auron10000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, εδώ και λίγο καιρό στο mail μου, έρχονται δύο μηνύματα με αποστολέα το ίδιο μου το προσωπικό mail στα inbox μου. Δείχνει ότι δηλαδή έχω στείλει στον εαυτό μου την εξής ατάκα "'m not into commitment. i just want a hard f*ckthink u can give me what i want?my username is IryshaXXOmy profile is..." Εκεί που λέει my profile is στην συνέχεια έχει έναν σύνδεσμο όπου δεν το δημοσιεύω μην κολλήσει κανείς τίποτα. Το θέμα είναι τι έχει συμβεί, έχουν hackέψει το προσωπικό μου Mail? 1
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Άλλαξε κωδικούς στο email σου αλλά κάντο από ασφαλή υπολογιστή γιατί ίσως ο λογαριασμός σου να έχει παραβιαστεί. Επίσης καλό έλεγχο με adwcleaner, malwarebytes και antivirus. Μπορείς να κάνεις online έλεγχο για ιούς από kaspersky, eset, bitdefender κ.α..
auron10000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 έλεγχο έχω κάνει. Κωδικό ναι ξέχασα να πω ότι ήδη έχω αλλάξει. Ο έλεγχος με adwcleaner και malwarebytes δεν έδειξε τίποτα και με το Avast Pro (αν και το τελευταίο γενικά δεν βρίσκει τίποτα) Α και το SuperAntispyware, δεν βρήκε τίποτα
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Εννοείτε ότι θα πρέπει να αλλάξεις κωδικούς σε όλα τα email και social, forums κτλ γιατί μπορεί να παίρνουν τα στοιχεία από αλλού, πέρα από το email σου. Κάνε το εξής. Δημιούργησε ένα νέο email και πρόσθεσε το στις επαφές του "προβληματικού". Δες αν σου έρθει το email και στον νέο λογαριασμό. Αν δεν έρθει τότε δεν έχουν χακέψει το λογαριασμό σου. Μπορεί να είναι fake mails με το δικό σου όνομα. Δεν ξέρω πως το κάνουν αλλά νομίζω ότι γίνεται.
auron10000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 θα το κάνω αυτό, αλλά θυμάμαι παλιά, υπήρχε ένα site που έδειχνε αν σου έχουν χακέψει το mail σου, δεν μπορώ να το βρω όμως
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Και πως το έλεγχε αυτό; Του έδινες τους κωδικούς σου; EDIT: Μάλλον κάτι από εδώ εννοείς.
auron10000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 όχι βέβαια, αποκλείεται να έδινα τους κωδικούς έτσι, δεν την πατάω γενικά με τέτοιον τρόπο για αυτό και μου κάνει εντύπωση, κάτι άλλο θα ήταν που δυστυχώς δεν θυμάμαι καλά. Τι ακριβώς είναι αυτό το site που έχεις βάλει στον σύνδεσμο? αυτό που λέω πάντως ήταν σαν εκείνα τα site που υπήρχαν για να βλέπεις αν έχει δεχτεί επίθεση ο browser σου σε κάποια ευπάθεια που είχε. Κάτι αντίστοιχο και με τα mail θυμάμαι υπήρχε
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Το link σε πάει στο forbes όπου έχει ένα άρθρο σχετικά με τα χακαρισμένα email και δίνει τρία sites που ελέγχουν την ευπάθεια στους λογαριασμούς σου, κάτι δηλαδή σαν αυτό που είπες. Ίσως κάποιο από αυτά να είναι και αυτό που ψάχνεις.
auron10000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Θα το δοκιμάσω αν είναι, ευχαριστώ πολύ. στο site https://breachalarm.com/ μου έβγαλε τα αποτελέσματα που έχω παραθέσει στην εικόνα παρακάτω και στο https://haveibeenpwned.com/το παρακάτω
micos000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Εμένα πάντως και στα δύο μου έβγαλε καθαρά δύο από τα email που χρησιμοποιώ πολύ συχνά.
auron10000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα,επανέρχομαι στο θέμα γιατί πάλι άρχισαν να μου έρχονται mail προς το ίδιο mail μου, ερωτικού περιεχομένου από το ίδιο μου το mail, παρόλο που άλλαξα και κωδικό. Να τονίσω ότι αμέσως το microsoft smart screen πάντως τα στέλνει στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Όμως δεν είναι περίεργο που συμβαίνει ακόμη αυτό?
Lifehacker Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Βάζεις τίκ στο εισερχόμενο μήνυμα και πατάς δεξί κλίκ -> προβολή προέλευσης, θα σου ανοίξει μια σελίδα με όλες τις πληροφορίες του μηνύματος, εκεί θα δείς: X-AUTH-Result: FAILX-SID-Result: FAIL αν είναι fake ο λογαριασμός, οπότε μην ανησυχείς.. ....αν όμως γράφει: X-AUTH-Result: PASSX-SID-Result: PASS και X-Originating-Email: [[email protected]] άλλαξε κωδικό στο outlook από άλλο υπολογιστή και βρές τον κατάσκοπο στον δικό σου (με antivirus φυσικά, δοκίμασε κι άλλα-θα τον βρείς)
auron10000 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Βάζεις τίκ στο εισερχόμενο μήνυμα και πατάς δεξί κλίκ -> προβολή προέλευσης, θα σου ανοίξει μια σελίδα με όλες τις πληροφορίες του μηνύματος, εκεί θα δείς: X-AUTH-Result: FAILX-SID-Result: FAIL αν είναι fake ο λογαριασμός, οπότε μην ανησυχείς.. ....αν όμως γράφει: X-AUTH-Result: PASSX-SID-Result: PASS και X-Originating-Email: [[email protected]] άλλαξε κωδικό στο outlook από άλλο υπολογιστή και βρές τον κατάσκοπο στον δικό σου (με antivirus φυσικά, δοκίμασε κι άλλα-θα τον βρείς) fail γράφει και στα δύο που ανέφερες ναι.
La_MoRt Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Υπάρχει τρόπος να σταλούν e-mails μέσω Linux χρησιμοποιώντας ο καθένας όποια διεύθηνση θέλει. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος έχει μπει στο account σου. Μπορεί κάποιος να στείλει με όποιο e-mail θέλει και να φαίνεται ότι είσαι εσύ αλλά στη πραγματικότητα να μην είσαι. Είναι λίγο μπέρδεμα όπως ακούγεται το χειρότερο όμως είναι ότι μπορεί να γίνει...
auron10000 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Το περίεργο που με ανησυχεί απλά είναι πώς έρχονται κάθε μέρα από μία φορά πλέον, για αυτό ανησύχησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα