Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για τι χρηση το θελεις?

και τι εννοεις το mac mini με 800 ευρω

αυτο που λεει 879? 

Στον mac mini πρέπει να δώσεις λεφτά για οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ο iMac σου δίνει την οθόνη και το πληκτρολόγιο νομίζω μέσα στην συσκευασία.

Δημοσ.

Στον mac mini πρέπει να δώσεις λεφτά για οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ο iMac σου δίνει την οθόνη και το πληκτρολόγιο νομίζω μέσα στην συσκευασία.

ναι αλλα προφανως αν εχει οθονη καλυτερο δεν ειναι να παρει γρηγοροτερο επεξεργαστη?καλυτερα να τα δωσει σε ενα γρηγοροτερο σκληρο..[γνωμη μου παντα ετσι ο καθενας εχει τις δικες του αναγκες]

• Like 1
Δημοσ.

Παρόλο που δεν με ενθουσιάζουν άλλα προιόντα της Apple τα mac ανέκαθεν μου έκαναν εντύπωση και οι οθόνες είναι απίστευτες.η τιμή δεν είναι απαγορευτική για κάποιον επαγγελματία και μην ξεχνάμε πως πληρώνεις λειτουργικό κλπ κλπ.Το hardware δεν είναι κακό αν και όπως είπαν και άλλοι ένας ssd θα ήταν απαραίτητος.

Δημοσ.

Άραγε... ένα web crawling τι ποσοστό συμμετοχής στις πρώτες 5 απαντήσεις θα έδινε σε λογαριασμούς χρηστών που είναι, πλέον, φανερά apple haters; 

Με τόσο φανατικό hating κοινό, μάλλον κάτι κάνει καλά η Apple! 

Φυσικά τα μηχανήματα είναι super εκτός και εάν κανείς, και εν έτη 2015 (επειδή αναφέρθηκε), έχει bottle neck στο I/O στον σκληρό. Δηλαδή, εάν κανείς κάνει καθημερινά και πολύ συχνά μέσα στην μέρα πάρα πολλά read/write στον HDD. Βέβαια, τότε θα πάρει ένα SSD μιας και το απαιτεί η περίσταση και θα το έκανε ανεξαρτήτως μηχανήματος... αλλά ψιλά γράμματα. 

Όπως, επίσης ψηλά γράμματα, η εγγενής διαφορά στην γλώσσα προγραμματισμού του λειτουργικού και το πόσο καλύτερα αποδίδει σε οικιακούς, και όχι μόνο, Η/Υ. 

Όπως, επίσης, ψηλά γράμματα ο απαρχαιωμένος πυρήνας του Win που ακόμα να κάνει ένα object oriented approach στο message dispatching στον πυρήνα του λειτουργικού και είναι με ένα for loop και if/else (LOL) εν έτη 2015. 

Και άλλα πολλά... βαριέμαι να τα ξανά-γράφω πλέον. 

Αλλά αυτά δεν επηρεάζουν το λειτουργικό... δεν είναι σκληρός ρε παιδί μου να ούμε. Δεν τον κατσαβιδιάζεις. 

Και ένα μήνυμα από παραδίπλα thread:

Τι και αν στο MAC OS μπορείς να κάνεις απανωτά upgrades χωρίς clean install κατά κύριο λόγο... Ούτε αυτό είναι κάτι σοβαρό...

1) Το να λένε καποιοι την γνώμη τους δεν τους κάνει Haters... δε μιλησαν για την οθόνη που ειναι γαματη στις 21.5 ινσες και οτι κανει το καλύτερο scalling η Apple απο τα windows της MS... εκραξαν συγκεκριμένη επιλογή δίσκου και συνεχίζω πανω σε αυτό.

2) Groot... χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ και να θίξω υπολήψεις... αλλα έχεις ιδεα για τι πράγμα μιλάς? δεν εχεις Bootleneck με συμβατό HDD 5.400 στροφών...?? πρέπει να μας τρολάρεις δε παίζει. Σκληρούς Δίσκους 5.400 στροφών βάζανε κάποτε στα λαπτοπ για χαμηλή εξοικονόμηση ενεργειας και καλά... και μόλις έβαζες εναν scsii ή 7.200 πετούσαν... τώρα βάζεις SSD και πετάνε γίνονται αλλα μηχανανήματα και δεν εχει να κανει με Apple, windows linux και κουραφέξαλα. εχει να κάνει με την αναγνωση και φόρτωση των δεδομένων απο τον δίσκο μεχρι τον επεξεργαστή σου. ΤΕΛΟΣ! δεν ειναι μονο ενα word & excel... ειναι αρχεια για επαγγελματίες που ειναι μεγάλα και αργούνε να ανοιξουν και να σωθούνε σε δίσκους τους ετους 2000 μην πω ποιο πίσω... ανοιξε 10 φωτογραφίες να δουλεψεις photoshop με HDD 5.400, πανε φτιαξε καφε και ελα πίσω να δεις αν τελειωσε...

Οποιος παιδιά δεν γνωρίζει καλό ειναι να μην λεει πράγματα που μπαίνουν κάποιοι νεοι στον τομέα των υπολογιστών γενικότερα και τα μαθαίνουν λαθος.

δεν νοείται σύγχρονο μηχανημα που να μην εχει SSD δισκο σαν πρωτευον δίσκο με το λειτουργικό προγραμματα περασμένα πανω. HDD 7.200 ΜΟΝΟ για BACKUP.

τωρα αν εχετε για PCI express χρήματα και θελετε τεραστιους ογκους read write οκ παω πασο. 

3) Αφού γνωρίζεις των κώδικα των windows οτι ειναι if end if και else... να σε στείλουμε στην Microsoft να τους κανεις σεμινάρια γτ εσενα περιμένανε... (ειρωνικό ναι) 

4) 2ο απανωτό Upgrade απο 7αρια σε 8αρια και τωρα σε 10ρια Groot κανένα απολύτως πρόβλημα. και αν ενημερωθηκες που πιστεύω το έκανες γτ σε βλέπω ασχολείσαι με τα μαραφέτια να ουμε και ετσι μπλα μπλα μπλα θα δεις οτι πλεον ετσι θα ειναι τα πραγματα.

5) το μηχανημα ειναι απιστευτο σε γενικές γραμμές πανεμορφο και το magic touch ή πως το λενε δε θυμάμαι ειναι κατι που ζηλευω που δεν τον εχουμε στα windows (οχι οτι δε δουλευει γτ το δουλεψα σε αλλο pc). 

οπως παντα ομως υπερκοστολογημενο.

το PC μου μου βγήκε 1400 ευρώ

I7 4790K

32 GB ram corsair extreme

mother board MSI Mpower Max

SSD M2 slot 512 GB

2 x WD HDD 3TB black edition

Gtx 970 OC palit

Κουτι (extra) corsair Cube

ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί σε αποδοση / κοστος με οποιο ΜΑC και να τους βαλεις δίπλα... 

υ.γ. Για την πλάκα μου εβαλα και το El capitan να δω αν το σηκώνει :P

• Like 11
Δημοσ.

Όλοι οι προηγούμενοι γράφουν ένα σχόλιο για το δίσκο και συ προσπαθείς να κάνεις ανάλυση πόσο υποδυέστερος είναι ο πύρήνας των win (λες και τον είδες...)...

Τι apple haters και πράσινα άλογα μετά .....

Όχι απλά τον έχω δει... αλλά έχω περάσει πολλές ώρες βρίζοντάς τον. 

Εάν κάτι εσένα σου φαίνεται εξωπραγματικό, δεν είναι για όλους το ίδιο. 

1) Το να λένε καποιοι την γνώμη τους δεν τους κάνει Haters... δε μιλησαν για την οθόνη που ειναι γαματη στις 21.5 ινσες και οτι κανει το καλύτερο scalling η Apple απο τα windows της MS... εκραξαν συγκεκριμένη επιλογή δίσκου και συνεχίζω πανω σε αυτό.

2) Groot... χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ και να θίξω υπολήψεις... αλλα έχεις ιδεα για τι πράγμα μιλάς? δεν εχεις Bootleneck με συμβατό HDD 5.400 στροφών...?? πρέπει να μας τρολάρεις δε παίζει. Σκληρούς Δίσκους 5.400 στροφών βάζανε κάποτε στα λαπτοπ για χαμηλή εξοικονόμηση ενεργειας και καλά... και μόλις έβαζες εναν scsii ή 7.200 πετούσαν... τώρα βάζεις SSD και πετάνε γίνονται αλλα μηχανανήματα και δεν εχει να κανει με Apple, windows linux και κουραφέξαλα. εχει να κάνει με την αναγνωση και φόρτωση των δεδομένων απο τον δίσκο μεχρι τον επεξεργαστή σου. ΤΕΛΟΣ! δεν ειναι μονο ενα word & excel... ειναι αρχεια για επαγγελματίες που ειναι μεγάλα και αργούνε να ανοιξουν και να σωθούνε σε δίσκους τους ετους 2000 μην πω ποιο πίσω... ανοιξε 10 φωτογραφίες να δουλεψεις photoshop με HDD 5.400, πανε φτιαξε καφε και ελα πίσω να δεις αν τελειωσε...

Οποιος παιδιά δεν γνωρίζει καλό ειναι να μην λεει πράγματα που μπαίνουν κάποιοι νεοι στον τομέα των υπολογιστών γενικότερα και τα μαθαίνουν λαθος.

δεν νοείται σύγχρονο μηχανημα που να μην εχει SSD δισκο σαν πρωτευον δίσκο με το λειτουργικό προγραμματα περασμένα πανω. HDD 7.200 ΜΟΝΟ για BACKUP.

τωρα αν εχετε για PCI express χρήματα και θελετε τεραστιους ογκους read write οκ παω πασο. 

3) Αφού γνωρίζεις των κώδικα των windows οτι ειναι if end if και else... να σε στείλουμε στην Microsoft να τους κανεις σεμινάρια γτ εσενα περιμένανε... (ειρωνικό ναι) 

Φυσικά και δεν περιμένανε εμένα για να καταλάβουν το στραβό της υπόθεσης. 

Αλλά άλλο πράγμα να ξέρεις το στραβό και άλλο να μπορείς και να το διορθώσεις... ιδιαίτερα όταν δεν είναι θέμα προγραμματιστικών ικανοτήτων. 

Όσο για το άλλο με τον σκληρό... είναι τόσα αυτά που πρέπει να σου πω για τον "τομέα των Η/Υ" που πάει τόσο πίσω όσο χρονών είναι η SIMULA. Οπότε.... έτσι είναι εάν έτσι πιστεύεις :) 

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν δεν θέλετε να κλειδωθεί από την πρώτη μέρα, μάθετε να συζητάτε ή και να διαφωνείτε με ...πολιτισμένο τρόπο.

Ευχαριστώ.

• Like 3
Δημοσ.

για τι χρηση το θελεις?

και τι εννοεις το mac mini με 800 ευρω

αυτο που λεει 879? 

Ναι, τον 879e.

Χρήση κυρίως Garageband και Logic.

Ίσως και κάνα ποδοσφαιράκι; Κάνα strategy.....

:)

Αλλά ο iMac έχει και οθόνη.

Δεν ξέρω αν έχει πληκτρολόγιο και mouse στην συσκευασία.

Δημοσ.

το PC μου μου βγήκε 1400 ευρώ

I7 4790K

32 GB ram corsair extreme

mother board MSI Mpower Max

SSD M2 slot 512 GB

2 x WD HDD 3TB black edition

Gtx 970 OC palit

Κουτι (extra) corsair Cube

ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί σε αποδοση / κοστος με οποιο ΜΑC και να τους βαλεις δίπλα... 

υ.γ. Για την πλάκα μου εβαλα και το El capitan να δω αν το σηκώνει :P

Πρώτον να πω πως μου την σπάει οτιδήποτε υπερκοστολογημένο overhyped προιόν.Επίσης δεν συμπαθώ την apple και αυτο μπορείς να το δεις απο πολλά σχόλια.Λόγω τιμών όχι κάτι άλλο.Οσο μου την σπάει η apple άλλο τόσο η κάθε άλλη εταιρία με παρόμοια τιμολογιακή πολιτική π.χ samsung(κινητά)

Ξέρουμε όλοι καλά πως το hardware δεν μετράει μόνο.Το λειτουργικό είναι σημαντικό επίσης.οπότε ναι έχεις ένα πολύ δυνατό PC αλλά πίστεψε με για επγγελματική χρήση μπορεί να σε ξαφνοιάσει το πόσο neck to neck θα είσαι με mac με i5 και 8 γίγα ραμ σε renders σε αρκετές εφαρμογές .Συν ότι η εμειρία χρήσης είναι πιο ευχάρηστη(για μένα)

Είναι η ίδια ιστορία και στα smarphones περίπου.όπου υπάρχουν ακόμα άτομα που κλαίγονται για 1 γιγα ραμ 2 πυρήνες κλπ.ναι το hardware θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά απο την στιγμή που το OS είναι τόσο αρμονικό τότε καλύπτεσαι απο μια πλευρά.

Δημοσ.

Άραγε... ένα web crawling τι ποσοστό συμμετοχής στις πρώτες 5 απαντήσεις θα έδινε σε λογαριασμούς χρηστών που είναι, πλέον, φανερά apple haters; 

Με τόσο φανατικό hating κοινό, μάλλον κάτι κάνει καλά η Apple! 

Φυσικά τα μηχανήματα είναι super εκτός και εάν κανείς, και εν έτη 2015 (επειδή αναφέρθηκε), έχει bottle neck στο I/O στον σκληρό. Δηλαδή, εάν κανείς κάνει καθημερινά και πολύ συχνά μέσα στην μέρα πάρα πολλά read/write στον HDD. Βέβαια, τότε θα πάρει ένα SSD μιας και το απαιτεί η περίσταση και θα το έκανε ανεξαρτήτως μηχανήματος... αλλά ψιλά γράμματα. 

Όπως, επίσης ψηλά γράμματα, η εγγενής διαφορά στην γλώσσα προγραμματισμού του λειτουργικού και το πόσο καλύτερα αποδίδει σε οικιακούς, και όχι μόνο, Η/Υ. 

Όπως, επίσης, ψηλά γράμματα ο απαρχαιωμένος πυρήνας του Win που ακόμα να κάνει ένα object oriented approach στο message dispatching στον πυρήνα του λειτουργικού και είναι με ένα for loop και if/else (LOL) εν έτη 2015. 

Και άλλα πολλά... βαριέμαι να τα ξανά-γράφω πλέον. 

Αλλά αυτά δεν επηρεάζουν το λειτουργικό... δεν είναι σκληρός ρε παιδί μου να ούμε. Δεν τον κατσαβιδιάζεις. 

Και ένα μήνυμα από παραδίπλα thread:

Τι και αν στο MAC OS μπορείς να κάνεις απανωτά upgrades χωρίς clean install κατά κύριο λόγο... Ούτε αυτό είναι κάτι σοβαρό...

Φίλε μάλλον πρέπει να χαλαρώσεις. Μόλις σας θίξουν την apple μερικοί είναι σαν να σας παίρνουν τα λεφτά. Ενημερωτικά λοιπόν με to apple hater έχω 3 ipod classic, ενα ipod touch 5ης γενιας, ipad air 2 και 4-5 iphone και mac book pro retina 2014.

Από εκεί και πέρα σχολίασα πρώτον το απαράδεκτο για εμένα να έχει desktop ακόμα με hdd ενώ όλα τα laptop πλέον εχουν ssd είτε σε pci ειτε σε sata και να το πουλάει 1100$.

Δεύτερον, σχολίασα τη διαφορά στην τιμή της εταιρείας του να σου βάλει fusion με 100$ (το οποίο φαντάζομαι ότι γνωρίζεις τι είναι) με την τιμή στο Ελλαδιστάν που θα το χρεώνει 300 και ευρώ και απο 1200 περίπου δολάρια θα φτάσει 1500 € με τα πιο μικρά specs.

Ξεκόλλα λοιπόν με την καραμέλα apple haters και δες αντικειμενικά κάποια απαράδεκτα πράγματα όπως το 16gb μοντέλο των 6s (Ξέρω τώρα άνοιξα τον ασκό του αιόλου) ή το ένα usb-c στο macbook των 1500€ και τους αντάπτορες για όλα τα άλλα των 80€. 

Είπαμε, καλή η apple αλλά ως ένα σημείο.

Από την άλλη, αν θεωρείς ότι με τον 5400 hdd το μηχάνημα είναι ανάλογο των χρημάτων του τότε πάνε πάρτο.

• Like 9
Δημοσ.

Ναι, τον 879e.

Χρήση κυρίως Garageband και Logic.

Ίσως και κάνα ποδοσφαιράκι; Κάνα strategy.....

:)

Αλλά ο iMac έχει και οθόνη.

Δεν ξέρω αν έχει πληκτρολόγιο και mouse στην συσκευασία.

αυτα τα ποδοσφαιρακι και μπασκετακι και strategy δεν ειναι για τετοιο μηχανημα τα ξεχνας

αν δεν εχεις οθονη ειναι καλη φαση το imac (ειναι με ποντικι και πληκτρολογιο)απλα οτι κανεις θα το κανεις πιο αργα (αλλα θα το κανει δεν θα σκαλωνει)σε σχεση με το mac mini 

και στις 2 περιπτωσεις πρεπει να βαλεις flash storage 

κι αν το θες για ηχο και στις 2 περιπτωσεις θα χρειαστεις και καρτα ηχου

στειλε μου inbox αν θες αλλες λεπτομεριες μην ξεφυγω κι αλλο απο το θεμα...

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση απο εμένα. Στα 2 tb fusion drive ποσό ειναι ο ssd? 256gb; Επίσης ειναι pci express σύνδεση; Η απλά μιλάμε για Sara σύνδεση;

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα; Με το που ανοίγεις το οποιοδήποτε os read και write κάνεις... 4k read- write σου λέει κάτι;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...