Avatar_GR Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Επώνυμα splliter και καλώδια όπως αυτά εδώ αξίζουν η τσάμπα λεφτά; Είναι και ακριβά! http://www.e-shop.gr/belkin-f3x1387cp-dsl-in-line-filter-rj11-to-rj11-p-PER.662980 http://www.e-shop.gr/belkin-f3l900cp18mwhs-high-speed-rj11-internet-modem-cable-18m-white-p-PER.663044
jkoukos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Με τα splitter μόνο με δοκιμή θα δεις ποιο ταιριάζει καλύτερα στην γραμμή σου. Με το καλώδιο μην ασχολείσαι καν. Άκου 10€ για 2 μέτρα. Πάρε οποιοδήποτε UTP Cat5e ή 6 και είναι ακριβώς το ίδιο αλλά φθηνότερα. 1
Avatar_GR Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εαν εχεις τη δυνατοτητα, ξεκινα με δοκιμες αλλων καλωδιων, διαφορετικης πριζας, κλπ, εντος του σπιτιου. Μου εχει τυχει να δω μεγαλες διαφορες μεσα στο ιδιο σπιτι (2Mbit πανω στο downstream, 0.5 στο upstream. Προφανως το δικο σου upstream δεν μπορει ν ανεβει τοσο) με αλλαγες των παραπανω (..το οποιο σημαινει πως κατι δεν πηγαινε καλα με τα αρχικα που ειχα χρησιμοποιησει). Παρατήρησα ότι τα καλώδια που έχω είναι 2Pin. Υπάρχουν και 4pin από όσο ξέρω. Έχουν διαφορά στην ταχύτητα 4Pin με 2pin Καλώδια; Το μοναδικό 4pin Που έχω είναι 5 μέτρα και το σύνδεσα και μου έβγαλε σχεδόν στα ίδια ταχύτητες, μόνο που μου ανέβασε το SNR από τα 7,3 στα 9,1. Να αγοράσω 4Pin Καλώδια, θα βοηθήσουν; Η πρίζα του τηλεφώνου στον τοίχο έχει 4 Pin πάντως. Το περίεργο είναι ότι όταν έβαλα το ρουτερ κατευθείαν πάνω στην γραμμή χωρίς splitter η ταχύτητα μου έπεσε στα 5Mbit από τα 8με9 που έχω τώρα. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2015 από Avatar_GR
jkoukos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Αν το καλώδιο και οι ακροδέκτες είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή δεν είναι τσακισμένο, "σκασμένο" ή άλλο πρόβλημα, δεν έχει σημασία αν είναι 2 ή 4 pin. Στην τηλεφωνία χρησιμοποιούνται 2 μόνο εσωτερικοί αγωγοί (1 ζεύγος) που συνδέονται πάντα στους 2 μεσαίους ακροδέκτες. Πάντως καλύτερα είναι ένα UTP καλώδιο, σαν αυτό που χρησιμοποιούμε στις δικτυακές συσκευές, αλλά με RJ11 φισάκι. Δεν φθάνει να βάλεις (για δοκιμή) το modem μόνο του στην πρώτη πρίζα. Έγραψα ότι πρέπει να αποσυνδέσεις (στο πίσω μέρος αυτής) και όλα τα καλώδια που πάνε προς τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Μόνο έτσι θα διαπιστώσεις αν υπάρχει θέμα με την εσωτερική εγκατάσταση του διαμερίσματος. Διαφορετικά, απλά βγάζεις το splitter αλλά αφήνεις συνδεδεμένα τα (τυχόν) προβληματικά καλώδια ή τις ενώσεις μαζί με τις τηλεφωνικές συσκευές, οπότε δεν θα έχεις αξιόπιστες ενδείξεις. 1
iznodur Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μην τρελαίνεσαι και πολύ με ακριβά καλώδια κλπ, απλά τσέκαρε τα καλώδια και οι πρίζες να είναι καλής ποιότητας και καινούργια αν γίνεται. Από εκεί και πέρα δοκιμάζεις και με άλλο ρούτερ να δεις τι γίνεται και τέλος παίρνεις την Wind να δεις μήπως μπορούν να κάνουν κάτι. 1
rfc Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 και δε κατεβαζετε ποτε τπτ απο softonic επειδη σας γεμιζει adwares ο intaller της. Το tcp optimizer ειναι ενα καλο εργαλειο βελτιστοποιησης του tcp/stack αλλα αυτο μονο. Θα δειτε βελτιστοποιηση στο downloading και γενικως στην αποκριση του ιντερνετ. Για ολα τα αλλα συμφωνω με τα παιδια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα