zio10 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Ναι αυτό εννοώ. Αν όμως αγοράζουν σχεδόν όλοι από τον περιπτερά με κάρτες δεν θα πέσει η προμήθεια που του παίρνει η τράπεζα? Δεν λέω ότι θα πέσει στο επίπεδο μια μεγάλης επιχείρησης που έχει έτσι κι αλλιώς μεγάλο τζίρο, αλλά θα πέσει σε σχέση με τώρα... Δεν το βλέπω να γίνεται αυτό, σύντομα τουλάχιστον. Όπως έγραψα, πιστεύω ότι ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν στην πράξη. Κάρτες για μεγαλύτερα ποσά (όπου δεν μπορεί να υπάρξει έκπτωση με τη χρήση μετρητών) σε μεγάλες επιχειρήσεις και μετρητά τα υπόλοιπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 τελικά ρε παιδιά είναι καλό να χρησιμοποιούμε κάρτα; τώρα τελευταία χρησιμοποιώ την prepaid μου και με βολεύει κάπως. Αν με καποιον τροπο εξαφανιστει το μαυρο χρημα (με τις καρτες π.χ.) πιστευω οτι ενα 70%-80% των επιχειρησεων θα κλεισουν σε διαστημα 6 μηνων με τρομακτικες συνεπειες στην κοινωνια... για ποιο λόγο θα κλείσουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 τελικά ρε παιδιά είναι καλό να χρησιμοποιούμε κάρτα; τώρα τελευταία χρησιμοποιώ την prepaid μου και με βολεύει κάπως. για ποιο λόγο θα κλείσουν; Γιατί δεν θα βγαίνουν. Θα είναι όλα τα έσοδα φανερά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 τελικά ρε παιδιά είναι καλό να χρησιμοποιούμε κάρτα; τώρα τελευταία χρησιμοποιώ την prepaid μου και με βολεύει κάπως. Για τις τράπεζες είναι καλό, το μόνο σίγουρο. Για σένα προσωπικά δεν ξέρω, μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις αν σε έχει βολέψει τόσο που θεωρείς αμελητέο το κόστος φόρτισης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 τελικά ρε παιδιά είναι καλό να χρησιμοποιούμε κάρτα; τώρα τελευταία χρησιμοποιώ την prepaid μου και με βολεύει κάπως. για ποιο λόγο θα κλείσουν; γιατι χρησιμοποιείς προπληρωμενη κ οχι χρεωστική? Ειδικα η contactless ειναι απίστευτα βολική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Αδικα κατήργησαν την εφαρμογή του Κανόνα Χρυσού? Ο κανόνας του χρυσού ωφελεί την πραγματική οικονομία, ενώ ζημιώνει τη "χρηματοπιστωτική" – «πνίγει» δηλαδή το κερδοσκοπικό τέρας. Τώρα θέλω να βγάλω τα μάτια μου. Για να μην το πολυλογώ, καταλαβαίνεις ότι σε διεθνές επίπεδο με τον κανόνα του χρυσού μια χώρα η οποία π.χ. έχει αρνητικό ισοζύγιο εξαγωγών/εισαγωγών (ξέρεις καμία τέτοια χώρα?) τον έχει πιεί τελείως και βαδίζει πάνω σε ράγες προς την καταστροφή. Αυτά δεν τα λέω εγώ, ούτε οι καπιταλιστές. Τα έχει πει (και βασικά δε χρειάζεται να τα πει και κανείς γιατί είναι προφανές) ο David Hume το σωτήριο έτος 1750, πρωτού καλά καλά αρχίσει να χρησιμοποιείται ο όρος "καπιταλισμός". Το πώς ζημιώνει το gold standard τη "χρηματοπιστωτική" οικονομία -- ο,τι κι αν σημαίνει αυτό -- θα το μάθουμε σε επόμενο επεισόδιο. Άσχετοι. Έλεος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Για τις τράπεζες είναι καλό, το μόνο σίγουρο. Για σένα προσωπικά δεν ξέρω, μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις αν σε έχει βολέψει τόσο που θεωρείς αμελητέο το κόστος φόρτισης. όταν λέω με βολεύει, εννοώ ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάω χρήματα, παίρνω απλά την κάρτα. Μπορείτε ορισμένοι και να ηρεμήσετε, δεν σας λέμε να πληρώνετε αναγκαστικά με κάρτα. γιατι χρησιμοποιείς προπληρωμενη κ οχι χρεωστική? Ειδικα η contactless ειναι απίστευτα βολική. βασικά γιατί έχω μόνο μια κάρτα, την prepaid. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 όταν λέω με βολεύει, εννοώ ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάω χρήματα, παίρνω απλά την κάρτα. Μια χαρά είχα καταλάβει τι εννοούσες όταν είπες ότι σε έχει βολέψει, δεν χρειαζόταν επεξήγηση. Μπορείτε ορισμένοι και να ηρεμήσετε, δεν σας λέμε να πληρώνετε αναγκαστικά με κάρτα. Αυτό σε μένα πήγαινε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μια χαρά είχα καταλάβει τι εννοούσες όταν είπες ότι σε έχει βολέψει, δεν χρειαζόταν επεξήγηση. Αυτό σε μένα πήγαινε? βασικα ήταν γενικόερο. κανείς δεν βαζει το μαχαίρι στο λαιμό να χρησιμοποιούμε κάρτα μόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silverado Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Τώρα θέλω να βγάλω τα μάτια μου. Για να μην το πολυλογώ, καταλαβαίνεις ότι σε διεθνές επίπεδο με τον κανόνα του χρυσού μια χώρα η οποία π.χ. έχει αρνητικό ισοζύγιο εξαγωγών/εισαγωγών (ξέρεις καμία τέτοια χώρα?) τον έχει πιεί τελείως και βαδίζει πάνω σε ράγες προς την καταστροφή. Αυτά δεν τα λέω εγώ, ούτε οι καπιταλιστές. Τα έχει πει (και βασικά δε χρειάζεται να τα πει και κανείς γιατί είναι προφανές) ο David Hume το σωτήριο έτος 1750, πρωτού καλά καλά αρχίσει να χρησιμοποιείται ο όρος "καπιταλισμός". Το πώς ζημιώνει το gold standard τη "χρηματοπιστωτική" οικονομία -- ο,τι κι αν σημαίνει αυτό -- θα το μάθουμε σε επόμενο επεισόδιο. Άσχετοι. Έλεος. Ισα ισα. οταν θα εισαι υποχρεωμενος να παραγεις για να μην εχεις αρνητικο ισοζυγιο, καποιες χωρες που τωρα παιζουν παιχνιδι μονες τους, με το χρημα που φερνουν απο το πουθενα, θα αναγκαστουν να αρχισουν να κοντενουν τα πλοκαμια ττους, αφηνοντας τις υπολοιπες χωρες να δουν και το δικο τους το συμφερον. Μεχρι που να αποφασισουν να φερουν τα πραγματα στην προτερη κατασταση, με τον μονο τροπο που θα τους απομενει, τον πολεμο. Ομως και παλι πολεμος χωρις χρημα, απο τους μεχρι πριν πνιγμενους σε αυτο, θα ειναι μαλλον χαμενη υποθεση. Υποστηριζοντας την συνεχιση του τυπωνω αερα χρημα, ελπιζεις στην συνεχιση αυτης της καταστασης. Ολες οι χωρες χρωστανε σε καποιον, που αυτος ο καποιος του αρεσει να επιλεγει ποιες χωρες θα ειναι οι κερδισμενες παρα την χασουρα τους και ποιες οι τελειως χαμενες, γιατι ετσι γουσταρει αυτος και οχι οτιδηποτε ή οποιοσδηποτε αλλος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Ισα ισα. οταν θα εισαι υποχρεωμενος να παραγεις για να μην εχεις αρνητικο ισοζυγιο, καποιες χωρες που τωρα παιζουν παιχνιδι μονες τους, με το χρημα που φερνουν απο το πουθενα, θα αναγκαστουν να αρχισουν να κοντενουν τα πλοκαμια ττους, αφηνοντας τις υπολοιπες χωρες να δουν και το δικο τους το συμφερον. Μεχρι που να αποφασισουν να φερουν τα πραγματα στην προτερη κατασταση, με τον μονο τροπο που θα τους απομενει, τον πολεμο. Ομως και παλι πολεμος χωρις χρημα, απο τους μεχρι πριν πνιγμενους σε αυτο, θα ειναι μαλλον χαμενη υποθεση. Υποστηριζοντας την συνεχιση του τυπωνω αερα χρημα, ελπιζεις στην συνεχιση αυτης της καταστασης. Ολες οι χωρες χρωστανε σε καποιον, που αυτος ο καποιος του αρεσει να επιλεγει ποιες χωρες θα ειναι οι κερδισμενες παρα την χασουρα τους και ποιες οι τελειως χαμενες, γιατι ετσι γουσταρει αυτος και οχι οτιδηποτε ή οποιοσδηποτε αλλος Σε μια νορμάλ συζήτηση δε λέμε παραμυθάκια αλλά συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία μπορούμε να τα κρίνουμε και να συμφωνήσουμε μαζί τους ή να τα καταρρίψουμε, πάντα με επιχειρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Γενικα αυτα που συμβαινουν τα τελευταια 7-8 χρονια στη χωρα θα διδασκονται στο μελλον ως η συνταγη της απολυτης καταστροφης μιας χωρας και της εξωφρενικης υποβαθμισης της ζωης του πληθυσμου της χωρις κανεναν απολυτως σκοπο/στοχο...χωρις καμμια απολυτως ουσιαστικη αντισταση* *Surrender Fixed Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Όχι δεν θα πέσει, όχι ικανοποιητικά τουλάχιστον, δεν λέει τίποτα αν η προμήθεια πέσει από το 3 στο 2,9% ξέρω γω. Και όλοι να πληρώνουν με κάρτα στο περίπτερο πάλι ο τζίρος του θα είναι τρίχες σε σχέση με των μεγάλων επιχειρήσεων. Το θέμα πάντως κατά τη γνώμη μου είναι αλλού, στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο οι τράπεζες δίνουν κίνητρα στον κόσμο να χρησιμοποιεί πλαστικό χρήμα(επειδή έχουν κέρδος εννοείται), ενώ στην Ελλάδα δεν κάνουν τίποτα επειδή φροντίζει το κράτος για αυτό. Λογικά η κυβέρνηση αν θέλει να αυξηθεί κι η χρήση καρτών θα πρέπει να δώσει κίνητρα και να επιβάλει χαμηλές προμήθειες (max 1%), "λογικά" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Λογικά η κυβέρνηση αν θέλει να αυξηθεί κι η χρήση καρτών θα πρέπει να δώσει κίνητρα και να επιβάλει χαμηλές προμήθειες (max 1%), "λογικά" Η κυβέρνηση έχει τσακωθεί με τη λογική, δε μιλιούνται Σοβαρά τώρα, υποτίθεται πως υπάρχει από πέρυσι οδηγία της ΕΕ για μέγιστη προμήθεια 0,2% στις χρεωστικές και 0,3% για πιστωτικές. Το τι γίνεται όμως στην πράξη είναι άλλο θέμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silverado Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Σε μια νορμάλ συζήτηση δε λέμε παραμυθάκια αλλά συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία μπορούμε να τα κρίνουμε και να συμφωνήσουμε μαζί τους ή να τα καταρρίψουμε, πάντα με επιχειρήματα. Που βλεπεις το παραμυθακια. Αν δεν σε δανειζουν σαν χωρα, θα αναγκαστεις να παραγεις οτι μπορεις για να την βγαλεις καθαρη. Οταν παραγεις γινεσαι ολο και λιγοτερο εξαρτωμενος απο τους δανειστες. Σε ποιον ή σε τι χρωστανε ολες οι χωρες ; Ποιος πασχιζει να ελεγξει και τις τελευταιες χωρες που δεν ειναι στην λιστα του ; Ποιος δινει δυναμη μεσω του χρηματος που αβερτα τυπωνει στις χωρες που εκεινος επιλεγει ; Αποφασισε επιτελους τι θελεις για τους ανθρωπους. Τεμπεληδες που θα ζουν σε μια φουσκα μεχρι που ξαφνικα δεν θα εχουν απολυτως τιποτα ή προτιμας ολα τα πραγματα να παρουν το πραγματικο τους μεγεθος και να ζουμε επιτελους αναλογα με τις δυνατοτητες μας, χωρις να χρωσταμε οι παντες σε εναν. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις