TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδη ακομη και αν πας σε Βουλγαρεταιρικη(!) λυση -η και Κυπριακη, Αγγλικη, whatever ειναι καλυτερο -μην φανταστεις -ουτε για μισο δευτερολεπτο- και αφνιδιαστεις στην πραξη, οτι "θα εχω μηδενικα εξοδα!"(sic)..
Rude_R Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Το θεμα βλεπω ειναι 2 μηνες πριν.............δεν θα μακρηγορησω και απλα θα πω οτι απο προσωπικη εμπειρια ο 3κιλακωδικα, και λιγα ειπε οι χρεωσεις ειναι πολυ παραπανω και ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. ΤΩΡΑ οσον αφορα βουλγαρια και κυπρο......τα κοστοι υπαρχουν φυσικα αλλα τουλαχιστον ξερεις ποσα θα ειναι εξ αρχης και εννοειτε οτι ειναι το 1/10 λιγοτερα. τελος για το freelancing..... ο φιλος προφανως δεν δηλωσε πουθενα τα εισοδηματα του απο εκει, και για αυτο δεν φορολογηθηκε, καμια φορα η αγνοια "σωζει" ζωες, αν τα δηλωνε στην φορολογικη δηλωση η χρεωση ειναι 35% + 23 % φπα + 20 % του στουρναρα αναδρομικα απο τοτε,,,, φτανεις τα 78% . αν τωρα υπολογισεις και της κρατησεις και τις χρεωσεις απο τις τραπεζες για να τα παρεις μετρητα,,,, και το rate του συναλαγματος. καταλαβαινεις οτι απλα ζεις σε τριτοκοσμικη χωρα. εχει διαφορα το freelancing για να ζεις. απο το freelancing για το χομπυ και τον ελευθερο χρονο σου να παρεις κανενα 50δολαρο και να αγορασεις κανενα gadget απο το ebay. δεν θα αναφερω καν για τις επιδοτησεις την κοροιδια που γινετε...... αν καποιος ενδιαφερετε...... ας ρωτησει να γελάσουμε-κλαψουμε ολοι μαζι.
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Εν πολλοις, αν ρωτησεις εναν λογιστη που εμπιστευεσαι θα σου πει οτι: η επιλογηεπιχείρησης με έδρα το σπίτι*, θα ηταν απ' τις χειροτερες δυνατες επιλογες -εκτοςκαι αν για καποιο λογο μιλαμε για αναγκαστικη επιλογη, διχως καμια εναλλακτικη... Δυστυχως, οσοι εχουν συνηθισει ανετως (!) στα <μαυρα> και ειναι σχετικως χαλαροι,πολλες φορες δεν αντιλαμβανονται, ποσο εντελως αλλη φαση ειναι το ανοιγω βιβλια*και μονο οτι μπορουν να σου την πεσουν- σπιτι σου- για ελεγχο, ειναι αρκετα fuck ithttp://www.forologikanea.gr/news/elegxoi-sta-spitia-oson-ta-dilonoun-os-epaggelmatiki-stegi/http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=622332http://www.skai.gr/news/finance/article/300935/alexiadis-ston-skai-to-periousiologio-den-tha-sunista-vasi-gia-forologia/
ditsikts Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 ...αν τα δηλωνε στην φορολογικη δηλωση η χρεωση ειναι 35% + 23 % φπα + 20 % του στουρναρα αναδρομικα απο τοτε,,,, φτανεις τα 78% . αν τωρα υπολογισεις και της κρατησεις και τις χρεωσεις απο τις τραπεζες για να τα παρεις μετρητα,,,, και το rate του συναλαγματος. καταλαβαινεις οτι απλα ζεις σε τριτοκοσμικη χωρα.... Και πως τα βγάζουν πέρα όσοι είναι νόμιμοι; Δεν είναι υπερβολικό το 78%;
dolph Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Αν επιτρέπεται, και επειδή εδώ είναι forum λογικά σκεπτόμενων ανθρώπων, μην βάζετε τον ΦΠΑ στα φορολογικά έξοδα. 2
solton57010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Και πως τα βγάζουν πέρα όσοι είναι νόμιμοι; Δεν είναι υπερβολικό το 78%; Αυτοι που ειναι σωστοι στη δουλεια τους επιβιωνουν, το 78% ειναι υπερβολικο αλλα ειναι και Ελληνικο(Στην πραγματικοτητα ειναι λιγοτερο) οποτε εαν εχεις στην ακρη καποια χρηματα και εισαι ετοιμος να αναλαβεις το ρισκο ξεκινα αλλα οταν δεις οτι δεν βγαινεις απλα κλεισε την επιχειρηση και αποδεξου οτι εχασες 10-15 χιλιαρικα σε ενα χρονο.Προς θεου μην δεις οτι μπαινεις μεσα και συνεχισεις να ασχολεισαι με το ιδιο πραγμα γιατι θα βρεθεις να χρωστας σε τεβε,εφοριες,τραπεζες και αντε μετα να ξεμπερδεψεις.
Rude_R Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Αν επιτρέπεται, και επειδή εδώ είναι forum λογικά σκεπτόμενων ανθρώπων, μην βάζετε τον ΦΠΑ στα φορολογικά έξοδα. ο ΦΠΑ είναι ο φόρος ο οποιος αναλόγει στον πελάτη, οποτε το κοστος του φπα δεν επιβαρυνει τον επαγγελματια. και επειδη εδω ειναι forum σκεπτόμενων ανθρώπων επιτρέψτε μου να εξηγήσω την παραπάνω "μπακαλιστικη" αναφορα μου. περίπτωση 1. ι) Κλεινεις μια δουλεια 2000 ευρω.+φπα 2.230 τελικη τιμη. ιι) κοβεις το τιμολογιο στον πελατη και σου δινει προκαταβολη lets say 30% 669 Ο επαγγελματιας πρεπει να δουλεψει να παραδοσεις το εργο... το οποιο περιλαμβανει εξοδα.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΟΔΟ ειναι η καταβολη φπα...και για τα yπόλοιπα για τα καθενα ειναι διαφορετικα. αλλα και παλι ειναι εξοδα. και μετα απο 20 μερες ενα μηνα παραδιδεις... και ο πελατης σου λεει οτι δεν μπορει να εξοφληση....(για οποιοδηποτε λογο.) ιιι) ποιος ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει το ΦΠΑ? ο πελατης; Προφανος ο επαγγελματιας. εχει ηδη καταβάλει το φπα . Περιπτωση 2. ι) κοβεις πιστωτικο τιμολογιο ιι) πληρωνεις τον λογιστη να κανει μεταβολη και διορθωτικη στην προηγουμενη δηλωση φπα ιιι) τρως ενα μικρο προστιματακι ιν) ο φπα σου πιστωθηκε στην εφορια. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΑΞΙΖΕΙ; γιατι στο τελος τοσα θα γλιτωσεις απο το 214 και τοσα θα πληρωσεις. 100 γλιτωνεις. 100 πληρωνεις. (χωρις την αμοιβη λογιστη, και το προστιματακι.) ας πουμε οτι αξιζει (ας υποθεσουμε οτι γλυτωνεις απο το συνολο του εισοδηματος και το κανεις.) την επιστροφη του φπα υπαρχει οποιοσδηποτε επαγγελματιας ο οποιος την εχει εισπραξει απο την εφορια....:::: ειλικρινα αν υπαρχει και ενας ας μου το πει....γιατι εγω στα 5 χρονια δεν εχω παρει cents. περιπτωση 3 ι) δεκα πελατες να στο κανουν αυτο, 10Χ100 1000 ευρω ιι) υπολογισε και τα "πιστολια" 20-25 πελατες και ας πουμε ποσα απο 50 εως 150 ευρω... ενα 4000. Οποτε η Ζημια στο παραπανω παραδειγμα σε βαθος χρονου ειναι 2000. στην τσεπη σου για το φπα και καμια 500αρα να υπαρχει στην εφορια πιστωτικο.το οποιο δεν συμψηφιζετε με καμια αλλη χρεωση της εφοριας. και το διευκρινιζω ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ οχι ολα τα υπολοιπα εξοδα-προστιματα-λογιστη υπολοιπα. ελπιζω να μην κουρασα, και να μην μπερδεψα κοσμο. και απλα επιτρεψτε μου απο την στιγμη που ΕΓΩ ειμαι υποχρεος να καταβαλω το ΦΠΑ να το βλεπω ως δικο μου εξοδο. Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ του απο τον πελατη ειναι διαφορετικο θεμα. και στο παραπανω παραδειγμα τα ποσα ειναι μεγαλα για την ευκολη κατανοηση, σκεφτειτε τιμολογια 200, 300 ευρω που ουτε καν κοβεις πιστωτικα, . Αυτοι που ειναι σωστοι στη δουλεια τους επιβιωνουν, το 78% ειναι υπερβολικο αλλα ειναι και Ελληνικο(Στην πραγματικοτητα ειναι λιγοτερο) οποτε εαν εχεις στην ακρη καποια χρηματα και εισαι ετοιμος να αναλαβεις το ρισκο ξεκινα αλλα οταν δεις οτι δεν βγαινεις απλα κλεισε την επιχειρηση και αποδεξου οτι εχασες 10-15 χιλιαρικα σε ενα χρονο.Προς θεου μην δεις οτι μπαινεις μεσα και συνεχισεις να ασχολεισαι με το ιδιο πραγμα γιατι θα βρεθεις να χρωστας σε τεβε,εφοριες,τραπεζες και αντε μετα να ξεμπερδεψεις. συμφωνω οτι ειναι υπερβολικο. αλλα οι ¨"ΣΟΦΟΙ" που το βγαζουν ξερουν ακριβως τι κανουν, ψαχνωντας στο ιντερνετ για το περιβοητο αναδρομικο φορο του στουρναρα.... επεσα σε αυτο. προς θεου μην με περασετε για δικηγορο,,, απλα ενα αντιστοιχο παραδειγμα. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=27355 και εδω ο κακόμοιρος δεν εχει υπολογισει το Τελικο Φορο που θα πληρωσει ως Προσωπο που αν το υπολογιζεις υπερβαινει το 78% βέβαια αν εισουν μια τεραστια πολυεθνικη...... οπως πχ η εταιρια που εκμεταλευτε το Ελ. Βενιζελ. δεν θα πληρωνες ποτε τοσο. ισα ισα για την σωστη και επαγγελματικη παρουσια σου θα σου παραχωρουσαν και τα υπολοιπα αεροδρομια. και εχεις απολυτο δικιο οσον αφορα το να κλεισεις.... τεβε εφοριες τραπεζες 2 χρονια τωρα με 2 δικηγορους για να κανεις τα αυτονοητα. δεν την βγαζεις καθαρη.... 1
dolph Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Rude_R, συμφωνώ απόλυτα, και μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Αυτό που λέω είναι ότι ο ΦΠΑ δεν υπολογίζεται ως φόρος δικός μας, αλλά του πελάτη, και οι πωλητές είναι απλώς οι λαλάκες που κάνουν τον φοροεισπράκτορα με δική τους ευθύνη. Οπότε, ναι, συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ένα μεγάλο κόστος στην διαχείρισή του, αλλά όταν λέμε ότι "έχουμε φόρο 73464789%", βάζοντας μέσα τον ΦΠΑ, είναι λάθος. Και μετά λάθος στο λάθος καταλήγουμε να τα μπερδεύουμε όλα και λύση να μην βρίσκουμε. Μια καλή αντιμετώπιση στις σχέσεις με πελάτες, θα ήταν η απαίτηση για άμεση πληρωμή ΦΠΑ όταν κόβεται το τιμολόγιο, ανεξαρτήτως του πότε θα γίνει η εξόφληση των υπηρεσιών. Όποιος πελάτης δεν θέλει να πληρώσει καν τον ΦΠΑ, ενώ λαμβάνει τιμολόγιο που με αυτό εκπίπτει ο ΦΠΑ σε τελική ανάλυση, τότε... καλύτερα να μην τον έχουμε για πελάτη. 4
Rude_R Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Και πως τα βγάζουν πέρα όσοι είναι νόμιμοι; Δεν είναι υπερβολικό το 78%; Και εγω φιλε μου νομιμος ειμαι. απλα πλεον δεν ειμαι νομοτυπος. για να τα βγαλω περα. τι εννοω.... χρηση του 2013 βλεπω λοιπον οτι για μια υπηρεσια.... τα κοστοι μου ειναι 1000 ευρω. για να εχω μια λογικη τιμη να ειμαι ανταγωνιστικος και να εχω ενα λογικο κερδος τιμολογο με 30% κερδος. 1300 ευρω + φπα 1599. ερχετε ο φιλος μας.... ο υπουργος οικονομικων τον νοεμβριο του 2013 και σου λεει... ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1/1/2013 20% στα τιμολογια παροχης. απο τον Ιανουαριο. εως τον Νοεμβριο ειναι 11 ΜΗΝΕΣ. οποτε απο το πουθενα βρεθηκα να εχω τιμολογηση με κερδος 10% δλδ>? τα τσιγαρα που καπνισα ? στις εργατοωρες που δουλεψα? οποτε αλλαζεις στρατηγικη.... δεν κοβεις κανενα τιμολογιο αν δεν εξοφληθεις. περνεις προκαταβολη στην χειροτερη το 50% πλεον ολο το ποσο. (ουτοπικα) κοβεις μικροτερα τιμολογια. δεν κοβεις καθολου τιμολογια. και γινεσε ενας σωστος καλος επαγγελματιας. οπου η καλη δουλεια σε ανταμοιβη αναγνωριζετε και επιβιωνεις σε σχεση με τους υπολοιπους. Σε αναγκαζει το ιδιο κρατος το οποιο δεν σε σεβετε, να φερθεις αναλογα, διαφορετικα φιλε μου αν εγω το 2013 δεν ειχα ι 3-4 μαυρα τιμολογια τωρα θα σου εγραφα ειτε απο την φυλακη ειτε απο το εξωτερικο. και δεν ειναι υπερβολικο, να ξερετε για τα μικρα ποσα πας φυλακη 10 000 εως 50 000 στα αλλα.... περνεις απαλαγη... ειδου και το παραδειγμα. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Υπηρξε εποχη, οπου απαξ και κοβοταν ακομη και πιστωτικο τιμολογιο, ακομη κι αν η επιταγη που σου εδιναν μετα ηταν ακαλυπτη(!), ακομη κι αν αυτο το εξηγουσες=γνωριζε στον Εφορα και την εσκιζες μπροστα του δεν αλλαζε, επρεπε να πληρωσεις ΕΣΥ τον ΦΑΠΑ...
Rude_R Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Καθομαι και διαβαζω αυτα που εχω γραψει και ειναι τραγικα............ ειλικρινα για γελια και για κλαματα....... ταυτοχρονα (και παρελειψα αρκετα πραγματα ωστε να μην κουρασω αλλα δεν τα καταφερα.) αν υπολογισεις και τα capital controls φετος το καλοκαιρι........ να προσπαθεις να εξηγησεις στον διευθηντη της τραπεζας οτι δεν θα κανεις εισαγωγη domain names, και οτι το hosting δεν ειναι πορτοκαλια.. για να σου εγκρινει την "εισαγωγη" - πληρωμη..... στο εξωτερικο. εν ετη 2015 εκει ξεκινας τα lexotanil για να μην πω τπτ πιο βαρυ. Η αναπτυξη θα ρθει..... δεν ανχωνομε καθολου. (πλεον εχω κανει την εναρξη μου Βουλγαρια ) θα σας ενημερωσω του χρονου αν αξιζει τον κοπο η οχι. Δεν εφυγα εγω...... με διωξανε με τις κλοτσιες (ακομα με ποναει ο Κ.... μου) ........ και οποτε βλεπω την διαφημιση του νεσκαφε.... μενουμε η φευγουμε ελλαδα..... ειλικρινα βγαζω σπυρια. σορρυ αν κουρασα δεν ειχα αυτο τον σκοπο.. 1
jgeorgiou Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 για αρχή ΧΩΡΙΣ επαγγελματικό χώρο (έδρα η κρεβατοκαμαρα σου) υπολόγισε κανα 500αρικο μηνιαιως λογιστης/τεβε/φόρος επιτηδευματος/ετησιος φόρος/κτλ το ΤΕΒΕ κάθε χρόνο θα σου ζητάει παραπάνω νταβατζιλίκι και κάθε 3τία θα σου ζητάει μεγάλη αύξηση. Οσον αφορά τον ΦΠΑ α) Αν απευθύνεσαι στους ιδιώτες τους λες ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ και τον φπα τον πληρώνεις από την τσέπη σου. Υποτίθεται ότι τον έχεις υπολογίσει στην τιμή αλλά στην πράξη και χωρίς φπα λίγα θα έπαιρνες και με φπα πάλι τα ίδια λίγα θα πάρεις. β) Αν απευθύνεσαι σε επιχειρήσεις εκεί κάνεις την τιμολογηση/προσφορά πάντα σε Χ ποσο συν 23% ΦΠΑ οπότε είναι σαφώς διαχωρισμένο και πραγματικά τον πληρώνεσαι και τον αποδίδεις. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση παίζεται πότε θα πληρωθείς. Το 500ρικο το μήνα θα εξελιχθεί στα 10+ χρόνια σε πάνω από 1000ευρώ μηνιάως λόγω ταχέως αυξανόμενων φόρων/τεβε/κτλ και όλα αυτα ΔΕΝ αφορούν την λειτουργία της επιχείρησης και τα έξοδα , αφορούν μόνο τα υποχρεωτικά νταβατζιλικια του κράτους. Γενικά για να ξεκινήσεις νόμιμα χαρτιά πρέπει μέσα σε 12-18 μήνες να έχεις ξεπεράσει τα 2000ευρώ "καθαρά" προ φόρων γιατί αλλιώς θα κλείσεις με χρέος όπως κάνουν το 90% των νέων προσπαθειών.
toyo73 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Πολυ καλο Ο Θουκυδίδης (Θούκης) είναι ένας 63χρονος που χρωστάει στον ΟΑΕΕ και δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη, γιατί χρωστάει 10 χρόνια που του τα ζητάνε πριν του δώσουν τίποτα. Τον έχουν... χρεωμένονε €70.000 για μια σύνταξη που δεν πρόκειται να του δώσουν ποτέ, και δέκα χρόνια τον έχουν με κομμένη την πρόσβαση στους γιατρούς αλλά τον χρεώνουν σαν να τον είχαν... ασφαλισμένονε. Ο λογαριασμός του στην Εθνική είναι μπλοκαρισμένος από την εποχή του "Θεοχάρη του Αποτελεσματικού". Το παράπονό του είναι πως αν ήταν Αφγανός ή Νιγηριανός θα μπορούσε να πάει να βγάλει την πέτρα στο νεφρό που τον τσακίζει στους πόνους, και να χειρουργηθεί στα πόδια που γεμίσανε κιρσούς μετά από 40 χρόνια όρθιος 12 ώρες τη μέρα. Δουλεύει καστανάς και βγάζει €12.000 το χρόνο στο δρόμο, μέσα στο κρύο του χειμώνα με τα κάστανα και στο λιοπύρι του καλοκαιριού με κουλούρια. Δεν μπορεί να πάρει πια άδεια για να πουλάει τα κάστανά του, ακόμα και αν βρει τα €2.500 που ζητάει ο Δήμαρχος, γιατί με τον ΟΑΕΕ στα €70.000 δεν τον αφήνουν καν αίτηση να κάνει. Τον πίασανε μάλιστα και του βάλανε πρόστιμο €5.000 ευρώ που επειδή δεν μπορούσε να το πληρώσει έφτασε με τις προσαυξήσεις 120% πάνω στα €11.000. Τον πιάσανε 6 φορές. Χρωστάει κοντά στις €70.000 στην εφορία πλέον γιατί το πρόστιμο άμα δεν το πληρώσεις πάει εκεί. Του στείλανε 13 παλικαράδες με βαρύ οπλισμό να τον συλλάβουμε και λύγισε. Λιποθύμησε. Όμως δεν τον πήρανε στο νοσοκομείο γιατί ο ΟΑΕΕ έχει βάλει βέτο. Θέλει €70.000 του ή τον θάνατό του. Θα βάλει δικηγόρο. Δεν μπορεί. Δεν είναι δυνατόν να ζει σε κράτος που να είναι τόσο αλήτης! Παιδιά μεγάλωσε με τα κάστανα και τα κουλούρια. Δεν τα έφαγε σε μπουζούκια και διακοπές! Δεν μπορεί! ***________ Ένας νέος δικηγόρος, ο Ιάσωνας, αναλαμβάνει να καταθέσει μια προσφυγή εναντίον του ΟΑΕΕ για έναν πελάτη του που βγάζει €12.000 το χρόνο. Τον χρεώνει €300 με το ΦΠΑ. -Δίνει €56,10 ΦΠΑ -Δίνει €65,85 εισφορά στο Ταμείο Νομικών (27% στα €243,90)-Δίνει €51,63 φόρο εισοδήματος (29% στα €178,05)-Δίνει €41,30 προκαταβολή φόρου (80% του φετινού)-Δίνει €10 για ταξί (γιατί στα δικαστήρια δεν έχει πάρκινγκ δωρεάν για τους δικηγόρους) Του μείνανε €76,12 για την εργασία του, ή το 25,37% της αμοιβής του. Και να φανταστείς ο κόσμος τον θεωρεί προνομιούχο που είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δικηγόρος. Που να’ξεραν. Όταν ο καστανάς πελάτης του λέει πως "δεν αντέχω άλλο να πληρώνω το κράτος-αλήτη" ο νέος δικηγόρος ξέρει ακριβώς τί του λέει... Θα παλαίψει αλλά ξέρει πως μάλλον δεν θα κερδίσει την υπόθεση. Εξάλλου οι δικαστές που απείλησαν πως θα πάψουν να δικάζουν με πλεονέκτημα στα συμφέροντα του δημοσίου έναντι στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ικανοποιήθηκαν. Το τέρας δεν νικιέται. ***________ Η Κούλα είναι υπάλληλος στο δήμο. Μπήκε πριν δώδεκα χρόνια. Πρώτα πήγε στην υπηρεσία καθαριότητας ως καθαρίστρια. Έτσι της δασκάλεψε ο νονός της, Θεό'σχωρέστονα! Μετά από έξι μήνες τελείωσε η σύμβασή της και εκείνη έκανε ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο πως η θέση ήτανε για πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο δικηγόρος του δήμου στη συζήτηση είπε με νόημα στην δικαστή πως ο δήμος δεν καιγότανε να φύγει η Κούλα. Πέρασαν λίγα χρόνια με δίκες κουκλοθέατρο "ενάντια” στο δικηγόρο του δήμου. Ακόμα και ο δήμαρχος όταν εμφανίστηκε μάρτυρας ήταν υπέρ του να μονιμοποιηθεί! Μετά μονιμοποιήθηκε και σχεδόν αμέσως πήρε μετάταξη στα γραφεία στο δημαρχείο. Δεν είχε γραφείο ούτε θέση για να καθίσει εκεί, ούτε δουλειά για να κάνει, οπότε παίρνει χρόνια τώρα κάθε πρωί ένα τυπωμένο χαρτί, ό,τι να’ναι χαρτί εννοείται, και γυρνάει τα γραφεία ως τις 13:00 κάνοντας πως κάτι έχει να μεταφέρει από γραφείο σε γραφείο. Τις καλές εποχές, πριν την κρίση, ο Δήμος είχε 2.200 δημοτικούς υπαλλήλους με καλά λεφτά, παρόλο που έχει λιγότερους από 100.000 δημότες. Όσους υπαλλήλους έχει ο Πειραιάς δηλαδή με 400.000 κόσμο! Βέβαια τα χρέη του δήμου εργοδότη της Κούλας ξεπέρασαν τα €200 μύρια πριν χρόνια, και δεν τον δανείζει πια καμία τράπεζα.Φεύ! Της μίκρυνανε το μισθό 15% στα €1.000 καθαρά το μήνα και χωρίς δώρα τα καθίκια!!! Πως να ζήσει άνθρωπος με €1.000; Για αυτό τον λόγο και η Κούλα θύμωσε πολύ με το νεοφιλελεύθερο μνημόνιο. Να πάμε στη δραχμή λέει!Να ξεμπλέξουμε με τους εκβιαστές! Να ξαναγίνουμε ανθρώποι! Η Κούλα, σε αντίθεση με τον Θούκη και τον Ιάσωνα, ψηφίζει κάθε φορά! Θα πάει να ψηφίσει και στις εκλογές της ΝΔ παρόλο που ποτέ δεν την έχει ψηφίσει σε εθνικές εκλογές! Σιγά μην ρισκάρει να βγει κανένας υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας! Κανένας Κυριάκος δηλαδή... ***________ *** Και οι τρεις προηγούμενες ιστορίες είναι προϊόν της φαντασίας μου, και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Πηγη http://www.capital.gr/arthra/3089763/i-pragmatikotita-einai-polu-xeiroteri 1
monoxromos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Τέτοιες απαισιόδοξες αναλύσεις ορισμένων μόνο από... βουλευτικό γραφείο μπορούσαν να βγούν. Ξέρετε αυτοί οι πολιτευτάτες που μας θέλουν ούλους δούλους και εκλογικούς τους πελάτες. Είναι οι δογματικοί της θεωρίας της μισθωτής εργασίας των 400 ή 600 ευρώ. Δηλαδή εξαρτώμενους και ικέτες τους. Να τους εκλιπαρούμε μήπως και μας βολέψουν, αν είναι στο δημόσιο,σπάνιο πράγμα,τότε τους κάνουμε κάθε Κυριακή και ευχαριστήρια δοξολογία. Αυτά είναι για τεμπέληδες που αρκούνται στις πενιχρές αμοιβές της μισθωτής εργασίας και μη παραγωγικούς ανθρώπους. Αλλά οι νέοι οφείλουν να είναι εργατικοί,δραστήριοι και παραγωγικοί. Αφού κάνουν μια σοβαρή έρευνα σε κάθε πτυχή μιας εκκίνησης ελευθεροεπαγγελματικής δραστηριότητας τότε θα δουν ότι οι ίδιοι θα καθορίζουν την τύχη τους. Θέλει τόλμην η ελευθερία. Ασφαλώς η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά για έναν νέο η ζωή δεν περιορίζεται στο 2016 ή και 2017. Βλέπει μέλλον και αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει στο διηνεκές. Όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν πετύχει στην ζωή τους και αποκτήσει περιουσίες δεν είναι οι υπάλληλοι των 600ων ευρώ. Τόλμησαν, αγωνίστηκαν, κουράστηκαν . Και μην ξεχνάμε ότι άλλο είναι να δημιουργείς για άλλον και άλλο για τον εαυτό σου. Φυσικά και υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα για το ξεκίνημα, πολλά μάλιστα αλλά θέλει ψάξιμο,μην τα περιμένουμε να μας τα δώσει όλα στο πιάτο κάποιος άλλος μέσα από ένα forum. Γιατί άραγε όσοι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό οι περισσότεροι βρίσκουν προκοπή; Ασφαλώς δεν εργάζονται στο δημόσιο της Αμερικής,της Αυστραλίας και της Γερμανίας. Πιάνουν στην αρχή δουλειά σε κάποιον εργοδότη ,μελετούν το περιβάλλον και ξεκινούν στην συνέχεια δική τους δραστηριότητα. Βέβαια κανένας μην περιμένει από τον πρώτο μήνα να ξεχειλίζει η τσέπη του από ευρώ,αλλά με συνέπεια και υπευθυνότητα.με λογικές οικονομικές απαιτήσεις αποκτάς επαγγελματικό κύκλο και καθιερώνεσαι. Αυτά και θυμηθείτε το "ὃς οὐκ ἐπειράθη ὀλίγα οἶδεν, ὁ δὲ πεπλανημένος πληθυνεῖ πανουργίαν". 2
vadou Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 monoxromos, απαισιόδοξη ανάλυση χαρακτηρίζεις το post του toyo73 ή το άρθρο της capital; Γιατί αν εννοείς το 2ο, μάλλον στοχευμένη ανάλυση είναι παρά απαισιόδοξη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα