κβαντικος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Στα συγκεκριμένα άρθρα αναφέρεται επίσης ότι η IBM ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τα PC με MAC σε 400.000 Εργαζόμενους, γιατί άραγε.. δεν είναι παραγωγικά.. "IBM is rolling out 1,900 Macs to its employees each week, and there are more than 130,000 iOS and Mac devices being used by IBM employees at the current time. In July, IBM CIO Jeff Smith said he thought IBM might end up purchasing 150,000 to 200,000 Macs on a regular basis for the company's 400,000 employees." Γιατι τους κοστιζουν λιγοτερο. Μονος σου το γραψες 1 ποστ πριν, τι ξαναρωτας!! Και ναι, τρελο νουμερο τα 130.000 mac και ios devices. Συνολικα ποσα MAC και iOS υπαρχουν σε σχεση με Windows, ειτε desktop ειτε Wphone? To 1/10 και πολλα λεω Μονο και μονο που οπως μονος σου μας ειπες βγαινουν φτηνοτερα τα mac και παρολαυτα ολες οι επιχειρησεις παιρνουν windows φαινεται ποσο πιο παραγωγικα ειναι τα windows.
Neg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Γιατι τους κοστιζουν λιγοτερο. Μονος σου το γραψες 1 ποστ πριν, τι ξαναρωτας!! Και ναι, τρελο νουμερο τα 130.000 mac και ios devices. Συνολικα ποσα MAC και iOS υπαρχουν σε σχεση με Windows, ειτε desktop ειτε Wphone? To 1/10 και πολλα λεω Το Άρθρο αναφέρεται στην IBM και όχι στο συνολικό ποσοστό των υπολογιστών στον κόσμο και το ότι για παράδειγμα 1.000.000 άτομα καπνίζουν και 100.000 όχι πάει να πει ότι το κάπνισμα είναι καλύτερο. Μην ξεχνάς επίσης ότι οι πωλήσεις Mac είχαν τον ιούνιο 16,1% αύξηση σε σύγκριση με την αγορά PC. Γιατί ο κόσμος βλέπει πλέον την διαφορά, ακόμα και κολοσσοί όπως η IBM η οποία πλέον είναι συνεργάτης της Apple στον επαγγελματικό χώρο.
surf80 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 για να μπορεις να συγκρινεις imac με windows pc πρεπει να τα εχεις δουλεψει και τα δυο.Οι χρηστες imac το 99% εχουν περασει απο windows pc ενω σε αντιθεση με τους χρηστες windows pc μονο το 10% (και πολυ λεω) εχουν δουλεψει και τα δυο, παρα μονο εχουν δει βιντεακια στο youtube και κανενος φιλου για κανα μισαωρο. Αρα συμπερασμα: If you go mac you never go back!!! Και το σημαντικοτερο δεν χανει ποτε την αξια του. 3
Neg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 για να μπορεις να συγκρινεις imac με windows pc πρεπει να τα εχεις δουλεψει και τα δυο.Οι χρηστες imac το 99% εχουν περασει απο windows pc ενω σε αντιθεση με τους χρηστες windows pc μονο το 10% (και πολυ λεω) εχουν δουλεψει και τα δυο, παρα μονο εχουν δει βιντεακια στο youtube και κανενος φιλου για κανα μισαωρο. Αρα συμπερασμα: If you go mac you never go back!!! Και το σημαντικοτερο δεν χανει ποτε την αξια του. H Apple απλά έχει μια πετυχημένη συνταγή από το 1984 και αυτή πουλάει, το iMac η παλιά AIO Machintosch ξεκίνησε το 84 έτσι και κατέληξε έτσι:
greg4 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 1700€; Ποιότητα κατασκευής; Σίγουρα το touchpad του Macbook δεν το έχει. Οπότε, τα άλλα; Οθόνη; Case; Μπαταρία; Μέγεθος; Βάρος; Αλουμινιο όλο Το touchpad του το θεωρώ ισάξιο αν όχι καλύτερο από το macbook air μου. Αλλά απεχθάνομε το touchpad οπότε δεν με νοιάζει. και το mb air με ποντίκι το δουλεύω. Οθόνη ips 1920x1080 Μπαταρία κρατάει 5 ώρες σε ταινίες και μετά ανάλογα τον φόρτο. δεν έχει και πολύ καλή πάντως indeed. Είναι 2,4kg και 15,6 Έχετε την τάση να συγκρίνετε μηχανήματα των 400 ευρώ με αυτά των 2400 (!). Δηλαδή μην παίρνετε κατάκαρδα τον όρο fanboys γιατί δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. για να μπορεις να συγκρινεις imac με windows pc πρεπει να τα εχεις δουλεψει και τα δυο.Οι χρηστες imac το 99% εχουν περασει απο windows pc Δεν έχεις άδικο για το πρώτο αλλά πολλοί χρήστες mac os επίσης έχουν να δουλέψουν windows από τα xp 1
Neg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Αλουμινιο όλο Το touchpad του το θεωρώ ισάξιο αν όχι καλύτερο από το macbook air μου. Αλλά απεχθάνομε το touchpad οπότε δεν με νοιάζει. και το mb air με ποντίκι το δουλεύω. Οθόνη ips 1920x1080 Μπαταρία κρατάει 5 ώρες σε ταινίες και μετά ανάλογα τον φόρτο. δεν έχει και πολύ καλή πάντως indeed. Είναι 2,4kg και 15,6 Έχετε την τάση να συγκρίνετε μηχανήματα των 400 ευρώ με αυτά των 2400 (!). Δηλαδή μην παίρνετε κατάκαρδα τον όρο fanboys γιατί δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Δεν έχεις άδικο για το πρώτο αλλά πολλοί χρήστες mac os επίσης έχουν να δουλέψουν windows από τα xp Δεν είπε κανείς για μηχάνημα των 2400 αλλα για μηχάνημα των 950€ το Air για παράδειγμα ή 1200€ το Pro όσο για το τι έχουν να δουλέψουν, πριν πάρω το Mac ήμουν όπως τα περισσότερα Windows Fanboys εδω μέσα και χρησιμοποίησα στην ζωή μου από Windows 95 - Windows 10 και στην δουλειά μου δυστυχώς Windows PC έχουμε και για να κάνω μία εργασία που στο Mac μου θα την έκανα σε χρόνο ρεκόρ, στο PC θέλω τον τριπλάσιο χρόνο γιατί ως συνήθως κάτι πάει στραβά στα Windows και θέλει να βγάλεις άκρη. 1
greg4 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Καταρχήν δεν είμαι fanboy καθώς την μισή μου (εργάσιμη) μέρα δουλεύω στο mac. Θες να μου πεις ποια είναι αυτή η εργασία που γίνεται στο mac σε χρόνο ρεκόρ; Ίσως κάνω κάτι λάθος δηλαδή (δεν το στο λέω ειρωνικά)
Neg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Καταρχήν δεν είμαι fanboy καθώς την μισή μου (εργάσιμη) μέρα δουλεύω στο mac. Θες να μου πεις ποια είναι αυτή η εργασία που γίνεται στο mac σε χρόνο ρεκόρ; Ίσως κάνω κάτι λάθος δηλαδή (δεν το στο λέω ειρωνικά) Οτιδήποτε, προγραμματίζω και σε Windows στην εταιρία και σπίτι σε Mac, επίσης Office, Email, Web Browser απόδοση σε βασικές εργασίες. Ακόμα και το iMac σπίτι που δεν έχει SSD, εκτελεί πιο γρήγορα τις εργασίες από τα Windows, έχει να κάνει και με το λειτουργικό σύστημα κυρίως αφού το OSX κάνει καλύτερη διαχείριση μνήμης.
greg4 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μάλιστα οκ. Τελος πάντων συμφωνούμε ότι διαφωνούμε Πως γίνεται μηχάνημα με ssd να πηγαίνει να πηγαίνει πιο αργά vs ένα χωρίς ssd με ξεπερνάει κάπως αλλά οκ. εγώ προσωπικά office + outlook δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο από office 365. Τώρα που βγήκε το office 2016 @ macos έφιαξαν κάπως τα πράγματα. Τα ενσωματωμένα της apple τα θεωρώ ότι είναι για πολύ απλά πράγματα, όπως και το pages etc
Neg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μάλιστα οκ. Τελος πάντων συμφωνούμε ότι διαφωνούμε Πως γίνεται μηχάνημα με ssd να πηγαίνει να πηγαίνει πιο αργά vs ένα χωρίς ssd με ξεπερνάει κάπως αλλά οκ. εγώ προσωπικά office + outlook δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο από office 365. Τώρα που βγήκε το office 2016 @ macos έφιαξαν κάπως τα πράγματα. Τα ενσωματωμένα της apple τα θεωρώ ότι είναι για πολύ απλά πράγματα, όπως και το pages etc Δεν αναφέρθηκα σε διαφορά SSD με HDD, στην δουλειά ο υπολογιστής έχει HDD το ίδιο και ο iMac αλλά από θέμα απόδοσης λειτουργικού συστήματος είναι η μέρα με την νύχτα. Εννοείτε ότι ένας SSD θα είναι πιο γρήγορος από έναν HDD, παραπάνω αναφέρθηκα κυρίως σε 2 Desktop με HDD ίσως το διατύπωσα λάθος τώρα στο θέμα Office είναι προτίμηση του καθενός αλλά για τις ίδιες εργασίες στο Mac χρειάστηκα λιγότερο χρόνο από ότι σε Windows.
haHa Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Στα συγκεκριμένα άρθρα αναφέρεται επίσης ότι η IBM ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τα PC με MAC σε 400.000 Εργαζόμενους, γιατί άραγε.. δεν είναι παραγωγικά.. "IBM is rolling out 1,900 Macs to its employees each week, and there are more than 130,000 iOS and Mac devices being used by IBM employees at the current time. In July, IBM CIO Jeff Smith said he thought IBM might end up purchasing 150,000 to 200,000 Macs on a regular basis for the company's 400,000 employees." Ετσι, αυτο που λεμε. Η IBM εκανε το βημα(που btw ειχε redhat linux στα μισα σχεδον μηχανηματα των υπαλληλων της) και ειναι απο τις λιγες. Η πλειονοτητα ομως των εταιριων και των επαγγελματιων εχει windows. Στον προσωπικο σου υπολογιστη που δεν σε νοιαζει η παραγωγικοτητα, μπορει να εχεις mac os x. Στον εργασιακο χωρο που η παραγωγικοτητα ειναι σημαντικη, οι περισσοτερες εταιριες κ επαγγελματιες εχουν windows. ---------------------------------------------------------------------------------- Πριν 10 ημερες πηρα ενα wifi HP εκτυπωτη. Δυσκολευτηκα στην εγκατασταση να τον δουν τα σταθερα win7 , αλλα τα καταφερα. Μετα απο κανα 2 μερες τον ειχαν χασει. Εκατσα τον ξανασεταρα , χαρηκα που τα ξανακαταφερα. Μετα απο 2 μερες παλι το ιδιο. Παλι ολα απο την αρχη ,ενταξει. Προχθες πριν φυγω για τη δουλεια επρεπε να εκτυπωσω κατι εγγραφα που ειχα ξεχασει. Παω βιαστικα να τα εκτυπωσω , παλι τα windows να μην βλεπουν τον εκτυπωτη. Αφου εφαγα 15+ λεπτα καθυστερωντας απο την δουλεια μου, προσπαθωντας να τον ξανασεταρω , σιχτιρισα και εστειλα το pdf με τα εγγραφα στο iPhone μου και τα εκτυπωσα απο αυτο πατωντας απλα το κουμπακι print στο iOs και ενω 10 ημερες το iphone δεν ειχε "χασει" ποτε τον εκτυπωτη , χωρις να κανω καποια ιδιαιτερη ρυθμιση ή σεταρισμα. Δεν εχω καποιο "μισος" με τα windows, αλλα μετα απο καποια ηλικια και καποιες υποχρεωσεις στην ζωη σου, το να τρως 2 ωρες στο να σεταρεις μια συσκευη , την οποια την εχεις πληρωσει με σκοπο απλα να την βαλεις στη πριζα και να λειτουργει , δεν σου δινει χαρα. Αυτο πουλαει η apple. Ομορφα, ποιοτικα και απλα προιοντα που το μονο που απαιτουν απο σενα ειναι να τα βαλεις στο ρευμα και θα λειτουργουν παντα οπως την day 1, χωρις καποια ασχολια απο μερια σου. Εδω φρεσκο παραδειγμα απο το φορουμ εδω που περιγραφει την συνηθισμενη πραγματικοτητα(σε mac os x ψαχνεις και κατεβαζεις drivers μπας κ δουλεψει κατι, σε windows γινονται αυτοματα): Macbook σύνδεση με ασυρματο εκτυπωτή. Καλησπέρα παιδιά θέλω μια βοήθεια απο όποιον γνωρίζει γιατί δεν τα πάω καθόλου καλά με τα ΜΑC. Προσπαθώ να συνδέσω ασύρματα το Μac με έναν εκτυπωτή EPSON WF3520.Eνω κάνω κανονικά όλες τις ενέργειες,τον βλέπω τον εγκαθιστώ,δεν μπορώ να εκτυπώσω.Κάθε φορά που πατάω test page ο εκτυπωτής όπως μου δείχνει το status του Mac ,κανει pause.Eχω κατεβάσει drivers τα έχω κάνει όλα απο όσα γνωρίζω δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.To λειτουργικό του είναι(Mac OS X 10.7.x).Γνωρίζει κανένας τι μπορεί να συμβαίνει.Ο εκτυπωτής λειτουργεί κανονικά απο ένα άλλο λαπτοπ που τρέχει windows. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2015 από haHa
Neg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Ακριβως! Η IBM εκανε το βημα και ειναι απο τις λιγες. Οι πλειονοτητα ομως των εταιριων και των επαγγελματιων εχει windows. Στον προσωπικο σου υπολογιστη που δεν σε νοιαζει η παραγωγικοτητα, μπορει να εχεις mac os x. Στον εργασιακο χωρο που η παραγωγικοτητα ειναι σημαντικη, οι περισσοτερες εταιριες κ επαγγελματιες εχουν windows. ---------------------------------------------------------------------------------- Εδω φρεσκο παραδειγμα που περιγραφει την πραγματικοτητα(σε mac os x ψαχνεις και κατεβαζεις drivers μπας κ δουλεψει κατι, σε windows γινονται αυτοματα): Macbook σύνδεση με ασυρματο εκτυπωτή. Έχοντας ασύρματο εκτυπωτή, το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να δώσω την IP του εκτυπωτή στο παράθυρο προσθήκης εκτυπωτή, δεν χρειάστηκε εδώ και 1 χρόνο άλλη ρύθμιση. Δεν χρειάστηκα ποτέ Drivers για τις περιφερειακές μου συσκευές, μέχρι και το χειριστήριο του PS3 συνδέθηκε με ένα μόνο πάτημα στο Mac και ήταν έτοιμο για τα παιχνίδια (Emulators κλπ) σε αντίθεση με το Ultrabook όπου έπρεπε να κατεβάσω ένα άθλια κατασκευασμένο πρόγραμμα για να πειράξει τα Driver στα Windows "Κάθε" φορά που ήθελα να το συνδέσω, ως αποτέλεσμα να χρειάζομαι κανένα τέταρτο για να το ρυθμίσω, οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν έχετε πιάσει Mac στα χέρια σας και σχολιάζετε, πάρτε πρώτα ένα χρησιμοποιήστε το για μήνες και μετά ας αναλύσουμε τις διαφορές.
haHa Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Έχοντας ασύρματο εκτυπωτή, το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να δώσω την IP του εκτυπωτή στο παράθυρο προσθήκης εκτυπωτή, δεν χρειάστηκε εδώ και 1 χρόνο άλλη ρύθμιση. Δεν χρειάστηκα ποτέ Drivers για τις περιφερειακές μου συσκευές, μέχρι και το χειριστήριο του PS3 συνδέθηκε με ένα μόνο πάτημα στο Mac και ήταν έτοιμο για τα παιχνίδια (Emulators κλπ) σε αντίθεση με το Ultrabook όπου έπρεπε να κατεβάσω ένα άθλια κατασκευασμένο πρόγραμμα για να πειράξει τα Driver στα Windows "Κάθε" φορά που ήθελα να το συνδέσω, ως αποτέλεσμα να χρειάζομαι κανένα τέταρτο για να το ρυθμίσω, οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν έχετε πιάσει Mac στα χέρια σας και σχολιάζετε, πάρτε πρώτα ένα χρησιμοποιήστε το για μήνες και μετά ας αναλύσουμε τις διαφορές. Προφανως κ υπαρχουν περιπτωσεις που συνδεεται ευκολα το mac os x με αλλες συσκευες. Απλα τα windows ειναι πιο πιθανο να εχουν drivers για αλλες συσκευες απο το mac os x , συν οτι εχουν καλυτερη λειτουργια αυτοματου κατεβασματος των απαραιτητων drivers για να μην ψαχνει ο χρηστης για drivers χειροκινητα οπως στο mac os x. Λογικο , μιας και οι εταιριες που πουλανε προιοντα-συσκευες ενδιαφερονται πρωτα να ειναι συμβατες με το 90% των υπολογιστων και μετα με το 10% ... Παιρνεις πχ μια καρτα τηλεορασης κ ξερεις οτι θα υπαρχουν drivers για windows. Για mac os x δεν ξερεις. Το ιδιο κ για μια καμερα, μια δορυφορικη καρτα κλπ κλπ. Ακομα και εναν ssd που αγοραζεις και θελεις να λειτουργει στο μεγιστο των δυνατοτητων του (με TRIM) στο mac os x θελει "χακιες" για να παιξει. 1
gRim Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 ´Αστα να πάνε θέλει τρελές χακίες το trim...πρέπει να είμαι τρελός χάκερ που μου πήρε μισό λεπτό. Τι άλλο θα ακούσουμε... Το άρθρο που πόσταρα ασχολίαστο; Μικρή εταιρία η IBM ε; 1
haHa Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 ´Αστα να πάνε θέλει τρελές χακίες το trim...πρέπει να είμαι τρελός χάκερ που μου πήρε μισό λεπτό. Τι άλλο θα ακούσουμε... Το άρθρο που πόσταρα ασχολίαστο; Μικρή εταιρία η IBM ε; Oτι λογω mac os x εχεις συνηθισει να ψαχνεις στο ιντερνετ κ να γραφεις εντολες στο terminal απλα για να λειτουργησει κατι οπως λειτουργει out-of-the-box στα windows, δεν σημαινει οτι μπορει να το κανει ο καθε χρηστης. Χωρια οτι μεχρι πριν ενα χρονο η διαδικασια ηταν ακομα πιο πολυπλοκη. ------------ Καθολου μικρη εταιρια η IBM, απλα ειναι απο τις λιγες. Η πλειονοτητα ομως των εταιριων και των επαγγελματιων(οπου η παραγωγικοτητα μετραει) εχει windows. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα