Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και λογιστικό το θέμα, ίσως όμως έχει τύχει σε κάποιον.

Θέλω με τον κουμπάρο μου, να παρουμε ενα αυτ/το. Ομως θελουμε να γραφτεί 50/50 στην άδεια. Το οποιο γνωρίζω οτι γίνεται.

Ετσι πληρώνουμε τέλη απο μισά, ασφάλειες απο μισές κτλ κτλ κτλ.

ΟΜΩΣ, φορολογικά δε ξερω τι γίνεται. Τα κυβικά θα πηγαίνουν απο μισά ή θα φορολογούμαστε αμφότεροι για το κυβισμό του οχήματος;

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με την κατάσταση που έχουμε στην Ελλάδα, μπορεί να σας βάλουν να πληρώνεται για τα διπλά κυβικά του αυτοκινήτου για τον καθένα σας

• Like 1
Δημοσ.

Φορολογικά τι γίνεται όμως...αυτό με καίει!

θα φαίνεται πως θα εχουμε απο ενα διλιτρο; ενώ θα έχουμε 50% απο ένα διλιτρο...αλλα απο την αλλη να εχουμε...1000 κυβικά απ'τα 2000, κι αυτό γλαφυρό μου ακούγεται!

Δημοσ.

Φορολογικά τι γίνεται όμως...αυτό με καίει!

θα φαίνεται πως θα εχουμε απο ενα διλιτρο; ενώ θα έχουμε 50% απο ένα διλιτρο...αλλα απο την αλλη να εχουμε...1000 κυβικά απ'τα 2000, κι αυτό γλαφυρό μου ακούγεται!

Φορολογικά θα έχετε ο καθένας το μισό τεκμήριο(αγοράς και διαβίωσης) του δίλιτρου, η ιδιοκτησία είναι μοιρασμένη στα δύο, όχι ο κινητήρας :P

Δημοσ.

Φορολογικά θα έχετε ο καθένας το μισό τεκμήριο(αγοράς και διαβίωσης) του δίλιτρου, η ιδιοκτησία είναι μοιρασμένη στα δύο, όχι ο κινητήρας :P

εννοείται βρε συνφορουμίτη...αλλά φορολογικά με μια ερευνα στο γουγλη, το αντίθετο βλέπω εγώ. Πως η ΔΟΥ θεωρεί πως παρολο που'σαι συνιδιοκτήτης, σε φορολογεί σα να εχεις ολόκληρο το διλιτρο.

Δηλαδή τεκμηρια σαν να το εχεις ολοκληρο, 100%.

Εγώ ελπίζω να ισχύει αυτό που λες κι εσύ (αυτή την επιβαβαίωση ψάχνω). Γιατί εχω ηδη ενα 1800 κι ένα 1500 κυβ.

Δε ξέρω αν ισχυε πάντα, αν αλλαξε τώρα, αν ισχύει...ειναι ψιλοπαλιά τα ποστ.

@γιαννη, οπως και να χει εσύ κανεις κοινή δηλωση με τη γυναίκα σου, οποτε μια η άλλη. Κοινά τεκμήρια εχετε...Ο λογιστής μου γαμώτο ειναι λίγο νύχτας...

Δημοσ.

εννοείται βρε συνφορουμίτη...αλλά φορολογικά με μια ερευνα στο γουγλη, το αντίθετο βλέπω εγώ. Πως η ΔΟΥ θεωρεί πως παρολο που'σαι συνιδιοκτήτης, σε φορολογεί σα να εχεις ολόκληρο το διλιτρο.

Δηλαδή τεκμηρια σαν να το εχεις ολοκληρο, 100%.

Εγώ ελπίζω να ισχύει αυτό που λες κι εσύ (αυτή την επιβαβαίωση ψάχνω). Γιατί εχω ηδη ενα 1800 κι ένα 1500 κυβ.

Δε ξέρω αν ισχυε πάντα, αν αλλαξε τώρα, αν ισχύει...ειναι ψιλοπαλιά τα ποστ.

@γιαννη, οπως και να χει εσύ κανεις κοινή δηλωση με τη γυναίκα σου, οποτε μια η άλλη. Κοινά τεκμήρια εχετε...Ο λογιστής μου γαμώτο ειναι λίγο νύχτας...

Μα το να γράφουμε ένα αυτοκίνητο σε δύο ονόματα αυτό ακριβώς το σκοπό έχει, να μοιράζονται τα τεκμήρια.

Όσο για την κοινή δήλωση μεταξύ συζύγων, απλά τα ποσά μπαίνουν στην ίδια δήλωση, ο φόρος, τα τεκμήρια, γενικώς τα πάντα υπολογίζονται ξεχωριστά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν αντιλέγω, αυτό ειναι το νόημα.

Σημερα όμως, ισχύει; να κάνω μια ερώτηση στη τοπική ΔΟΥ ή θα κοιμούνται όρθιοι...

Δημοσ.

Σημερα έλαβα τις επίσημες απαντήσεις.

Κανονικά 50-5 μπορεί να γραφτεί, όπως είπατε 50/50 και τα τεκμήρια. Τα τέλη ερχονται σε αμφότερους, εφόσον πληρωθεί με ένα, ακυρώνεται το άλλο ειδοπ. Αυτά.

Με προειδοποίησαν ομως, πως ισως αλλαξει αυτό απο το νέο έτος. :(

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξέρει κανείς ποια είναι η διαδικασία για να γραφτεί σε 2 άτομα το αυτοκίνητο;

Νομιζω πολύ ευκολα αν φαινεται ότι το αγοραζουν και  οι δυο .Δεν απαγορευεται .

Σε καποιες κατηγοριες όπως τριτεκνικα , πολυτεκνικα είναι παντα στο ονομα και των δυο γονεων  και χωρις παρακρατηση κυριοτητας εστω και αν εναι με δανειο .

Δημοσ.

Ξέρει κανείς ποια είναι η διαδικασία για να γραφτεί σε 2 άτομα το αυτοκίνητο;

Απλά στην αίτηση μεταβίβασης συμπληρώνονται 2 ονόματα(και το ποσοστό που θα έχει ο καθένας), και στην τράπεζα όταν θα πληρωθεί το τέλος μεταβίβασης+αδείας δηλώνονται 2 ονόματα αγοραστή. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια ακριβώς.

Σε καποιες κατηγοριες όπως τριτεκνικα , πολυτεκνικα είναι παντα στο ονομα και των δυο γονεων  και χωρις παρακρατηση κυριοτητας εστω και αν εναι με δανειο .

Αυτό πάλι πως προκύπτει? Σε μια τουλάχιστον περίπτωση που ξέρω, πολύτεκνος αγόρασε ατελώς αυτοκίνητο μόνο στο δικό του όνομα.

Δημοσ.

Απλά στην αίτηση μεταβίβασης συμπληρώνονται 2 ονόματα(και το ποσοστό που θα έχει ο καθένας), και στην τράπεζα όταν θα πληρωθεί το τέλος μεταβίβασης+αδείας δηλώνονται 2 ονόματα αγοραστή. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια ακριβώς.

Αυτό πάλι πως προκύπτει? Σε μια τουλάχιστον περίπτωση που ξέρω, πολύτεκνος αγόρασε ατελώς αυτοκίνητο μόνο στο δικό του όνομα.

Το 2008 που πηρα σαν τριτεκνικο το Honda CRV που εχω ακομα ετσι ηταν και ετσι παραμενει και η καινουργια αδεια κυκλοφοριας όταν  3 χρονια  μετα αλλαξα πιακιδες από κοκκινες σε συμβατικες.

Είναι και στο δικο μου ονομα και της γυναικας μου .

Αν το πουλαγα πριν τα 3 χρονια θα πληρωνα αναλογικα δασμους που ειχα κερδισει που ηταν καπου 7000-8000 ευρω.

Για να πουληθεί θελει υπεθυνη δηλωση ότι συνενει από τον ένα γονιο στον άλλο για την πωληση .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...