voltmod Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Η Βιβλιοθήκη Macaulay στο Πανεπιστήμιο Cornell, που διαθέτει την μεγαλύτερη και παλαιότερη συλλογή ήχων της φύσης στον κόσμο, “ανέβασε” ολόκληρο το αρχείο της online και δωρεάν, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες αναζήτησης. Το αρχείο που έχει μέγεθος 10 Terabytes και περιλαμβάνει 150 χιλιάδες ηχογραφήσεις από 9000 είδη από όλο τον κόσμο έχει διάρκεια 7513 ωρών. Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε να δημιουργεί το αρχείο της από το 1929, συγκεντρώνοντας ηχογραφήσεις από το 75% των ειδών πουλιών (εξάλλου λειτουργεί μέσα στο Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Cornell) που υπάρχουν στον κόσμο, καθώς και ηχογραφήσεις από έντομα, ψάρια, βατράχους και χιλιάδες θηλαστικά. Το αρχείο βεβαίως αποτελεί μόνο ένα κλάσμα από τον εκτιμώμενο αριθμό των 8,7 εκατομμυρίων ειδών που ζουν στον πλανήτη μας, αλλά ακόμα και έτσι, η συγκεκριμένη συλλογή είναι ότι πληρέστερο έχουμε για το πως ακούγεται η ζωή στην Γη. Site: ChartAttack
Alex9589 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Πολύ ενδιαφέρον!!! Αλλά δεν έχω αρκετό χώρο στο δίσκο... 1
damoclesword Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Για το φίδι λέτε να έχει τον Σερραίο; 9
tulipas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Κυριε φωκια, πειτε μας, η γυναικα σας οντως σας επιασε με την καμαριερα; 1
Oxygene Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Να ακούς αυτό όλη μέρα και να νομίζεις ότι ζεις στην φύση...
tsonta Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 150 χιλιάδες ηχογραφήσεις από 9000 είδη Δηλαδή 150,000 / 9,000 ισούτε κατα μέσο όρο σε 17 περίπου ηχογραφήσεις ανα ζώο. 7513 ώρες / 150,000 ισούτε με 3 λεπτά ανα ηχογράφηση. Και όλα αυτά κατα το πέρας 85 χρόνων. (0,20941 ηχογραφήσεις την μέρα) Μιλάμε τόση δουλεία ούτε το ελληνικό δημόσιο δεν κάνει. 2
badweed Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή 150,000 / 9,000 ισούτε κατα μέσο όρο σε 17 περίπου ηχογραφήσεις ανα ζώο. 7513 ώρες / 150,000 ισούτε με 3 λεπτά ανα ηχογράφηση. Και όλα αυτά κατα το πέρας 85 χρόνων. (0,20941 ηχογραφήσεις την μέρα) Μιλάμε τόση δουλεία ούτε το ελληνικό δημόσιο δεν κάνει. κανε το ψαρι να "μιλησει" , και ....χρονομετρησε σε ποση ωρα θα το κανει! (ασε που τα καλα τα πικαντικα και τα μυστικα τα εχει κρατησει η nsa ) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Η μεγαλύτερη μ@λ@κι@ ολων τον εποχών αρχισε
groot Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Η Βιβλιοθήκη Macaulay στο Πανεπιστήμιο Cornell, που διαθέτει την μεγαλύτερη και παλαιότερη συλλογή ήχων της φύσης στον κόσμο, “ανέβασε” ολόκληρο το αρχείο της online και δωρεάν, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες αναζήτησης. Το αρχείο που έχει μέγεθος 10 Terabytes και περιλαμβάνει 150 χιλιάδες ηχογραφήσεις από 9000 είδη από όλο τον κόσμο έχει διάρκεια 7513 ωρών. Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε να δημιουργεί το αρχείο της από το 1929, συγκεντρώνοντας ηχογραφήσεις από το 75% των ειδών πουλιών (εξάλλου λειτουργεί μέσα στο Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Cornell) που υπάρχουν στον κόσμο, καθώς και ηχογραφήσεις από έντομα, ψάρια, βατράχους και χιλιάδες θηλαστικά. Το αρχείο βεβαίως αποτελεί μόνο ένα κλάσμα από τον εκτιμώμενο αριθμό των 8,7 εκατομμυρίων ειδών που ζουν στον πλανήτη μας, αλλά ακόμα και έτσι, η συγκεκριμένη συλλογή είναι ότι πληρέστερο έχουμε για το πως ακούγεται η ζωή στην Γη. Site: ChartAttack Ήχοι των ΖΩΩΝ της φύσης. Ο τίτλος είναι ανακριβής. 1. Ήχος της φύσης είναι και το ποτάμι και το τροπικό δάσος. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη εστιάζει σε ΗΧΟΥΣ ΖΩΩΝ 2. Το LAB που την που την έβγαλε είναι Lab of ORTHINOLOGY! Άρα, ο τίτλος ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ. Επίσης, η είδηση είναι 3 μήνες πίσω...
neten Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Βάζεις την είδηση, βάλε και το link. http://macaulaylibrary.org/ 1
EuphangeL Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ήχο που έκανε unidentified είδος πουλιού στον Έβρο, στα δέντρα δίπλα στο ποτάμι, όταν ήμουν στο φυλάκιο στα ΜαράσιαΊσως ο εντυπωσιακότερος αναλογικός ήχος που έχω ακούσει 2
Missionary Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ήχο που έκανε unidentified είδος πουλιού στον Έβρο, στα δέντρα δίπλα στο ποτάμι, όταν ήμουν στο φυλάκιο στα Μαράσια Ίσως ο εντυπωσιακότερος αναλογικός ήχος που έχω ακούσει Νομίζω ξέρω τι ήχο έκανε. Παρόμοιο ήχο έκανε και ένα είδος πουλιού στο στρατόπεδο που ήμουν στον Βόλο λίγες μέρες πριν απολυθώ. Ένα χαρακτηριστικό και επαναλαμβανόμενο λελε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα