anwnymh29 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δεν ανέφερα το δημόσιο γιατί πλέον είναι κάτι το ανέφικτο ουσιαστικά. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη διαφορά σε έναν που μόλις τελειώσε το ΤΕΙ με έναν που μόλις τελείωσε νοσηλευτική στο ΕΠΑΛ. Τώρα δύο τέτοιοι απόφοιτοι με 10 χρόνια ίδιας προυπηρεσίας έχουν (αν έχουν) ελάχιστες διαφορές. θα κλείσουν τα 2 ΑΕΙ που υπάρχουν από όσο άκουσα.Της Αθήνας και της Σπαρτης. Τα ΤΕΙ ειναι πάρα πολλά για να κλείσουν...δεν θα μπορούσε να καλυφθεί η ζήτηση με μόνο 2 τμήματα. Αν εισαι συναδελφος (και αν με θεωρεις κιολας συναδελφο σου αν εισαι ΤΕ ) ερχεται προκηρυξη οσονουπω.
Backpacker Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Αν εισαι συναδελφος (και αν με θεωρεις κιολας συναδελφο σου αν εισαι ΤΕ ) ερχεται προκηρυξη οσονουπω. Το ξέρω...δυστυχώς δεν έχω καθόλου προϋπηρεσία στον τομέα (ούτε τπτ παιδιά ή και γω δεν ξέρω τι άλλο δίνει μόρια σε αυτές τις προκηρύξεις). Ισπανία ζω τα τελευταία χρόνια αλλά επειδή την άνοιξη κατά 90% θα είμαι θύμα περικοπών στην εταιρεία που δουλεύω(σε άσχετο με την νοσηλευτική αντικείμενο) θα κάνω τα χαρτιά μου για να πάω να εξασκήσω για πρώτη φορά το επάγγελμα στην Βρετανία.
anwnymh29 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Το ξέρω...δυστυχώς δεν έχω καθόλου προϋπηρεσία στον τομέα (ούτε τπτ παιδιά ή και γω δεν ξέρω τι άλλο δίνει μόρια σε αυτές τις προκηρύξεις). Ισπανία ζω τα τελευταία χρόνια αλλά επειδή την άνοιξη κατά 90% θα είμαι θύμα περικοπών στην εταιρεία που δουλεύω(σε άσχετο με την νοσηλευτική αντικείμενο) θα κάνω τα χαρτιά μου για να πάω να εξασκήσω για πρώτη φορά το επάγγελμα στην Βρετανία. Καλη επιτυχια σε οτι και αν κανεις. 1
doctorkostis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 3 χρονια σε πνευμονολογικη με απειρα νυχτερινα μονη μου,ποιος επαιρνε κορεσμο,πιεσεις,καρδιογραφηματα (που αυτα ειναι δουλεια του γιατρου κανονικα αλλα με την καλη σου την καρδια τα κανεις για να μην τον κουραζεις) μαντεψε?? Οσο γι'αυτο που ειπες οτι οι ΤΕ εχουν αλλη εκπαιδευση και αλλο "ματι" και ο ΔΕ θα πει "γιατρε εχει δυσπνοια" ας μην το σχολιασω καλυτερα..ας γελασω Στην Αγγλια οι ΔΕ εχουν μεγαλη ζητηση.Δεν τα λεω εγω..ψαξε και ο ιδιος αν θες αφου γνωριζεις και μπηκες στο θεμα. 5 χρονια σε πνευμονολογικη κλινικη και εγω μοιραστηκα την εμπειρια μου, και θα επαναλαβω οτι δεν ειναι ο κανονας, εξαρταται απο τον ανθρωπο. Μπορεις να γελασεις οσο θελεις, η εμπειρια μου ειναι αυτη και φυσικα δεν εχω προηγουμενα ουτε μαζι σου ουτε με κανεναν. Οσο για το ποια ειναι η δουλεια του γιατρου, αυτο εξαρταται δυστυχως απο το συστημα. Το συστημα στην Ελλαδα ειναι (κακως) ιατροκεντρικο, με αποτελεσμα μια κλινικη να εχει 20 γιατρους και 8 νοσηλευτες/τριες το οποιο ειναι παρανοικο. Αυτα που ανεφερες επομενως αναγκαστικα γινονται "δουλεια του γιατρου" γιατι οι νοσηλευτες απλα δεν προλαβαινουν. Με αποτελεσμα καθε ειδικευομενος γιατρος να μην μπορει να χειριστει πανω απο 8 ασθενεις καθημερινα γιατι δεν προλαβαινει. Αλλα θα συμφωνησεις φανταζομαι μαζι μου οτι το να παρεις κορεσμο, πιεση, καρδιογραφημα δεν απαιτει πτυχιο ιατρικης. Στην Ελλαδα προτιμαμε για καποιο λογο να πληρωνουμε γιατρους αντι να πληρωνουμε νοσηλευτες.
anwnymh29 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 5 χρονια σε πνευμονολογικη κλινικη και εγω μοιραστηκα την εμπειρια μου, και θα επαναλαβω οτι δεν ειναι ο κανονας, εξαρταται απο τον ανθρωπο. Μπορεις να γελασεις οσο θελεις, η εμπειρια μου ειναι αυτη και φυσικα δεν εχω προηγουμενα ουτε μαζι σου ουτε με κανεναν. Οσο για το ποια ειναι η δουλεια του γιατρου, αυτο εξαρταται δυστυχως απο το συστημα. Το συστημα στην Ελλαδα ειναι (κακως) ιατροκεντρικο, με αποτελεσμα μια κλινικη να εχει 20 γιατρους και 8 νοσηλευτες/τριες το οποιο ειναι παρανοικο. Αυτα που ανεφερες επομενως αναγκαστικα γινονται "δουλεια του γιατρου" γιατι οι νοσηλευτες απλα δεν προλαβαινουν. Με αποτελεσμα καθε ειδικευομενος γιατρος να μην μπορει να χειριστει πανω απο 8 ασθενεις καθημερινα γιατι δεν προλαβαινει. Αλλα θα συμφωνησεις φανταζομαι μαζι μου οτι το να παρεις κορεσμο, πιεση, καρδιογραφημα δεν απαιτει πτυχιο ιατρικης. Στην Ελλαδα προτιμαμε για καποιο λογο να πληρωνουμε γιατρους αντι να πληρωνουμε νοσηλευτες. Ανεφερα κορεσμους και καρδιογραφηματα επειδη τα χρησιμοποιησες εσυ..Προσωπικα εκανα και αναρροφησεις (αιμοληψιες,φλεβοκαθετηρες,νοσηλεια/ημουν και μονη βλεπεις,εχει νοημα να τα ανεφερω ολα αυτα?μαλλον οχι αλλα ηταν φουλ υποτιμητικο το σχολιο σου).. Τρομαξες ε? Δεν σε ειρωνευομαι αλλα η παραγραφος σου που περιεγραφε το ματι του ΤΕ με εκανε και γελασα και να σκεφτω ... " Α ρε doctorkostis αν καναμε μαζι εφημερια θα σε ξυπνουσα μες στην νυχτα για να σου πω οτι ο ταδε στον θαλαμο 204 κανει γκουχου" ετσι επι λεξη.. αν εκανες 5 χρονια σε πνευμονολογικη και μιλας ετσι για τους ΔΕ λυπαμαι πολυ..Ευτυχως ειναι μεμονωμενα περιστατικα συμπεριφορες σαν την δικη σου. Φιλικα παντα. 1
Flaoutistas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ανεφερα κορεσμους και καρδιογραφηματα επειδη τα χρησιμοποιησες εσυ..Προσωπικα εκανα και αναρροφησεις (αιμοληψιες,φλεβοκαθετηρες,νοσηλεια/ημουν και μονη βλεπεις,εχει νοημα να τα ανεφερω ολα αυτα?μαλλον οχι αλλα ηταν φουλ υποτιμητικο το σχολιο σου).. Τρομαξες ε? Δεν σε ειρωνευομαι αλλα η παραγραφος σου που περιεγραφε το ματι του ΤΕ με εκανε και γελασα και να σκεφτω ... " Α ρε doctorkostis αν καναμε μαζι εφημερια θα σε ξυπνουσα μες στην νυχτα για να σου πω οτι ο ταδε στον θαλαμο 204 κανει γκουχου" ετσι επι λεξη.. αν εκανες 5 χρονια σε πνευμονολογικη και μιλας ετσι για τους ΔΕ λυπαμαι πολυ..Ευτυχως ειναι μεμονωμενα περιστατικα συμπεριφορες σαν την δικη σου. Φιλικα παντα. Οι διαμάχες στα νοσοκομεία πάντα υπάρχουν. Εμάς τους οδοντίατρους οι γιατροί μη σου πω πως μας έχουν. Απλά μπορούμε να τους "κουνιόμαστε" περισσότερο απότι ο νοσηλευτής από αει/τει/επαλ-ιεκ. Πχ γιατροί θέλαν να μας πάρουν τη γναθοχειρουργική (που τώρα απαιτεί και πτυχίο ιατρικής και οδοντιατρικής), που ενώ δεν έχουν κανένα σχετικό μάθημα παρά ένα επιλογής νόμιζαν ότι θα είναι καλύτεροι από εμάς που κάναμε 10 εξάμηνα εξειδικευμένα για το στόμα. Η εμπειρία που αποκτιέται στην κλινική πράξη μπορεί να σου κερδίσει σεβασμό όμως. Εκεί που κάναμε κλινικές εμείς, ήταν μια από ιεκ που έπαιρνε αίμα και ήταν καλύτεροι από όλους. Όλοι την φωνάζαν όταν χρειαζόντουσαν βοήθεια, εκτός απότ ους γιατρούς που πρώτα κάναν 100 τρυπήματα και μετά τη φώναζαν. 1
anwnymh29 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Βεβαια κακοι συναδελφοι υπαρχουν σε καθε βαθμιδα,οχι γιατι ειναι χαζοι,αλλα γιατι απλα ετυχε ειτε να περασουν νοσηλευτικη,ειτε να βγαλουν την σχολη και μπηκαν για δουλεια απλα,διχως να την γουσταρουν..αυτο το εχω δει πολλες φορες. Οχι ομως να το θετεις οτι ο ΤΕ παιρνει ζωτικα σημεια και ο ΔΕ σου λεει "γιατρε κανει γκουχου" χαχαχ Οι διαμάχες στα νοσοκομεία πάντα υπάρχουν. Εμάς τους οδοντίατρους οι γιατροί μη σου πω πως μας έχουν. Απλά μπορούμε να τους "κουνιόμαστε" περισσότερο απότι ο νοσηλευτής από αει/τει/επαλ-ιεκ. Πχ γιατροί θέλαν να μας πάρουν τη γναθοχειρουργική (που τώρα απαιτεί και πτυχίο ιατρικής και οδοντιατρικής), που ενώ δεν έχουν κανένα σχετικό μάθημα παρά ένα επιλογής νόμιζαν ότι θα είναι καλύτεροι από εμάς που κάναμε 10 εξάμηνα εξειδικευμένα για το στόμα. Η εμπειρία που αποκτιέται στην κλινική πράξη μπορεί να σου κερδίσει σεβασμό όμως. Εκεί που κάναμε κλινικές εμείς, ήταν μια από ιεκ που έπαιρνε αίμα και ήταν καλύτεροι από όλους. Όλοι την φωνάζαν όταν χρειαζόντουσαν βοήθεια, εκτός απότ ους γιατρούς που πρώτα κάναν 100 τρυπήματα και μετά τη φώναζαν. Oι διαμαχες ειναι παιχνιδια των συνδικαλιστων..κανεναν δεν συμφερουν αυτες οι μαλακιες..Στην τελικη ας φερθουν δικαια σε ολες τις βαθμιδες,αλλα ολοι μας κανουμε οτι συμφερει τους καρεκλοκενταυρους αντι να ειμαστε ενωμενοι..και στο τελος νικαει το κομπλεξ! Η νοσηλευτικη ειναι μια και ενιαια..
Flaoutistas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Βεβαια κακοι συναδελφοι υπαρχουν σε καθε βαθμιδα,οχι γιατι ειναι χαζοι,αλλα γιατι απλα ετυχε ειτε να περασουν νοσηλευτικη,ειτε να βγαλουν την σχολη και μπηκαν για δουλεια απλα,διχως να την γουσταρουν..αυτο το εχω δει πολλες φορες. Οχι ομως να το θετεις οτι ο ΤΕ παιρνει ζωτικα σημεια και ο ΔΕ σου λεει "γιατρε κανει γκουχου" χαχαχ Oι διαμαχες ειναι παιχνιδια των συνδικαλιστων..κανεναν δεν συμφερουν αυτες οι μαλακιες..Στην τελικη ας φερθουν δικαια σε ολες τις βαθμιδες,αλλα ολοι μας κανουμε οτι συμφερει τους καρεκλοκενταυρους αντι να ειμαστε ενωμενοι..και στο τελος νικαει το κομπλεξ! Η νοσηλευτικη ειναι μια και ενιαια.. Δε θα έλεγα ότι φταίνε μόνο οι συνδικαλιστές. Οι σχέσεις γιατρών-οδοντιάτρων-φαρμακοποιοών είναι τεταμένες από τη σχολή χωρίς να επέμβει κάποιος. Τώρα για τη νοσηλευτική συμφωνώ. Δε μπορεί κάποιος που λέγεται νοσηλευτής να του λες από το ΑΕΙ είσαι επιστήμονας, από το ΤΕΙ είσαι δε ξέρω και εγώ τι. Βέβαια αν το πτυχίο γράφει βοηθός νοσηλευτή είναι κάτι άλλο. Ίσως βοηθούσε αν μπορούσαν οι ΔΕ να μπουν στο ΤΕΙ κάπως. Σε εμάς παρόμοιο παράδειγμα, είναι οι οδοντοτεχνίτες που δώσαν κατατακτήριε και έγιναν οδοντίατροι. Τώρα για διάφορες "κλινικές εξετάσεις" με την τεχνολογία τις κάνει ο οποιοσδήποτε.. πίεση μετράνε μέχρι και οι γιαγιάδες, σάκχαρο μετράς και μόνος σου, ακόμα και Mayer μπορείς να κάνεις μόνος σου.. πάντως χαρά στο κουράγιο του σε όποιον είναι νοσηλευτής, δε θα μπορούσα να το κάνω, πολύ ψυχοφθόρο. Ένα από το καλά που είμαι οδοντίατρος είναι ότι δε βλέπω βαριά περιστατικά.
anwnymh29 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δε θα έλεγα ότι φταίνε μόνο οι συνδικαλιστές. Οι σχέσεις γιατρών-οδοντιάτρων-φαρμακοποιοών είναι τεταμένες από τη σχολή χωρίς να επέμβει κάποιος. Τώρα για τη νοσηλευτική συμφωνώ. Δε μπορεί κάποιος που λέγεται νοσηλευτής να του λες από το ΑΕΙ είσαι επιστήμονας, από το ΤΕΙ είσαι δε ξέρω και εγώ τι. Βέβαια αν το πτυχίο γράφει βοηθός νοσηλευτή είναι κάτι άλλο. Ίσως βοηθούσε αν μπορούσαν οι ΔΕ να μπουν στο ΤΕΙ κάπως. Σε εμάς παρόμοιο παράδειγμα, είναι οι οδοντοτεχνίτες που δώσαν κατατακτήριε και έγιναν οδοντίατροι. Τώρα για διάφορες "κλινικές εξετάσεις" με την τεχνολογία τις κάνει ο οποιοσδήποτε.. πίεση μετράνε μέχρι και οι γιαγιάδες, σάκχαρο μετράς και μόνος σου, ακόμα και Mayer μπορείς να κάνεις μόνος σου.. πάντως χαρά στο κουράγιο του σε όποιον είναι νοσηλευτής, δε θα μπορούσα να το κάνω, πολύ ψυχοφθόρο. Ένα από το καλά που είμαι οδοντίατρος είναι ότι δε βλέπω βαριά περιστατικά. Ο μονος υπευθυνος για τους ΔΕ ειναι οι ιδιοι οι ΔΕ ..Οταν βγηκαν τα ΤΕΙ δεν διεκδικησαν και εφτασαν στο σημειο την προηγουμενη χρονια να συζητουν οι πολιτικοι (οι σωτηρες μας) για το αν θα παραμεινουν στην θεση τους..ενω επι δεκαετιες κρατουσαν τα νοσοκομεια..και ακομα τα κρατουν,επαναλαμβανω καθηκοντολογιο δεν υπαρχει!!Κανεις ακριβως την ιδια δουλεια με τον ΤΕ και λαμβανεις την ιδια ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ειναι μια πολυ ψυχοφθορα δουλεια ναι,λογω συνθηκων κυριως..Ο μονος λογος που δεν καταναλωνεις τα ναρκωτικα στο τελος της καθε βαρδιας ειναι γιατι τα καταγραφεις στην λογοδοσια Οταν ομως κατι το αγαπας και οταν παιρνεις την ηθικη αμοιβη καθημερινα απο τους ασθενεις πας σπιτι κατακοπη αλλα υπερηφανη (ενταξει οκ τρως και χριστοπαναγιες ). Αυτα
doctorkostis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ανεφερα κορεσμους και καρδιογραφηματα επειδη τα χρησιμοποιησες εσυ..Προσωπικα εκανα και αναρροφησεις (αιμοληψιες,φλεβοκαθετηρες,νοσηλεια/ημουν και μονη βλεπεις,εχει νοημα να τα ανεφερω ολα αυτα?μαλλον οχι αλλα ηταν φουλ υποτιμητικο το σχολιο σου).. Τρομαξες ε? Δεν σε ειρωνευομαι αλλα η παραγραφος σου που περιεγραφε το ματι του ΤΕ με εκανε και γελασα και να σκεφτω ... " Α ρε doctorkostis αν καναμε μαζι εφημερια θα σε ξυπνουσα μες στην νυχτα για να σου πω οτι ο ταδε στον θαλαμο 204 κανει γκουχου" ετσι επι λεξη.. αν εκανες 5 χρονια σε πνευμονολογικη και μιλας ετσι για τους ΔΕ λυπαμαι πολυ..Ευτυχως ειναι μεμονωμενα περιστατικα συμπεριφορες σαν την δικη σου. Φιλικα παντα. Αυτο το "φιλικα παντα" στο τελος, δε σωζει ενα καθολου φιλικο σχολιο. Ας ξαναπω λοιπον οτι ειπα και στην αρχη. Ειπα οτι προκειται για προσωπικη εμπερια μου μοιραζομαι και οτι εξαρταται απο τον ανθρωπο. Δε σε υποτιμησα γιατι δεν σε ξερω, δεν ξερω το επιπεδο της δουλειας σου και των γνωσεων σου. Να τρομαξω απο τι ακριβως? Το να αναφερεις με διαθεση εκδικητικη, οτι θα με ξυπνουσες επειδη καποιος εβηξε για εσενα λεει πραγματα και οχι για μενα. Δεν εχει νοημα να αναφερω νομιζω οτι ποτε δεν ειπα κουβεντα επειδη καποιος με ξυπνησε, ημουν εφημερια και ειχε καθε δικαιωμα να το κανει. Με τους συναδελφους νοσηλευτες ειχα παντα αριστη φιλικη σχεση και επικοινωνουμε ακομα. Αλλα ολο αυτο ειναι περιττο, και μπορεις φυσικα να το αμφισβητησεις. Το γεγονος οτι αρπαχτηκες σε τετοιο βαθμο απο μια ιστορια ενος αγνωστου σε ενα φορουμ, ο οποιος εξαρχης ειπε οτι προκειται για προσωπικη γνωμη (κατανταει βαρετο να το επαναλαμβανω), το μονο που θυμιζει ειναι το "οποιος εχει τη μυγα, μυγιαζεται".
anwnymh29 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Αυτο το "φιλικα παντα" στο τελος, δε σωζει ενα καθολου φιλικο σχολιο. Ας ξαναπω λοιπον οτι ειπα και στην αρχη. Ειπα οτι προκειται για προσωπικη εμπερια μου μοιραζομαι και οτι εξαρταται απο τον ανθρωπο. Δε σε υποτιμησα γιατι δεν σε ξερω, δεν ξερω το επιπεδο της δουλειας σου και των γνωσεων σου. Να τρομαξω απο τι ακριβως? Το να αναφερεις με διαθεση εκδικητικη, οτι θα με ξυπνουσες επειδη καποιος εβηξε για εσενα λεει πραγματα και οχι για μενα. Δεν εχει νοημα να αναφερω νομιζω οτι ποτε δεν ειπα κουβεντα επειδη καποιος με ξυπνησε, ημουν εφημερια και ειχε καθε δικαιωμα να το κανει. Με τους συναδελφους νοσηλευτες ειχα παντα αριστη φιλικη σχεση και επικοινωνουμε ακομα. Αλλα ολο αυτο ειναι περιττο, και μπορεις φυσικα να το αμφισβητησεις. Το γεγονος οτι αρπαχτηκες σε τετοιο βαθμο απο μια ιστορια ενος αγνωστου σε ενα φορουμ, ο οποιος εξαρχης ειπε οτι προκειται για προσωπικη γνωμη (κατανταει βαρετο να το επαναλαμβανω), το μονο που θυμιζει ειναι το "οποιος εχει τη μυγα, μυγιαζεται". Λυπαμαι γιατι σε εφαγε η μυγα χωρις λογο..πραγματικα εκανα πλακα και καμια διαθεση εκδικητικη δεν ειχα,ισως ο γραπτος ο λογος..Εκανες ενα πολυ συγκεκριμενο και απολυτο σχολιο για μια συγκεκριμενη βαθμιδα και πανω εκει σου απαντησα εμπειρικα παντα,μετα μου λες γιατι σου ανεφερα κορεσμους,πιεσεις και καρδιογραφηματα οταν σε πρωτο χρονο τα ανεφερες ως "σοβαρη δουλεια" ΤΕ νοσηλευτη και σε δευτερο χρονο μας ειπες (επειδη προφανως εθιξα τα καθηκοντα σου ) ως "ελα τωρα μωρε σιγα δεν θελει και ιατρικο πτυχιο" αλλα ο ΔΕ σου λεει "γιατρε γκουχου" . Ποιος ξερει τι συναντησες και εσυ αλλα το σχολιο σου ηταν πικροχολο οπως και να το κανουμε. Φιλικοτατα βρε Ντοκτορ,δεν εχω να χωρισω κατι μαζι σου. Παντως μεχρι στιγμης δεν εχω δει γιατρο να ρωταει τι βαθμιδα ειναι ο νοσηλευτης που συνεργαζεται στην εκαστοτε κλινικη..Θα επαναλαβω παντου υπαρχουν καλοι και κακοι,εσυ ομως το συγκεκριμενοποιησες(μαλλον θα τσεκαρες βαθμιδα) και το γενικοποιησες
doctorkostis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Σορι, δε βγαζω ακρη, πραγματικα. Ειμαστε και τελειως οφ τοπικ και δεν προσφερουμε κατι στη συζητηση. Δεν εκανα σχολιο για σενα, δεν εκανα σχολιο γενικα για νοσηλευτες ΔΕ, εκανα σχολιο για νοσηλευτες ΔΕ με τους οποιους ειχα προσωπικη εμπειρια (το αναφερω για 3η-4η φορα).
anwnymh29 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Σορι, δε βγαζω ακρη, πραγματικα. Ειμαστε και τελειως οφ τοπικ και δεν προσφερουμε κατι στη συζητηση. Δεν εκανα σχολιο για σενα, δεν εκανα σχολιο γενικα για νοσηλευτες ΔΕ, εκανα σχολιο για νοσηλευτες ΔΕ με τους οποιους ειχα προσωπικη εμπειρια (το αναφερω για 3η-4η φορα). "οτι ο νοσηλευτης/νοσηλευτρια ΤΕΙ μπορει να κανει πολλα περισσοτερα για τον αρρωστο και να αντιληφθει οταν κατι δεν παει καλα. Ειναι αλλο πραγμα να σε φωναζουν στις 3 τη νυχτα γιατι ο αρρωστος δεν ειναι καλα και να σου λενε "εχει κορεσμο τοσο, πιεση τοσο, παρε το καρδιογραφημα που του εκανα μολις, δες τον και πες μου τι να κανω" και αλλο το "γιατρε, λεει εχει δυσπνοια, να πας να τον δεις". Εκει σταθηκα ντοκτορ και σου μιλησα λιγο καυστικα..εχεις δικιο βγηκαμε οφ τοπικ,αλλα δεν μπορουσα να μην σου απαντησω..οχι για να βγω ανωτερη απλα επειδη εισεπραξα αδικια οχι για μενα προσωπικα αλλωστε δεν με ξερεις..αλλα για την γενικοποιηση σου. Αυτα και ζητω συγνωμη απο εσενα, τον ts και το φορουμ αν το κουρασα καπως. Ειναι σαν να γραψω εγω ολοι οι πνευμονολογοι ειναι βληματα.. ε δεν θα μου πεις κατσε ρε καραμητρενα να το συζητησουμε! Αυτα..και ειλικρινα δεν ειχα καμια διαθεση να σε προσβαλλω ή τελος παντων να σε πικαρω! 1 1
WorldOfGlass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ναι δεν είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μουόταν σκεφτόμουν να γίνω νοσηλευτής...Αλλά τα λεφτά βλέπω (ειδικά στο εξωτερικό) είναι πάρα πολύ καλά.Μήπως να το ξανασκέφτω δηλαδη... Αν θες για εξωτερικο τοτε δεν χανεις χρονια απο την ζωη σου για να ξανακανεις ταξεις στο λυκειο. Παιρνεις απο τωρα το προγραμμα σπουδων του ΙΕΚ και στελνεις mail σε πανεπιστημια του εξωτερικου γραφοντας αν σου αναγνωριζουν καποια απο τα μαθηματα για να συνεχισεις για bachelor. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2015 από WorldOfGlass
idomeneas7 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Σε πρόσφατη νοσηλεία ιδιωτικού νοσοκομείου, ρώταγα τους νοσηλευτές για τέτοια θέματα γιατί σε τεράστιο ποσοστό ήταν νέοι ηλικιακά. Φαινόταν κιόλας ποιοί είναι ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΔΕ από το χρώμα στολής. Μάλιστα 4-5 ήταν εκεί ελάχιστους μήνες και μου είπαν ότι δεν είχαν γνωστό. Αναφέρθηκε ότι σε άλλο ιδιωτικό είχαν ξεκινήσει φίλοι τους πρόσφατα με πολύ χαμηλότερο μισθό όμως. Πρακτικά, είδα ότι αυτοί του ΑΕΙ ήταν οι χειρότεροι, αλλά ήταν και οι πιό νέοι και άπειροι. Οι πιό παλιές ήταν ΔΕ (όχι και πολύ παλιές, γύρω στα 30+, απλά συγκριτικά το λέω γιατι όπως ανέφερα ήταν σχεδόν όλοι πολύ νέοι). Από θέμα νοσηλείας, έκαναν όλοι τα ίδια ανεξαρτήτως τυπικής εκπαίδευσης. Απλά όσοι είχαν ελάχιστους μήνες εμπειρία δεν έκαναν τα πάντα, τους φώναζαν για να κοιτάνε σε πολλές περιπτώσεις και δειλά δειλά τους έβαζαν να κάνουν πιό "δύσκολα" πράγματα με παρουσία παλιότερων. Οι ικανότητες φυσικά είναι στον άνθρωπο ανεξαρτήτως εμπειρίας και εκπαίδευσης. Κάποια πράγματα τα έκανα εγώ καλύτερα με μηδαμινή προϋπηρεσία/φοίτηση στο αντικείμενο. Αμέλεια επίσης υπήρξε από όλες τις βαθμίδες και εκεί που υστερούσαν σχεδόν όλοι ήταν στην φλεβοκέντηση. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα