Προς το περιεχόμενο

Wifi extender

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ίδια ερώτηση και εδώ με το ίδιο router. (στον 2ο όροφο είναι το router και θέλουμε σήμα σε ισόγειο)

κατάλαβα από αυτά που λέτε πως καλύτερα να αλλάξουμε router..και ρωτάω τώρα, αν δεν αλλάξουμε router και προτιμήσουμε την λύση ενός wifi extender (Link.png Site: αυτόλέω ) τότε δεν θα έχω λύσει το πρόβλημα? το συγκεκριμένο είναι wifi powerline..

σε περίπτωση που πάμε για Powerline με access point τότε έχω δύο ερωτήσεις:

1) τι μου προτείνετε?

2) πόσο εύκολο είναι στο setup και στην ρύθμιση 

(δεν πρόκειται για μένα , και επειδή δεν το έχω ξανακάνει θέλω να το κάνω μία και έξω όσο πιο αξιόπιστα γίνεται)

το να παρεις αλλο ρουτερ δεν σημαινει οτι ξαφνικα θα παιξει το wifi.αν πιανεις λιγο και παρεις ενα καλυτερο ρουτερ ναι ισως να ειναι λιγο καλυτερα.αν ομως δεν πιανεις καθολου γιατι ειναι 2 οροφοι τοτε και αλλο ρουτερ να παρεις ενα και το ιδιο.

το 850 το tp link δεν ειναι wifi powerline.ειναι απλα universal repeater που αντι να βαλουν μετασχηματιστη το εχουν κανει all in one με σκοπο να μην εχειςκαλωδια.δεν εχει καμια σχεση με powerline.ειναι ενα απλο repeater.θα προτιμουσα το 801nd ή το 901nd ή εστω το 701nd αν μιλαμε για repeater.αν μιλαμε για powerline πας σε devolo αμαθες κατι καλο το οποιο βγαινει και σε εκδοση με wifi.

ή αλλιως βαζεις ενα powerline και πανω σε αυτο ενα access point πχ tp link 701nd ,801nd ,901nd(παιζει και repeater και access point).

και το repeater ειναι ευκολο στην ρυθμιση και το powerline.το powerline θελει να ειναι ιδιο ρολοι δεη.αν ειναι αλλο ρολοι δεη μπορει να μην παιξει.,επισης αν ειναι τριφασικο το ρευμα τοτε θες καποιο καλο powerline για αυτο και ειπα το devolo.μετα σεταρεις το access point.την θεση του access point μπορει να παρει και καποιο παλιο adsl router

Δημοσ.

ναι τελικά ενημερώθηκα περί powerlines και access points και το θεώρησα σαν την πλέον αξιόπιστη λύση (ναι για devolo πήγαινα άκουσα/διάβασα καλά λόγια) αλλά δυστυχώς μιλάμε για διαφορετικό ρολόι ΔΕΗ...πλέον καταφεύγω στην λύση του ethernet με ένα access point στο άλλο άκρο..

ευχαριστώ για την απάντηση! 

Δημοσ.

ναι τελικά ενημερώθηκα περί powerlines και access points και το θεώρησα σαν την πλέον αξιόπιστη λύση (ναι για devolo πήγαινα άκουσα/διάβασα καλά λόγια) αλλά δυστυχώς μιλάμε για διαφορετικό ρολόι ΔΕΗ...πλέον καταφεύγω στην λύση του ethernet με ένα access point στο άλλο άκρο..

ευχαριστώ για την απάντηση! 

ναι σε αλλο ρολοι δεν θα παιξει οποτε η καλυτερη λυση ειναι οπως ειπες ethernet με access point και μετα η λυση του repeater σαν δευτερευουσα.σαν access point μπορει να μπει και καποιο παλιο adsl router Που καθεται.με μια δυο αλλαγες το κανει access point

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά μία ερώτηση για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.
Είναι μία μονοκατοικία και από κάτω έχει διαμέρισμα ανεξάρτητο με διαφορετικό ρολόι της ΔΕΗ. Το ρούτερ είναι στην μονοκατοικία και κάτω στο διαμέρισμα ποιάνει οριακά το σήμα. Σκέφτομαι να πάρω το wifi repeater της tp-link το 850. Θα γίνει η δουλειά μου για ενίσχυση του σήματος ή υπάρχει πρόβλημα που το διαμέρισμα κάτω παίρνει ρεύμα από διαφορετικό ρολόι; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Παιδιά μία ερώτηση για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Είναι μία μονοκατοικία και από κάτω έχει διαμέρισμα ανεξάρτητο με διαφορετικό ρολόι της ΔΕΗ. Το ρούτερ είναι στην μονοκατοικία και κάτω στο διαμέρισμα ποιάνει οριακά το σήμα. Σκέφτομαι να πάρω το wifi repeater της tp-link το 850. Θα γίνει η δουλειά μου για ενίσχυση του σήματος ή υπάρχει πρόβλημα που το διαμέρισμα κάτω παίρνει ρεύμα από διαφορετικό ρολόι; Ευχαριστώ

εχεις μπερδεψει το Powerline Με το repeater.το powerline περναει δικτυο μεσα απο το ρευμα οποτε δεν θα σου παιξει το πιο πιθανο ή και να παιξει δεν θα εχει καλη ταχυτητα.

το repeater παιρνει το ασυρματο δικτυο και το αναμεταδιδει με καποιες απωλειες λιγακι αναλογως διαφορα.

το tp link 850re ειναι repeater ασχετα που μοιαζει με powerline.απλα το εχουν κανει Compact size..για μενα θα προτιμουσα το tp link 801nd απο το 850re.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα,
Επειδη ειμαι καινουριος στο forum και δεν ξερω αν πρεπει να ανοιξω αλλο topic ρωταω εδω...
Εχω συνδεση ιντερνετ στο σπιτι απο wind με ταχυτητες 23-24 Mbps με καλωδιο σε pc (ασυρματα ειναι γυρω στα 20-22 Mbps στο ιδιο δωματιο με το router) και θελω να εχω την ιδια ταχυτητα και στο σαλονι...
Απο προτροπη φιλου αγορασα αυτο εδω το repeater ωστοσο η ταχυτητα που ειχα ασυρματα στο σαλονι ηταν μετα βιας 10 Mbps (ακομα και ασυρματα χωρις το repeater επιανα στο σαλονι ταχυτητα 12-13 Mbps)
Θελω λοιπον μια συσκευη ωστε να πιανω μεσω λαπτοπ στο σαλονι την ιδια ταχυτητα (24 Mbps) που πιανω ενσυρματα απο το pc στο δωματιο με το ρουτερ (το σαλονι με το δωματιο χωριζονται απο ενα ακομη δωματιο και την κουζινα και απεχουν περιπου 8 μετρα - προφανως παρεμβαλλονται τοιχοι)

Δημοσ.

ξεχασε το το Repeater.θα χασεις σε ταχυτητα και οπως ειδες σε εριξε στο μισο.μπορεις να δοκιμασεις το Repeater ναμην το βαλεις τοσο μακρυα αλλα δεν το κοβω να κερδιζεις σε ταχυτητα.ειτε ριχνεις καλωδιο ethernet ειτε μετακινεις το adsl router εκει ειτε βαζεις Powerline Πχ devolo.καλο θα ειναι να ειναι passthrough τα powerlines και επισης αν εχεις τριφασικο ρευμα να μπορει το powerline Να παιξει σε τριφασικο αν ειναι οι συσκευες σε διαφορετικη φαση.αν τωρα εισαι σε νεο σπιτι και υπαρχουν καλωδια Utp σαν τηλεφωνικα πισω απο τον τοιχο αν πιανουν τα χερια σου θα μπορουσες να δωσεις κατευθειαν ethernet Μεχρι  εκει που θες

Δημοσ.

ξεχασε το το Repeater.θα χασεις σε ταχυτητα και οπως ειδες σε εριξε στο μισο.μπορεις να δοκιμασεις το Repeater ναμην το βαλεις τοσο μακρυα αλλα δεν το κοβω να κερδιζεις σε ταχυτητα.ειτε ριχνεις καλωδιο ethernet ειτε μετακινεις το adsl router εκει ειτε βαζεις Powerline Πχ devolo.καλο θα ειναι να ειναι passthrough τα powerlines και επισης αν εχεις τριφασικο ρευμα να μπορει το powerline Να παιξει σε τριφασικο αν ειναι οι συσκευες σε διαφορετικη φαση.αν τωρα εισαι σε νεο σπιτι και υπαρχουν καλωδια Utp σαν τηλεφωνικα πισω απο τον τοιχο αν πιανουν τα χερια σου θα μπορουσες να δωσεις κατευθειαν ethernet Μεχρι  εκει που θες

ευχαριστω για την απαντηση! να σαι καλα!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kαλησπέρα, συνεχίζω και εγώ σε αυτό το τοπικ γιατί έχω παρεμφερές πρόβλημα.

Βάλαμε πριν λίγες μέρες vdsl της wind και μας έδωσαν το router zyxel vmg1312-b10d . Eνώ ενσύρματα στο desktop μου έχω πολύ καλή ταχύτητα ( πιάνω γύρω στα 45 ) στο wifi έχουμε πρόβλημα. Πιάνει καλές ταχύτητες μόνο στο ίδιο δωμάτιο με το router ενώ στο σαλόνι σέρνεται ( έχει τύχει να πιάσει ακόμα και 2-3 mbps ).

Φαντάζομαι είναι θέμα κακού wifi του συγκεκριμένου router απλά μου φαίνεται περίεργο γιατί μιλάμε και για μικρο σπίτι , 50 τετραγωνικών.

Πιο πριν είχα ένα tp link 8970 αλλά δεν κάνει για vdsl. Η ερώτηση μου είναι τι μπορώ να κάνω για να υπάρχει καλή συνδεση στο σαλόνι?

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάπως το tp link  σε συνδιασμο με το καινούριο router? Κάποια άλλη λύση οικονομική???

Δημοσ.

1. Αν υπάρχει τρόπος να παει καλώδιο από το δωμάτιο στο σαλόνι θα μπορούσες να σύνδεσης το tplink και να το κανεις access point.

2. Μπορείς να πάρεις ένα powerline με wifi και μέσω της πρίζας να μεταφέρεις το Ίντερνετ.

3. Οχι τοσο καλη λύση να πάρεις ένα repeater και να το βάλεις κάπου ενδιάμεσα στο router και στο δωμάτιο που δεν φτάνει ώστε να δυναμώσει ξανα το σήμα. Έχει πολλές απώλειες.

• Like 1
Δημοσ.

1. Αν υπάρχει τρόπος να παει καλώδιο από το δωμάτιο στο σαλόνι θα μπορούσες να σύνδεσης το tplink και να το κανεις access point.

2. Μπορείς να πάρεις ένα powerline με wifi και μέσω της πρίζας να μεταφέρεις το Ίντερνετ.

3. Οχι τοσο καλη λύση να πάρεις ένα repeater και να το βάλεις κάπου ενδιάμεσα στο router και στο δωμάτιο που δεν φτάνει ώστε να δυναμώσει ξανα το σήμα. Έχει πολλές απώλειες.

Αυτό πιστεύεις θα έκανε την δουλειά?

http://e-gate.gr/449510/tp-link-tl-wa850re-300mbps-powerline-range-extender

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν εχω ασχοληθεί στην πράξη όποτε δεν ξέρω κατα ποσό ειναι αποτελεσματικό.

Αυτο ειναι repeater και ανοίκει στην Τρίτη περίπτωση που σου είπα. Αν δεν υπάρχουν πολλοί τοίχοι ενδιάμεσα στο ρουτερ και στο σαλόνι θα εχεις καλυτερο σήμα αλλα μην φανταστείς τρελή διαφορά εφόσον και το ρουτερ δεν έχει καλο wifi.

Δεν μπορείς να βάλεις κάποιο καλώδιο από το ρουτερ μεχρι το σαλόνι; εγω παντως αυτο εχω κανει και εχω ένα παλιό ρουτερ σαν access point.

Περίμενε να σου απάντηση κάποιος που τα έχει δοκιμασει.

• Like 1
Δημοσ.

@tedgr13:

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον p8denu ότι το repeater είναι χειρότερη λύση από το powerline. Δεν ξέρω τι ακριβώς διαρρύθμιση έχει το σπίτι σου για να είμαι βέβαιος, αλλά πιθανολογώ ότι θα κάνεις δουλειά. Εν τούτοις στήσε κάποιο προγραμματάκι, όπως, π.χ. το WiFi analyzer (σε android) ή κάτι αντίστοιχο, να δεις τι σου βγάζει σαν σήμα στο σαλόνι σου (πόσταρε και ένα screenshot), έτσι, να καταλάβουμε τι γίνεται

Δημοσ.

@tedgr13:

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον p8denu ότι το repeater είναι χειρότερη λύση από το powerline. Δεν ξέρω τι ακριβώς διαρρύθμιση έχει το σπίτι σου για να είμαι βέβαιος, αλλά πιθανολογώ ότι θα κάνεις δουλειά. Εν τούτοις στήσε κάποιο προγραμματάκι, όπως, π.χ. το WiFi analyzer (σε android) ή κάτι αντίστοιχο, να δεις τι σου βγάζει σαν σήμα στο σαλόνι σου (πόσταρε και ένα screenshot), έτσι, να καταλάβουμε τι γίνεται

Τελικά άλλαξα από τις ρυθμίσεις του ρουτερ το wireless σε 802.11 b/g mixed. Πλέον έχω αρκετά χαμηλότερη ταχύτητα, γυρω στο 30 με ethernet, αλλά έχω πολύ καλύτερο σήμα στο σαλόνι ( πιάνει σταθερά 18-20 ). Σαν προσωρινή λύση θα μείνω έτσι μέχρι να μπορέσω να αγοράσω ένα καλύτερο ρούτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...