morgoth666 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα, ζητω βοηθεια για νεο PC, μετα το ερωτηματολογιο θα εκθεσω τους προβληματισμους μου. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1000 euro ii) Tη χρήση του υπολογιστή Κατα βαση Gaming, οχι δεν ασχολουμαι με mining iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: τιποτα ιδιαιτερα βαρυ iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? οχι, διαθετω ηδη την LG 23MP55HQ v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Δεν εχω ιδιαιτερη προτιμιση σε καποιο καταστημα και την συναρμολογιση θα την κανω μονος μου οποτε οχι, απλα θα προτιμουσα καταστηματα κοντα στην Αθηνα (Χαλανδρι μενω) για να μην χαθει πολλυς χρονος στο περιμενε και να γλιτωσω ισως και λιγα μεταφορικα vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? μονος μου viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? θελω να ειναι αναβαθμισιμο αλλα δεν νομιζω να παω σε SLI x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Δεν εχω ασχοληθει οποτε ακομα και αν εκανα κατι θα ηταν μικρο xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? τα ιδια με το παραπανω, σιγουρα δεν θα πειραζα voltage xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: εναν εξωτερικο σκληρο 3TB Τωρα οι προβληματισμοι μου, αρχικα στον επεξεργαστη, ξερω οτι ολοι προτεινουν i5 και πλεον Skylake, το θεμα μου ειναι το εξης, το ξερω φυσικα οτι τα games δεν εκμεταλλευονται 8 πυρηνες (ουτε καν 4) αλλα αν θελω αυτο το συστημα να το κρατησω 3-4 χρονια (της υπογραφης μου πηγε 6) μηπως θα επρεπε να το δω και αυτο? Εχω δει παιχνιδια να ζητανε 8 πυρηνες και σκεφτομαι μηπως μετα απο 2 χρονια πχ αυτο αρχισει να γινεται στανταρ και χρειαζομαι αναβαθμιση. Γι'αυτο σκεφτομουν μηπως αντι για καποιον i5 πηγαινα στον 8350 (δυστυχως οι i7 με βγαζουν εκτος μπατζετ) ωστε να ειμαι πιο καλυμμενος. Στην καρτα γραφικων παλι βλεπω οτι η 970 ειναι αρκετα στανταρ αλλα με προβληματιζει η VRAM, εδω οσο παει βλεπω να ανεβαινουν οι απαιτησεις (εξ'αιτιας των αθλιων console ports κυριως, αλλα ειναι η πραγματικοτητα) οποτε θα ηθελα να παω σε 8αρα, η r9 390 θα ηταν το ιδανικο σεναριο αλλα δεν ξερω αν χωραει στο μπατζετ μου ομως. Επισης να συμπληρωσω οτι δεν εχω κανα ιδιαιτερο κολλημα AMD vs Intel/Nvidia, μια ελαφρα συμπαθεια προς τους κοκκινους αλλα δεν θα επηρεασει την τελικη μου αποφαση. Συγγνωμη για το σεντονι και ευχαριστω για τον χρονο σας!
babisflou7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 check http://www.insomnia.gr/topic/585844-gaming-pc-%CE%AD%CF%89%CF%82-1300/
morgoth666 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Πολυ ενδιαφερουσα συνθεση αμα βγαλω τον απλο σκληρο πεφτει στο οριο του μπατζετ μου.. Ο Συγκεκριμενος i5 θεωρεις οτι μπορει να αντεξει στον χρονο? Τωρα οκ, υποθετω τα ultra Τα εχει (1024p 60fps) αλλα σε 2-3 χρονια δεν προβλεπεται να εχω θεμα με τους πυρηνες? Καταλαβαινω οτι δεν χωραει και i7 και η 390 σε συστημα του, κουβεντα να γινεται πιο πολυ γιατι με προβληματιζει η ταση των κακων console ports κυριως να ζητανε βλακειες σαν απαιτησεις και φοβαμαι. Απο την αλλη θα μου πεις οκ σε 3 χρονια αμα θες ντε και καλα Ultra αλλαξε mobo και cpu και δεν θα εχεις αδικο, οπως ειπα κουβεντα να γινεται.
babisflou7 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 στα 3 χρονια πιο μεγαλο ζητημα αποκτα κανεις στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη κ ειδικα σε i5.
sotos gtx 650 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 cpu : https://www.skroutz.gr/s/4857210/Intel-Core-i7-4790-Box.html gpu: https://www.skroutz.gr/s/7073569/Gigabyte-Radeon-R9-390-8GB-WindForce-2X-GV-R939G1-GAMING-8GD.html mobo: https://www.skroutz.gr/s/4869678/Asrock-H97M-Pro4.html psu:https://www.skroutz.gr/s/5604285/Corsair-VS-Series-VS650-80Plus.html case:https://www.skroutz.gr/s/4562833/Zalman-Z11-Plus-HF1.html ram: http://www.e-shop.gr/ram-crucial-bls2cp4g3d1609ds1s00-ballistix-sport-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-dual-kit-p-PER.554345 ssd : http://www.e-shop.gr/ssd-kingston-shfs37a-120g-hyperx-fury-120gb-25-sata3-standalone-p-PER.345840 cooler : http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685 αυτα αν θες ι7 με 390 1020 ευρο 1
morgoth666 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Ωραια και η δευτερη θενκς, ουσιαστικα θυσιαζω το modular τροφοδοτικο και μικροτερο SSD για τον 4790. Θα τα ζυγισω και θα δω
babisflou7 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 120αρης ssd για ολο το συστημα?? εχω ζησει το πακετο αυτο παλαιοτερα...με την καμια. σε ενα συστημα τετοιου μπατζετ 250αρης ssd και 1tb αποθηκη. Σωτο δεν χρειαζεται να προσπαθησεις να του χωρεσεις ι7 με τον περιγυρο του να δειχνει λειψος. κουτι καλο ειναι αλλα θα πηγαινα στην χειροτερη στο spec1 corsair. τροφοδοτικο οχι το vS . εννοειται οτι η συνθεση που βλεπεις στο ποστ του αλλου ενδιαφερομενου εχει γινει αυστηρα απο eshop. αν γινει απο σκρουτζ κατεβαινουν οι τιμες.
sotos gtx 650 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 αν μπορει να δοσει κατι ακομα παει και σε 240 εγω απλος του εδοσα μια συνθεση η αλιθεια ειναι πως ουτε ο ι7 ουτε η 390 του χρειάζονται για 1080 οθονη και με ι5 και 380 μια χαρα ειναι και του μενουνε και λεφτα ειπε πως εχει εναν 3 tb 1
Millennium Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Τέτοιο σύστημα θα χαραμιστεί πάντως με budget οθόνη.
morgoth666 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 120αρης ssd για ολο το συστημα?? εχω ζησει το πακετο αυτο παλαιοτερα...με την καμια. σε ενα συστημα τετοιου μπατζετ 250αρης ssd και 1tb αποθηκη. Σωστος εισαι σε αυτο, αν επαιρνα το 2ο συστημα θα εκανα μια υπερβασουλα για 250αρη ΣΣΔ. Τωρα βλεπω παντως οτι λαθος νομιζα οτι ειναι ξεχωριστο σοκετ, 1150 ειναι και οι i5 4xxx και οι αντιστοιχοι i7, οποτε ισως να ειναι οντως καλυτερα να παω σε εναν καλο i5 και να ανεβω σε i7 σε μερικα χρονια αν εχω προβλημα με τους πυρηνες, που θα εχουν πεσει και οι τιμες τους. Millenium ειναι υπερβολη η 390 για 1080p gaming σε ultra? Ισως για τωρα αλλα σκεψου οτι θελω να κρατησει και μερικα χρονια το συστημα.
sotos gtx 650 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Σωστος εισαι σε αυτο, αν επαιρνα το 2ο συστημα θα εκανα μια υπερβασουλα για 250αρη ΣΣΔ. Τωρα βλεπω παντως οτι λαθος νομιζα οτι ειναι ξεχωριστο σοκετ, 1150 ειναι και οι i5 4xxx και οι αντιστοιχοι i7, οποτε ισως να ειναι οντως καλυτερα να παω σε εναν καλο i5 και να ανεβω σε i7 σε μερικα χρονια αν εχω προβλημα με τους πυρηνες, που θα εχουν πεσει και οι τιμες τους. Millenium ειναι υπερβολη η 390 για 1080p gaming σε ultra? Ισως για τωρα αλλα σκεψου οτι θελω να κρατησει και μερικα χρονια το συστημα. ποιος στο λεει? ΤΟΣΑ χρονια ο 3770 δεν επεσε ο ι5 3470 που ειχα παρει το 2012 τωρα κανει 220 και τοτε 170 μην εισαι σιγουρος πρως το παρον μονο προς τα πανο πανε χαχα απλος η αληθεια ειναι πως και ι5 φτανει
Millennium Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Millenium ειναι υπερβολη η 390 για 1080p gaming σε ultra? Ισως για τωρα αλλα σκεψου οτι θελω να κρατησει και μερικα χρονια το συστημα. Δεν είναι μόνο θέμα ανάλυσης...Έχεις και μεγάλη ποιοτική-χρηματική ανισορροπία μεταξύ κεντρικής μονάδας και οθόνης.Και πέρα από αυτά δεν θα ξεδιπλώσει το σύστημα την δύναμη του σε τέτοια οθόνη και θα χεις χειρότερη εμπειρία.Μπορεί να βγάζει fps αλλά με χειρότερη απόκριση/input lag από οτι με μια "gaming" οθόνη είτε με vsync (θα το περιορίζεις στα 60fps) είτε χωρίς,θα χεις θολούρες ή tearing πχ και χάνεις features όπως freesync/g sync,blur reduction που βοηθάει και σε χαμηλότερα fps κ.α
κβαντικος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δεν είναι μόνο θέμα ανάλυσης...Έχεις και μεγάλη ποιοτική-χρηματική ανισορροπία μεταξύ κεντρικής μονάδας και οθόνης.Και πέρα από αυτά δεν θα ξεδιπλώσει το σύστημα την δύναμη του σε τέτοια οθόνη και θα χεις χειρότερη εμπειρία.Μπορεί να βγάζει fps αλλά με χειρότερη απόκριση/input lag από οτι με μια "gaming" οθόνη είτε με vsync (θα το περιορίζεις στα 60fps) είτε χωρίς,θα χεις θολούρες ή tearing πχ και χάνεις features όπως freesync/g sync,blur reduction που βοηθάει και σε χαμηλότερα fps κ.α Ρε συ Millenium, προσφατα αγορασα μια 27αρα 1400p και καταλαβαινω τι θες να πεις, αλλα γενικα η αγορα οθονης δεν ειναι και οτι πιο ευκολο πραμα. Ειδικα αν πας για μεγαλες αναλυσεις / 120hz και ετσι μετα παρασυρεται και το υπολοιπο budget μπρος τα πανω (χωρια τα 300 που θα εχει η οθονη) για να μπορει να δουλεψει ικανοποιητικα το PC.
Millennium Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή το μετάνιωσες; Δε νομίζω. Σε βάθος χρόνου είναι σωστότερη επιλογή γιατί σου δίνει περισσότερα πλεονεκτήματα,τη κρατάς και έχεις συνολικά καλύτερο σύστημα με αλλαγές στα υπόλοιπα,αρκεί να ξέρεις και τι κάνεις βέβαια όπως ισχύει για όλα.
stathisgtr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Το μόνο κακό σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι ότι δεν υπάρχει ή δυνατότητα να δεις οθόνες από κοντα και να τις τεσταρεις. Αν υπήρχε αυτό πολλοί θα τρεχαν να πετάξουν τις παλιές τους. Να βλέπεις 980ti σε 1080p και να κανείς εμετό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα