Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω εχω πληρωσει τη πρωτη δοση του ενφια μεσω web banking εδω και 5 μερες και ακομα περαστει στο gsis.gr

Kανονικα θα επρεπε να γινεται εμεσως η ενημερωση, και οχι να σου εμφανιζουν και τοκο υπερημεριας...

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ΓΓΠΣ έχει εκδώσει ανακοίνωση ότι όσοι πλήρωσαν τις 2 τελευταίες μέρες θα δουν την ενημέρωση σταδιακά μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Αμέσως, πως;

Η τράπεζα πρέπει να στείλει τις λίστες με τους πληρωτές (χρειάζονται 2-3 εργάσιμες) και οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ να ενημερώσουν το δικό τους σύστημα (άλλες 2-3).

Μην είμαστε υπερβολικοί.

• Like 1
Δημοσ.

Η τράπεζα πρέπει να στείλει τις λίστες με τους πληρωτές (χρειάζονται 2-3 εργάσιμες) και οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ να ενημερώσουν το δικό τους σύστημα (άλλες 2-3).

Μην είμαστε υπερβολικοί.

Με το ταχυδρομειο τις στελνει τις λιστες και χρειαζονται 2-3 εργασιμες? Ειμαστε στην εποχη του ιντερνετ και των pc και ακομα παμε με τον αραμπα? Υποθεση λίγων κλικ ειναι, αλλα οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν συνηθισει στη νωθροτητα και τη γραφειοκρατια.

• Like 1
Δημοσ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι τι σχέση έχουν με τους τραπεζικούς υπαλλήλους;

Μιλάμε για δουλειά που απαιτεί ευθύνη και προσοχή. 

Κάθε τράπεζα έχει πολλά υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και e-banking. Όλα τα στοιχεία αυτών που πλήρωσαν και των ποσών που πλήρωσε καθένας πρέπει να μαζευτούν σε μια κεντρική υπηρεσία και αυτή να τα περάσει σε ένα συγκεντρωτικό ψηφιακό αρχείο που θα στείλει στη ΓΓΠΣ. Αντίστροφή δουλειά πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ και να πιστώσουν τους αντίστοιχους λογαριασμούς.

Δεν υπερασπίζομαι τους τραπεζικούς και τους υπαλλήλους της ΓΓΠΣ αλλά δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα με τη λογική των εύκολων και λίγων κλικ.

Δημοσ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι τι σχέση έχουν με τους τραπεζικούς υπαλλήλους;

Μιλάμε για δουλειά που απαιτεί ευθύνη και προσοχή. 

Δεν υπερασπίζομαι τους τραπεζικούς και τους υπαλλήλους της ΓΓΠΣ αλλά δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα με τη λογική των εύκολων και λίγων κλικ.

Δημοσιοι υπαλληλοι ειναι οι υπαλληλοι της εφοριας.

(Δημοσιοι τραπεζικοι ηταν ουσιαστικα μεχρι χτες οι της Εθνικης και της Αγροτικης)

Εξυπακουεται οτι απαιτει ευθυνη και προσοχη. Και σε περιπτερο να εισαι αν δε προσεξεις χαθηκες.

Το να μεταφερθουν τα νουμερα απο τις τραπεζες στο υπουργειο ειναι οντως υποθεση λιγων κλικ.

Δημοσ.

Καλά, δεν παλεύεσαι με τίποτε ή έχεις μπερδέψει τις έννοιες ή τρολάρεις συνέχεια.

Οι υπάλληλοι των εφοριών είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους της ΓΓΠΣ που παραλαμβάνουν τις λίστες και τις περνάνε στο σύστημά τους.

Δημόσιοι τραπεζικοί (νέα έκφραση στην ελληνική ορολογία) δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και δεν προβλέπεται να υπάρξουν, εκτός και αν η κυβέρνηση κάνει δημόσιες τις τράπεζες (απίθανο αλλά όχι αδύνατο). 

Αλλά, αρκετά το κουράσαμε το θέμα με τα off topic.

Tέρμα από μένα.

Δημοσ.

To να διαφωνει καποιος μαζι σου δε σημαινει οτι δεν παλευεται, εχει μπερδεψει τι εννοιες ή οτι τρολαρει συνεχεια.

Οι υπαλληλοι που παραλαμβανουν τις λιστες δεν ειναι υπαλληλοι της εφοριας? τι ειναι, μαναβηδες?

"Δημοσιοι τραπεζικοι" ηταν μεταφορα που δεν τη καταλαβες. Οι υπαλληλοι της Αγροτικης μεχρι το 2012 που εκλεισε ηταν ουσιαστικα δημοσιοι υπαλληλοι, αφου το κρατος ειχε το συντριπτικο ποσοστο των μετοχων. Το ιδιο και με την Εθνικη εως μεχρι πριν καμποσα χρονια.

Δημοσ.

Είναι συνηθισμένες αυτές οι καθυστερήσεις στο Gsis ρε παιδιά, γιατί αγχώνεστε? 

Υγ: Νομίζω πως πράγματι, Εθνική κ Αγροτική είχαν δημόσιους υπαλλήλους (θεωρούνταν δημόσιοι) μέχρι πρότεινος.

Cheers!

Δημοσ.

Και το ΤΤ δεν ηταν σαν Ελτα αρα σαν δημόσιο? Η τράπεζα της Ελλάδος τι έχει?

Εκτος θέματος, το ξέρω, αλλα μου βγηκε η απορια.

Δημοσ.

Και το ΤΤ δεν ηταν σαν Ελτα αρα σαν δημόσιο? Η τράπεζα της Ελλάδος τι έχει?

Εκτος θέματος, το ξέρω, αλλα μου βγηκε η απορια.

Η Τραπεζα της Ελλαδος ειναι καθαρα Δημοσιο, οι δε  υπαλληλοι της προυχοντες.

Δημοσ.

Δυστυχώς η δουλειά γίνεται αρκετά "χειροκίνητα" και είμαστε στο 2015!

Από τη στιγμή που υπάρχει ταυτότητα πληρωμής θα έπρεπε η πίστωση να γίνει το πολύ την επόμενη ημέρα όπως γίνεται με τα εμβάσματα.

Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο-Ι όλοι τους...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχουμε κάποιο νεότερο πότε θα "ανοίξει" η "Δημιουργία Τροποποιητικής Δήλωσης" για να υπολογιστεί σωστά ο ΕΝΦΙΑ?Πλήρωσα την πρώτη δόση και ήλπιζα να ανοίξει αλλά τπτ (βασικά δε φαίνεται ακόμα στο σύστημα ότι την έχω πληρώσει).

Εχω πληρώσει τις δόσεις, αλλά δε μου έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή για τροποποητική δήλωση 2015.

Θα υπάρξει ανακοίνωση πότε θα ανοίξει?

Βασικά το ίδιο μνμ μου βγάζει και για το 2014 (αν και δεν είχα κάνει κάποια αλλαγή στο Ε9, φαντάζομαι απλά ενημέρωση στοιχείων θα θέλει). Αλλά τροποποιητική για το 2014 είναι εκπρόθεσμη. Να θέλει λέτε να συμπληρώσω πρώτα αυτή πριν ανοίξει για το 2015?

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα. Είναι άλλο η τροποποιητική, που σημαίνει κάποια διόρθωση στα στοιχεία της δήλωσης για το Ε9 του 2015, και άλλο η παροχή συμπληρωματικών στοιχείων που ζητάνε σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Έχω και εγώ θέμα με τροποποίηση του Ε9 κα πλήρωσα με δόσεις, πιστεύοντας ότι, μετά τη διόρθωση, θα προλάβω την εεκαθάριση πριν πληρώσω τις τελευταίες δόσεις. Προσπάθησα να κάνω διόρθωση στη δήλωση του 2014, αλλά μόλις έβγαλε το μήνυμα ότι είναι εκπρόθεσμη την άφησα, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού είχα πληρώσει και δεν είχε νόημα η διόρθωση. Διαχειρίζομαι, όμως, και το Ε9 ξαδέλφου μου που μένει στο εξωτερικό, στο ειδοποιητήριο του οποίου έγραφαν ότι χρειάζεται συμπλήρωση στοιχείων, χωρίς να είναι ενεργή, όμως, η αντίστοιχη εφαρμογή.

Έστειλα 2 μηνύματα, για τις 2 περιπτώσεις, και αυτή τη φόρα είδα με έκπληξη ότι απάντησαν με μεγάλη καθυστέρηση (παλαιότερα απαντούσαν το πολύ την επόμενη μέρα) ότι θα ανοίξουν οι εφαρμογές αλλά αν και έχει περάσει 1 μήνας σχεδόν από τότε, δεν τις έχουν ανοίξει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...