Προς το περιεχόμενο

Enthoo pro fan setup

Theo1903

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το παραπάνω κουτί .Απο μόνο του ,έχει 1 200mm μπροστά 1 140mm πίσω και έχω βάλει άλλους 3 120mm πάνω .Ο μπροστά είναι intake ,ο πίσω exhaust και οι πάνω exhaust .Με την έλευση λοιπόν της νέας h110i gt που περιμένω σε κανα 2 εβδομάδες ,σκέφτομαι να αλλάξω λίγο τα πράγματα .Αρχικά ,εφόσον θα μπουν 140άρηδες της υδρόψυξης πάνω ,θα φύγουν οι 2 120άρηδες και λέω να βάλω τον έναν κάτω για intake .Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ,αξίζει να αλλάξω τον 200άρι με 2 140άρηδες ??
Ξέρω οτι είναι καλύτεροι οι 2 140άρηδες ,το θέμα μου είναι κατα πόσο καλύτεροι (σε θερμοκρασίες) και αν όντως αξίζει τότε ποιους και τί να πάρω ? air flow /static  pressure ,τι μάρκα κτλπ

Να σημειώσω πώς τα drive cages μπροστά έχουν 4 σκληρούς οπότε υπάρχει αρκετή παρεμπόδιση του αέρα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ετσι οπως εισαι τωρα..πρεπει να μαζευεις πολυ χωμα μεσα στο κουτι...

2 exaust ασε , και βαλε 3 intake..

ωστε exaust < intake.

σαν cfm.

τωρα για static pressure 140αρη..δεν θελω να σε γελασω..ας σου πει κανας αλλος γνωμη..

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

ειχα δει ενα site με απειρα setup με διαγραματα  και διαφορα στην θερμοκρασια αναλογα με το set up  .. δυστυχώς δεν το αποθηκευσα και οσο και αν εψαξα δεν το βρηκα ισως καποιος φιλος το θυμάται και βοηθήσει..   

λοιπόν κατά κανόνα πρέπει περισότεροι να βάζουν αέρα και λιγότεροι να βγάζουν. άν υποθέσουμε ένα κλασικό setup απο ένα τυχαίο κουτί που έχει 2 ανεμηστήρες μπροστά και έναν πίσω τότε πρέπει να βάζουν οι μπροστά και ο πίσω να βγάζει.

γενικά άν πχ έχεις 2 να βάζουν πρέπει ο ένας να βγάζει. άν έχεις 3 να βάζουν καλός είναι και ο ένας να βγάζει αλλά καλύτερα να βγάζουν 2 κ.ο.κ.

οι "γραμμές" που ακολουθούντε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι εξής.

μπροστά και κάτω βάζουν αέρα και πίσω και πάνω βγάζουνάν δλδ έχεις 2 ανεμηστήρες μπροστά να βάζουν δέν μπορείς να έχεις 4 πάνω και πίσω να βγάζουν.

μπορείς σε παρακαλό πολύ να μου πείς ποσες θέσεις για ανεμηστήρα έχεις συνολικά στο κουτί και ποιές απο αυτές έχουν φίλτρα?

εγω στο luxe μετα απο πολλα πειραματα κατεληξα:2 μπροστα 140mm κ τον πισω 140mm να βαζουν κ 2 πανω να βγαζουν ,βαζει απο μπροστα κ πισω κ βγαζει απο πανω

• Like 2

Το κουτί έχει θέσεις για 1χ200άρι ή 2χ140/120 μπροστά ,1χ140 πίσω ,3χ140 πάνω και 1χ120κάτω .Το κάτω δεν πιστεύω οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς τα καλώδια του τροφοδοτικού είναι πολλά και καλύπτουν τον χώρο σύν οτι μαρέσει με την καλύπτρα .Πάνω σημειωτέον περιμένω 280άρα υδρόψυξη (h110i gt) οπότε μένει  και η 1 θέση.

Όλες οι παραπάνω έχουν φίλτρα

την ιδια ψυκτρα ειχα κ εγω,την εβαλα πανω να βγαζει,δεν χρειαζεται κ τριτος πανω,εβαλα δυο 140 μπροστα  κ τον πισω να βαζουν,εβαλα κ ενα μαγνητικο φιλτρο στον πισω κ ειναι οκ

μπορεις να βαλεις κ εναν 120 στο πανω κλουβι τον δισκων να χτυπαει στην καρτα γραφικων

λοιπόν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις την 280άρα (φαντάζομαι για την ψύξη του επεξεργαστή) μπροστά να βάζει και έναν πίσω να βγάζει. κλείνοντας το πάνω μέρος και καλήτερη ηχομόνοση θα έχεις αλλά κυρίως καλήτερη στατική πίεση μέσα στο κουτί. (αλλά κυρίως καλύτερες θερμοκρασίες)

αυτό που δέν ξέρω μόνο είναι κατά π΄σο θα χωρέσει το ψυγείο μπροστά μιάς και είναι και τα κλουβιά των σκληρών (άν σε πέρνει μετακίνησέ κάποιο ή αφάιρεσε κάποιο που δέν χρησιμοποιείς)

νομίζω η κλασσική δοκιμασμένη λύση 2 βάζουν 1 βγάζει θα είναι κομπλέ και στην περίπτωσή σου

ειχα δει ενα site με απειρα setup με διαγραματα  και διαφορα στην θερμοκρασια αναλογα με το set up  .. δυστυχώς δεν το αποθηκευσα και οσο και αν εψαξα δεν το βρηκα ισως καποιος φιλος το θυμάται και βοηθήσει..   

Μήπως είναι αυτό;

http://www.hardwaremax.net/guides/hardware/305-der-perfekte-airflow.html?showall=&start=2

• Like 2

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ,παραμέλησα λίγο το θέμα καθώς κατα την εγκατάσταση της υδρόψυξης χάλασα την μητρική μου και ήμουν σε πανικό αυτές τις μέρες αλλα τώρα που είναι όλα οκ επανέρχομαι .Λοιπόν τώρα ,έχω τον 200άρι μπροστά ,την 140 πίσω και τους 2 της υδρόψυξης πάνω .Η υδρόψυξη δεν μπαίνει μπροστά γιατι έχω τα hdd cages και 4 σκληρούς που δεν μπορώ να τους βάλω αλλού .Θα πάρω σε καμιά βδομάδα αλλους 2 140άρηδες για μπροστά να φύγει ο 200άρης αλλα κάτω δεν μπορώ να βάλω 120άρι γιατί τα καλώδια του τροφοδοτικού είναι πολλά και το ίδιο semi modular και όχι full

• Like 1

Καλησπέρα, επειδή έχω το κουτί του τίτλου και ο 200αρης μπροστά μου ακούγεται αρκετά, ήθελα να ρωτήσω αν και εσείς που έχετε το κουτί έχετε την ίδια άποψη για τον μπροστινό 200αρη.

Σρυ στο ts ελπιζω να μην σου χαλαω το θεμα. Εγω btw εχω τον 200αρη μπροστα... 140αρη πισω και 3 120αριδες τοπ στο ψυγειο να βγαζουν. Απο σκονη εχω αρκετη :mad:  απο θορυβο νομιζω μονο απο τον 200αρη και απο θερμοκρασιες γενικοτερα ειμαι αρκετα καλα.

• Like 1

κ εμενα κανει ο μαμα 200αρης θορυβο μπορστα οσες στροφες και να τον κοψω.. (καπου στις 350 ειναι οι ιδανικες..)

πισω εβγαλα τον 140αρη γιατι κ εκεινος ειχε λιιιιγη φασαρια..και εβαλα αλλον..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...