GIORGARAS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2003 Γεια σας θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις. Αν φτιάξω μια βάση σε mysql και έχω βάλει την Access να διαβάζει από αυτήν, για να μπορεί κάποιος να διαβάζει την βάση με Access από τον υπολογιστή του πρέπει να του εγκαταστήσω και την mysql σωστά? Χρειάζεται κάτι επιπλέον? Επίσης παρατήρησα ότι όταν περνάω στα πεδία από την Access τιμές τις καταχωρεί. Για να κάνω delete κάποια γραμμή του πίνακα χρειάζεται να βάλω κάποιο κουμπί ή κάνω λάθος? Με μακροεντολή τρέχει την εντολή για να σβήσω ή να κάνω κάτι άλλο? Γιατί είδα στις επιλογές του κουμπιού εκεί που έλεγε Run SQL και κατάφερα να δουλέψω την ετνολή CREATE TABLE αλλά στην SELECT μου τα χαλάει δεν δουλεύει. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο ebook για σύνδεση και διαχείριση βάσης MySQL από Access? Ευχαριστώ πολύ.
random Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Αν φτιάξω μια βάση σε mysql και έχω βάλει την Access να διαβάζει από αυτήν, για να μπορεί κάποιος να διαβάζει την βάση με Access από τον υπολογιστή του πρέπει να του εγκαταστήσω και την mysql σωστά? Αν ειναι υπολογιστης σε αλλο κτηριο, και δεν εχεις δυνατοτητα να βαλεις τη βαση στο ιντερνετ, ΝΑΙ πρεπει να του εγκαταστησεις mysql. Αν ειστε και οι δυο σε ενα τοπικο δυκτιο, ΟΧΙ, μπορει η access του, να δει την δικη σου mysql, μονο με το IP μεσω odbc. Για να κάνω delete κάποια γραμμή του πίνακα χρειάζεται να βάλω κάποιο κουμπί ή κάνω λάθος? Με μακροεντολή τρέχει την εντολή για να σβήσω ή να κάνω κάτι άλλο? Αν βλέπεις κατευθειαν τους πινακες απο το Tab tables kaneis deksi klik na epilekseis olh th grammh apo to peri8orio kai delete record. alla den einai σωστό να βλεπει ο χρηστης κατευθυειαν απο το table. Φτιαξε μια forma me to wizzard, mpes se design view, μεγάλωσε το περιθωριο του form header, ή footer για να χωρεσει μερικα κουμπια στο toolbox, κοιτα να ειναι πατημενο το κουμπι Control Wizzards, drag and drop ena button sth forma, otan afhseis to mouse, 8a anoiksei o Command Button Wizzard, apelekse apo ta categories Record Operations, το Delete Record και εισαι οκ. μια συμβουλη: ο τελικος χρηστης δεν πρεπει να εχει στη διαθεση του το κουμπι/επιλογη Run SQL, γιατι μπορει να κανει οτι παπαρια θελει με τα δεδομενα σου.
GIORGARAS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Φίλε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η βάση και η Access θα είναι στον ίδιο υπολογιστή. Χρειάζεται και η MySQL? Θέλω ο τελικός χρήστης να βλέπει form όχι τον πίνακα. Τον πίνακα να τον βλέπει μόνο άμα ζητήσει να του εμφανίσει όλα τα δεδομένα. Μπορείς να μου πεις πως τρέχει η εντολή SELECT? έχω δοκιμάσει τα πάντα και αρνείται να τρέξει. Έχω τρέξει την εντολή INSERT INTO μόνο. Η βάση δεν θα είναι ένας πίνακας μόνο αλλά ο κεντρικός πίνακας θα παίρνει δεδομένα από άλλους πίνακες. Θα υπάρξει πρόβλημα λες? Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα με SQL εντολές γιατί τις ξέρω σχετικά καλά? Κάνα ebook με εντολές ξέρεις? εντολές από Access εννοώ γιατί πρώτη φορά την χειρίζομαι τόσο πολύ, παλιότερα έκανα απλά πράγματα. Ενώ έχω επιλέξει το control wizards όταν αφήνω το κουμπί δεν κάνει τίποτα επιλέγω το Build και με ρωτάει τι θέλω να κάνει το κουμπί. Το Build με το ραβδάκι δίπλα είναι απενεργοποιημένο.Ευχαριστώ πολύ!!
random Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 δεν εισαι πολυ κατανοητός φιλε. "Η βάση και η Access θα είναι στον ίδιο υπολογιστή. Χρειάζεται και η MySQL? " οταν λες η ΒΑΣΗ τι εννοείς? εγω καταλαβαινω οτι βαση ειναι η MYSQL. Αρα την εχεις ηδη στο ιδιο μηχανημα. εχασα κάτι? "Το Build με το ραβδάκι δίπλα είναι απενεργοποιημένο" Μηπως δεν εχεις κανει FULL install thn access και δεν εχουν εγκατασταθει τα wizzards? "πως τρέχει η εντολή SELECT" select * from mytable (gia ola) select field1, field2 from mytable (gia epilegmena) intro to sql http://sqlzoo.net/ Microsoft Access 2000 How To's Series http://www.databasejournal.com/features/msaccess/article.php/1483451 http://www.google.com.gr/search?num=100&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=el&q=%22microsoft+access%22+sql+tutorial&btnG=Google&lr= επισης με F1 help στην access
GIORGARAS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 nai ego mperdeutika, sorry... Όσο για την εγκατάσταση της Access full την έκανα, θα το κοιτάξω ξανά. Η εντολή ξέρω πως τρέχει γενικά αλλά από την Access δεν μου την τρέχει. Ευχαριστώ για τα links θα τα κοιτάξω. Τα λέμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.