Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω ένα mba 13άρι mid-2011 (εκτός εγγύησης προφανώς) και χθες μου εμφάνισε μία κάθετη γραμμή από pixels. Κατά 99% είναι πρόβλημα της οθόνης και άρα χρήζει αλλαγής. Έχω επικοινωνήσει με την infoquest, από την οποία περιμένω απάντηση για να δω αν με συμφέρει η επισκευή. Επειδή μυρίζομαι ότι θα μου πουν εξωφρενικό κόστος επισκευής απευθύνθηκα και σε 2-3 συνοικιακά service τα οποία -αν και γράφουν στα σάιτ τους ότι αναλαμβάνουν αντικατάσταση οθόνης- μου τα «μασάνε» (ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, ότι είναι δύσκολη η αποσυρναμολόγηση σε mac κλπ).

Μπορείτε να μου πείτε 2-3 αξιόπιστα μαγαζιά που να αναλαμβάνουν να επισκευάσουν apple υπολογιστές σε λογικές τιμές; Θέλω να πω αν είναι να δώσω 100-150 ευρώ να τα δώσω, αν μου πουν 300+ ευρώ προφανώς δεν με συμφέρει να τα δώσω για laptop πενταετίας.

Αν δεν θέλει κάποιος να αναφέρει δημόσια, έστω με ΠΜ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι δεν θα βρεις με 100-150€. Τόσο χρεώνουν αλλαγή οθόνης σε απλά λάπτοπ...αν στο μοντέλο σου η οθόνη είναι φιξ (ένα κομμάτι με την πλάτη, το πλαίσιο κλπ) είναι πανάκριβη και σαν ανταλλακτικό. Δες αν σε συμφέρει αλλιώς πάρε μια εξωτερική οθόνη και κάντον σταθερό! :)

edit, στην infoquest ή θα σου πουν ότι είναι παλιό και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ή θα σου πουν πολύ υψηλή τιμή...

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω ένα mba 13άρι mid-2011 (εκτός εγγύησης προφανώς) και χθες μου εμφάνισε μία κάθετη γραμμή από pixels. Κατά 99% είναι πρόβλημα της οθόνης και άρα χρήζει αλλαγής. Έχω επικοινωνήσει με την infoquest, από την οποία περιμένω απάντηση για να δω αν με συμφέρει η επισκευή. Επειδή μυρίζομαι ότι θα μου πουν εξωφρενικό κόστος επισκευής απευθύνθηκα και σε 2-3 συνοικιακά service τα οποία -αν και γράφουν στα σάιτ τους ότι αναλαμβάνουν αντικατάσταση οθόνης- μου τα «μασάνε» (ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, ότι είναι δύσκολη η αποσυρναμολόγηση σε mac κλπ).

Μπορείτε να μου πείτε 2-3 αξιόπιστα μαγαζιά που να αναλαμβάνουν να επισκευάσουν apple υπολογιστές σε λογικές τιμές; Θέλω να πω αν είναι να δώσω 100-150 ευρώ να τα δώσω, αν μου πουν 300+ ευρώ προφανώς δεν με συμφέρει να τα δώσω για laptop πενταετίας.

Ευχαριστώ.

Πολύ απλό! Πήγαινέ τον σε έναν τεχνικό της γειτονιάς σου που να τον εμπιστεύεσαι και κατά προτίμηση να γνωρίζεστε κι όλας από προηγούμενη φορά ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Δημοσ.

Πολύ απλό! Πήγαινέ τον σε έναν τεχνικό της γειτονιάς σου που να τον εμπιστεύεσαι και κατά προτίμηση να γνωρίζεστε κι όλας από προηγούμενη φορά ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Αυτή την απάντηση στο forum με τα MAC την λες ως; Κάτοχος MAC που έχει χρειαστεί να ασχοληθεί με επισκευές; 

Καλημέρα.

Ευχαριστώ.

Εάν πας σε authorized service, η Apple σου κάνει φάκελο με την υπόθεσή σου. 

Εάν πάρεις στο call center τους, δώσεις το apple id σου και έχεις κάνει register τον Η/Υ με το apple id σου, βρίσκουν ακριβώς την υπόθεσή σου. 

Αυτό το γεγονός σου δίνει αβάντο σχετικά με την παρεχόμενη εξυπηρέτηση από το service. Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα (από αυτά που ακούγονται κατά καιρούς), παίρνεις ξανά στο call center και λες "τον πόνο σου". Αποτέλεσμα είναι αφενός η πίεση από την μαμά εταιρία και αφετέρου η σωστή ρύθμιση των ratings των authorized service στα μάτια της μαμάς εταιρίας. 

Ειδικά το τελευταίο, δεν το θέλουν να αλλάξει οι της Ελλάδας. 

Οπότε, μπορεί να είναι λιγότερα τα λεφτά σε κάποιο συνοικιακό, αλλά με τα επίσημα κανάλια εξυπηρέτησης έχεις τα καλά της Apple.

Τέλος, συνήθως τέτοια συμπτώματα βγάζουν και οι κάρτες γραφικών. Εάν είναι GPU, τότε πας για μητρική. 

Δημοσ.

OK, πραγματι καλυτερα να ξεκινησεις απο+κλειοντας οτι φταει gpu = το λογικοτερο γιατι η HD3000 δεν εχει "κατηγορηθει".
Αν ομως λεγαμε για παραδειγμα 2011 MacBook Pro (οχι Air) με την Amd gpu, εκει οι υποψιες φταιχτη θα αντιστρεφονταν...

Καποια video, αλιευμενα απο το youtube [εαν δεν τα εχεις ηδη ψαξει-δει], σχετικα με αντικατασταση-επιδιορθωση οθονης:

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ευχαριστώ.

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, κατ'αρχάς πολύ λίγοι (ακόμα και καλοί που ασχολούνται με επισκευές μακ) δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη γιατί δεν είναι απλή υπόθεση. Δεύτερον, θα κοστίσει αρκετά χρήματα και αυτό δε θα το αποφύγεις. Τρίτον, αν εχει βγει vintage το μηχάνημα (δεν ξέρω για του 2011, του 2009 μακμπουκ που το ψάχναμε με ένα φίλο για αλλαγή οθόνης είχε βγει vintage) δεν υπάρχουν ανταλλακτικά εύκολα και θέλει ψάξιμο μέσω ebay.  

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει, παιδιά το πρόβλημα εμφανίστηκε χτες στο bootάρισμα, στην loading screen εξαφανίστηκε και δεν έχει εμφανιστεί πάλι από τότε. :P Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. 

Πάντως τη λογική «χρεώνω ανταλλακτικά μαζί με την επισκευή όσο κοστίζει ένα καινούριο laptop» ειλικρινά αδυνατώ να τη συλλάβω. Πώς περιμένουν τα service να έχουν δουλειά;

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, παιδιά το πρόβλημα εμφανίστηκε χτες στο bootάρισμα, στην loading screen εξαφανίστηκε και δεν έχει εμφανιστεί πάλι από τότε. :P Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. 

Πάντως τη λογική «χρεώνω ανταλλακτικά μαζί με την επισκευή όσο κοστίζει ένα καινούριο laptop» ειλικρινά αδυνατώ να τη συλλάβω. Πώς περιμένουν τα service να έχουν δουλειά;

αστα να πάνε ειναι οσον αφορα τα ανταλλακτικά δυστυχώς συμφωνώ. Οχι ότι και τα άλλα είναι πολύ καλύτερα. Ειχα θεμα με την καλωδιοταινία λάπτοπ Τοσίμπα που δεν είχε κανένα άλλο θεμα, απλά όταν πήγαινες να ανοίξεις το καπακι δεν έκανε καλή επαφή και δεν έβλεπες την οθόνη και θελανε 150 ευρώ να την αλλάξουν. 

Δημοσ.

Μακάρι να μην είναι τίποτα και να μην το ξανακάνει! Καλού κακού τσέκαρε και θερμοκρασίες, μήπως ήταν κάρτα γραφικών! (χτύπα ξύλο! :)  )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...