mentoras99 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Εχω αγορασει ενα dell laptop για λογαριασμο των γονιων μου, και ειμαι ευχαριστημενος, τοσο απο το dell laptop, οσο και απο την 'εκπαιδευση' που εχω δωσει στους γονεις και τον χειρισμο του μηχανηματος. Το laptop ειναι 3ετιας, και εχει αναβαθμιστει σε windows 10, και γενικα ποτε δεν υπηρξε καποιο προβλημα. Προσφατα ομως, δημιουργηθηκε προβλημα στον ηχο. Τα ηχεια μαλλον. Τι εννοω; 'Γρατσουνάει' αν βαλεις να ακουσεις κατι. Αφου επαιξα λιγο με την ενταση (χαμηλωμα να μην μπουκωνουν), κατοπιν ειδα λιγο τα audio setting των windows, αλλα κυριως τα ειδικοτερα settings του dell. Παροτι οπως ειχα πονηρευτει, οντως μια ρυθμιση σαν boost, απενεργοποιωντας την, βελτιωσε θεαματικα τον ηχο, ωστοσο, και παλι τελεια δεν ειναι. Δηλαδη, αν βαλεις να ακουσεις διαφορα βιντεο στο youtube, πλεον στα 'χαμηλα' τα παιζει καλα, αλλα αν παρει καμια αποτομη 'στροφη' ή 'κορωνα' ο τραγουδιστης, ακους 'γρατσουνισμα'. Σας παει τιποτε στο μυαλο, που οφειλεται; Ρυθμιση στα windows? Ή βλάβη στα ηχεία;
teo20net Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δοκίμασε να δείς αν το κάνει με ακουστικά. Σε laptop 7ετίας που έχω έκανε (και κάνει το ίδιο) με το που έβαλα Windows 8.1. Με ακουστικά δεν κάνει το ίδιο οπότε θεωρώ πως στην περίπτωσή μου...έχουν "κλατάρει" τα ηχεία.
GPOWERR Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δυστυχως και τα δικα μου ετσι ψιλοκανουν απο την αρχη...πιστευω οτι βαζουν χαμηλης ποιοτητας ηχεια για μειωση του κοστους....τουλαχιστον σε ολα τα υπολοιπα η dell δεν κανει πατατες...
SPANK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Το λογικότερο οπως λένε τα παιδιά ειναι καποιο απο τα 2 ηχεία να ειναι στα τελευταία τους , το καλό ειναι οτι μπορείς να αγοράσεις αλλα απο το ebay και θα λυθεί το πρόβλημα
mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δεν μου χει ξανατυχει ρε παιδια...να χαλανε τα ηχεια σε Laptop. Αλλα μαλλον συμβαινει κι αυτο, ε? Θα κανω τεστ και με ακουστικα βεβαια. Αν εκει ακουγεται οκ, σιγουρα μετα φταινε τα ηχεια; (αφου οι ρυθμισεις ηχου του υπολογιστη ειναι δεδομενες-ειτε σε ακουστικα παιζει είτε σε ηχεια, σωστα
SPANK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Σαφώς και συμβαίνει εμενα και στο netbook και στο laptop μου χάλασαν και τα άλλαξε και μην ξεχνάς οτι μιλάμε για μικρά ηχειάκια οποτε ταλαιπορούνται πολύ εύκολα στην οποιαδήποτε ένταση
mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Σαφώς και συμβαίνει εμενα και στο netbook και στο laptop μου χάλασαν και τα άλλαξε και μην ξεχνάς οτι μιλάμε για μικρά ηχειάκια οποτε ταλαιπορούνται πολύ εύκολα στην οποιαδήποτε ένταση Αν εχουν οντως χαλασει, μπορει μεν στο ebay να τα βρισκεις τσαμπα, αλλα το να ανοιξω το laptop ειναι κατι που δεν θα το τολμουσα. Κατσαβιδακιας δεν ειμαι, βεβαια καρτες στο desktop pc βαζω, αλλα το laptop με τις παραξενιες και τον compact 'χαρακτηρα' του ειναι αλλη ιστορια... Ταλαιπωρουνται ευκολα ε? Να σου πω, απο οσο ξερω, εβαζαν τραγουδια και τραγουσουσαν μαζι, οποτε ετσι εχει μια εξηγηση.... Αν δε ειχαν και τερματισμενη ενταση, ισως ετσι βγαινει νοημα.... Κι εγω ακουω mp3 απο το laptop μου, αλλα σε μετρια ενταση παντα. Περιμενω να ξαναπαω στο σπιτι των γονιων, να συνδεσω ακουστικα, να δω τι παιζει. Αν εχουν χαλασει, επειδη δεν θελω να ανοιξω το laptop, υπαρχει αλλη λυση περα απο τα εξωτερικα ηχεια;
SPANK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Άλλη λύση αν δεν αγοράσεις εσωτερικά δεν υπάρχει πέρα απο τα εξωτερικά ηχεία αλλα μπορείς να βρείς καποιον να στα βάλεις με μικρό κόστος ή σε καποιο φίλο που έχει ασχοληθεί , γενικά δεν ειναι κατι δύσκολο το συγκεκριμένο. Απο εκει και πέρα ναι ταλαιπωρουνται ευκολα αλλα τυχαίνει κιόλας δεν σημαίνει δηλαδή οτι αν ανοίξεις την ένταση παραπάνω θα δημιουργηθεί πρόβλημα
selianx Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την εγκατάσταση των Windows 10; Αν ναι, προσπάθησε να βάλεις άλλους driver, ή και να τους απεγκαταστήσεις και να επανακκινήσεις το λάπτοπ, για να περάσει η microsoft τους generic drivers, να δεις πως δουλεύει. (Μη δοκιμάσεις απαραίτητα τους τελευταίους drivers, στη μητρική μου παίζει σωστά ο ήχος μόνο με ένα συγκεκριμένο driver, ο οποίος μάλιστα είναι και Beta).Καλό θα ήταν, μιας και με την πάροδο των Win10, το πιο συχνό "πρόβλημα" που εμφανίζεται σε όλους, έχει να κάνει με τον ήχο, είναι να δοκιμάσεις και σε άλλο λογισμικό. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για να τρέξεις linux διανομές από USB άμεσα. Αξίζει μια προσπάθεια να δεις τη συμπεριφορά εκεί.Τα ακουστικά να είναι με καρφάκι, αν είναι με USB έχουν δικιά τους κάρτα ήχου και παίρνουν διαφορετικές ρυθμίσεις από τα ηχεία.
mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο, αλλα οντως αυτο το προβλημα πριν περαστουν τα windows 10 δεν υπηρχε!Δεν θα μου πηγαινε ποτε το μυαλο οτι φταιει το λειτουργικο γι'αυτο!Εννοω, οτι εγινε αναβαθμιση, και υπεθεσα οτι κρατησε παλιους drivers για οτι ηδη δουλευε(ολα δηλαδη) μια χαρα.Αλλα αυτα τα τερτιπια με τους generic drivers, τα ξερω.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω να βρω ειδικα drivers για καρτα ηχου για το laptop, θα ριξω μια ματια και στο site της dell, αλλα δυσκολο το βλεπω.Δεν ηξερα οτι τα win10 ειχαν τετοια θεματα.Η δοκιμη θα γινει με ακουστικα με καρφακι.Αν κι εκει εχει προβλημα, σιγουρα δεν ειναι τα ηχεια.
selianx Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Καλά το λειτουργικό σα λειτουργικό δε φταίει (απόλυτα), κυρίως οι drivers, που με το update στα win10 παθαίνουν κάτι κρίσεις. Λογικά στο site της dell, στο drivers τμήμα του συγκεκριμένου laptop θα βρεις drivers, και αν δεν έχει για win10, βάλε για win7/8/8.1, τα ίδια είναι.Αν το site της dell δεν έχει, με μια αναζήτηση στο google το μοντέλο του laptop, μπορείς σχετικά εύκολα να βρεις ποιόν επεξεργαστή ήχου έχει. Από κει και πέρα, αν πχ. είναι "Realtek ALC892", μπορείς να ψάξεις drivers γι'αυτό, και θα δουλεύουν μια χαρά (απλά ίσως δεν έχεις σαν επιλογές πχ. αυτά τα boost που σου παρέχει η Dell, κάποια enhancements κλπ).
mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Καλά το λειτουργικό σα λειτουργικό δε φταίει (απόλυτα), κυρίως οι drivers, που με το update στα win10 παθαίνουν κάτι κρίσεις. Λογικά στο site της dell, στο drivers τμήμα του συγκεκριμένου laptop θα βρεις drivers, και αν δεν έχει για win10, βάλε για win7/8/8.1, τα ίδια είναι. Αν το site της dell δεν έχει, με μια αναζήτηση στο google το μοντέλο του laptop, μπορείς σχετικά εύκολα να βρεις ποιόν επεξεργαστή ήχου έχει. Από κει και πέρα, αν πχ. είναι "Realtek ALC892", μπορείς να ψάξεις drivers γι'αυτό, και θα δουλεύουν μια χαρά (απλά ίσως δεν έχεις σαν επιλογές πχ. αυτά τα boost που σου παρέχει η Dell, κάποια enhancements κλπ). Βρηκα driver ηχου, με τελευταια ενημερωση το 2013. Στην support page λεει οτι η dell δεν εχει πλανα για αναβαθμισεις για το εν λογω laptop σε win10, αρα μπορει καποια εξαρτηματα να μην παιζουν σωστα. Φυσικα αυτο το λενε για να ειναι καλυμενοι, δεν σημαινει οτι κατ'αναγκη παιζουν λαθος. Απλα σου λεει, τελος το support. Μηχανημα του 2012 ειναι, και αγοραστηκε με win 8 πανω. Ειδικα και τα τελευταια χρονια που η εξελιξη σε desktop-laptops εχει σχετικα επιβραδυνθει, δεν το λες και παλιο-κακο μηχανημα! Λογικα, ποσο διαφορετικο driver να εχει απο τα 8αρια ως τα 10αρια; Οπως και να χει, οταν καθισω μπροστα απο το dell θα δοκιμασω ακουστικα, θα δω για τον driver, και πιθανως να συνδεσω και εξωτερικα ηχεια. Πρεπει να εντοπιστει το προβλημα.
selianx Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δεν έχει τρελές διαφορές win8->10 drivers (αν δε κάνω λάθος, από πολύ μικρές έως και καθόλου διαφορές). Από εκεί και πέρα, όταν εμφανίζονται προβλήματα μετά την εγκατάσταση λογισμικού, με outdated drivers, τότε προφανώς αν το θέμα δεν είναι hardwarικό, βρίσκεται εκεί.Και το ότι τελείωσε το support της Dell για το συγκεκριμένο laptop, δε σημαίνει ότι τελείωσε το support για το συγκεκριμένο υποσύστημα από την "μαμά" εταιρεία. Για παράδειγμα, η dell τελειώνει το support για το λάπτοπ σου με κάρτα ήχου "Χ", αλλά υπάρχουν από πολλές εταιρίες, laptop που έχουν την κάρτα ήχου "Χ", και είναι πρόσφατα λάπτοπ που τους παρέχεται support, άρα η "μαμά" εταιρεία κάνει support την κάρτα "Χ".Λογικά αν το θέμα είναι driver, θα φανεί και από τους generic.
Acepower Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Προσωπικά, σε ένα Acer αυτό το έντονο γρατζούνισμα που άκουγα στις υψηλές εντάσεις, ήταν εξαιτίας του ενός ηχείου που είχε σκιστεί κανονικά, είχε μια ρωγμή 1cm. Με λίγη κόλλα στιγμής, παίζει πάλι σαν καινούριο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα