Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αγαπητό forum. Μόλις τελείωσα το πολυτεχνείο και μπήκα στο παιχνίδι του "τι γίνεται μετά;;". Έκανα κάποις αιτήσεις για μεταπτυχιακά στην Ελλάδα (μόνο για Ελλάδα υπάρχει οικονομική δυνατότητα κι αυτή περιορισμένη) και σε κάποια με αποδέχτηκαν σε άλλα όχι. Παρόλα αυτά ενδιαφέρθηκα και για να βρω κάποια δουλειά για να καλύπτω τα έξοδά μου και εντέλει βρήκα. Όχι ακριβώς του αντικειμένου μου αλλά με καλές αποδοχές και ενδιαφέρουσα αρκετά. Το πρόβλημα μου είναι ότι με δέχτηκαν και στο μεταπτυχιακό mba στα οικονομικά, το οποίο διαφέρει με τις σπουδές που έχω κάνει μέχρι στιγμής, είναι κάτι το καινούργιο. Μπορώ μεν να δουλεύω σε μια επιχείρηση κανονική βάρδια (άγνωστο μέχρι στιγμής το πόσο) και να πηγαίνω στη διπλανή πόλη να κάνω το μεταπτυχιακό τρεις φορές την εβδομάδα. Μπορώ επίσης να δουλεύω με τις ίδιες αποδοχές και στην πόλη απ' όπου κατάγομαι και να έχω εξασμαλισμένα στέγη, φαγητό. Εαν αποφασίσω να κάνω το μεταπτυχιακό όλα τα έξοδα διαμονής, διαβίωσης και πληρωμής σε δόσεις του μεταπτυχιακού θα είναι αποκλειστικά δικά μου. Θα είναι αρκετά στενά τα πράγματα. Βρίσκομαι δηλαδή σ' αυτό το δίλημμα αν πρέπει ή όχι να κάνω το μεταπτυχιακό και για δύο χρόνια να δυσκολεύομαι να τα βγάλω πέρα οικονομικά αλλά αποκτώντας εμπειρία και mba ή αν πρέπει να μείνω στην πόλη μου και να αποκτήσω μόνο εμπειρία. Παρακαλώ πολύ πείτε μου την άποψή σας αιτιολογημένα. Ευχαριστώ!!!  :-D

Δημοσ.

Αν αποφασισεις να δουλευεις και να κανεις κ το mba ταυτοχρονα, μην σε απασχολει το οικονομικο. Δεν θα ζοριζεσαι να τα βγαλεις οικονομικα, μιας κ δεν θα ξοδευεις τιποτα(εκτος απο εξοδα διαμονης κ διατροφης) λογω ελλειψης χρονου! ;)

Περα απο το χαβαλε, κανε το mba.

Δημοσ.

@haHa πράγματι δεν θα ξοδεύω αρκετά για προσωπική χρήση αλλά θα έχω 100e+ μεταφορικά το μήνα και έξοδα σπιτιού, ενοίκιο και πληρωμή του μεταπτυχιακού. Δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό αυτή την προσπάθεια κι αν πρέπει να αρκεστώ στην επαγγελματική εμπειρία μόνο.  :huh:

Δημοσ.

πΑΝΤΩς οτι και αν κανεις να ξέρεις οτι η ελλειψη προσωπικου χρονου ωστε να κανεις αυτα που θες και σε γεμιζουν ειναι προβλημα.

Καμια φορα ζοριζουμε τους εαυτους μας και στο τελος ειναι αμφιβολη η αποδοτικοτητα απο το εξτρα πρέσινκ. Παράδειγμα προσωπικο έφυγα με άδεια 2 εβδομάδες κατέβηκα στην Αθήνα απο οπου ειμαι έκανα οτι γουσταρα έβγαινα εκει που γουσταρα πέρασα ωραια με γκόμενες ... χάλασα και λεφτά (χαλάλι) αλλα γυρισα στη δουλεια και ειχα ένα χαμογελο μέχρι τα αυτιά. Μου το ειπανε κιολας ολα τα προσέχουν και πως να μην τα προσέξουν αλλωστε η διαθεση δεν κρυβεται ευκολα.

Οποτε οτι και αν κανεις φροντισε να σου μενει ελευθερος χρονος για να φορτιζεις μπαταριες που λεμε ολο δουλεια δουλεια θα σε φάει στο τέλος.

Δημοσ.

@DDevil αυτό σκέφτομαι κι εγώ και λέω μην πας για μεταπτυχιακό. Κάτσε δούλεψε, ξεκουράσου και από τις σπουδές και θα σαι σπίτι σου, safe επιλογή. Αλλά από τη μικρή μου εμπειρία στη σχολή, μια φορά δίνονται οι ευκαιρίες..Ειλικρινά είμαι 50-50.

Δημοσ.

Αν είναι ενδιαφέρουσα η δουλειά και σου αφήνει λεφτά στην άκρη, ασ' το για του χρόνου. Μάζεψε πέντε δεκάρες, εργασιακές εμπειρίες, δες και πόσο πιεσμένα είναι τα πράγματα και του χρόνου βλέπεις, δε χάνονται αυτά τα μεταπτυχιακά. Αν είχες περάσει σε κανένα free θα σου έλεγα να μη το σκεφτείς, αλλά σε αυτά που πληρώνεις πας όποτε θες(επί το πλείστον).

Δημοσ.

@CtrlFreak προφανώς για να ενδιαφέρομαι να δουλεύω 06.00 με 16.00 και να πηγαίνω και στο μεταπτυχιακό στα καπάκια, μόνο διάθεση για να καυλαντίσω δεν έχω..σ'ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου.

@Miracle Worker η δουλειά είναι ενδιαφέρουσα βέβαια στην περίπτωση που μείνω ένα χρόνο δουλεύοντας θεωρώ ότι δύσκολα θα αφήσω τη δουλειά μου μετά. Ευχαριστώ πολύ!  :-)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα. 

Τελικά τι αποφάσισες να κάνεις;

Στο εξής ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Όταν έστειλες βιογραφικό (υποθέτω πως έτσι βρήκες την δουλειά, αλλιώς πες μου), να φανταστώ ότι στο βιογραφικό σου δεν ανέφερες τίποτα για μεταπτυχιακό, καθώς δεν ήτανε ακόμα στάνταρ στα πλάνα σου.

Αν τελικά τα έκανες και τα δυο, ενημέρωσες τον εργοδότη σου για το μεταπτυχιακό; Δηλαδή βρήκατε μια άκρη, ή σου ξίνισε λίγο στην αρχή;

Το ρωτάω γιατί κι εγώ κάνω τώρα μεταπτυχιακό, αλλά παράλληλα θέλω να βρω δουλειά και όσο γίνεται, στο αντικείμενό μου. Έχω ανανεώσει το βιογραφικό μου προσθέτοντας ότι κάνω και το μεταπτυχιακό (σε εξέλιξη). Δεν έχω και πολλές επιλογές βέβαια είναι κάτι που οφείλω να γράψω στο cv. 

Πιστεύετε ότι το θεωρούν περιοριστικό παράγοντα οι εργοδότες (το παράλληλο μεταπτυχιακό), σε βαθμό να απορρίψουν το βιογραφικό μου;

Δημοσ.

εγώ έκανα μεταπτυχιακό δουλεύοντας και έκλαψα μέχρι να τελειώσει

και φαντάσου έφτασα να λέω ευτυχώς που έσπασα πόδι και μπόρεσα και κάθισα μέρες σπίτι να τελειώσω σαν άνθρωπος τη διπλωματική μου

γενικά πρέπει να πάρεις απόφαση ότι δε θα έχεις προσωπική ζωή, τα μετατυχιακά και οι σπουδές γενικότερα είναι πιο εύκολα για τους χλιδάνεργους 

Δημοσ.

εγώ έκανα μεταπτυχιακό δουλεύοντας και έκλαψα μέχρι να τελειώσει

Quoted for emphasis. Παλούκι και μεταπτυχιακό και δουλειά, είναι για γερά νεύρα, TS εσύ ο ίδιος ξέρεις αν μπορείς να αντέξεις κάτι τέτοιο. Εγώ είχα χάσει τον ύπνο μου, απ'το υπερβολικό άγχος πάθαινα και διάφορα σωματικά [και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα γερό χτύπημα στον προσωπικό/οικογενειακό τομέα που μού'κατσε την περίοδο που ήταν να ετοιμάσω την πτυχιακή].

Χρειάζεται να έχεις κατανόηση κ υποστήριξη απ'τους γύρω σου επίσης αλλά και καλούς συναδέλφους στο μεταπτυχιακό, βοηθάει πολύ αυτό. Και πάνω απ'όλα να αγαπάς το αντικείμενο του μεταπτυχιακού, όχι δλδ 'το κάνεις για να το κάνεις'. Αν είσαι motivated τότε θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στον συνδυασμό δουλειάς-μεταπτυχιακού. Καλή σταδιοδρομία!

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα γιατί με προβληματίζει και εμένα το συγκεκριμένο δίλλημα. Εργάζομαι σε μία τυπική δουλειά γραφείου 6ωρο και πρόκεται να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου στην ΤΝ. Αυτό που με βασανίζει είναι αν πρέπει να το κάνω μερικής ή πλήρης φοίτησης.

Αν το κάνω πλήρης φοίτησης, σε 1.5 χρόνο έχω ξεμπερδέψει και επιτέλους μπορώ τουλάχιστον να ψάχνω για κάτι πάνω στον τομέα μου (data science/ ai) μιας και δυστυχώς δεν έχω καμία σχετική εμπειρία. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω αν βγαίνει, ότι ίσως πιεστώ υπερβολικά και σίγουρα ένα αντικείμενο το οποίο το λατρεύω θα μετατραπεί σε μια διαδικασία αγγαρείας που θα περιμένω πότε θα πρέπει να τελειώσει.

Αν το κάνω μερικής, θα χρειαστεί 2.5 χρόνια οπότε γι' αυτά τα 2.5 χρόνια, θα μπορώ να ελπίζω σε λίγο προσωπικό χρόνο και θα μπορώ να εμβαθύνω στο αντικείμενο μου. Όμως, δεν θα μπορώ να εργαστώ σε εταιρεία πληροφορικής για τουλάχιστον 2.5 χρόνια μιας και τα μαθήματα γίνονται τα απογεύματα. Πλησιάζοντας τα 30 ήδη με 0 χρόνια σχετικής εμπειρίας τρομάζω στην ιδέα ότι θα μπω στην αγορά εργασίας τόσο αργά. 

Έχει κάποιος κάποια σχετική εμπειρία ? Βγαίνει το μεταπτυχιακό με πλήρη φοίτηση ?

Δημοσ.

Εγω θα το εκανα σε 2.5 αλλα θα το εκανα σωστα.. Φοβαμαι οτι κανοντας το σε 1.5 και λογο δουλειας θα κανεις ενα "πασαλειμμα" ισα ισα να περνας τα μαθηματα...

Σε 2.5 χρονια μπορεις παραλληλα να εμβαθυνεις σε αυτα που μαθαινεις, να βλεπεις παραλληλα αγγελιες, τι ζητανε, να προσαρμοσεις τον χρονο σου γυρω απο αυτο..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...