Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχει ανοίξει η "Δημιουργία τροποποιητικής δήλωσης Ε9 μετά από εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α" αλλά μου βγάζει μήνυμα "εκρπόθεσμη".

Στις Διαθέσιμες Ενέργειες, πατάω "Ελλείψεις στοιχείων ακινήτων για τον υπολογισμό ΕΝ.Φ.Ι.Α.", μου βγάζει το ακίνητο για μεταβολή αλλά κανένα πεδίο δεν είναι με κόκκινο μήνυμα και να θέλει αλλαγή.

Τι να παίζει?

Θα υπάρχει βαρβάτο πρόστιμο λόγω "εκπρόθεσμης"?

Δημοσ.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αλλαγή που έγινε πρόσφατα στη ΓΓ Εσόδων έφερε αυτά τα αποτελέσματα (και άλλα).

ΘΑ γίνει εμπρόθεσμη η διόρθωση όταν ΘΑ καλυφθεί με σχετική διάταξη που ΘΑ περιληφθεί σε νομοσχέδιο.

Δημοσ.

Έκανα την τροποποητική.

1) Θα μου έρθει ενημέρωση αν θα ξαναγίνει ο υπολογισμός ΕΝΦΙΑ? (γιατί μου έβγαζε μήνυμα στην αρχή ότι δεν έχει υπολογιστεί σωστά λόγω ελείψεων. Οι οποίες ελείψεις ήταν ένα νέο κενό πεδίο που δεν υπήρχε στο μηχανογραφημένο Ε9)

2) Η τροποποιητική που έκανα για το Ε9 του 2015, πρέπει να τη μεταφέρω και στο 2016 ε?

Δημοσ.

Κάθε τροποποιητική είναι €100 πρόστιμο.  Δυστυχώς δεν έχει γίνει πρόβλεψη (μάλλον επίτηδες) οι αλλαγές να γίνονται χωρίς χρέωση.

Και αν θέλει και το Ε2 άλλα €100.

Στη δικιά μου περίπτωση που αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ μετά την αλλαγή η εκκαθάριση έγινε αμέσως. Στην γυναίκα μου που μειώθηκε μου λέει να περάσω από την εφορία για την εκκαθάριση.

Δημοσ.

@ribo7

Θα γίνει εκκαθάριση με τα νέα στοιχεία αλλά καλό είναι να παρακολουθείς το θέμα στο gsis.

Εάν έκανες ουσιαστική αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία, πρέπει να υποβάλεις νέα Ε9 για το 2016

@papars

Έχω διαβάσει ότι η τροποποιητική άνοιξε ως εκπρόθεσμη μέχρι να ψηφιστεί σχετική τροπολογία που θα την καλύψει.

• Like 1
Δημοσ.

@papars

Έχω διαβάσει ότι η τροποποιητική άνοιξε ως εκπρόθεσμη μέχρι να ψηφιστεί σχετική τροπολογία που θα την καλύψει.

Δεν τους πιστεύω μέχρι να το δω.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  θελω να ρωτησω επι του τεχνικου θεματος :

Το Ε9 πρεπει να το κανουμε τωρα με τις φορολογικες δηλωσεις Ε1 ή θα βγει καποια ανακοινωση για το ποτε θα ξεκινησουν οι δηλώσεις για το Εν.φι.α ;

Επεξ/σία από partblah1990
Δημοσ.

Εχω θελω να ρωτησω επι του τεχνικου θεματος :

Το Ε9 πρεπει να το κανουμε τωρα με τις φορολογικες δηλωσεις Ε1 ή θα βγει καποια ανακοινωση για το ποτε θα ξεκινησουν οι δηλώσεις για το Εν.φι.α ;

Λογικα σε 2-3 μηνες θα βγει...
Δημοσ.

Εχω θελω να ρωτησω επι του τεχνικου θεματος :

Δήλωση ΕΝΦΙΑ κάνουμε μέσα σε 30 μέρες από τη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης.

Περισσότερα στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_E9_2015.html 

Δημοσ.

Αν κάνει κάποιος δήλωση Ε9 τώρα θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη? Θέλω να διορθώσω ένα λάθος που υπάρχει πριν γινει η αποστολη των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...