gRim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 +1 Ειναι πολυ σημαντικο τι μηχανημα βοηθαει καθεναν να ειναι πιο παραγωγικος. Για καποιους μπορει να ειναι τα windows για αλλους το linux ή το mac os x. Για αυτο και η συντριπτικη πλειονοτητων των εταιριων(80+%) δινουν στους εργαζομενους τους pc μηχανημα με windows. Λιγες εταιριες δινουν μηχανημα με mac os x στους εργαζομενους που πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο παραγωγικοι για το καλο της εταιριας(για να κερδισει χρηματα η εταιρια και αυτοι), να μην χασουν deadlines κλπ. Στον εργασιακο χωρο(που η παραγωγικοτητα ειναι πολυ σημαντικη σε αντιθεση με τον "υπολογιστη του σπιτιου") οι εταιριες και οι επαγγελματικες τρεχουν windows. Ναι και στο δημόσιο δεν δουλεύουν με imac αλλά με windows 98 για να είναι πιο παραγωγικοί... Δεν είναι θέμα κόστους είναι θέμα παραγωγικότητας...facts!! Καλύτερα και από mac pro είναι αυτά τα κιτρινισμένα μηχανήματα που βλέπουμε στις περισσότερες εταιρίες.
coffeex Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 +1 Ειναι πολυ σημαντικο τι μηχανημα βοηθαει καθεναν να ειναι πιο παραγωγικος. Για καποιους μπορει να ειναι τα windows για αλλους το linux ή το mac os x. Για αυτο και η συντριπτικη πλειονοτητων των εταιριων(80+%) δινουν στους εργαζομενους τους pc μηχανημα με windows. Λιγες εταιριες δινουν μηχανημα με mac os x στους εργαζομενους που πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο παραγωγικοι για το καλο της εταιριας(για να κερδισει χρηματα η εταιρια και αυτοι), να μην χασουν deadlines κλπ. Στον εργασιακο χωρο(που η παραγωγικοτητα ειναι πολυ σημαντικη σε αντιθεση με τον "υπολογιστη του σπιτιου") οι εταιριες και οι επαγγελματικες τρεχουν windows. Για τις 2 πρώτες γραμμές θα συμφωνήσω για τις υπόλοιπες όχι με μόνη εξαίρεση προγράμματα που τρέχουν μόνο σε windows. Όσον αφορά την χώρα μας, μας έχουν μάθει από μικρή ηλικία να χρησιμοποιούμε windows, βάλε και τις παπ#@!ς με ECDL κτλ οπότε όλοι ξέρουν να κάνουν τα πολύ βασικά, επίσης μην ξεχνάμε και το θέμα της πειρατείας. Γενικά όλοι μπορούν να είναι παραγωγικοί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα εκτός από μερικά συγκεκριμένα προγράμματα. Και για να γελάσουμε
Neg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Το κράξιμο και οι διάφορες θεωρίες είναι ανούσιες, ο καθένας αγοράζει τον υπολογιστή που του ταιριάζει. Για παράδειγμα, ένας χρήστης που θέλει καθαρά Gaming θα αγοράζει πύργο με Windows σε αυτή την τιμή. Οι iMac 4-5k έχουν να κάνουν καθαρά για σταθερούς "Works out of the Box" υπολογιστές υψηλής ποιότητας κατασκευής καθαρά για εργασία. Ένας Φωτογράφος, Designer, Web Developer, App Developer ή ακόμα και ένας Windows Developer θα αγοράσει τον iMac αφού τρέχει ακόμα και Windows αν χρειαστεί. Η τιμή για την ποιότητα οθόνης που σου προσφέρει είναι λογική. Όσο για τον δίσκο, σου δίνει την δυνατότητα αναβάθμισης σε Fusion Drive με 100€ η οποία είναι προσιτή τιμή για τον δίσκο που σου προσφέρει. Αν εξαρχής σου έβαζε μέσα έναν 480+ GB SSD η τιμή δεν θα ξεκινούσε από τα 1500€ αλλά από τις 2000€ και γιαυτό σου προσφέρει την δυνατότητα αναβάθμισης πριν τον αγοράσεις. Ο κάθε υπολογιστής λοιπόν και το κάθε λειτουργικό σύστημα είναι για διαφορετική χρήση. Βλέπε SurfaceBook ακριβότερο από το MacBook Pro με την διαφορά ότι βάλανε TouchScreen κάτι το οποίο είναι κατά την γνώμη μου περιττό σε λάπτοπ (έχοντας λάπτοπ με Touchscreen) δεν την χρησιμοποιώ. Που θέλω να καταλήξω; Το SurfaceBook το οποίο έχει παρόμοιο Hardware με το MacBook Pro που παλαιότερα κράζατε, κοστίζει παραπάνω από το MacBook Pro, γιατί; Γιατί είναι Premium High End Notebook απλό, σου παρέχει ποιότητα κατασκευής, ποιοτική οθόνη, mutlitouch Trackpad, λεπτό και ελαφρύ Design για εύκολη μεταφορά και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και η τιμή του είναι σεβαστή για αυτά που προσφέρει και μπράβο στην Microsoft που μπαίνει και αυτή επιτέλους στο παιχνίδι με Premium Notebooks και όμως το SurfaceBook όπως τα iMac, Macbook κλπ δέν είναι για Gaming αλλά για εργασία και παραγωγικότητα. 1
greg4 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Γιατί σον και καλά έχουν καλύτερη παραγωγικότητα τα mac από τα pc?! Θα τρελαθούμε μου φαίνεται. Πείτε τι κάνετε πιο γρήγορα με ένα mac από ένα pc με windows 10 να μάθουμε και εμείς. Το ξέρω ότι συναρπάζεστε που ανήκειτε στο 5%, έχετε δώσει θεωρητικά πιο λεφτά χρήματα και ανεβαίνετε ψυχολογικά αλλά είπαμε πια.. Επίσης -clean install στο update δεν θες -οι αναβαθμίσεις είναι δωρεάν -το pages etc που έχει η apple είναι ετη φωτός από το office. βάλτε ένα office 365 me 7 ευρώ τον μήνα να δείτε τι πάει να πει cloud -τα restart και τα format γίνοταν πριν 7-8 χρόνια. στο macbook air χτες πατούσα να ανοίξει και δεν άνοιγα. πάτησα κάτι συνδιασμούς στο keyboard + home button για να ανοίξει αφού έφαγα μια ώρα στο ιντερνετ. Δεν λέω ότι δεν έχουν προβλήματα τα windows αλλά άλλα τόσα έχουν και τα mac os. Προσπαθείστε να ξεπεράσετε το ψώνιο που σας βγαίνει ότι βλέπετε το μήλο και την αίσθηση ανωτερώτητας που έχετε. 1
akatsim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Αυτη η χαζομαρα με την παραγωγικοτητα ας σταματησει. Δεκαετιες τωρα ο κοσμος εξελιχθηκε με mainframes, unix και windows και οχι με mac.Μια χαρα τα πηγαμε. Αντιπαραγωγικος ειναι ο φραπες και η καφετερια, οχι τα windows. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Γιατί σον και καλά έχουν καλύτερη παραγωγικότητα τα mac από τα pc?! Θα τρελαθούμε μου φαίνεται. Πείτε τι κάνετε πιο γρήγορα με ένα mac από ένα pc με windows 10 να μάθουμε και εμείς. Το ξέρω ότι συναρπάζεστε που ανήκειτε στο 5%, έχετε δώσει θεωρητικά πιο λεφτά χρήματα και ανεβαίνετε ψυχολογικά αλλά είπαμε πια.. Επίσης -clean install στο update δεν θες -οι αναβαθμίσεις είναι δωρεάν -το pages etc που έχει η apple είναι ετη φωτός από το office. βάλτε ένα office 365 me 7 ευρώ τον μήνα να δείτε τι πάει να πει cloud -τα restart και τα format γίνοταν πριν 7-8 χρόνια. στο macbook air χτες πατούσα να ανοίξει και δεν άνοιγα. πάτησα κάτι συνδιασμούς στο keyboard + home button για να ανοίξει αφού έφαγα μια ώρα στο ιντερνετ. Δεν λέω ότι δεν έχουν προβλήματα τα windows αλλά άλλα τόσα έχουν και τα mac os. Προσπαθείστε να ξεπεράσετε το ψώνιο που σας βγαίνει ότι βλέπετε το μήλο και την αίσθηση ανωτερώτητας που έχετε. Και να ήθελε κανείς να σε προσέξει και να σε πάρει στα σοβαρά, με το ύφος του κειμένου σου δεν έχεις καμία τύχη...
Neg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Γιατί σον και καλά έχουν καλύτερη παραγωγικότητα τα mac από τα pc?! Θα τρελαθούμε μου φαίνεται. Πείτε τι κάνετε πιο γρήγορα με ένα mac από ένα pc με windows 10 να μάθουμε και εμείς. Το ξέρω ότι συναρπάζεστε που ανήκειτε στο 5%, έχετε δώσει θεωρητικά πιο λεφτά χρήματα και ανεβαίνετε ψυχολογικά αλλά είπαμε πια.. Επίσης -clean install στο update δεν θες -οι αναβαθμίσεις είναι δωρεάν -το pages etc που έχει η apple είναι ετη φωτός από το office. βάλτε ένα office 365 me 7 ευρώ τον μήνα να δείτε τι πάει να πει cloud -τα restart και τα format γίνοταν πριν 7-8 χρόνια. στο macbook air χτες πατούσα να ανοίξει και δεν άνοιγα. πάτησα κάτι συνδιασμούς στο keyboard + home button για να ανοίξει αφού έφαγα μια ώρα στο ιντερνετ. Δεν λέω ότι δεν έχουν προβλήματα τα windows αλλά άλλα τόσα έχουν και τα mac os. Προσπαθείστε να ξεπεράσετε το ψώνιο που σας βγαίνει ότι βλέπετε το μήλο και την αίσθηση ανωτερώτητας που έχετε. Την στιγμή που το SurfaceBook της Microsoft είναι πιο ακριβό από τα MacBook Pro... ωραίος φίλε είσαι σε καλό δρομο. Δεν έχει να κάνει με ψώνιο έχει να κάνει με την πραγματικότητα, εγώ στο Mac μπορώ να τρέχω ταυτόχρονα Windows Εφαρμογές σε παράθυρα του OSX και να κάνω δύο δουλειές σε δύο λειτουργικά ταυτόχρονα και εσύ μου λες για ψώνιο. Τουλάχιστον το El Capitan δεν με σπαμάρει με διαφημίσεις και δεν θέλει πρόσβαση στα δεδομένα μου επειδή η Apple μου το παρέχει δωρεάν. Αυτη η χαζομαρα με την παραγωγικοτητα ας σταματησει. Δεκαετιες τωρα ο κοσμος εξελιχθηκε με mainframes, unix και windows και οχι με mac.Μια χαρα τα πηγαμε. Αντιπαραγωγικος ειναι ο φραπες και η καφετερια, οχι τα windows. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά το OSX είναι UNIX. Δεν ξέρεις καλά καλά σε τι βασίζεται το κάθε λειτουργικό... 1
greg4 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Και να ήθελε κανείς να σε προσέξει και να σε πάρει στα σοβαρά, με το ύφος του κειμένου σου δεν έχεις καμία τύχη... Σωστό δεν το είχα σκεφτεί αυτό Γιαυτό ακριβώς είναι τα mac ενός ανώτερου θεού που απευθύνοντε σε ανώτερους ανθρώπους. Στα σοβαρά το όλο ύφος μου είναι από την μεγαλό ιδέα που έχει μπει στον έλληνα ότι τα mac είναι τα καλύτερα στον κόσμο και όποιος τα έχει είναι φοβερός και ο καλύτερος στη δουλειά σου. Γιαυτό ο θυμός μου. Έχουμε χάσει την ουσία στο Ελλάδα εδώ. Τεσπά επείδή δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, πήγα και πήρα ενα macbook air για να πηγαίνει στα ραντεβού μου. Την στιγμή που το SurfaceBook της Microsoft είναι πιο ακριβό από τα MacBook Pro... ωραίος φίλε είσαι σε καλό δρομο. Δεν έχει να κάνει με ψώνιο έχει να κάνει με την πραγματικότητα, εγώ στο Mac μπορώ να τρέχω ταυτόχρονα Windows Εφαρμογές σε παράθυρα του OSX και να κάνω δύο δουλειές σε δύο λειτουργικά ταυτόχρονα και εσύ μου λες για ψώνιο. Τουλάχιστον το El Capitan δεν με σπαμάρει με διαφημίσεις και δεν θέλει πρόσβαση στα δεδομένα μου επειδή η Apple μου το παρέχει δωρεάν. Και γιατί ακριβώς χρειάζεσε να τρέχεις δυο λειτουργικά (πρακτικά) ταυτόχρονα? Δεν σου φτάνουν τα πληρέστατα mac os όπως έρχονται από την apple? (διαβάσαμε ότι έρχοντε όλα installed). Δηλαδή δημιουργησες μια extra ανάγκη στον εαυτό σου και την θεωρείς πλεονέκτημα; Ως προς το θέμα των χρημάτων τα καλά ποιοτικά laptop είναι επίσης ακριβά. Το asus n550jv που έχω το πήρα 1700 ευρώ πριν 2 χρόνια. Δεν μίλησα για χρήματα, αλλά για την μεγάλη ανωτερότητα που δημιουργείτε με το μηλαράκι θεωρόντας όλα τα άλλα άχρηστα. 1
Neg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Σωστό δεν το είχα σκεφτεί αυτό Γιαυτό ακριβώς είναι τα mac ενός ανώτερου θεού που απευθύνοντε σε ανώτερους ανθρώπους. Στα σοβαρά το όλο ύφος μου είναι από την μεγαλό ιδέα που έχει μπει στον έλληνα ότι τα mac είναι τα καλύτερα στον κόσμο και όποιος τα έχει είναι φοβερός και ο καλύτερος στη δουλειά σου. Γιαυτό ο θυμός μου. Έχουμε χάσει την ουσία στο Ελλάδα εδώ. Τεσπά επείδή δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, πήγα και πήρα ενα macbook air για να πηγαίνει στα ραντεβού μου. Και γιατί ακριβώς χρειάζεσε να τρέχεις δυο λειτουργικά (πρακτικά) ταυτόχρονα? Δεν σου φτάνουν τα πληρέστατα mac os όπως έρχονται από την apple? (διαβάσαμε ότι έρχοντε όλα installed). Δηλαδή δημιουργησες μια extra ανάγκη στον εαυτό σου και την θεωρείς πλεονέκτημα; Ως προς το θέμα των χρημάτων τα καλά ποιοτικά laptop είναι επίσης ακριβά. Το asus n550jv που έχω το πήρα 1700 ευρώ πριν 2 χρόνια. Δεν μίλησα για χρήματα, αλλά για την μεγάλη ανωτερότητα που δημιουργείτε με το μηλαράκι θεωρόντας όλα τα άλλα άχρηστα. Το ενδεχόμενο να θες να προγραμματίσεις κάτι για iOS/OSX και για Windows;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Σωστό δεν το είχα σκεφτεί αυτό Γιαυτό ακριβώς είναι τα mac ενός ανώτερου θεού που απευθύνοντε σε ανώτερους ανθρώπους. Στα σοβαρά το όλο ύφος μου είναι από την μεγαλό ιδέα που έχει μπει στον έλληνα ότι τα mac είναι τα καλύτερα στον κόσμο και όποιος τα έχει είναι φοβερός και ο καλύτερος στη δουλειά σου. Γιαυτό ο θυμός μου. Έχουμε χάσει την ουσία στο Ελλάδα εδώ. Τεσπά επείδή δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, πήγα και πήρα ενα macbook air για να πηγαίνει στα ραντεβού μου. Και γιατί ακριβώς χρειάζεσε να τρέχεις δυο λειτουργικά (πρακτικά) ταυτόχρονα? Δεν σου φτάνουν τα πληρέστατα mac os όπως έρχονται από την apple? (διαβάσαμε ότι έρχοντε όλα installed). Δηλαδή δημιουργησες μια extra ανάγκη στον εαυτό σου και την θεωρείς πλεονέκτημα; Ως προς το θέμα των χρημάτων τα καλά ποιοτικά laptop είναι επίσης ακριβά. Το asus n550jv που έχω το πήρα 1700 ευρώ πριν 2 χρόνια. Δεν μίλησα για χρήματα, αλλά για την μεγάλη ανωτερότητα που δημιουργείτε με το μηλαράκι θεωρόντας όλα τα άλλα άχρηστα. Τα συμπεράσματά σου είναι αυθαίρετα και δικά σου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό ούτε και να συζητήσω σοβαρά προφανώς...
greg4 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Το ενδεχόμενο να θες να προγραμματίσεις κάτι για iOS/OSX και για Windows; Αυτό είναι συνέπεια του κλειστού οικοσυστήματος της apple που ελέγχεται πλήρως από αυτήν. Τα συμπεράσματά σου είναι αυθαίρετα και δικά σου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό ούτε και να συζητήσω σοβαρά προφανώς... Αγαπητέ bill το να απαντάς με 2 γραμμές λέγοντας ότι ο άλλος είναι λάθος επειδή έχει άσχημο ύφος δεν νομίζω ότι γενικότερα είναι ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί. 1
Neg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Αυτό είναι συνέπεια του κλειστού οικοσυστήματος της apple που ελέγχεται πλήρως από αυτήν. Αγαπητέ bill το να απαντάς με 2 γραμμές λέγοντας ότι ο άλλος είναι λάθος επειδή έχει άσχημο ύφος δεν νομίζω ότι γενικότερα είναι ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί. Κλειστό οικοσύστημα επειδή η Microsoft δεν θέλει να βγάλει το Visual Studio σε OSX ή Linux. Να σου θυμίσω ότι το πρόγραμμα XCode 7 μαζί με την Swift είναι Open Source και διαθέσιμα και σε Linux.
greg4 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ναι φυσικά και είναι βλακεία της microsoft αυτό, δεν θα την υπερασπιστώ εννοείτε. Έχει βάλει η apple Xcode για windows?
Neg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ναι φυσικά και είναι βλακεία της microsoft αυτό, δεν θα την υπερασπιστώ εννοείτε. Έχει βάλει η apple Xcode για windows? Όχι ποιος ο λόγος όταν η Microsoft θέλει να το έχει μονοπώλιο με το Visual Studio στα Windows και μετά θέλει να βγάλουν οι Developer τις εφαρμογές τους από το iOS/Android σε Windows 10.
akatsim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Την στιγμή που το SurfaceBook της Microsoft είναι πιο ακριβό από τα MacBook Pro... ωραίος φίλε είσαι σε καλό δρομο. Δεν έχει να κάνει με ψώνιο έχει να κάνει με την πραγματικότητα, εγώ στο Mac μπορώ να τρέχω ταυτόχρονα Windows Εφαρμογές σε παράθυρα του OSX και να κάνω δύο δουλειές σε δύο λειτουργικά ταυτόχρονα και εσύ μου λες για ψώνιο. Τουλάχιστον το El Capitan δεν με σπαμάρει με διαφημίσεις και δεν θέλει πρόσβαση στα δεδομένα μου επειδή η Apple μου το παρέχει δωρεάν. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά το OSX είναι UNIX. Δεν ξέρεις καλά καλά σε τι βασίζεται το κάθε λειτουργικό... Μια χαρα ξερω. Αλλο λεω λεω εγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα