normal40 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα . Λοιπον εχω την 6850 1GB και επειδη ο υπολογιστης μενει πολλες ωρες ανοιχτος θα ηθελα να κλεινει η καρτα γραφικων εφοσον δεν παιζω παιχνιδια. Θα πετυχω οικονομια ρευματος με αυτη την κινηση η οχι ;
SPANK Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δεν γίνεται να κλείσει η κάρτα γραφικών αλλιώς πως θα λειτουργεί ο υπολογιστής .... αν ενοείς οταν δεν παίζεις παιχνίδια να μην χρησιμοποιεί πλήρως την δύναμη της / κατανάλωση ετσι και αλλιώς το κάνει οχι μονο η συγκεκριμένη αλλα και όλες οι κάρτες οταν δεν εκτελούν βαριές εφαρμογές / παιχνίδια , ειναι το λεγόμενο idle που λέμε
normal40 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δεν γίνεται να κλείσει η κάρτα γραφικών αλλιώς πως θα λειτουργεί ο υπολογιστής .... αν ενοείς οταν δεν παίζεις παιχνίδια να μην χρησιμοποιεί πλήρως την δύναμη της / κατανάλωση ετσι και αλλιώς το κάνει οχι μονο η συγκεκριμένη αλλα και όλες οι κάρτες οταν δεν εκτελούν βαριές εφαρμογές / παιχνίδια , ειναι το λεγόμενο idle που λέμε Ναι καταλαβα. Οποτε προτεινεις καποια αλλη λυση ; ισως απο το μενου της καρτας γραφικων ; Η δεν μπορω να κανω τιποτα περαν του idle το οποιο το κανει auto;
SPANK Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μπορεί να υπάρχει κανένα aftermarket πρόγραμμα η καποια επιλογή στο control panel των amd που το κάνει αυτο αλλα δεν το γνωρίζω καθώς εχω nvidia , πάντως δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κατι αλλο για μεγαλύτερη οικονομία ετσι και αλλιώς οταν το pc δεν κάνει βαριές εργασίες δεν καταναλώνει απο την μάνα του πολλά watt
normal40 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μπορεί να υπάρχει κανένα aftermarket πρόγραμμα η καποια επιλογή στο control panel των amd που το κάνει αυτο αλλα δεν το γνωρίζω καθώς εχω nvidia , πάντως δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κατι αλλο για μεγαλύτερη οικονομία ετσι και αλλιώς οταν το pc δεν κάνει βαριές εργασίες δεν καταναλώνει απο την μάνα του πολλά watt Δεν ξερω εμενα μου ερχεται +30-40 το διμηνο παραπανω οποτε σκεφτηκα την καρτα γραφικων επειδη το εχω 12-15 ωρες ανοιχτο !
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Κάποιες μητρικές Intel μαζί με τους αντίστοιχους επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά το υποστηρίζουν Ψάξε για virtu mvp luqiudlogic κάπως έτσι το γράφει νομίζω σε εφαρμογές γραφείου δουλεύει με την ενσωματωμένη κάρτα του επεξεργαστή και σε 3d εφαρμογές δουλεύει η κάρτα - δεν το δοκίμασα όμως προσωπικά Για 40 ευρώ το μήνα όμως δεν νομίζω να είναι μόνο η κάρτα τόσο διαφορά στο ρεύμα δεν είδα ούτε από αλλαγή από την ενσωματωμένη του 3770 σε 290χ οπότε δες μήπως έχεις καμιά διαρροή στο σπίτι
normal40 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δεν γίνεται να το κλείνω. Γενικά εννοώ ίσως καίει πολύ ο υπολογιστης. Με ένα μηχανάκι που μετρά την κατανάλωση είχε βγάλει σε idle mode γύρω στα 250 με 280 watt βάλε και την οθόνη αλλά 100; δεν είναι αρκετά για να μου κάνουν ζημιά;
Silverage Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Πολλά μου φαίνονται. Για τσέκαρε απο task manager, όταν το έχεις ώρα να μην κάνει τίποτα μήπως αρχίζει και δουλεύει 100%; Μπορείς να το βάζεις και σε sleep mode. Έχω μετρήσει την κατανάλωση στο δικό μου και καίει 10W. Δες επίσης στα power options μήπως είναι στο High Performance και βάλτο σε Balanced. Εγώ το είχα βάλει high και ο επεξεργαστής έπαιζε μόνιμα στα 4,2GHz. Γενικά γράψε το υπόλοιπο σύστημα να δούμε τί παίζει.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Πολλά μου φαίνονται. Για τσέκαρε απο task manager, όταν το έχεις ώρα να μην κάνει τίποτα μήπως αρχίζει και δουλεύει 100%; Μπορείς να το βάζεις και σε sleep mode. Έχω μετρήσει την κατανάλωση στο δικό μου και καίει 10W. Δες επίσης στα power options μήπως είναι στο High Performance και βάλτο σε Balanced. Εγώ το είχα βάλει high και ο επεξεργαστής έπαιζε μόνιμα στα 4,2GHz. Γενικά γράψε το υπόλοιπο σύστημα να δούμε τί παίζει. το σύστημα της υπογραφής έπαιζε 10w? Κάτι μετρήσες λάθος
Silverage Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Σε sleep mode πάντα. Έχω πάρει μετρητή κατανάλωσης και το είχα βάλει απο περιέργεια. Σε idle καίει 100W μαζί με οθόνη. Σε stress test που έκανα στην κάρτα γραφικών, έκαιγε 450W.
normal40 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Έχω i3 2100 6850 8gb memory 1tb hard Και 4 ανεμιστήρια. Psu 650w Cooler Master Στον task manager όλα είναι καλαα δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε sleep mode το έχω ναι εδώ και 5 χρόνια έτσι το δουλεύω.
SPANK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μην ψάχνεις παντως τα 30 40 euro κτλπ απο την κάρτα γραφικών γιατι άκρη δεν θα βγάλεις με την κατανάλωση του συστήματος δηλαδή αν έκλεινες την κάρτα να σου ερχόταν 35 ξέρω γώ , το καλύτερο ειναι οπως ειπαν τα παιδιά να τον έχεις κλειστό οταν δεν τον χρειάζεσαι 1
cabdik Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δεν ξερω εμενα μου ερχεται +30-40 το διμηνο παραπανω οποτε σκεφτηκα την καρτα γραφικων επειδη το εχω 12-15 ωρες ανοιχτο ! το βρισκω απιθανο (για να μην πω αδυνατο) να σου ερχεται +30-40€ παραπανω, μονο απο το πισι. και μιλαω για ολο το πισι και οχι μονο την καρτα γραφικων..! οταν δεν παιζεις, και η καρτα, αλλα και ο επεξεργαστης, ριχνουν τις συχνοτητες τους, ακριβως γι αυτο το λογο..! για να μην καταναλωνουν ενεργεια, παρα μονο οση χρειαζονται για να ανταπεξελθουν στις εκαστοτε εργασιες..!!! θα επρεπε να ειναι 24/7 στην τσιτα, μην πω και O/Cαρισμενο, για να σου τρωει καμια 300αρα W μονιμα, για να καψεις 15€ το μηνα επιπλεον...!! αν εσυ παιζεις 3-4 ωρες την ημερα, και τις υπολοιπες ωρες δουλευει χαλαρα, λογικα θα πεφτει κατω απο τα 100W...!! αρα, το πολυυυυυ να σου τρωει κανα 10αρικο/μηνα επιπλεον..! ΤΟ ΠΟΛΥ...!!!!!! 1
normal40 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Ναι κατάλαβα αλλά μην ξεχνάτε την οθόνη 22 ιντσών πόσο κατανάλωση μπορεί να έχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα