Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το τελευταίο καιρό και ενώ τελειώνω το Λύκειο έχω φάει ένα τρελό κόλλημα με την νοσηλευτική.

Δεν ξέρω αλλά μου αρέσει πολύ η ιδέα να βοηθάω τον κόσμο,να τρέχω πάνω κάτω (μου αρέσει να δουλεύω σκληρά) ε και για τον σταθερό και σίγουρο μισθό (το σίγουρο παίζεται βεβαια αλλα από όσο ξέρω οι νοσηλευτές δεν έχουν και τρελό θέμα)

Το θέμα είναι ότι στο "ΕΠΑΛ" που πάω είχα διαλέξει άλλη ειδικότητα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δώσω πανελλήνιες και να περάσω σε ΤΕΙ Νοσηλευτικής οποτε αναγκαστικά αν το αποφασίσω θα πρέπει να πάω σε δημόσιο ΙΕΚ.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα ΙΕΚ στον τομέα της Νοσηλευτικής?Υπάρχει περίπτωση να μάθω κάτι?

Και το πτυχίο μου μπορεί να με βάλει σε κάποιο νοσοκομείο η μου είναι άχρηστο και θα μείνω τελικά χωρίς δουλειά?

Ευχαριστώ όλους που θα μπουν στον κόπο να με βοηθήσουν.

Υ.Γ Πιστεύετε θα έχω θέμα που είμαι άντρας;Δηλαδή με το που λέω ότι είμαι νοσηλευτής λέτε να με περνάνε όλοι για αδερφή;

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το τελευταίο καιρό και ενώ τελειώνω το Λύκειο έχω φάει ένα τρελό κόλλημα με την νοσηλευτική.

Δεν ξέρω αλλά μου αρέσει πολύ η ιδέα να βοηθάω τον κόσμο,να τρέχω πάνω κάτω (μου αρέσει να δουλεύω σκληρά) ε και για τον σταθερό και σίγουρο μισθό (το σίγουρο παίζεται βεβαια αλλα από όσο ξέρω οι νοσηλευτές δεν έχουν και τρελό θέμα)

Το θέμα είναι ότι στο "ΕΠΑΛ" που πάω είχα διαλέξει άλλη ειδικότητα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δώσω πανελλήνιες και να περάσω σε ΤΕΙ Νοσηλευτικής οποτε αναγκαστικά αν το αποφασίσω θα πρέπει να πάω σε δημόσιο ΙΕΚ.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα ΙΕΚ στον τομέα της Νοσηλευτικής?Υπάρχει περίπτωση να μάθω κάτι?

Και το πτυχίο μου μπορεί να με βάλει σε κάποιο νοσοκομείο η μου είναι άχρηστο και θα μείνω τελικά χωρίς δουλειά?

Ευχαριστώ όλους που θα μπουν στον κόπο να με βοηθήσουν.

Υ.Γ Πιστεύετε θα έχω θέμα που είμαι άντρας;Δηλαδή με το που λέω ότι είμαι νοσηλευτής λέτε να με περνάνε όλοι για αδερφή;

Είσαι σίγουρος πως δεν μπορείς να δώσει για νοσηλευτική από άλλη κατεύθυνση? Σκέψου να αλλάξεις κατεύθυνση ακόμα και αν χάσεις και ένα χρόνο αν το θες τόσο πολύ το τει.  

Η επιλογή της νοσηλευτικής είναι καλή. Ένα τεράστιο συν το ότι είσαι άντρας γιατί είναι λιγότεροι και σε πολλές δουλειές έχουν το πλεονέκτημα έναντι μίας γυναίκας.  

Να μπεις απόφοιτος (απ όπου και αν προέρχεσαι) σε δημόσιο νοσοκομείο είναι αδύνατο. Δεν παίρνουν πλέον άτομα και έχει μεγάλη ουρά από πίσω. Στο ιδιωτικό παίζουν πολύ οι γνωριμίες. Σε γηροκομεία κ τέτοια θα βρεις άνετα δουλειά αλλά είναι σκατοδουλειά. Στην κυριολεξία.  :-D  :devil:

Δημοσ.

Γενικά αυτούς τους ΙΕΚ από την εμπειρία μου στα νοσοκομεία τους έχουν για όλες τις χαμαλοδουλειές.. 1000 φορές το ΤΕΙ ή το ΑΕΙ. Εγώ στη θέση σου θα έβρισκα τρόπο να μπω στο ΤΕΙ αλλιώς θα διάλεγα κάτι άλλο όπως βοηθός μικροβιολόγου.

Δημοσ.

Έχω την επιλογή να τελειώσω φέτος την 3η λυκείου,να πάρω το απολυτήριο στην ειδικότητα που είμαι αυτήν την στιμή (Πληροφορική)

και να την επαναλάβω του χρόνου σε διαφορετική ειδικότητα ώστε να δώσω κανονικά πανελλήνιες ΜΟΝΟ για ΤΕΙ όμως όχι ΑΕΙ.

Λέτε να πάω έτσι;

Flaoutistas έχεις δίκαιο μάλλον για χαμαλοδουλειές είναι αυτοί που τελείωσαν ΙΕΚ γιατί ο τίτλος που θα πάρεις μόλις τελειώσεις κάποιο ΙΕΚ είναι ΒΟΗΘΟΣ Νοσηλευτή...

Οπότε λογικά θα πάω του χρόνου για να μπορέσω να μπω σε ΤΕΙ

Μήπως γνωρίζετε στο περίπου πόσα μόρια θέλει η Αθήνα;

Και αν γενικά οι νοσηλευτές έχουν ζήτηση;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Η ζήτηση είναι ανάλογη και της ανάπτυξης που στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Το δημόσιο το αποκλείουμε και το ιδιωτικό θέλει γνωστό, διαφορετικά σε γηροκομεία ή σε σπίτια να πας και εκεί χαμαλοδουλειές θα κάνεις απ όπου και αν είσαι. 

Κοίτα πάντως αν μπορείς να αλλάξεις από τώρα κατεύθυνση, ακόμα Οκτώβριο έχουμε.  

Δημοσ.

μα συγνώμη,αφού όπως λες δεν παίρνουν πια άτομα,υπάρχει μεγάλη ουρά από πίσω και ότι στον ιδιωτικό τομέα μπαίνω με γνωριμίες πως ακριβώς η επιλογή την νοσηλευτικής λες ότι είναι καλή;

Δημοσ.

Να ξέρεις όμως παρά την κρίση η υγεία μαζί με την παιδεία είναι τα πράγματα που κάποιος κόβει τελευταία. Συγκριτικά με άλλους κλάδους, τα παραϊατρικά είναι καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αγορά εργασίας είναι γεμάτη θέσεις για αυτούς.

Δημοσ.

Εάν ψήνεσαι γίνεται πάντα να ξαναγραφτείς στην 2α λυκείου να κάνεις την ειδικότητα αυτη για 2 έτη κ να δώσεις ή του χρόνου να δώσεις κατευθείαν για την ειδικότητα αυτη αν και μιας και στις πανελλήνιες των επάλ για ΤΕΙ είναι και 2 ειδικότητας δε θα το πρότεινα.Βέβαια και το δημόσιο ΙΕΚ δεν έχει μεγάλη διαφορά αν και θεωρώ καλύτερα την λύση των πανελλαδικών 

Δημοσ.

Αυτήν την στιγμή θα ήθελα να μάθω αν με το πτυχίο ΙΕΚ θα μπορούσα να εργαστώ στο εξωτερικό...Και αν δεν γίνεται με χαρτι ΙΕΚ (που πιστεύω δε γίνεται σε νοσοκομεία έξω) έστω αν μπορω να εργαστω σε γηροκομειο.

Γιατί κάπου διάβαζα ότι μερικά παιδιά με πτυχίο ΙΕΚ δεν τους παίρνανε στα Νοσοκομεία αλλά δουλεύουν κανονικά σε γηροκομεια.(έξω πάντα)

Δημοσ.

μα συγνώμη,αφού όπως λες δεν παίρνουν πια άτομα,υπάρχει μεγάλη ουρά από πίσω και ότι στον ιδιωτικό τομέα μπαίνω με γνωριμίες πως ακριβώς η επιλογή την νοσηλευτικής λες ότι είναι καλή;

Συγκριτικά με την πληροφορική νομίζω πως θα κουραστείς λιγότερο να βρεις δουλειά, από ΤΕΙ.   

Δημοσ.

ΔΕ νοσηλευτες δεν τους προτιμουν πια ουτε στις ιδιωτικες κλινικες..Πικρο και αδικο,γιατι αυτοι κρατησαν τα νοσοκομεια στις πλατες τους..Οταν βγηκαν τα ΤΕΙ ξαφνικα εγιναν βοηθοι,αλλο αν εκτελουν κανονικοτατα νοσηλευτικες πραξεις και κανουν βαρδιες μονοι τους ως υπευθυνοι..αλλο αυτο!

Γενικοτερα παντως θεσεις δεν βγαινουν πια και στις ιδιωτικες μονο με γνωστο θα δουλεψεις..

Δημοσ.

Γιαυτό ρωτάω,

Με χαρτή ΙΕΚ θα μπορέσω να εργαστώ στο εξωτερικό; και σε γηροκομείο ακόμα δεν με πειράζει.

Δημοσ.

Γιαυτό ρωτάω,

Με χαρτή ΙΕΚ θα μπορέσω να εργαστώ στο εξωτερικό; και σε γηροκομείο ακόμα δεν με πειράζει.

Βεβαιως ειναι αναγνωρισμενο..Αλλα σε γηροκομειο βρισκεις και εδω στην Ελλαδα ανετα..ειδικα στην Αθηνα. Απλα ειναι δυσκολη δουλεια,δεν εκτελεις νοσηλειες..ξεσκατισμα,πλυσιμο και ταισμα εχει..δεν τα λεω υποτιμητικα,αλλα θελει αντοχες.

Δημοσ.

Ναι δεν είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μουόταν σκεφτόμουν να γίνω νοσηλευτής...Αλλά τα λεφτά βλέπω (ειδικά στο εξωτερικό)

είναι πάρα πολύ καλά.Μήπως να το ξανασκέφτω δηλαδη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...