ditsikts Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ποιο το μηνιαίο κόστος μια επιχείρησης που φτιάχνει εφαρμογές, αν έχω σαν έδρα το σπίτι μου; Πόσα θα πληρώνω για ασφάλεια, θα έχω άλλα έξοδα;
ettöre Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Άπειρα έξοδα.. Διάβασε εδώ: http://seriously.triakilakodika.gr/post/freelancer-in-greece Το ρεζουμέ είναι ότι για να βγάζεις 1000€, πρέπει να τιμολογείς 3000€
ditsikts Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μόνο με επιδοτηση για να ξεκινήσεις δηλαδή.
ettöre Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ποια επιδότηση; Ποιος δίνει επιδοτήσεις; Μήπως εννοείς χρηματοδότηση (βρήκες δλδ ήδη πελάτη για το προϊόν σου); Χωρίς να θέλω να σε αποθαρρίνω, αν δεν έχεις κάποιο κρυφό άσσο στο μανίκι, οι πιθανότητες να πετύχεις δεν είναι υπέρ σου. Δεν κάνεις εσύ κάτι λάθος, απλά το σύστημα θα σε πετσοκόψει.. Αυτά βέβαια εφόσον σκοπεύεις να είσαι νομοταγής.
defacer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Άπειρα έξοδα.. Διάβασε εδώ: http://seriously.triakilakodika.gr/post/freelancer-in-greece Τρελές πίπες λέει εκεί. Ήμουν επι χρόνια freelancer ταυτόχρονα με κανονική δουλειά και τα έξοδά μου ήταν μηδαμινά (αυτό βέβαια πριν τα τέλη επιτηδεύματος κλπ, τα οποία πάντως όσο νταβατζιλίκι κι αν είναι εφόσον έχεις δουλειές δεν είναι πρόβλημα). Το μεγαλύτερο είναι βέβαια η ασφάλεια, τώρα ο άλλος που πάει και υπολογίζει νοίκια και κοινόχρηστα δεν είμαι σίγουρος πώς το σκέφτεται και τα βάζει σαν έξοδα του freelancing. Ίσως πιο πριν κοιμόταν σε παγκάκι. 10
adi32 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μονο ΤΕΒΕ θα πληρωνεις και μετα τους φορους ΦΠΑ κλπ Αν ηδη εχεις ΙΚΑ απο αλλου δεν πληρωνεις ΤΕΒΕ
alou Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 ...εκτός αν είσαι "παλιός ασφαλισμένος", δηλαδή πρώτα ένσημα πριν το 1993 οπότε τα πληρώνεις και τα 2 με απαλλαγή μόνο το νοσοκομειακό κομμάτι, που είναι το μικρότερο. 1
ditsikts Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Νεος είμαι, από ότι καταλαβα θα έχω να πληρωνω μόνο ΤΕΒΕ (γυρω στα 255 ευρω) και από κει και πέρα φπα ανάλογα τα κέρδη
groot Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 ΟΑΕΕ περίπου στα 220€/μήνα τα πρώτα (λίγα) χρόνια. Μετά πάει περίπου 270€/μήνα και μετά ανεβαίνει και άλλο.... Πάντως, freelancing την βγάζεις μια χαρά, αρκεί να έχεις εξασφαλίσει το θέμα του ΟΑΕΕ. Όσο και εάν σου φαίνεται απλό, τα 400, 500, 600 και βάλε (αναλόγως την κλίμακα) το δίμηνο δεν είναι απλό θέμα... πόσο μάλλον όταν έχεις ΦΠΑ, έξοδα λογιστή (που θα αποκτήσεις ΣΙΓΟΥΡΑ), φόρο κάθε Σεπτέμβρη, τέλος επιτηδεύματος κτλ. Γνώμη μου... Βρες γνωστό να σου κόβει τις αποδείξεις τα πρώτα 2 χρόνια, μέχρι να κάνεις ένα κύκλο. Μετά ανοίγεις βιβλία. 3
CyberCr33p Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Νεος είμαι, από ότι καταλαβα θα έχω να πληρωνω μόνο ΤΕΒΕ (γυρω στα 255 ευρω) και από κει και πέρα φπα ανάλογα τα κέρδη Μην ξεχνάς και τον φόρο εισοδήματος που είναι 26% επί την καθαρή αξία του ποσού. Νομίζω για τα 3 πρώτα έτη ότι είναι 13% αλλά για αυτό θα ρωτήσεις λογιστή. Χοντρικά τα μισά χρήματα που θα εισπράττεις θα τα δίνεις σε φόρους.
pOLoS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 για τα 3 πρώτα έτη είναι 13% για έσοδα (όχι κέρδη) κάτω απο 10.000 / χρόνο
CyberCr33p Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Tελικά βρήκα αυτό: http://www.capital.gr/tax/1978632/-psalidisan-foroapallagi-gia-neous-epixeirimaties Οπότε ελεύθεροι επαγγελματίες δύο ταχυτήτων, ο ένας που παρέχει υπηρεσίες οφελείται γιατί έχει μικρότερο τζίρο και έτσι πληρώνει φόρο 13% και ένας άλλος που ότι παρέχει περιλαμβάνει και εμπόρευμα να έχει μεγαλύτερο τζίρο και να πληρώνει φόρο 26%.
dhpeper Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Νεος είμαι, από ότι καταλαβα θα έχω να πληρωνω μόνο ΤΕΒΕ (γυρω στα 255 ευρω) και από κει και πέρα φπα ανάλογα τα κέρδη Μην κάνεις το λάθος και αρχίσει το ρολόι να μετράει αντίστροφα. Και να ξέρεις θα είναι ένα ρολόι που θα το βλέπεις να πηγαίνει όλο και πιο γρήγορα. Κάνε έναν δύο γνωστούς που μπορούν να σου κόψουν τιμολόγια όταν το ζητήσει ο πελάτης. Εδώ η <<σωστή σκέψη>> είναι να απευθυνθείς σε πελάτες που η "φύση" της δουλειάς τους είναι τέτοια που δεν χρειάζονται τιμολόγια. ¨Οταν χρειαστούν για τα πρώτα δύο χρόνια ένας δύο, μπαίνεις πίσω από τον γνωστό σου και σε εξυπηρετεί αυτός κόβοντας παρασταστικά. Όταν ανοίξεις κύκλο μεγάλο εννοείται τότε ναι. Για να αρχίσεις να προκόβεις και να παίρνεις μεγάλα διαδικτυακά έργα να ανοίξεις βιβλία. Είναι απαραίτητο. Μη το κάνεις όμως πριν από ένα μηνιαίο τζίρο περί των 1000ευρώ τουλάχιστον ανά μήνα καθαρά από έργα,> το ρολόι τικ, τακ,τικ, τακ θα αρχίσει να χτυπάει όλο και πιο γρήγορα >>> >>και στον επόμενο τόνο γράφει ΤΕΒΕ, >>στον επόμενο τόνο γράφει Τέλος επιτηδεύματος, >>στον επόμενο τόνο γράφει το όνομά του λογιστή σου στο τηλέφωνο που σε παίρνει γιατί ζητάει να πληρωθεί, >>στον επόμενο τόνο γράφει φόρος ετήσιας χρήσης, >>στον επόμενο τόνο γράφει χάσιμο δουλειάς από άτομο που την έκανε στην μαύρη και έδωσε χαμηλότερη τιμή, >>>στον επόμενο τόνο γράφει αύξηση τέλους επιτηδεύματος και αύξηση διμηνιαίων εισφορών. άκου τον @groot. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Παντως τα οικονομικα νουμερα που εχει αναφερει ο "τριακιλακωδικα", δεν τα κατεβασε απο το μυαλο του.Αν θελεις, να εισαι εξαρχης απολυτως νομιμος, και δεν κοψεις (απο) τα παντα σαν σταχινοβιτικο μυρμυγκι,περιπου εκει θα παιζουν, και τελος παντων τα 220-260ευρω λιγοτερα, δεν ειναι σωτηρια..! Το προβλημα,εντοπιζεται στα πολλα που σου λειπουν, οχι στα λιγα! -οπως λενε φιλοι οικονομολογοι για business plan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα