Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πρόσφατα μετακόμισα και έκανα μια νέα σύνδεση στην wind. Εκεί που ήμουνα είχα πάλι wind και δεν είχα κάποιο θέμα με την ταχύτητα μιας και ήμουν σε απόσταση σχεδον 1100 μέτρα και κλείδωνα στα 13-14 mbps. Εδώ που είμαι τώρα αν και θεωρητικά βρίσκομαι στην ίδια απόσταση πάνω κάτω συγκριτικα με πριν η ταχύτητα μου έχει πέσει αρκετά Για 19,6 attenuation είμαι καλά σε αυτή την ταχύτητα; Σας παραθέτω τα details απο το router:

NH7uW5O.png

Δημοσ.

Προσφατα αλλαξα σπιτι και εγω attenuation εκει κοντα.
Αναγκαστικα μετα απο τηλεφωνα και 3 επισκεψεις τεχνικων της Wind εκαναν συνδιαστικο με τον ΟΤΕ και μου αλλαξαν το ζευγος απο το Καφαο και σταθεροποιηθηκε/εστρωσε η γραμμη.

Καλα εισαι.

Εγω ο γκαντεμης που ειμαι διπλα στο KV και θα επαιρνα VDSL αλλα αυτο που ειναι εξω απο το σπιτι μου <10μετρα εξυπηρετει την πανω γειτονια τι να πω...;

Δημοσ.

Φυσιολογικά θα έπρεπε να πιάνεις περίπου 14-15Mbps και με 6 SNR να πήγαινες στα 17Mbps.

Όμως κάθε γραμμή, γειτονιά και DSLAM είναι διαφορετικές περιπτώσεις και δεν υπάρχουν άμεσες συγκρίσεις.

Πως είναι η γενική κατάσταση στην περιοχή;

Το ότι είναι καινούργια η οικοδομή (10ετίας) δεν σημαίνει ότι είναι απροβλημάτιστη η εσωτερική εγκατάσταση.

Κάνε πρώτα μια δοκιμή με το modem μόνο του στην πρώτη πρίζα και αποσυνδεδεμένα όλα τα άλλα καλώδια (πίσω από αυτήν) που πάνε προς τις άλλες πρίζες του διαμερίσματος.

Ιδανικά θα πρέπει να κάνεις τον ίδιο έλεγχο και στον κατανεμητή της οικοδομής.

Δημοσ.

Την ημέρα που είχε έρθει ο τεχνικός είχε κάνει κάποιες μετρήσεις. Στον κατανεμητή είχε μετρήσει 10967 και max rate 11056

xxVg6oG.jpg

Δημοσ.

Αποκλειεται!!!!

Μια σελιδα στο Internet μου εδειξε και εμενα οτι επρεπε να ειχες 18αρα να κερδιζες το τζοκερ χτες και ενα γκομενακι αγκαλια.
Απο την στιγμη που κοιταξε τον κατανεμητη και σου εβγαλε τοσο,αποκλειουμε απωλειες χαλκου απο εκει μεχρι το σπιτι.
Αν θες να μιλησουμε για κουτι της γειτονιας ή για το ζευγος που σου ερχεται απο το Καφαο παμε μακρια αλλα αν θες παρτους και ζάλισε τους για συνδιαστικο.

Δημοσ.

Οπότε 100% έχει γίνει ο έλεγχος και είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και για την ακρίβεια έχεις άριστη εγκατάσταση.

Το θέμα είναι αν για απώλεια 3-4Mbps (~25%) θα ασχοληθεί ο ΟΤΕ με την περίπτωση ή θα πει το γνωστό "τόσο είναι η δυνατότητα στην περιοχή".

Πάντως δεν χάνεις κάτι με το να το δηλώσεις ως πρόβλημα.

Δημοσ.

Να το δηλώσω, αλλα τι να τους πω; Οτι έπρεπε να πιάνω περισσότερο γιατι στο site της cyta λεει οτι "Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 1134 μέτρα." :D

Δημοσ.

Ότι έχεις μείωση κατά 25% στον φυσιολογικό συγχρονισμό βάσει των στοιχείων που δείχνει το modem.

Βέβαια παίζει ρόλο και η κατάσταση των καλωδίων στην περιοχή σου, οπότε μπορεί να είναι γενικό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Ναι, η τιμή της εξασθένησης χοντρικά έχει να κάνει με την απόσταση και σε συνδυασμό με το SNR, μας δείχνει την ταχύτητα συγχρονισμού.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ασχολήθηκα με το θέμα μετά απο καιρό, και αυτο που έγινε τελικά ήταν να μου μειώσουν το SNR στο 6. Οι νέες ταχύτητες:

3D9PV0F.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...