας από αυτούς τους χρηστες δημιουργεί ένα νέο album, ο φάκελος τi δικαιώματα, και σε ποιον χρηστη θα πρέπει να είναι? όλα στον χρηστη που τρέχει ο apache, όπως ανέφερε και στο άλλο topic ο loic ? ή οι φάκελοι που δημιουργεί ο admin θα πρέπει να έχουν χρηστη τον user, και οι υπόλοιποι members να έχουν χρηστη group ή other ? δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός ..

Δημοσ.

Όλα στον χρήστη που τρέχει ο apache, οτιδήποτε άλλο απλά δεν το σκέφτηκες καλά.

Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο αν δηλαδή έχεις 5Κ χρήστες στο site σου θα έχεις και 5K χρήστες στον server? Προφανώς όχι.

Δημοσ.
Lykos22, on 16 Oct 2015 - 12:44 PM, said:

όλα στον χρηστη που τρέχει ο apache, όπως ανέφερε και στο άλλο topic ο loic ?

Καλημερα. :-)

Δεν ειπα ακριβως αυτο, ειπα απλα οτι δεν πρεπει να αλλαξεις τον χρηστη με τον οποιο τρεχει ο Apache.

Απο κει και περα, φανταζομαι πως αναλογα με το software που θα τρεχει απο πισω και ισως και καποια mysql βαση, θα πρεπει να γινουν οι απαραιτητες ρυθμισεις...

Οποτε καλο ειναι να αναφερεις αν ειναι καποιο ετοιμο cms ή custom, ωστε να σε βοηθησουν οι ειδικοι...

Δημοσ.

Καλημερα. :-)

Δεν ειπα ακριβως αυτο, ειπα απλα οτι δεν πρεπει να αλλαξεις τον χρηστη με τον οποιο τρεχει ο Apache.

Απο κει και περα, φανταζομαι πως αναλογα με το software που θα τρεχει απο πισω και ισως και καποια mysql βαση, θα πρεπει να γινουν οι απαραιτητες ρυθμισεις...

Οποτε καλο ειναι να αναφερεις αν ειναι καποιο ετοιμο cms ή custom, ωστε να σε βοηθησουν οι ειδικοι...

Καλά προφανώς ο κάθε χρηστης θα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις και acl και έλεγχοι που θα γίνονται με php & mysql κλπ.. απλά ήθελα να σιγουρεψω πιο πολύ τι δικαιώματα και χρηστες πρέπει να έχουν αυτοί οι φάκελοι. Btw είναι custom όχι κάποιο open source cms.

ωστόσο ο φάκελος  test ή συγκεκριμένα ο φάκελος "uploads" που έχω στο site θα πρέπει να είναι με δικαιώματα 777 ? από όσο έχω ψάξει στο google δεν είναι και η πιο ασφαλής ρύθμιση που μπορείς να χεις (γι αυτό και χρησιμοποιούν 755 ή 775 συνήθως), αλλα στην περίπτωση μου δεν μπορώ να δημιουργήσω υπό φακέλους με την φρ σε τέτοια δικαιώματα. πως μπορώ να το διορθώσω αυτό ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...