Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποια πράγματα τα έκανα εγώ καλύτερα με μηδαμινή προϋπηρεσία/φοίτηση στο αντικείμενο. Αμέλεια επίσης υπήρξε από όλες τις βαθμίδες και εκεί που υστερούσαν σχεδόν όλοι ήταν στην φλεβοκέντηση.

Άνοιξε ένα ΙΕΚ να μορφωθεί ο κόσμος, υπάρχει ζήτηση!

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η φλεβοκέντηση δεν έχει να κάνει με την εκπαίδευση του άλλου. ΟΚ θα σου πει κάποιος ότι πρέπει να ξέρεις την ανατομία της περιοχής κτλ, αλλά όσο και να διαβάσεις η εμπειρία είναι αυτή που χρειάζεται μέσω της εξάσκησης. Ή αυτό που λένε να έχεις ελαφρύ χέρι, είναι στον αιμολήπτη, δεν είναι θέμα ΑΕΙ ΤΕΙ κτλ.

Δημοσ.

Να κάνω μια άλλη ερώτηση;

θα ήταν εύκολο να σπουδάσω στο εξωτερικό;

Έχω κοιτάξει μερικά πανεπιστήμια αλλά ζητάνε και βιολογία,που δεν έχω μάθει σε κανένα από τα 3 χρόνια στο ΕΠΑΛ...Να υποθέσω ότι δεν γίνεται να μπω σε τέτοιο πανεπιστήμιο;

Και γενικά όλα τα πανεπιστήμια έξω θέλουν βιολογία;

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Νεκρανασταίνω το topic μιας και απο Σεπτέμβρη σκέφτομαι να αρχίσω κ εγώ την συγκεκριμένη ειδικότητα σε ΙΕΚ. 
Γνωριμίες υπάρχουν κ δικτύωση για το συγκεκριμένο επάγγελμα(μιας κ έχω δικό μου άτομο στη δουλειά εδώ και 10ετία) άρα απο δουλειά δεν θα ξεμείνω , η ερώτηση μου είναι IEK ή ΕΠΑΛ ? Δεν έχω καταλάβει ποιες οι διαφορές, δεν πιάνονται και τα δυο σαν ΔΕ? κερδίζω κάτι αν έχω πτυχίο ΙΕΚ? θεωρείται ανώτερο υποθέτω, αλλα στην πράξη τι διαφορά κάνει?. Το άτομο που έχω είναι απο ΕΠΑΛ και δουλεύει σταθερά απο την ώρα που πήρε πτυχίο οπότε δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πάω ΙΕΚ ή όχι.

Αν παίζει ρόλο σχετικά με το πόσο καλό είναι το ΙΕΚ/ΕΠΑΛ της περιοχής είμαι Πάτρα (το αναφέρω γιατι στο ΙΕΚ του οαεδ που είχα πάει multimedia παλιά δεν γινόταν μάθημα κ ήταν γτπκ κατάσταση..............)

Δημοσ.

Νεκρανασταίνω το topic μιας και απο Σεπτέμβρη σκέφτομαι να αρχίσω κ εγώ την συγκεκριμένη ειδικότητα σε ΙΕΚ. 

Γνωριμίες υπάρχουν κ δικτύωση για το συγκεκριμένο επάγγελμα(μιας κ έχω δικό μου άτομο στη δουλειά εδώ και 10ετία) άρα απο δουλειά δεν θα ξεμείνω , η ερώτηση μου είναι IEK ή ΕΠΑΛ ? Δεν έχω καταλάβει ποιες οι διαφορές, δεν πιάνονται και τα δυο σαν ΔΕ? κερδίζω κάτι αν έχω πτυχίο ΙΕΚ? θεωρείται ανώτερο υποθέτω, αλλα στην πράξη τι διαφορά κάνει?. Το άτομο που έχω είναι απο ΕΠΑΛ και δουλεύει σταθερά απο την ώρα που πήρε πτυχίο οπότε δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πάω ΙΕΚ ή όχι.

Αν παίζει ρόλο σχετικά με το πόσο καλό είναι το ΙΕΚ/ΕΠΑΛ της περιοχής είμαι Πάτρα (το αναφέρω γιατι στο ΙΕΚ του οαεδ που είχα πάει multimedia παλιά δεν γινόταν μάθημα κ ήταν γτπκ κατάσταση..............)

Η πιστοποιηση του ΙΕΚ(η πιστοποιηση, οχι η ΒΕΚ που παιρνεις οταν τελειωσεις απο το ΙΕΚ) ειναι διπλωμα ,ενω το χαρτι απο το ΕΠΑΛ ειναι ουσιαστικα απλως ενα απολυτηριο λυκειου. Οποτε ειναι αυτοητο πως μετραει περισσοτερο απο το ΕΠΑΛ σαν χαρτι. Οσο για τη νοσηλευτικη,αν κι οι βασεις ειναι παρα πολυ χαμηλες και στα ΤΕΙ,ειναι ετσι κι αλλιως απο τις λιγες ειδικοτητες των ΙΕΚ που ειναι πιθανο να βρεις δουλεια γιατι υπαρχει παντα σχετικη ζητηση παντου.

Τωρα αν εχεις ετοιμη δουλεια τι να σου πω,παντως δεν ειναι κι ωραιο να πας να γινεις νοσηλευτης με μηδενικες γνωσεις,γιατι σιγα τι θα μαθεις στο ΕΠΑΛ. Σκεψου λιγο και τους ασθενεις,οχι μονο τα φραγκα...

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα αν εχεις ετοιμη δουλεια τι να σου πω,παντως δεν ειναι κι ωραιο να πας να γινεις νοσηλευτης με μηδενικες γνωσεις,γιατι σιγα τι θα μαθεις στο ΕΠΑΛ. Σκεψου λιγο και τους ασθενεις,οχι μονο τα φραγκα...

το μηδενικές γνώσεις απο που προκείπτει ? Δεν λέω οτι σε καθιστούν έτοιμο τα ΙΕΚ και τα ΕΠΑΛ αλλα χρειάζεται και πρακτική εξάσκηση πριν αναλάβεις περιστατικό ,απ ότι εκπαιδευτική βαθμίδα κ αν προέρχεσαι.  Όπως είπα έχω άτομο της δουλειάς να με κατατοπίσει και να με βοηθήσει σε ότι χρειαστώ οπότε τις γνώσεις που θα αποκτούσα με μήνες πρακτικής θα τις έχω πριν καν κάνω πρακτική. Έχω ακούσει διάφορα ... τραγικά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο επάγγελμα και δεν ακούγονται .. αλλα πιστεύω έχει να κάνει και με τον άνθρωπο, εγώ δεν έχω σκοπό να πάρω κανένα άνθρωπο στο λαιμό μου και εκτιμώ πολύ την ανθρώπινη ζωή για να κάνω μαλακίες.

Αν με ενδιέφεραν μόνο τα φράγκα είχα τρόπους να βγάλω γρηγορότερα κ ευκολότερα αλλα δεν γουστάρω, προτιμώ να παραμείνω άνθρωπος και πάνω απόλα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο  

Βέβαια δεν είχα σκοπό να πάω σε ΕΠΑΛ έτσι κ αλλιώς , απλά αναρωτιόμουν στο θέμα των γνώσεων ποια είναι η διαφορά  . thx for the infos , είχα ξεχάσει πως παίζει και η πιστοποίηση πριν πάρεις το πτυχίο . Ένας λόγος παραπάνω να βεβαιωθώ πως στο ΙΕΚ που θα πάω θα γίνεται σωστά μάθημα , χωρίς γνώσεις πιστοποίηση γιοκ.  :-D 

• Thanks 1
Δημοσ.

το μηδενικές γνώσεις απο που προκείπτει ? Δεν λέω οτι σε καθιστούν έτοιμο τα ΙΕΚ και τα ΕΠΑΛ αλλα χρειάζεται και πρακτική εξάσκηση πριν αναλάβεις περιστατικό ,απ ότι εκπαιδευτική βαθμίδα κ αν προέρχεσαι.  Όπως είπα έχω άτομο της δουλειάς να με κατατοπίσει και να με βοηθήσει σε ότι χρειαστώ οπότε τις γνώσεις που θα αποκτούσα με μήνες πρακτικής θα τις έχω πριν καν κάνω πρακτική. Έχω ακούσει διάφορα ... τραγικά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο επάγγελμα και δεν ακούγονται .. αλλα πιστεύω έχει να κάνει και με τον άνθρωπο, εγώ δεν έχω σκοπό να πάρω κανένα άνθρωπο στο λαιμό μου και εκτιμώ πολύ την ανθρώπινη ζωή για να κάνω μαλακίες.

Αν με ενδιέφεραν μόνο τα φράγκα είχα τρόπους να βγάλω γρηγορότερα κ ευκολότερα αλλα δεν γουστάρω, προτιμώ να παραμείνω άνθρωπος   

Βέβαια δεν είχα σκοπό να πάω σε ΕΠΑΛ έτσι κ αλλιώς , απλά αναρωτιόμουν στο θέμα των γνώσεων ποια είναι η διαφορά  . thx for the infos , είχα ξεχάσει πως παίζει και η πιστοποίηση πριν πάρεις το πτυχίο . Ένας λόγος παραπάνω να βεβαιωθώ πως στο ΙΕΚ που θα πάω θα γίνεται σωστά μάθημα , χωρίς γνώσεις πιστοποίηση γιοκ.  :-D 

Kοιτα στο ΕΠΑΛ σιγα τι θα μαθεις ας μην κοροιδευομαστε. Ετοιμος δεν θα εισαι! Κι αυτο στο λεω γιατι μου εχουν τυχει νοσηλευτες που ουτε φλεβα δε μπορουσαν να μου βρουν και μου ειχαν κατατρυπησει το χερι(κι αυτο ειναι μονο ενα παραδειγμα,χωρις βεβαια να ξερω τι τελειωσαν) Τωρα στο ΙΕΚ,αναλογα και το ΙΕΚ. Παντως να μη μαθεις καποια πραγματα δε γινεται. Μπορεις να πας σε ΕΠΑΛ πρωτα και μετα στο ΙΕΚ στο οποιο αν εχεις τελειωσει ΕΠΑΛ με ειδικοτητα στη νοσηλευτικη,θα χρειαστει να πας μονο για εναν χρονο!

• Like 1
Δημοσ.

Kοιτα στο ΕΠΑΛ σιγα τι θα μαθεις ας μην κοροιδευομαστε. Ετοιμος δεν θα εισαι! Κι αυτο στο λεω γιατι μου εχουν τυχει νοσηλευτες που ουτε φλεβα δε μπορουσαν να μου βρουν και μου ειχαν κατατρυπησει το χερι(κι αυτο ειναι μονο ενα παραδειγμα,χωρις βεβαια να ξερω τι τελειωσαν) Τωρα στο ΙΕΚ,αναλογα και το ΙΕΚ. Παντως να μη μαθεις καποια πραγματα δε γινεται. Μπορεις να πας σε ΕΠΑΛ πρωτα και μετα στο ΙΕΚ στο οποιο αν εχεις τελειωσει ΕΠΑΛ με ειδικοτητα στη νοσηλευτικη,θα χρειαστει να πας μονο για εναν χρονο!

μπα δεν νομίζω να πάω ΕΠΑΛ , μάλλον θα πάω κατευθείαν ΙΕΚ απο τον πρώτο χρόνο , τα ΕΠΑΛ της Πάτρας δεν φημίζονται και τόσο για το μάθημα που γίνεται , σε αντίθεση με το ΙΕΚ που γνωρίζω παιδιά που πήγαιναν πέρσι κ απότι μου έλεγε πριν λίγο ο ένας έκανε κανονικότατα μάθημα και πήρε και την πιστοποίηση του εύκολα (λογικό αφού είχε εφοδιαστεί με τις γνώσεις) 

Δημοσ.

μπα δεν νομίζω να πάω ΕΠΑΛ , μάλλον θα πάω κατευθείαν ΙΕΚ απο τον πρώτο χρόνο , τα ΕΠΑΛ της Πάτρας δεν φημίζονται και τόσο για το μάθημα που γίνεται , σε αντίθεση με το ΙΕΚ που γνωρίζω παιδιά που πήγαιναν πέρσι κ απότι μου έλεγε πριν λίγο ο ένας έκανε κανονικότατα μάθημα και πήρε και την πιστοποίηση του εύκολα (λογικό αφού είχε εφοδιαστεί με τις γνώσεις) 

Αμα εισαι τυχερος και γινεται δουλεια στο ΙΕΚ που θα πας μια χαρα θα εισαι. Γιατι εχω παει κι εγω σε ΙΕΚ και δεν μπορω να πω πως αποκομισα ιδιαιτερες γνωσεις(αλλα σε αλλον τομεα) Το θεμα ειναι να παρεις την πιστοποιηση φυσικα.

• Like 1
Δημοσ.

Αμα εισαι τυχερος και γινεται δουλεια στο ΙΕΚ που θα πας μια χαρα θα εισαι. Γιατι εχω παει κι εγω σε ΙΕΚ και δεν μπορω να πω πως αποκομισα ιδιαιτερες γνωσεις(αλλα σε αλλον τομεα) Το θεμα ειναι να παρεις την πιστοποιηση φυσικα.

και εγώ δυστυχώς σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ .. μαύρη η ώρα , καλά εμάς κάνανε το κορυφαίο μας βάλανε απο ΕΠΑΣ οαεδ Τεχνικοί δικτύων σε IEK multimedia 2ρο έτος. Και καλά θα μας έκαναν εντατικά και δεν θα είχαμε θέμα , τελικά μάθημα δεν κάναμε ποτέ  :-(

Δημοσ.

και εγώ δυστυχώς σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ .. μαύρη η ώρα , καλά εμάς κάνανε το κορυφαίο μας βάλανε απο ΕΠΑΣ οαεδ Τεχνικοί δικτύων σε IEK multimedia 2ρο έτος. Και καλά θα μας έκαναν εντατικά και δεν θα είχαμε θέμα , τελικά μάθημα δεν κάναμε ποτέ  :-(

χαχα εμενα μου λες. Εγω πηγα στο δημοσιο ΙΕΚ και τελειωσα χωρις να εχω πατησει σχεδον ποτε στο μαθημα μετα το 1ο εξαμηνο και φυσικα χωρις να γραφω και στις εξετασεις ! Δεν μαθαινες τιποτα (ειδικοτητα web designer και μαθαιναμε στο 1ο εξαμηνο πως να ανοιγουμε το pc και να κανουμε φακελους) Παλι καλα δηλαδη που ειχα παει και για την πλακα μου αλλιως θα τραβουσα τα μαλλια μου :P Ρωτα πρωτα εμπειριες αλλων κτλ για να δεις και την ποιοτητα του προγραμματος.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν 3 χρόνια που τελείωσα Επαλ νοσηλευτικη είχαμε την δυνατότητα να παμε για ενα χρόνο ΙΕΚ για την πιστοποίηση μας είχαν πει οτι είναι 150 μόρια διαφορα.... Μετάνιωσα χιλιες φορες που δε συνεχισα ΤΕΙ ,ΑΛΛΑ δυστυχως όταν τελειωσα το λύκειο εγω οι βάσεις στη νοσηλευτικη ήταν πολυ υψηλότερες απο οτι είναι τωρα.

Δημοσ.

Είναι σχολή που πάντα έχει και θα έχει ζήτηση. Μαθαίνεις και μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά ή Γερμανικά) και έχεις βρει δουλειά μέσα σε ένα μήνα σε Βρετανία ή Γερμανία με καλές αποδοχές και όλα τα έξοδα μετεγκατάστασης πληρωμένα. Εγώ μάλλον του χρόνου θα την κάνω για Βρετανία με το πτυχίο νοσηλευτικής που έχω. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι σχολή που πάντα έχει και θα έχει ζήτηση. Μαθαίνεις και μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά ή Γερμανικά) και έχεις βρει δουλειά μέσα σε ένα μήνα σε Βρετανία ή Γερμανία με καλές αποδοχές και όλα τα έξοδα μετεγκατάστασης πληρωμένα. Εγώ μάλλον του χρόνου θα την κάνω για Βρετανία με το πτυχίο νοσηλευτικής που έχω. 

Μια φίλη της αδερφής μου πήγε Αγγλία και δουλεύει σε νοσοκομείο με πτυχίο ΕΠΑΛ , μάλιστα είχε πει και στην αδερφή μου πως αν ήθελε να πάει της κανόνιζε κονέ με το νοσοκομείο, όντως υπάρχει ζήτηση 

• Thanks 1
Δημοσ.

Μια φίλη της αδερφής μου πήγε και δουλεύει σε νοσοκομείο με πτυχίο ΕΠΑΛ , μάλιστα είχε πει και στην αδερφή μου πως αν ήθελε να πάει της κανόνιζε κονέ με το νοσοκομείο, όντως υπάρχει ζήτηση 

Από ΕΠΑΛ ή ΙΕΚ πηγαίνουν σαν βοηθοί..από ΤΕΙ σαν νοσηλευτές. Και για τους δύο υπάρχει τρελή ζήτηση σε αμέτρητα νοσοκομεία. Απλά οι βοηθοί πληρώνονται λιγότερο και κάνουν τις βρωμοδουλειές.Υπάρχει διαφορετικό καθηκοντολόγια εκεί. Δεν είναι σαν την Ελλάδα που όλοι τα κάνουν όλα. Ακόμα και προισταμένες μπορεί να ξεσκατώσουν στην Ελλάδα.

Στην Βρετανία πληρώνουν τα εισιτήρια για να πας...1000 λίρες για πρώτα εξοδα (τα οποια τα επιστρέφεις αν δεν κάτσεις στην δουλειά 18 ή 24 μήνες), την εγραφή στην τοπική ΕΝΕ (NMC) και διαμονή από 1 εώς 3 μήνες ανάλογα το νοσοκομείο και το deal που θα κάνεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...