Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το τεκμηρο για αγορας ΙΧ μεταχειρισμενου μπορει να παρακαμφει με αναγραφη στην τιμη αγορας πιο μικρυ ποσου αλλα το ετησιο τεκμηριο δεν γινεται  να παρακαμφθει .

α σωστό, εγω αναφερομουν στο αγορας (ποθεν εσχες κοινως) εν προκειμένω. Για το ετησιο δε γινεται κατι άλλο περα απο τον επιμερισμό στο 50-50

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Phoenix7 είπε

Επαναφέρο το θέμα..σήμερα τι ισχύει;

κοιταω για αμαξι μεταχειρισμένο εως 1600cc με την φορολογική μου δήλωση δεν ξερω αν θα μπορω να το δικαιολογήσω μπορω να το παρω και να το δηλωσω μισο μισο; Γενικα υπάρχει καποιος αναλυτικός οδηγός για ποσά και φόρους;

Για να μάθεις αν μπορείς να το δικαιολογήσεις ή όχι πρέπει να ξέρεις από πριν τι εισόδημα θα δηλώσεις, καθώς και όλα τα τεκμήρια που θα σε επιβαρύνουν. Αν τα τεκμήρια είναι μεγαλύτερα από το δηλωθέν εισόδημα, τότε θα φορολογηθείς με βάση τα τεκμήρια και όχι το εισόδημα.

Το ίντερνετ πάντως είναι γεμάτο από τέτοιους οδηγούς και πίνακες, απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να κάνεις τους υπολογισμούς σου είναι να γνωρίζεις τα παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μοιράζονται τα τεκμήρια . 

Πριν 7 μήνες αγόρασα αμάξι με τον πατέρα μου (καινούριο)  . Αφενός για να δικαιολογήσω την αγορά του και αφετέρου για λόγους τεκμηρίου αν και το δεύτερο δεν με απασχολεί . Απλώς δεν θα μπορούσα να δικαιολογήσω την αγορά του την περίοδο που το πήρα και για τα λεφτά που κόστισε . Οπότε πήγε 50 -50 συνιδιοκτησία .

Στις 11/3/2018 στις 5:26 ΜΜ, Phoenix7 είπε

Επαναφέρο το θέμα..σήμερα τι ισχύει;

κοιταω για αμαξι μεταχειρισμένο εως 1600cc με την φορολογική μου δήλωση δεν ξερω αν θα μπορω να το δικαιολογήσω μπορω να το παρω και να το δηλωσω μισο μισο; Γενικα υπάρχει καποιος αναλυτικός οδηγός για ποσά και φόρους;

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μοιράζονται τα τεκμήρια . 

Πριν 7 μήνες αγόρασα αμάξι με τον πατέρα μου . Αφενός για να δικαιολογήσω την αγορά του και αφετέρου για λόγους τεκμηρίου αν και το δεύτερο δεν με απασχολεί . Απλώς δεν μπορούσα να δικαιολογήσω την αγορά του την περίοδο που το πήρα και για τα λεφτά που κόστισε . Οπότε πήγε 50 -50 συνιδιοκτησία .

Αν θελεις τωρα μπορει να σου μεταβιβασει το 50% με οτι τιμημα σε βολευει και να αλλαξει η αδεια κυκλοφοριας . Σαν αγοραπωλησια του 50% .

Το ειχα κανει πριν απο χρονα με ολοκληρο αμαξι καινουργιο αξιας 24000 ευρω και το "πουλησα" στην κορη μου μετα ενα χρονο εναντι 3.000 ευρω που την βολευε .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι 50 - 50 λετε. Μοναχος σου χορευε και οσο θελεις πηδα. Ετσι λενε στο χωριο μου. Ενας ιδιοκτητης μονο να εχει το κεφαλι του ησυχο. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Τι 50 - 50 λετε. Μοναχος σου χορευε και οσο θελεις πηδα. Ετσι λενε στο χωριο μου. 

Γιατί όχι 50-50  ?

4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν θελεις τωρα μπορει να σου μεταβιβασει το 50% με οτι τιμημα σε βολευει και να αλλαξει η αδεια κυκλοφοριας . Σαν αγοραπωλησια του 50% .

Το ειχα κανει πριν απο χρονα με ολοκληρο αμαξι καινουργιο αξιας 24000 ευρω και το "πουλησα" στην κορη μου μετα ενα χρονο εναντι 3.000 ευρω που την βολευε .

Όταν πήρα το αμάξι   είδα μετά απο μέρες στην άδεια ότι είχαν κάνει λάθος και με βάλαν 100 % ιδιοκτήτη . Ενώ είχα κάνει εξουσιοδοτήσεις με τον πατέρα μου για 50 - 50  . Έτσι και δεν κοιτούσα την άδεια θα έκλαιγα  όταν θα ερχόταν το πρόστιμο απο την εφορία !  :lol::lol:

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mp123 είπε

Τι 50 - 50 λετε. Μοναχος σου χορευε και οσο θελεις πηδα. Ετσι λενε στο χωριο μου. Ενας ιδιοκτητης μονο να εχει το κεφαλι του ησυχο. 

Πολλές φορές χρειάζεται για φορολογικούς λόγους...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Γιατί όχι 50-50  ?

Δεν εχει γιατι. Ετσι θελω ;). Θελω οτι παρω να μου ανήκει. Δεν θελω συνεταιρικο τιποτα. Γιατι μετα δεν υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη θα τσακωθεις με τον συνιδιοκτητη του οχήματος. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Πολλές φορές χρειάζεται για φορολογικούς λόγους...

Ετσι ακριβως....Υποχρεωτικα σε 2 ονοματα μονο τα τριτεκνικα που ειναι και χωρις παρακρατηση κυριοτητας εστω και αν ειναι με δανειο .

Μόλις τώρα, mp123 είπε

Δεν εχει γιατι. Ετσι θελω ;). Θελω οτι παρω να μου ανήκει. Δεν θελω συνεταιρικο τιποτα. Γιατι μετα δεν υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη θα τσακωθεις με τον συνιδιοκτητη του οχήματος. 

Οχι απαραιτητα αν ειναι ατομο της οικογενειας κλπ .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Δεν είπαμε 50-50 % με φίλο . Με τον πατέρα μου είπα !

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dare-Devil είπε

Δεν είπαμε 50-50 % με φίλο . Με τον πατέρα μου είπα !

Τωρα μπορει να φανει καπως η' να με πεις παραξενο η'  οπως θελεις αλλα θα το πω γιατι ετσι εχω μαθει. Με κανεναν. Μονος σου ολα. Στην αναγκη παρε κατι που να σε καλυπτει η εφορια πιο μικρο σε κυβικα η σε αξια. 

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, mp123 είπε

Τωρα μπορει να φανει καπως η' να με πεις παραξενο η'  οπως θελεις αλλα θα το πω γιατι ετσι εχω μαθει. Με κανεναν. Μονος σου ολα. Στην αναγκη παρε κατι που να σε καλυπτει η εφορια πιο μικρο σε κυβικα η σε αξια. 

Οχι καθόλου παράξενος ! Τέτοια περιστατικά με γονείς που έχουν καταστρέψει τα παιδιά τους υπάρχουν και θα υπάρχουν  οπότε...

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Οχι καθόλου παράξενος ! Τέτοια περιστατικά με γονείς που έχουν καταστρέψει τα παιδιά τους υπάρχουν και θα υπάρχουν  οπότε...

Εχω 4 αυτοκινητα στο ονομα μου και τα τρια ειναι των παιδιων μου που τωρα μπορουν να τα δικαιολογησουν αλλα πριν 5 χρονια οχι . Θελω να παρει το καθενα το δικο του στο ονομα του για τον μοναδικο λογο μην παθω κατι και μεινουν ξαφνικα χωρις αυτοκινητο.

Τους ειπα να μαζεψουν τα 150-200 ευρω που χρειζεται για να κανουν την μεταβιβαση .

Δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να τα διεκδικησω επειδη η αδεια κυκλοφοριας ειναι στο ονομα μου .

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχω 4 αυτοκινητα στο ονομα μου και τα τρια ειναι των παιδιων μου που τωρα μπορουν να τα δικαιολογησουν αλλα πριν 5 χρονια οχι . Θελω να παρει το καθενα το δικο του στο ονομα του για τον μοναδικο λογο μην παθω κατι και μεινουν ξαφνικα χωρις αυτοκινητο.

Τους ειπα να μαζεψουν τα 150-200 ευρω που χρειζεται για να κανουν την μεταβιβαση .

Δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να τα διεκδικησω επειδη η αδεια κυκλοφοριας ειναι στο ονομα μου .

Πολυ σωστος. 

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχω ενα αυτοκινητο 50 50 με τον πατερα μου ο οποιοσ εχει πεθανει και εχει περασει το 50 λογικα στην μητερα μου γιατι φαίνεται στην δήλωση της.θελω να το πουλησω στον θειο μου.ξερει καποιοσ τι χαρτια χρειαζεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...