Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε μαγκες να κανω μια ερωτηση..ο cpu i7 5500u για λαπτοπ στα 2.4 ghz ειναι καλος επεξεργαστης..;γιατι διαβαζω διαφορα σχολια αρνητικα..ευχαριστω!!

Δημοσ.

Eίναι αναλόγως για τι πράγμα τον θες. Η σειρά U ανήκει στην σειρά που προορίζεται για φορητούς υπολογιστές κι δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Βέβαια χάνει αρκετά σε απόδοση σε αντίθεση με την σειρά M. Η σειρά M μπορεί να καταναλώνει παραπάνω ενέργεια αλλά έχει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις. Αν το λάπτοπ το θες για Webrowsing,Ελαφριά παιχνιδάκια (LoL,CSGO etc) κι ταινίες θα είσαι κομπλέ. Τώρα αν το λάπτοπ το θες για απαιτητικές εφαρμογές όπως το Photoshop ή για πιο βαριά κι απαιτητικά παιχνίδια καλύτερα να κινηθείς για επεξεργαστή κατηγορίας M! 

Εγώ αυτή την στιγμή στο Laptop έχω i3 5010u,για αυτά που τον θέλω(browsing,lol) είναι μια χαρά αποκρίσιμος για ένα budget λαπτοπ των 400ευρώ.

Αν βρεις Μ στην ίδια τιμή με U να πας σε Μ! (μην λυπηθείς τα 80-100ευρώ διαφορά)

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις. Η σειρά U έχει μικρότερη κατανάλωση (μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας) και χαμηλότερες θερμοκρασίες (αυτό σημαίνει και αξιοπιστία). Έχει δηλαδή καλύτερη φορητότητα. Προσωπικά αν είχα καλό σταθερό θα προτιμούσα σειρά U. Αν πάλι θέλεις καλές επιδόσεις πας σε σειρά Μ. Αλλά να έχεις υπ΄όψιν πως ένα laptop ποτέ δεν φτάνει τις επιδόσεις ενός σταθερού. 

• Like 1
Δημοσ.

κοιταξτε παιδια εγω για λαπτοπ τον θελω..και εγραψα σε ενα αλλο forum για αγορα λαπτοπ και προτεινα αυτο : http://www.mgmanager.gr/notebooks/51650-lenovo-e50-80-i7-5500u156-fhd8gb500gbfreedos-80j200nxpb-.html

και μου ειπαν διαφοροι οτι ο επεξεργαστης δεν ειναι καλος..δεν το θελω ουτε για τρελα παιχνιδια ουτε βαρια προγραμματα..απλα να μην μου αρχισει και κολλαει μτα απο καιρο..

Δημοσ.

σε ενα αλλο forum 

http://www.insomnia.gr/topic/522438-βοηθεια-για-αγορα-φορητου-υπολογιστη/?p=54348078

Όπως και να χει, για αυτά που λες ότι θες μια χαρά είναι ο επεξεργαστής. Γιατί να αρχίσει να κολλάει δηλαδή μετά από λίγο καιρό κλπ?

Τέλος, ο i5 4210M που σου προτάθηκε, είναι λίιιγο καλύτερος, αλλά φυσικά ισχύουν τα παραπάνω που είπαν τα παιδιά περί κατανάλωσης.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/6569707/Toshiba-Satellite-L50-B-23R-i5-5200U-4GB-256GB-SSD-Radeon-R7-M260-W8.htmlισως σε κατι τετειο με ssd αν θες γιατι ο  hdd απο τα λαπτοπ ειναι για πεταμα και δεν πανε καλα οποιος εχει αλλαξει σε λαπτοπ σλυρο σε ssd ξερει  αν δεις πολες φορες εχουν καλο cpu αλλα αν πατήσεις task manager θα δεις τον σκληρο 100 % 

η πηγενε εδω https://www.skroutz.gr/s/7630686/Asus-F554LJ-XX547H-i3-5010U-8GB-1TB-GeForce-920M-W8.html και βαλε εσυ ενα ssd αν θες και μπορεις να βρεις τα driver 

Δημοσ.
sfk9039, on 14 Oct 2015 - 10:39 AM, said:

Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις. Η σειρά U έχει μικρότερη κατανάλωση (μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας) και χαμηλότερες θερμοκρασίες (αυτό σημαίνει και αξιοπιστία). Έχει δηλαδή καλύτερη φορητότητα. Προσωπικά αν είχα καλό σταθερό θα προτιμούσα σειρά U. Αν πάλι θέλεις καλές επιδόσεις πας σε σειρά Μ. Αλλά να έχεις υπ΄όψιν πως ένα laptop ποτέ δεν φτάνει τις επιδόσεις ενός σταθερού. 

Η δικη μου εμπειρια με τον i7 4702MQ παντως ειναι πολυ καλη, σε idle εχω 35-40 βαθμους την στιγμη που με τον παλαιοτερο i7 2630QM που ειχα στο προηγουμενο laptop, ειχα 50-55 σε idle, χειμωνα-καλοκαιρι...

0EsTSn5.png

Δεν ξερω αν παιζει ρολο το γεγονος οτι ειναι 17αρι οποτε δεν ειναι τοσο στριμωγμενα τα "εσωτερικα" του οσο σε ενα 15αρι, αλλα αυτες οι θερμοκρασιες ειναι... θερμοκρασιες Celeron και οχι i7.

Οποτε, και για να καταληξω... το επιχειρημα της χαμηλοτερης θερμοκρασιας δεν ισχυει, τουλαχιστον οχι απολυτα και σε ολες τις περιπτωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οι ulv επεξεργαστες εχουν χαμηλοτερες ταχυτητες απο εναν αντιστοιχο m και καινε λιγοτερο ρευμα.

Αυτο θεωρητικα σημαινει οτι παραγουν χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

Στην πραξη εχουν οντως διαφορα στην καταναλωση πραγμα που οδηγει σε καλυτερη διαρκεια μπαταριας,αλλα επειδη συνηθως μπαινουν σε πολυ λεπτα λαπτοπ με πολυ κακη ψυξη το αποτελεσμα ειναι να μην πιο δροσεροι απο τους αντιστοιχους m.

Αυτο επισης δημιουργει προβλημα στο turbo boost που θελει συγκεκριμενες θερμοκρασιες για να λειτουργησει με αποτελεσμα το συχνο throttling που ριχνει την ταχυτητα σε απελπιστικα επιπεδα.

Εν τελη αν θες ενα λαπτοπ που θα λειτουργει καλα για αρκετα χρονια προτιμησε ενα με επεξεργαστη m.Η διαφορα στην μπαταρια ειναι μικρη για να δικαιολογει την απωλεια στην αποδοση.

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλά αυτό εξαρτάτε από την ψύξη που έχει το laptop. Αν το cpu ανήκει στην σειρά U έχει μικρότερες απαιτήσεις στην ψύξη. Οπότε το laptop μπορεί να έχει λιγότερο βάρος/μέγεθος. Αν πάλι έχουν το ίδιο σύστημα ψύξης το U θα είναι ποιο δροσερό. Γενικά η σειρά U είναι για όποιον θέλει φορητότητα. loic το παράδειγμα σου είναι λίγο άστοχο γιατί ο 4702 έχει ούτως ή άλλως χαμηλότερο tdp (είναι ποιο δροσερός) ενώ παράλληλα δεν κάνεις σύγκριση U vs M.

Δημοσ.

Μα... δεν ηταν σκοπος μου να κανω συγκριση.

Απλα ηθελα γραψω την δικη μου εμπειρια.

Ασε που ουσιστατικα εκανα συγκριση με i7 2ης γενιας που ειχα, για να δειξω τη διαφορα και την βελτιωση που βλεπω στο θεμα temp. Δεν μπορω να συγκρινω CPU's που δεν εχω δουλεψει.

Ισα-ισα που εσυ γραφεις "το παράδειγμα σου είναι λίγο άστοχο γιατί ο 4702 έχει ούτως ή άλλως χαμηλότερο tdp", αλλα δεν γραφεις σε σχεση με ποιον. Αν εννοεις οτι ειναι αστοχο το να συγκρινω τους δυο i7 που εχω δουλεψει, δεν νομιζω οτι ειναι ετσι. 45W εχει ο 2630QM και 37W ο 4702MQ. Επαναλαμβανω οτι συγκρινω αυτες που εχω δουλεψει...

Εν τελει, θα συμφωνησω παντως με τον Shadows, ο οποιος με λιγα λογια λεει οτι η θερμοκρασια εξαρταται και απο την υλοποιηση και γενικοτερα την κατασκευη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...