mike299 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δηλαδή αν κάποιος δηλώσει εισόδημα 100.000€ και τα τσακίσει όλα(100.000€ έξοδα δλδ), θα πρέπει να πληρώσει φόρο το 20 ή 30 ή 40€ του μηδέν? Ελπίζω να αστειεύεσαι... Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις? Ναι, θα πληρώσει 0 φόρο. Γιατί αυτά τα 100Κ έξοδα είναι έσοδα κάποιων άλλων που θα πληρώσουν φόρο για αυτά τα έσοδα.
bilya Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μια απορία που έχω χρόνια και δεν έχω τις γνώσεις να καταλάβω γιατί δεν εφαρμόζεται (εκτός και αν δεν το επιθυμούν) Γιατί να μην φορολογούν το 20-30-40% πχ του ΚΑΘΑΡΟΥ κέρδους του κάθε πολίτη? Δηλαδή να δηλώνεις έσοδα/έξοδα (έξοδα με τα πάντα μέσα ΕΝΦΙΑ, ΔΕΚΟ κτλ) και από την διαφορά θα προκύπτει ο φόρος σου. Έτσι θα δίνεις κίνητρο να ζητάνε όλοι αποδείξεις, καθότι αν δεν έχουν απόδειξη και άρα έξοδο, θα φορολογηθούν για αυτό το ποσό και άρα θα πληρώνεις ΕΣΥ το φόρο του άλλου που δεν σου έκοψε την απόδειξη. κάτι τέτοιο πρεπει να γίνεται στην αμερικη.
adi32 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό στα bold μου άρεσε περισσότερο από όλα, μια και ληστείες γίνονται μόνο για μετρητά... Στην ουσια ναι Και χρυσαφικα να κλεψει ο αλλος και εργα τεχνης κλπ σκοπο εχει να τα σκοτωσει για χρημα
bedazzled Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Πριν λίγους μήνες είχα πετύχει σε κολώνα αναρχοαριστερή αφίσα που λίγο-πολύ έλεγε ότι είναι ταξικό αναφαίρετο δικαίωμα του εργάτη να βάζει χέρι στο ταμείο της επιχείρησης... μαντέψτε τι θα κάνουν όλοι αυτοί στο μέλλον. 2
silverado Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Στην ουσια ναι Και χρυσαφικα να κλεψει ο αλλος και εργα τεχνης κλπ σκοπο εχει να τα σκοτωσει για χρημα Αν θα κλεψει χρυσαφικα καλα θα κανει να τα κρατησει. Αυτα καποια στιγμη κατι θα αξιζουν για ολα τα αλλα δεν παιρνω και ορκο. Πριν λίγους μήνες είχα πετύχει σε κολώνα αναρχοαριστερή αφίσα που λίγο-πολύ έλεγε ότι είναι ταξικό αναφαίρετο δικαίωμα του εργάτη να βάζει χέρι στο ταμείο της επιχείρησης... μαντέψτε τι θα κάνουν όλοι αυτοί στο μέλλον. Ας βρουν επιχειρησεις ορθιες πρωτα και μετα βλεπουμε το τι θα κανουν.
Anastazio Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Σας παω πολυ εσας με το πλαστικο,εντελως σε virtual reality φαση,θα ειχε λογικη και θα ημουν υπερ αν γινοταν το 2004,το 2016 ομως δεν θα μεινει τιποτα ορθιο με πλαστικο χρημα και λοιπα προστιμα που υπολογιζουν για να δωσουν αφορολογητο,θα σας μεινει το πλαστικο αλλα αμφιβαλλω αν θα μεινουν επιχειρησεις για να το ξοδεψετε,δε γουσταρω να δινω ουτε cent προμηθεια σε τραπεζες που ουτε τη δουλεια τους δε μπορουν να κανουν,ουτε σε αυτο το ελεινο κρατος που εχει το θρασος να ζητα αμεσα 24% χωρις να μου παρεχει τιποτα και να με καθιστα αυτοματως πανακριβο και μη ανταγωνιστικο σε μια οικονομια που δεν εχει να φαει στην πλειονοτητα της. 1
moure Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ενώ όταν ήταν χαμηλότεροι οι φόροι των επιχειρήσεων και το ΦΠΑ στην Ελλάδα όλοι έκοβαν αποδείξεις σαν τρελοί! Δεν κόβουμε το δούλεμα λέω εγώ... Ποτέ δεν έκοβε ο Έλληνας αποδείξεις. Στην επαρχία μάλιστα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να μεγαλώσει η φορολογική βάση για να μειωθούν οι φόροι. Οι πιο πολλοί κόβουν αποδείξεις ίσα ίσα για να καλύψουν τα τεκμήρια τους. Δηλώνουν λοιπόν πολύ χαμηλά ποσά και μετά μπαίνουν και στο κοινωνικό τιμολόγιο,παίρνουν επίδομα θέρμανσης χωρίς να τα δικαιούνται. Η λίστα με τα επαγγέλματα που φοροδιαφεύγουν συστηματικά είναι πολύ μεγάλη και έχει από μεγαλογιατρούς μέχρι οικιακές βοηθούς . Κάποτε πρέπει να πληρώσουν και αυτοί 3
bedazzled Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Όχι φίλε μου, το 2004 υπήρχε τρελό τουπέ και αντίσταση για μεταρρυθμίσεις... θυμίζω ήταν εποχή Ολυμπιακών Αγώνων, τρελή μάσα από το 90% του πληθυσμού και η τεχνολογία φυσικά ήταν σε πιο πρωτόγονο στάδιο τότε (ούτε broadband internet δεν είχαν οι περισσότεροι). Τώρα θα γίνουν όλα μαζεμένα και θα πούμε κι ένα τραγούδι.
pournaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δεν είναι δωρεάν το μετρητό. Προφανώς δεν έχεις δει ποτέ σου θωρακισμένο βανάκι της G4S (χρηματαποστολές)... για να μην αναφέρω μακρυχέρηδες που δουλεύουν σε ταμεία. Κομμένα αυτά. Ειπα εγω καπου για το μετρητο; Προφανως και δεν ειναι δωρεαν γιατι απασχολει ενα καρο ατομα. Το πλαστικο χρημα ομως που απασχολει πολυ λιγοτερο κοσμο, γιατι να ειναι τοσο ακριβο;
bedazzled Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Κακώς είναι ακριβό (όπου είναι). Υπάρχει κοινοτική νομοθεσία για χαμηλές προμήθειες. Τέλος, να θυμάστε ότι όσο διευρύνεται η βάση πελατών, τόσο μπορούν να πέσουν οι τιμές... π.χ. σκεφτείτε ότι άλλες τιμές έχουμε στα iOS/Android (2 δις βάση), άλλες στο Steam (150 μύρια) και άλλες στις κονσόλες. Ή θα παίρνεις πολλά από λίγους ή λίγα από πολλούς.
bilya Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ειπα εγω καπου για το μετρητο; Προφανως και δεν ειναι δωρεαν γιατι απασχολει ενα καρο ατομα. Το πλαστικο χρημα ομως που απασχολει πολυ λιγοτερο κοσμο, γιατι να ειναι τοσο ακριβο;γιατι το πλαστικό θελει λιγότερα ατομα???? Τοσοι developers για χίλιους δυο λογους χρειάζονται. Κ οχι μονο στις τράπεζες
pournaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 γιατι το πλαστικό θελει λιγότερα ατομα???? Τοσοι developers για χίλιους δυο λογους χρειάζονται. Κ οχι μονο στις τράπεζες Ποσοι ειναι αυτοι οι developers που πρεπει να απασχολουνται, ωστε να συγκριθουν με με τους 30 χιλιαδες υπαλληλους που εχει μονο η Πειραιως; 1
Anastazio Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ενώ όταν ήταν χαμηλότεροι οι φόροι των επιχειρήσεων και το ΦΠΑ στην Ελλάδα όλοι έκοβαν αποδείξεις σαν τρελοί! Δεν κόβουμε το δούλεμα λέω εγώ... Ποτέ δεν έκοβε ο Έλληνας αποδείξεις. Στην επαρχία μάλιστα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να μεγαλώσει η φορολογική βάση για να μειωθούν οι φόροι. Οι πιο πολλοί κόβουν αποδείξεις ίσα ίσα για να καλύψουν τα τεκμήρια τους. Δηλώνουν λοιπόν πολύ χαμηλά ποσά και μετά μπαίνουν και στο κοινωνικό τιμολόγιο,παίρνουν επίδομα θέρμανσης χωρίς να τα δικαιούνται. Η λίστα με τα επαγγέλματα που φοροδιαφεύγουν συστηματικά είναι πολύ μεγάλη και έχει από μεγαλογιατρούς μέχρι οικιακές βοηθούς . Κάποτε πρέπει να πληρώσουν και αυτοί Οταν υπαρχει χρημα στην αγορα προσπαθεις να το μαζεψεις οχι οταν ειναι στεγνη,ποια φορολογικη βαση να μεγαλωσει με 30% ανεργια?με μαθητες δημοτικου κανουμε κουβεντα εδω μεσα?Μισο κιλο common sense δηλαδη.
moure Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ειπα εγώ να πάρει από τον άνεργο? Να πάρει από αυτόν που ενώ εισπράττει δεν αποδίδει λέω. Βέβαια πριν από λίγο είπες ότι δεν θέλεις να πληρώνεις την τράπεζα για υπηρεσίες που σου παρέχει και δεν θες να αποδίδεις ΦΠΑ γιατί έτσι γουστάρεις όποτε δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα μαζί σου Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2016 από moure
παπι Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μια απορία που έχω χρόνια και δεν έχω τις γνώσεις να καταλάβω γιατί δεν εφαρμόζεται (εκτός και αν δεν το επιθυμούν) Γιατί να μην φορολογούν το 20-30-40% πχ του ΚΑΘΑΡΟΥ κέρδους του κάθε πολίτη? Δηλαδή να δηλώνεις έσοδα/έξοδα (έξοδα με τα πάντα μέσα ΕΝΦΙΑ, ΔΕΚΟ κτλ) και από την διαφορά θα προκύπτει ο φόρος σου. Έτσι θα δίνεις κίνητρο να ζητάνε όλοι αποδείξεις, καθότι αν δεν έχουν απόδειξη και άρα έξοδο, θα φορολογηθούν για αυτό το ποσό και άρα θα πληρώνεις ΕΣΥ το φόρο του άλλου που δεν σου έκοψε την απόδειξη. Επειδη φορολογεις την αποταμιευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις