Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεά. Έχω φτιάξει ενα καινούριο σύστημα εδώ και 3 βδομαδες περιπου και ολα μια χαρά. Τα χαρακτηρηστικά του συστήματος είναι:

CPU: AMD FX-8320

ΜΗΤΡΙΚΗ: ASROCK FATAL1TY 970 PERFORMANCE RETAIL

ΨΥΚΤΡΑ: RAIJINTEK EREBOSS

Το μονο μου προβλημα είναι η ψύκτρα. Απο την αρχη με δυσκόλεψε γιατι ήταν πολύ δύσκολη στην τοποθέτηση αλλα και συνεχίζει να δημιουργει πρόβλημα λόγω το θορύβου και τον θερμοκρασιών. Σε απλό browsing με τον ανεμιστήρα ρυθμισμένο στην σκάλα 5 (1-10) οι θερμοκρασίες μπορεί να αγγίζουν και τους 48 οC, με αποτέλεσμα να πρεπει να ανεβάσω την σκάλα και να αυξηθεί ο θόρυβος σε εκνευρηστικό επίπεδο. Η αθόρυβη λειτουργία ειναι στην σκάλα 1-3 αλλα εκει ο cpu ανεβάζει θερμοκρασίες για πλάκα! Παίζει να μην έχει πατήσει καλά η ψύκτρα; Γενικα για απλη χρηση ποιες θερμοκρασιες θεωρουνται φυσιολογικες; Αλλά και γενικα αυτή η ψύκτρα κάνει τόσο θόρυβο; Την έχει δοκιμάσει κάποιος άλλος;

Δημοσ.

εφόσον μιλάμε για FX οι εργοστασιακές ψύκτρες δεν κάνουν καθολου καλη δουλειά πραγματικα και απορώ γιατι συνεχιζουν να βαζουν τα coolers αφου το 90%+ των χρηστών πανε σε aftermarket.

Δημοσ.

εφόσον μιλάμε για FX οι εργοστασιακές ψύκτρες δεν κάνουν καθολου καλη δουλειά πραγματικα και απορώ γιατι συνεχιζουν να βαζουν τα coolers αφου το 90%+ των χρηστών πανε σε aftermarket.

Aftermarket ψυκτρα έχω, την RAIJINTEK EREBOSS

Δημοσ.

αρα δεν εχεις τοποθετήσει την ψυκτρα σωστά η εβαλες τρομερα μεγαλη ποσότητα θερμοαγωγιμης.

η ereboss ειναι αρκετα καλη σε αυτο που κανει.

Δημοσ.

σε πυρηνες η σε socket κοιτας?με πιο προγραμμα?με τι ρευμα ειναι στο auto?

υπαρχουν browsing και browsing,εχουν βαρυνει αρκετα και οι σελιδες,μην νομιζεις οτι καθεται ενας επεξεργαστης.

• Like 2
Δημοσ.

Αρα 48 βαθμοι για browsing δεν ειναι φυσιολογικοι ε;

εχεις ενεργοποιημένη την έξυπνη διαχείριση των στροφών του ανεμιστήρα? Σε τι θερμοκρασία έχεις βάλει να ανεβάζει στροφές ?

Απάντησε και στα απο πάνω που σε ρωτά πολύ σωστά ο Θάνος .

Δημοσ.

Κλείσε το auto oc της asrock, μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει υπάρξει ποτέ. Την είχα στα χέρια μου την μητρική και το πως έκλεινε δεν το είχα σκεφτεί, μέχρι που το βρήκα.Πριν κάνεις οτιδήποτε κλείσε το turbo core και έπειτα κάνε την ρύθμιση που λέω. Στο bios στα settings θα δεις μια ρύθμιση που λέει +50mV (όνομα ρύθμισης δεν θυμάμαι πάει καιρός), αλλάζεις την επιλογή σε +0mV και όλα καλά, οι θερμοκρασίες θα πέσουν αρκετά. Αυτή η χαζομάρα ανεβάζει ρεύμα άσκοπα, στο 1.4v νομίζω. Τώρα πως το κάνει δεν ξέρω, μιας και με turbo κλειστό λειτουργούσε, σαν τώρα το θυμάμαι, 1.4v 3.7 ghz  :o.

Δημοσ.

Το cpu voltage offset λες ε; Πέρα απο αυτό για να κλέισω το auto oc κανω κατι απο εδω ή έχει άλλη επιλογή στο bios ?

wlsR0CY.png

Δημοσ.

CPU Voltage Offset, το είχα ξεχάσει το ρημάδι, το κλείνεις από το bios, από το πρόγραμμα δουλειά δεν θα κάνεις, με ένα restart χάνεις την ρύθμιση. Επίσης πριν κλείσεις το cpu voltage offset κλείσε το turbo core, κάνε f10 save και μετά βάλε το cpu voltage offset στο +0mV. Προϋπόθεση οι ρυθμίσεις να γίνουν από το bios, το τονίζω γιατί αλλιώς δουλειά δεν θα γίνει.

Δημοσ.

μεσα απο το software παντως εκλεισα το voltage offset και με τον ανεμιστηρα στην σκαλα 2 επεσε σους 40. Και κάτι αλλο μπορω να κάνω το ανεμηστήρα να ανεβοκατεβαίνει μόνος του; γιατι τωρα το εχω ρυθμίσει στο 2 και target temp τους 45, αν ανεβει πανω απο 45 θα ανεβασει στροφες, οταν ομως πέσει η θερμοκρασία δεν επιστρέφει στην 2η σκαλα...

Hq20CZf.png

Επιπλέον όταν κλέινω το auto oc μου ζητάει να βάλω manual κάποιες τιμές; Να αφήσω tis default? 200 στο cpu και 100 στο pcie?

Δημοσ.

σβησε τελειως το προγραμμα αυτο της μητρικης και αλλαγες θα κανεις μονο μεσω του bios.σβηστο,οχι κλεισε το,σβησε το.

και μην κανεις auto overclock.manual θα κανεις μεσω του bios εαν θελεις να κανεις.για τις ερωτησεις σου,ναι τα 200 και τα 100 τα αφηνεις οπως ειναι και δεν τα πειραζεις.μονο το cpu frequency multiplier θα πειραξεις οπου ανεβαζοντας το  κατα 1 μονοαδα θα ανεβαινει 200mhz ο επεξεργαστης.

• Like 2
Δημοσ.

CPU Voltage Offset, το είχα ξεχάσει το ρημάδι, το κλείνεις από το bios, από το πρόγραμμα δουλειά δεν θα κάνεις, με ένα restart χάνεις την ρύθμιση. Επίσης πριν κλείσεις το cpu voltage offset κλείσε το turbo core, κάνε f10 save και μετά βάλε το cpu voltage offset στο +0mV. Προϋπόθεση οι ρυθμίσεις να γίνουν από το bios, το τονίζω γιατί αλλιώς δουλειά δεν θα γίνει.

μεσα απο το software παντως εκλεισα το voltage offset και με τον ανεμιστηρα στην σκαλα 2 επεσε σους 40. Και κάτι αλλο μπορω να κάνω το ανεμηστήρα να ανεβοκατεβαίνει μόνος του; γιατι τωρα το εχω ρυθμίσει στο 2 και target temp τους 45, αν ανεβει πανω απο 45 θα ανεβασει στροφες, οταν ομως πέσει η θερμοκρασία δεν επιστρέφει στην 2η σκαλα...

Να πω ότι δεν είπα bios θα πω ψέμματα...

• Like 2
Δημοσ.

ναι εκεινη την στιγμη το εκανα απο software γιατι ειχα μια δουλεια στο pc και δεν μπορουσα να κανω restart..τωρα τα εχω κανει ολα αυτο απο bios και παρατηρω αισθητη μειωση της θερμοκρασιας...κανω browsing, βλεπω βιντεο στο youtube και μιαλω και skype, και με το ανεμιστηρι στην σκαλα 2 παιζω στους 39-40

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...