Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω ένα ASUS laptop http://www.cnet.com/products/asus-k52jr-x2-15-6-core-i3-350m-windows-7-home-premium-64-bit-4-gb-ram-640-gb-hdd/specs/το οποίο σκέφτομαι να πουλήσω αν αξίζει.

Τα χαρακτηριστικά είναι αυτά στον παραπάνω σύνδεσμο. Για όποιο βαριέται να πατήσει το link: 

CPU: Intel Core i3 350M / 2.26 GHz

RAM: 4GB DDR3 SDRAM 1066 MHz

GPU: ATI Mobility Radeon HD 5470 - 1 GB DDR3 SDRAM

HDD: 500GB 5400rpm

INHCES: 15,6''

Η μπαταρία του είναι ψιλό ψόφια αλλά κατά τα άλλα στέκεται αξιοπρεπώς. Έχετε καμιά τιμή πάνω-κάτω να μου πείτε?

Δημοσ.

Εγώ θα το έκανα 8gb ram + ssd...και θα γίνει σφαίρα...σίγουρα πολύ καλύτερα από πολλά καινούργια των 300 ευρώ 

Δημοσ.

Αν και μιλάμε για ένα κόστος των 20 ευρώ,ουσιαστικά δεν είναι χαοτικές οι διαφορές...

Δημοσ.

Συμφωνώ. Πιο πολύ για το.. ψυχολογικό είναι αυτές οι αναβαθμίσεις στους 1ης γενιάς (πχ απο p6100 σε i3)

Την ουσιαστική διαφορά θα την δει με τον ssd καταρχάς και με την ram κατα δεύτερον.

Δημοσ.

Του είχα βάλει ένα φεγγάρι τον 850 PRO και όντως πετούσε. Το προβληματάκι του τώρα είναι πως ανεβάζει σφαίρα θερμοκρασίες. Του άλλαξα πάστες, τον καθάρισα άψογα κτλπ αλλά πρέπει να ψοφάει το ανεμιστηράκι! Πιάνει κάτι στροφές τρελές, κάνει σαν αεροπλάνο. 

Για CPU upgrade δεν νομίζω ότι αξίζει πάντως. Ο i3 τουλάχιστον μέχρι τώρα βαστάει ακόμα.

Άλλωστε δεν είναι το main pc μου αυτό. Ευχαριστώ παίδες

Δημοσ.

#Safakia ότι άλλαξες "πάστες" δεν μου λέει κάτι.Αρχικά το τσιπάκι των γραφικών θέλει thermal pad και όχι πάστα...έβαλες το ανάλογο pad;;;Έπειτα τον ανεμιστήρα τον καθάρισες εσωτερικά;;;Στην συνέχεια μέσα από το catalyst έβαλες τις σωστές ρυθμίσεις;;;μιας και το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν είναι για games πλέον δεν χρειάζεται να ζορίζεις την κάρτα γραφικών και να την έχεις σε υψηλές επιδόσεις...την βάζεις σε διαχείριση ενέργειας και απευθείας είσαι 10 βαθμούς κάτω...Προσοχή δεν βάζεις όλο το μηχάνημα σε διαχείριση ενέργειας αλλά μέσα από το catalyst μόνο την κάρτα γραφικών...Τέλος με 20-25 ευρώ αλλάζεις ολόκληρο το σύστημα ψύξης αν βέβαια φταίει τελικά αυτό...

Συνοψίζω λοιπόν:

-Όπου είχε πάστα,βάζουμε πάστα.

-Όπου είχε pad,βάζουμε pad.

-Καθαρισμός εσωτερικά του ανεμιστήρα.

-Σωστές ρυθμίζεις στο catalyst.

-Επένδυση χρημάτων για αναβάθμιση ram-ssd και συστήματος ψύξης (περίπου 90-110 ευρώ όλα μαζί).

Το αποτέλεσμα θα σε αφήσει τουλάχιστον άναυδο.Αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να τα κάνεις όλα αυτά το πας σε έναν τεχνικό σου βγάζει μια τιμή + την δουλειά του και έχεις εσύ το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

#Safakia ότι άλλαξες "πάστες" δεν μου λέει κάτι.Αρχικά το τσιπάκι των γραφικών θέλει thermal pad και όχι πάστα...έβαλες το ανάλογο pad;;;Έπειτα τον ανεμιστήρα τον καθάρισες εσωτερικά;;;Στην συνέχεια μέσα από το catalyst έβαλες τις σωστές ρυθμίσεις;;;μιας και το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν είναι για games πλέον δεν χρειάζεται να ζορίζεις την κάρτα γραφικών και να την έχεις σε υψηλές επιδόσεις...την βάζεις σε διαχείριση ενέργειας και απευθείας είσαι 10 βαθμούς κάτω...Προσοχή δεν βάζεις όλο το μηχάνημα σε διαχείριση ενέργειας αλλά μέσα από το catalyst μόνο την κάρτα γραφικών...Τέλος με 20-25 ευρώ αλλάζεις ολόκληρο το σύστημα ψύξης αν βέβαια φταίει τελικά αυτό...

Συνοψίζω λοιπόν:

-Όπου είχε πάστα,βάζουμε πάστα.

-Όπου είχε pad,βάζουμε pad.

-Καθαρισμός εσωτερικά του ανεμιστήρα.

-Σωστές ρυθμίζεις στο catalyst.

-Επένδυση χρημάτων για αναβάθμιση ram-ssd και συστήματος ψύξης (περίπου 90-110 ευρώ όλα μαζί).

Το αποτέλεσμα θα σε αφήσει τουλάχιστον άναυδο.Αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να τα κάνεις όλα αυτά το πας σε έναν τεχνικό σου βγάζει μια τιμή + την δουλειά του και έχεις εσύ το κεφάλι σου ήσυχο.

Λοιπόν ξεκινάμε:

- Είχε πάστα και στην cpu και στην gpu, οπότε τα καθάρισα καλά. Μετά έβαλα την Arctic Silver 5, όσο έπρεπε (ένα ρεβυθάκι) και τα κούμπωσα όμορφα και ωραία. Ο καθαρισμός ήταν πλήρης σε όλα τα parts και κουμπώθηκαν σωστά και όμορφα.

- Pad δεν είχε πουθενά οπότε μας καλύπτει το από πάνω.

- Ο ανεμιστήρας καθαρίστηκε από σκόνες,τρίχες κτλπ λεπτομερώς. 

- Το catalyst δεν το έχω πειράξει. Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε.

- Ίσως του ξανά βάλω τον 850 pro που έχω τώρα στο pc μου και αγοράσω έναν μεγαλύτερο για το pc και όλα good. Να δώσω 90-110 ευρώ για το λάπτοπ δεν υπάρχει περίπτωση. Στην χειρότερη θα του πάρω έναν άλλον ανεμιστήρα! Και πολύ του είναι...

Το αποτέλεσμα σχεδόν το γνωρίζω γιατί πέρσι που είχε τον SSD και το δούλευα, δεν είχε και πρόβλημα με τις θερμοκρασίες και πήγαινε σφεντόνα, για την απλή χρήση που τον είχα. Ακόμα και dota2/hon που έπαιζα ήμουν αρχηγός. Μπορεί να φταίνε και οι drivers γιατί έβαλα windows 10 και για κάποιον λόγο να ζορίζεται παραπάνω. Μπορεί που το άφησα στην άκρη γιατί πήρα desktop pc, να μου κρατάει μούτρα. Πολλά μπορεί...

Εξειδικευμένος γνώστης δεν είμαι, αλλά τα βασικά τα κάνω και με το παραπάνω. 

Θα μπορούσα να τα γράψω και σε προηγούμενο post τα παραπάνω αλλά δεν θεώρησα ότι θα προχωρούσε τόσο η κουβέντα, δικό μου λάθος. Ελπίζω τώρα να σου λέει κάτι το ότι άλλαξα "πάστες".

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

1)Τον ανεμηστήρα τον άνοιξες έτσι  ;;

2)Μήπως σου αφήνει κάποιο κενό μεταξύ ψύκτρας και επεξεργαστή ή κάρτας γραφικών;;

3)Για το catalyst σου μιλάω βάση εμπειρίας.Με τις σωστές ρυθμίζεις μπορείς να ρίξεις πολύ τις θερμοκρασίες.

4)Για τον ssd από την στιγμή που ήδη το έχεις δοκιμάσει ξέρεις πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει.

5)Το να επενδύσεις για το παλιό σου λαπτοπ ένα ποσό με σκοπό να το κρατήσεις 2-3 χρόνια ακόμα δεν είναι κακό.

Ελπίζω τώρα να σου λέει κάτι το ότι άλλαξα "πάστες".

Συνεχίζει να μην μου λέει κάτι...Ξέρεις πόσοι μου έφεραν τα λαπτοπ τους που και καλά είχαν αλλάξει πάστες αλλά συνέχιζαν να ανεβάζουν θερμοκρασίες;;;και οι αρκετοί μάλιστα όντως είχαν αλλάξει πάστες...Όπως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη,έτσι και η πάστα από μόνη της δεν αρκεί για να πέσουν οι θερμοκρασίες.

Αλλά δεν μας είπες τι θερμοκρασίες έχεις;; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...