Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Σιγουρα είναι μεμονωμενη περιπτωση αλλα υπαρκτη .Ειμια σιγουρος ότι θα χασει τον μπουσουλα .Και για ανανεωση καρτοκινητου αλλον βαζει να το κανει . Ηλικα....44 ετων μονο ! Η μάνα μου, 76 ετών παρακαλώ, μια χαρά χρησιμοποιεί κάρτες κι ΑΤΜ εδώ και 1.5 χρόνο. Σε supermarket από την 1η φορά χωρίς πρόβλημα, στο ΑΤΜ είδε 2-3 φορές εμένα και τέλος. Σχέση με την τεχνολογία? Tηλεόραση, τα super βασικά του feature κινητού και οικιακές συσκευές, τπτ παραπάνω. Κι αυτή 44 ετών θα χάσει το μπόσουλα? Κάτι μου λέει ότι ούτε τα τα ρέστα δεν θα μετράει στα μετρητά που δίνει, σαπίλα! Θέμα θέλησης είναι, αν τα έχει "παρατήσει", πρόβλημά της. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Η μάνα μου, 76 ετών παρακαλώ, μια χαρά χρησιμοποιεί κάρτες κι ΑΤΜ εδώ και 1.5 χρόνο. Σε supermarket από την 1η φορά χωρίς πρόβλημα, στο ΑΤΜ είδε 2-3 φορές εμένα και τέλος. Σχέση με την τεχνολογία? Tηλεόραση, τα super βασικά του feature κινητού και οικιακές συσκευές, τπτ παραπάνω. Κι αυτή 44 ετών θα χάσει το μπόσουλα? Κάτι μου λέει ότι ούτε τα τα ρέστα δεν θα μετράει στα μετρητά που δίνει, σαπίλα! Θέμα θέλησης είναι, αν τα έχει "παρατήσει", πρόβλημά της. Πιθανον να είναι κι ετσι και εχω δε σε Super Market πολλους πολύ μεγαλύτερους της να βαζουν τα γυαλια τους και να πληκτρολογουν το pin της καρτας και τους χαιρομαι . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silverado Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 εγω παντα με μετρητα θα πληρωνω φιλε...μονο στα σουπερμαρκετ θα πληρωνω με καρτα αν ισχυσει αυτο που λενε με το αφορολογητο ωστε να το καλυπτω ΟΛΑ τα υπολοιπα με μετρητα Μεχρι να βγαλουν απο την λιστα τις αγορες απο τα σουπερμαρκετ για το αφορολογητο ή να απαγορευσουν την χρηση των μετρητων. Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να βρουν τον πιο αποδοτικο τροπο για να βαζουν προστιμα για την αδυναμια συμμορφωσης στις οποιες διαταξεις. Ετσι ειναι ακομα σε διλημμα για το αν πρεπει να καταργηθει τελειως το μετρητο κατι το οποιο θα τους υποχρεωσει να απαιτουν το ξοδεμα μεχρι του τελευταιο ευρω για να κινηθει η αγορα, με την απειλη οτι απαγορευεται η αποταμιευση γιατι θα εχει σχεδον ολικη φορολογια , κατι που δεν βρισκει συμφωνες τις τραπεζες, αν δεν δωθει ακομα μεγαλυτερη προμηθεια στην χρηση του πλαστικου χρηματος για να καλυψει την χασουρα της ελλειψης καταθεσεων με αυτον τον τροπο και απο την αλλη πλευρα, η μερικη χρηση της καρτας εκει οπου με κανεναν δυνατο τροπο δεν θα μπορει να χτιστει το αφορολογητο, ωστε σε ολους να επιβαλλεται προστιμο. Με τον εναν ή με τον αλλο τροπο χαμενος για τα καλα θα ειναι ο κοσμακης. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ετσι είναι ...Με τα ιδια λεφτα μπορει να περασει αξιοπρεπως ενας με εισοδημα 30.000 ευρω και ενας με 50.000 ευρω . Αλλα απαγορευεται να αποταμιευσει ο δευτερος γιατι θα τιμωρηθεί !! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ετοιμασου και εσυ να του πληρωσεις την διαφορα που θα εχει απο την χασουρα που θα κοβει την αποδειξη. Πηγαινετε τοτε στην εφορια να πληρωσετε και για τους φοροφυγαδες Και αν δεν ειναι η εφορια θα ειναι εμμεσοι φοροι.Αλλα ενταξει ,μπορει να ''συμφερει'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ετοιμασου και εσυ να του πληρωσεις την διαφορα που θα εχει απο την χασουρα που θα κοβει την αποδειξη. Ετσι για το τυπικο σε περιπτωση που δεν το ξερεις η χασουρα που λες προφανως αναφέρεσαι στον ΦΠΑ ο οποιος πληρωνεται απο τον πελατη αρα ειτε μετρητα ειτε καρτα δεν υπαρχει δικαιολογία "δεν εχω να πληρωσω ΦΠΑ' μιας και ο καταστηματαρχης απλα κανει τον ενδιαμεσο μεταξυ πελατη και κρατους παιρνει τον ΦΠΑ απο τον ενα και τον δινει στον αλλο. Simple as that Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Aυτο που εννοεί ειναι πως τη χασουρα του (το αυτοματοποιημενο φπα δηλαδη) θα την ισοσταθμίσει με την αύξηση της τιμης του προιόντος. Εκτός αν πιστεύει κανείς, οτι θα κάτσει ο άλλος να αποδιδει 24% και με ένα σωρό φορους που γονατίζουν και θα αφήσει τις τιμές έτσι. Απορω που δεν έχουν διπλασιασει τις τιμές για να αντέξουν. A και μια που χωθηκα στη κουβέντα. Νωριτερα αναφερθηκατε για την Εσθονια. Η συγκρίσεις όμως είναι λιγο άδικες, αν σκεφτει κανεις πως η Εσθονία είναι η πιο εκσυγχρονισμένη χωρα παγκοσμίως στο θέμα της ηλεκτρονικης διακυβέρνησης. Καμια χωρα δεν τους πιάνει στο κομμάτι αυτό. Το θέμα εδώ είναι κατά πόσο ειχαμε τη δυνατοτητα να κάνουμε και εμεις κάτι τέτοιο. Φυσικά και την είχαμε. Οι γνωστοι λόγοι όμως που μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση δεν άφησαν ούτε το συγκεκριμένο κομμάτι να αναπτυχθεί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ετσι για το τυπικο σε περιπτωση που δεν το ξερεις η χασουρα που λες προφανως αναφέρεσαι στον ΦΠΑ ο οποιος πληρωνεται απο τον πελατη αρα ειτε μετρητα ειτε καρτα δεν υπαρχει δικαιολογία "δεν εχω να πληρωσω ΦΠΑ' μιας και ο καταστηματαρχης απλα κανει τον ενδιαμεσο μεταξυ πελατη και κρατους παιρνει τον ΦΠΑ απο τον ενα και τον δινει στον αλλο. Simple as that Δεν είναι ότι δεν έχει να πληρώσει το ΦΠΑ με τον τρόπο που το εννοείς, αλλά ότι με τις διαδοχικές ανόδους τα τελευταία Χ χρόνια απορροφούσε την αύξηση εκείνος για να μην ανεβάσει τις τιμές και να μην χάσει πελατεία. Ε αυξημένοι φόροι, προκαταβολές επόμενου έτους, εισφορές, πτώση τζίρου τα έκαναν όλα χειρότερα. Αν αποδώσει τον ΦΠΑ δεν βγαίνει, αν ανεβάσει τις τιμές για να βγαίνει θα χάσει πελατεία και πάλι δεν θα βγαίνει... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ανέφερα την Εσθονια για 2 λογους 1) μενω εδω οποτε εχω προσωπικη γνωμη και 2) γιατι πιστεψε με υπαρχουν πολλοι στην Ελλαδα που θεωρουν οτι η Εσθονια ειναι 50 χρονια πισω απο την Ελλαδα ενω στην πραγματικοτητα ειναι 20 χρονια μπροστα και δεν ειναι τριτοκοσμικη χωρα οπως νομιζουν Δεν είναι ότι δεν έχει να πληρώσει το ΦΠΑ με τον τρόπο που το εννοείς, αλλά ότι με τις διαδοχικές ανόδους τα τελευταία Χ χρόνια αποροφούσε την αύξηση εκείνος για να μην ανεβάσει τις τιμές και να μην χάσει πελατεία. Ε αυξημένοι φόροι, προκαταβολές επόμενου έτους, εισφορές, πτώση τζίρου τα έκαναν όλα χειρότερα. Αν αποδώσει τον ΦΠΑ δεν βγαίνει... Απορρόφηση δεν εχω δει γιατι οι τιμες τα τελευταια χρονια πανε προς τα πανω ασχετα με μισθους. Εχει συζητηθει αρκετα το συγκεκριμενο θεμα και No matter what ο ΦΠΑ παντα βγαινει να πληρωνεται γιατι ειναι λεφτα που δεν του ανηκαν ποτε οποτε δεν εχει λογο να τα κρατησει και οπως εχουμε ξαναπει αν κανει τις πραξεις και δεν βγαινει ας το κλεισει η μη πληρωμη ΦΠΑ για να βγει δεν ειναι λογικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silverado Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Πηγαινετε τοτε στην εφορια να πληρωσετε και για τους φοροφυγαδες Και αν δεν ειναι η εφορια θα ειναι εμμεσοι φοροι.Αλλα ενταξει ,μπορει να ''συμφερει'' Σημασια εχει το τι ισχυει στην πραξη. Οταν το κρατος πουλαει τρελα με την υπερμετρη φορολογια, φυσικο ειναι καποιοι να φοροδιαφευγουν ειτε για να επιβιωσουν γιατι δεν μπορουν να κανουν αλλιως, ειτε γιατι ανηκουν στην ελιτ που εχει τον τροπο της να διατηρησει αυτα για τα οποια πουλησε την μανα και τον πατερα της. Οσοι φανταζονται οτι τα πραγματα θα αλλαξουν αν σταματησει η φοροδιαφυγη οτι το κρατος θα σταματησει την υψηλη φορολογια, θα μεινουν με την ορεξη. Υπαρχει το τεραστιο χρεος που ολες οι κυβερνησεις μεχρι τωρα, εχουν αναγνωρισει το πως θα πρεπει να αποπληρωθει. Μειωση φορολογιας στον απλο κοσμακη για τους επομενους 2 αιωνες δεν θα ειναι εφικτη γιατι τα νουμερα ετσι και αλλιως δεν βγαινουν με τιποτα. Το μονο αποτελεσμα της πιστης εφαρμογης των οποιων νομων μας σερβιρουν ειτε χαμογελαστοι, ειτε με απειλες οι εταιροι μας, θα ειναι να στραγγισει η χωρα απο το οτιδηποτε θα μπορουσε να την βοηθησει καποια στιγμη, αν τυχον βρεθουν τα καταλληλα ατομα, για να κανουμε ενα αλμα για να βγουμε απο την τρυπα στην οποια εσκεμμενα ολοι μας εριξαν. Αν την χρηση του πλαστικου χρηματος την βλεπετε σαν το μανα εξ ουρανου, καλου κακου μην κανετε το αλμα, γιατι ειναι απλα το σκεπαστρο καπακι που θα μας μαντρωσει για παντα στην τρυπα και απλα θα σπασετε το κεφαλι σας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zourman1981 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Παντως για την ιστορία και χωρίς να εχω διαβάσει όλο το νήμα Στατιστικά σε όλες τις χώρες και τις ανεπτυγμένες και τις μη η φοροδιαφυγή γινεται με ηλεκτρονικά μέσα Και στην Ελλάδα φυσικα Εγω ειμαι αντίθετος με το μετρο γιατι ετσι δίνει αέρα στους φόρο διαφευγοντες να συνεχίσουν το έργο τους Δλδ σπάνια πλέον κάποιος γεμίζει 2 βαλίτσες μαυρο χρημα να το παει εξω Συνήθως μερικά κλικ αρκούν Και ενα χαρτζιλίκι στον φίλο κουμπάρο τραπεζίτη Αρα ως μετρο ειναι αναποτελεσματικό για φοροδιαφυγή Να μου το πλάσαραν ως πιο ευκολία ίσως και να τσιμπαγα Αλλα οχι αυτοί που βγάζουν τα κεφαλαία (οι πολιτικοί ας πουμε) να μου κουνάνε τωρα το δάκτυλο Επίσης θυμήθητε πως βγήκαν τα χρήματα εξω προ capital controls παλι με ηλεκτρονικά μέσα.. Αρα ως μετρο δεν επαρκεί και δεν εχει πραγματική εφαρμογή πουθενά Χωριά που όλες οι ανεπτυγμένες χώρες (οχι η Ελλάδα φυσικα η Γερμανία πχ) θέλουν να καταργήσουν το πλαστικό χρήμα σαν ανασφαλές λογω rfid chips και ευκολίας υποκλοπής τους Αλλο ενα στοιχείο που διάβαζα τις προάλλες ειναι οτι πχ στην Γερμανία (που μου κουνάει το δάχτυλο) το 70 80 % των συναλλαγών γινεται με χαρτί και χαλκό γιατι ετσι νιώθουν Περισσότερη ασφάλεια οι πολίτες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Εδώ Ιατρικά κέντρα 3 ορόφων με τα καλύτερα μηχανήματα και δεν δέχονται ακόμα κάρτα.Να μη μιλήσω για εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, λαϊκές. Διείσδυση δηλαδή μηδενική. Η μη διεισδυση ειναι εσκεμμενα μηδενικη. Οταν η προμηθεια ειναι τοσο μεγαλη, οταν το μηχανημα παει με ενοικιο η οταν το μηχανημα στο πουλανε 200-300 ευρω, ή θα πρεπει να αυξησεις τις τιμες σου ή να κανεις οτι οι περισσοτεροι, να μην βαλεις μεχρι να σε αναγκασουν με νομο. Εχουμε 24% φπα, 26% φορο απο το πρωτο ευρω, προκαταβολη 100%, και ετσι για το κερασακι, σου ζητανε αλλο ενα 2% για κατι που θα επρεπε να ειναι δωρεαν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 και οπως εχουμε ξαναπει αν κανει τις πραξεις και δεν βγαινει ας το κλεισει η μη πληρωμη ΦΠΑ για να βγει δεν ειναι λογικη Ναι κι άλλοι άνεργοι. Δεν είναι σωστό ναι, αλλά οι φόροι κι οι εισφορές πλέον είναι απάλευτοι για Ελ.Επ και μικρές επιχειρήσεις... Υπαρχει το τεραστιο χρεος που ολες οι κυβερνησεις μεχρι τωρα, εχουν αναγνωρισει το πως θα πρεπει να αποπληρωθει. Όχι, το πρόβλημα είναι οι πελάτες (ψηφουλάκια) και το ασφαλιστικό... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristos12 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 ολοι μά ολοι στήν ελλάδα μας ... κυβέρνηση - οργανισμοί π.χ. δεη τά κάνουν ολα αυτά γιά νά πιάσουν τούς κλέφτες - φοροφυγάδες κλπ ... γιά διαβάστε παρακαλώ τά παρακάτω ... κ αφορά 32.000 .000 euro μόνο ... http://www.protothema.gr/greece/article/636537/dei-afesi-amartion-stous-sundikalistes-gia-to-fagopoti-ton-32-ekat/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Θα υπαρξει τοση παταξη φοροδιαφυγης, οση υπηρξε και με τον περιορισμο της τρομοκρατιας απο την ταυτοποιηση των καρτοκινητων.... Γελάνε κι οι πετρες... Επιτελους καταλαβετε τις αλυσιδες που μας περνούν σιγά σιγά κάθε μέρα... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις