Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

RAM 8G είναι θα έλεγα το bare minimum. 16 είναι καλά, 32 άπλα.

Επίσης η RAM είναι από τα φτηνότερα πράγματα που θα μπουν στον υπολογιστή και αξιοποιείται "καθημερινά ο,τι κι αν κάνεις". Δε μπορώ να φανταστώ κανένα λόγο να μην έχει κάποιος αρκετή.

Για Linux νομίζω ότι και 4G είναι εντάξει, ειδικά αν δεν τρέχεις βαριές εφαρμογές.

Τουλάχιστον προσωπικά δεν έχω θέμα, αν και χρησιμοποιώ lightweight περιβάλλοντα (DE) και εργαλεία (vim) από επιλογή. Και με πιο βαριά IDEs πάντως δεν είχα πρόβλημα.

Αν μιλάμε για νέα αγορά προφανώς ισχύει απόλυτα αυτό που γράφεις στη δεύτερη σειρά.

Δημοσ.

Σπουδάζω προγραμμάτιστης και γενικά σαν λειτουργικό το linux φαίνεται πολύ φιλικό σε έναν προγραμματιστή όμως έχει ελλείψεις όπως το office, την σουίτα της Adobe καθώς και poor υποστήριξη σε αρκετές popular εφαρμογές, όπως το spotify. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι ξανά στη φάση μετάβασης σε Mac το οποίο συνδυάζει όλα τα καλά του unix με το functionality των windows και είναι και user friendly. 

Ποιά είναι η πρόταση σας σαν προγραμματιστές, είναι τα εργαλεία που έχει το linux πραγματικό εργαλείο για εμάς που να αξίζει τον κόπο ή και τα άλλα λειτουργικά είναι το ίδιο καλά; 

Τι σχέση έχει το office, η σουιτα της adobe και οι popular εφαρμογές, όπως το spotify με τον προγραμματισμό;

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με Ilias95. Έχω 3GB RAM σε Linux laptop. Όλα ρολόι εκτός:

• άπειρες καρτέλες στον Chrome ( > 2 chrome X ~40 (+/-5) καρτέλες ο καθένας )
  • προγραμματισμός εφαρμογών με μεγάλες απαιτήσεις σε μνήμη (υπολογισμένες)
  • δεν τολμώ να τρέξω κάποια VM

Με 8GB πιστεύω είσαι άρχοντας σε Linux.

Με 16GB και άνω τότε δε νιώθεις τίποτα.

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το office, η σουιτα της adobe και οι popular εφαρμογές, όπως το spotify με τον προγραμματισμό;

Το office έχει λόγω σπουδών το χρειάζομαι, τα άλλα δύο όντως ξέφυγαν και είναι κάτι που θέλω να μπορώ να έχω στο ΛΣ μου, γιαυτό και τα ανέφερα. 

Συμφωνώ με Ilias95. Έχω 3GB RAM σε Linux laptop. Όλα ρολόι εκτός:

• άπειρες καρτέλες στον Chrome ( > 2 chrome X ~40 (+/-5) καρτέλες ο καθένας )
  • προγραμματισμός εφαρμογών με μεγάλες απαιτήσεις σε μνήμη (υπολογισμένες)
  • δεν τολμώ να τρέξω κάποια VM

Με 8GB πιστεύω είσαι άρχοντας σε Linux.

Με 16GB και άνω τότε δε νιώθεις τίποτα.

8 έχω αλλά για να τρέξεις ένα windows vm αξιοπρεπώς θές 4, και σου μένουν άλλα τόσα, όπου δεν θα είναι όλα ελεύθερα, άντε και να τρέξεις και σε VM Android, θα κολλήσει το σύμπαν.

Δημοσ.

Θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρατήρηση φίλε μου, αν είναι λάθος απλά διορθώστε με :)

Ειδικά για visual studio και δημιουργία εφαρμογών σε wp 8.1, αν ο επεξεργαστής δε μπορεί να υποστηρίξει τον emulator του τηλεφώνου, μπορείς να έχεις συνδεδεμένο το κινητό στο pc και να "τρέχει" την εφαρμογή επί τόπου στο κινητό. Αλλά για να το 

κάνεις αυτό πρέπει να έχεις developer account, να έχεις ξεκλειδώσει το κινητό όπως ορίζει η Microsoft κλπ. Αυτή ήταν η απάντηση που μου έδωσαν από την ίδια τη Microsoft σε σχετική ερώτηση που τους έκανα καθώς ο επεξεργαστής μου δεν υποστηρίζει 

Hyper-V. :)

Ναί. Έτσι είναι. Εγώ αυτό έκανα. Πλήρωσα και 5 ευρώ όταν το είχα κάνει αλλά τώρα είναι δωρεάν. Καλά έκανες και το ανέφερες.

Δημοσ.

Το office έχει λόγω σπουδών το χρειάζομαι, τα άλλα δύο όντως ξέφυγαν και είναι κάτι που θέλω να μπορώ να έχω στο ΛΣ μου, γιαυτό και τα ανέφερα.

Libre Office. Αν και θεωρώ πως δε χρειάζεται ούτε καν αυτό. Αν είναι να χρησιμοποιήσω κάποια τέτοια σουίτα χρησιμοποιώ αυτή της Google. Βολεύει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...