sokratis11314 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα, ειμαι φοιτητής πληροφορικής και σκέφτομαι να εισαχθώ στο οικοσύστημα της Apple. Θα ήθελα να αγοράσω μέσα στο επόμενο τρίμηνο ένα Mac υπολογιστή και ειμαι ανάμεσα στο καινουριο iMac 5K ή ένα MacBook Pro 15" highly specked με εξωτερική οθόνη μιας και δεν εχω laptop.Πιστεύετε πως ειναι σωστή η ιδέα μου να αλλάξω οικοσύστημα (είχα Windows k Linux ) και ποια ειναι κατα την άποψη σας η σωστή επιλογή μεταξύ των δυο. Ευχαριστώ για τον χρονο σας.
groot Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό μεταξύ Linux και MAC OS. Εάν έχεις τα χρήματα, πάρε το Macbook Pro μαζί με την οθόνη. Αλλιώς, ένα Dell με εξωτερική οθόνη και βάλε του ένα Arch ή Debian. Εφόσον δεν έχεις Laptop, καλύτερα να έχεις το φορητό και την 2η οθόνη. Επειδή είσαι και στην πληροφορική, δες να πάρεις οθόνη που να γυρίζει κάθετα από οριζόντια. Στα καλά του MAC OS vs Linux θα έβαζα την δυνατότητα να κάνεις iPhone/iPad apps plus aftersales service. Στα καλά του Linux vs MAC OS θα έβαζα τον package manager (ΤΡΕΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ) και την δυνατότητα να το κάνεις ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΘΕΛΕΙΣ.... 1
calenter2003 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Σωστότατη η ιδέα σου να πας σε OS X. Αλλά η επιλογή μεταξύ φορητού και σταθερού εξαρτάται από το πόσο λ.χ. μετακινείσαι, πληροφορία που δεν μας λες. Προφανώς για να είσαι μεταξύ των δύο ανωτέρω επιλογών(iMac 5K ή ένα MacBook Pro 15" highly specked με εξωτερική οθόνη, όπως λες)δεν σε ενδιαφέρει το οικονομικό, διότι και οι δύο είναι ακριβές επιλογές. 1
sokratis11314 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Σωστότατη η ιδέα σου να πας σε OS X. Αλλά η επιλογή μεταξύ φορητού και σταθερού εξαρτάται από το πόσο λ.χ. μετακινείσαι, πληροφορία που δεν μας λες. Προφανώς για να είσαι μεταξύ των δύο ανωτέρω επιλογών(iMac 5K ή ένα MacBook Pro 15" highly specked με εξωτερική οθόνη, όπως λες)δεν σε ενδιαφέρει το οικονομικό, διότι και οι δύο είναι ακριβές επιλογές. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό μεταξύ Linux και MAC OS. Εάν έχεις τα χρήματα, πάρε το Macbook Pro μαζί με την οθόνη. Αλλιώς, ένα Dell με εξωτερική οθόνη και βάλε του ένα Arch ή Debian. Εφόσον δεν έχεις Laptop, καλύτερα να έχεις το φορητό και την 2η οθόνη. Επειδή είσαι και στην πληροφορική, δες να πάρεις οθόνη που να γυρίζει κάθετα από οριζόντια. Στα καλά του MAC OS vs Linux θα έβαζα την δυνατότητα να κάνεις iPhone/iPad apps plus aftersales service. Στα καλά του Linux vs MAC OS θα έβαζα τον package manager (ΤΡΕΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ) και την δυνατότητα να το κάνεις ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΘΕΛΕΙΣ.... Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας! Ειμαι μεταξύ των δυο αυτών επιλογών γιατί κατα κύριο λόγο ασχολούμε με τον υπολογιστή στο σπιτι, αλλα μου αρέσει η ιδέα να εχω την δυνατότητα να εργαστώ σε αλλο περιβάλλον. Όσο για το οικονομικό εχω μαζέψει κάποια λεφτά, δουλεύοντας και θα ήθελα να τα διαθέσω σε αυτό που σπουδάζω. Ακόμη θα ήθελα να ρωτήσω γιατί πρεπει να ψάξω για οθόνη που γυρίζει κάθετα απο οριζόντια θέση, ποια η χρησιμότητα της μιας και το εχω δει πολλές φορες?
technology_guy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Καλορίζικος ο mac σου. Επειδή λόγω του τομέα που έχεις σπουδάσει λογικά πρέπει να μένεις συγχρονισμένος με την τεχνολογία συμφέρει γιατί μετά από 2-3 χρόνια μπορείς να το πουλήσεις σε μια καλή τιμή (για εσένα). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα