Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοτε ο flik στο #22 κανει λαθος. Παντως να ξερεις οτι μιλαμε για android και οχι για iphone. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο.

Το διάβασες καν αυτό το ποστ μου στο οποίο μου απάντησες? Για ANDROID μιλάει. Ξαναδιάβασε :)

Aλλά όσον αφορά το iphone, εξήγησα δυο φορές ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα απλά γίνεται με διαφορετικά κουμπιά. Δεν παύει να είναι HARD(ware)Reset όμως, όπως λέει και το παραπάνω quote το οποίο παραπάνω quote είναι αποκλειστικά για ANDROID. 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τεεεεεεεελοσπαντων και που λετε σχετικα με τους ιους στο android

Τελικά υπάρχουν? Γιατί εγώ αυτό που βλέπω είναι οι σπαστικές διαφημίσεις που μας λένε "εχουμε ιό". Ιό δεν έχω δει χαχα

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά υπάρχουν? Γιατί εγώ αυτό που βλέπω είναι οι σπαστικές διαφημίσεις που μας λένε "εχουμε ιό". Ιό δεν έχω δει χαχα

Αν δεν προσεχεις υπαρχουν(ελαχιστα) απο την αλλη ειναι οι διαφημισεις που σε ψαρωνουν ετσι δεν κολλας.

Μονο αν κατεβασεις απο καπου που δεν ξερεις....

Θα μου πεις τωρα και στο Play Store θα βρεις.

Ε ναι τι να κανουμε υπαρχουν και στα καλητερα τα σπιτια....

Τωρα προσφατα εμαθα οτι υπαρχουν και μερικα site που δινεις το .apk και το σκαναρει για ιο.

• Moderators
Δημοσ.

Για να κολλησεις κατι, πρεπει να εγκαθιστας ο,τι βρισκεις απο οπου το βρισκεις χωρις κανενα φιλτραρισμα. Κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ δυσκολο ο μεσος χρηστης να κολλησει ιο. Συνηθως ειναι αυτες οι σπαστικες διαφημισεις που λες.

• Like 1
Δημοσ.

Για να κολλησεις κατι, πρεπει να εγκαθιστας ο,τι βρισκεις απο οπου το βρισκεις χωρις κανενα φιλτραρισμα. Κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ δυσκολο ο μεσος χρηστης να κολλησει ιο. Συνηθως ειναι αυτες οι σπαστικες διαφημισεις που λες.

Μια φίλη μου, αγόρασε πρόσφατα το Xiaomi redmi note 2 και με το που το άνοιξε, της πετάει κάθε τρεις και λίγο κινέζικες διαφημίσεις -τύπου σπαμ. Τι φταίει γι'αυτό και τι μπορεί να κάνει;
Δημοσ.

Βάλτε προσωρινά ένα av, το eset πχ που το συμπαθώ προσωτπικά, και αφήστε το να σκανάρει. Θα βρει εφαρμογές που πετάνε διαφημίσεις. Και μετά βγάλτε το, αν δεν έχει επιλογή να μην σαρώνει συνέχεια.

Φυσικά πρώτα καθαρίστε εσείς ότι μπορείτε.

Για το redmi που λες φίλε μου, τις βγάζει μόνο σε browser όταν επισκέπτεται μια σελίδα ή και στα καλά του καθουμένου;

Και ένα lenovo ενός γνωστού μου βγάζει ενώ δεν έχει βάλει παρα μόνο 2-3 εφαρμογές. Αλλά το redmi έχει miui νομίζω..δεν θα το περίμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια φίλη μου, αγόρασε πρόσφατα το Xiaomi redmi note 2 και με το που το άνοιξε, της πετάει κάθε τρεις και λίγο κινέζικες διαφημίσεις -τύπου σπαμ. Τι φταίει γι'αυτό και τι μπορεί να κάνει;

Το Ad Detect Plugin κανει αυτη την δουλεια.

Το εχει το All In One Toolbox(Cleaner) στα πρόσθετα

Δημοσ.

Καταρχήν δεν μιλάμε για ιό αλλά για κάποιο adware.

Από εκεί και πέρα, στο android ΔΕΝ χρειάζεται AV.

Μάλλον, όχι απλά δεν χρειάζεται, αλλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το android δεν είναι windows για να βάζουμε mcafee.

Τι χρειάζεται;

Κοινή λογική μόνο.

Δηλαδή δεν μπαίνουμε σε τσοντο-site, ειδικά χωρίς κάποιο πρόγραμμα adblock.

Και το βασικότερο..

α) προσέχουμε από που εγκαθιστούμε,

β) προσέχουμε τι εγκαθιστούμε και τι permissions ζητάει.

Είναι κοινή λογική πως αν θέλεις να κατεβάσεις πχ ένα app με wallpapers και σου ζητάει να διαβάζει τον τηλεφωνικό κατάλογο (ένα παράδειγμα) ότι τότε το app είναι "πονηρό".

Σε αυτό φταίει και ο τελικός χρήστης. Οπότε προσοχή και κοινή λογική.

Δημοσ.

Ιοί κολλάνε παντού. Είτε είναι κινητό, είτε είναι υπολογιστής, είτε είναι Android είτε είναι ιOS κ.ο.κ. Αν δεν προσέχεις τι κάνεις και πως το κάνεις ακόμα και στο ασφαλέστερο λογισμικό θα βρεις τρόπο να κολλήσεις. Και δεν μιλάω για ads που αρχίζουν να εμφανίζονται όπου να ναι, αλλά για συνεχόμενα restart, υποκλοπή αρχείων (αν και δεν το καταλαβαίνουμε) μέχρι και κλείδωμα του κινητού.

Δημοσ.

Το παν είναι η πρόληψη.

Και η πρόληψη σε κάθε OS και device είναι διαφορετική.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πρωτίστως κοινή λογική.

Δημοσ.

Το Ad Detect Plugin κανει αυτη την δουλεια.

Το εχει το All In One Toolbox(Cleaner) στα πρόσθετα

Το έβαλα αλλά ίσως και να μην χρειαζόταν γιατί υπήρχαν εξαρχής κινέζικα προγράμματα (ίσως να είναι και παιχνίδια αλλά δεν ξέρω) τα οποία μπορείς να τα απενεργοποιησεις. Το θέμα είναι μήπως κάποιο απ' αυτά τα κινέζικα είναι πρόγραμμα που θα χρειάζεται το κινητό για να τρέχει, κοινώς, δεν ξέρω τι να απενεργοποιησω και τι όχι...
Δημοσ.

Το έβαλα αλλά ίσως και να μην χρειαζόταν γιατί υπήρχαν εξαρχής κινέζικα προγράμματα (ίσως να είναι και παιχνίδια αλλά δεν ξέρω) τα οποία μπορείς να τα απενεργοποιησεις. Το θέμα είναι μήπως κάποιο απ' αυτά τα κινέζικα είναι πρόγραμμα που θα χρειάζεται το κινητό για να τρέχει, κοινώς, δεν ξέρω τι να απενεργοποιησω και τι όχι...

Αν ειναι προεγκατεστιμενα στο κινητο για να τα διαγραψεις θα πρεπει να εισαι root.

Αλλιος πηγαινε στη Διαχειριση εφαρμογων-Ολα-βρες το apk που θες και μετα πατα Απενεργοποιηση.

http://www.doctorandroid.gr/2011/12/android-4x-ics.html?m=1

Δημοσ.

Καταρχήν δεν μιλάμε για ιό αλλά για κάποιο adware.

Από εκεί και πέρα, στο android ΔΕΝ χρειάζεται AV.

Μάλλον, όχι απλά δεν χρειάζεται, αλλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το android δεν είναι windows για να βάζουμε mcafee.

Τι χρειάζεται;

Κοινή λογική μόνο.

Δηλαδή δεν μπαίνουμε σε τσοντο-site, ειδικά χωρίς κάποιο πρόγραμμα adblock.

Και το βασικότερο..

α) προσέχουμε από που εγκαθιστούμε,

β) προσέχουμε τι εγκαθιστούμε και τι permissions ζητάει.

Είναι κοινή λογική πως αν θέλεις να κατεβάσεις πχ ένα app με wallpapers και σου ζητάει να διαβάζει τον τηλεφωνικό κατάλογο (ένα παράδειγμα) ότι τότε το app είναι "πονηρό".

Σε αυτό φταίει και ο τελικός χρήστης. Οπότε προσοχή και κοινή λογική.

Σας παρακαλώ που θα μας πείτε να μη μπαίνουμε σε τσοντοσάιτ. Πώς θα γίνει δηλαδή :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...