poulinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Kαλησπέρα, συνεχίζω και εγώ σε αυτό το τοπικ γιατί έχω παρεμφερές πρόβλημα. Βάλαμε πριν λίγες μέρες vdsl της wind και μας έδωσαν το router zyxel vmg1312-b10d . Eνώ ενσύρματα στο desktop μου έχω πολύ καλή ταχύτητα ( πιάνω γύρω στα 45 ) στο wifi έχουμε πρόβλημα. Πιάνει καλές ταχύτητες μόνο στο ίδιο δωμάτιο με το router ενώ στο σαλόνι σέρνεται ( έχει τύχει να πιάσει ακόμα και 2-3 mbps ). Φαντάζομαι είναι θέμα κακού wifi του συγκεκριμένου router απλά μου φαίνεται περίεργο γιατί μιλάμε και για μικρο σπίτι , 50 τετραγωνικών. Πιο πριν είχα ένα tp link 8970 αλλά δεν κάνει για vdsl. Η ερώτηση μου είναι τι μπορώ να κάνω για να υπάρχει καλή συνδεση στο σαλόνι? Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάπως το tp link σε συνδιασμο με το καινούριο router? Κάποια άλλη λύση οικονομική??? δυο λυσεις.πρωτη λυση κλεινεις το wifi απο το ρουτερ της wind(zyxel) και βαλεις το tp link με καποιες αλλαγες στις ρυθμισεις να κανει το wifi. β.ριχνεις καλωδιο μεχρι το σαλονι ή βαζεις powerline και βαζεις εκει σαν δευτερο access point το tp link για να δινει ιντερνετ εκει. μπορεις να πας και σε Repeater αλλα θα χασεις σε ταχυτητα. Αυτό πιστεύεις θα έκανε την δουλειά? http://e-gate.gr/449510/tp-link-tl-wa850re-300mbps-powerline-range-extender Θα χασεις σε ταχυτητα με range extender και δεν ειναι Powerline το 850re.
poulinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Τελικά άλλαξα από τις ρυθμίσεις του ρουτερ το wireless σε 802.11 b/g mixed. Πλέον έχω αρκετά χαμηλότερη ταχύτητα, γυρω στο 30 με ethernet, αλλά έχω πολύ καλύτερο σήμα στο σαλόνι ( πιάνει σταθερά 18-20 ). Σαν προσωρινή λύση θα μείνω έτσι μέχρι να μπορέσω να αγοράσω ένα καλύτερο ρούτερ. αφου εχεις το tp link βαλτο να παιξει σαν access point Με εναν απο τους παραπανω τροπους που εγραψα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα