Avatar_GR Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, έχω τις εξής μετρήσεις για ADSL γραμμή από Wind: Upstream Downstream Current Rate (Kbps) 939 9104 Max Rate (Kbps) 908 8656 SNR Margin (dB) 7.7 7.3 Line Attenuation (dB) 14.8 23.5 Errors (Pkts) 0 0 Με τα λίγα που ξέρω και με αυτά που διάβασα, μπορώ να κάνω κάτι για να ρίξω το SNR margin και να ανέβω λίγο σε ταχύτητα; Ρούτερ έχω αυτό: http://www.skroutz.gr/s/2724796/TP-LINK-TD-W8970-V1.html
Teo.Dim19 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 κατεβασε το Clean Master απο δω http://clean-master-for-pc.en.softonic.com και τρεξτο! θα κανει το πισι σου να πεταει!
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 κατεβασε το Clean Master απο δω http://clean-master-for-pc.en.softonic.com και τρεξτο! θα κανει το πισι σου να πεταει! Nope. @Avatar_GR Εαν εχεις τη δυνατοτητα, ξεκινα με δοκιμες αλλων καλωδιων, διαφορετικης πριζας, κλπ, εντος του σπιτιου. Μου εχει τυχει να δω μεγαλες διαφορες μεσα στο ιδιο σπιτι (2Mbit πανω στο downstream, 0.5 στο upstream. Προφανως το δικο σου upstream δεν μπορει ν ανεβει τοσο) με αλλαγες των παραπανω (..το οποιο σημαινει πως κατι δεν πηγαινε καλα με τα αρχικα που ειχα χρησιμοποιησει). 1
Avatar_GR Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Nope. @Avatar_GR Εαν εχεις τη δυνατοτητα, ξεκινα με δοκιμες αλλων καλωδιων, διαφορετικης πριζας, κλπ, εντος του σπιτιου. Μου εχει τυχει να δω μεγαλες διαφορες μεσα στο ιδιο σπιτι (2Mbit πανω στο downstream, 0.5 στο upstream. Προφανως το δικο σου upstream δεν μπορει ν ανεβει τοσο) με αλλαγες των παραπανω (..το οποιο σημαινει πως κατι δεν πηγαινε καλα με τα αρχικα που ειχα χρησιμοποιησει). Μάλλον θέλουν δοκιμές τα καλώδια, έχω αρκετά μεγάλα και φτηνά/λεπτά καλώδια. Επίσης έχω ένα πολύπριζο προστασίας που έχει και θέση για RJ11 και έχω βάλει εκεί πάνω το καλώδιο της κεντρικής πρίζας τηλεφώνου και από εκεί στο ρούτερ. Μπορεί να μου κόβει αυτό την ταχύτητα αρκετά... Το βράδυ μετά τη δουλεία θα ασχοληθώ με τα καλώδια να δω τι ψάρια θα πιάσω.
Teo.Dim19 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Nope. @Avatar_GR Εαν εχεις τη δυνατοτητα, ξεκινα με δοκιμες αλλων καλωδιων, διαφορετικης πριζας, κλπ, εντος του σπιτιου. Μου εχει τυχει να δω μεγαλες διαφορες μεσα στο ιδιο σπιτι (2Mbit πανω στο downstream, 0.5 στο upstream. Προφανως το δικο σου upstream δεν μπορει ν ανεβει τοσο) με αλλαγες των παραπανω (..το οποιο σημαινει πως κατι δεν πηγαινε καλα με τα αρχικα που ειχα χρησιμοποιησει). γιατι nope; για το συγκεκριμενο προγραμμα η γενικα δε βοηθανε τα junk cleaners στη ταχυτητα; επειδη οταν καθαριζω εγω μετα ειναι πιο γρηγορο
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 γιατι nope; για το συγκεκριμενο προγραμμα η γενικα δε βοηθανε τα junk cleaners στη ταχυτητα; επειδη οταν καθαριζω εγω μετα ειναι πιο γρηγορο Placebo effect. Τα "junk cleaners" δεν εχουν σχεση με τον συγχρονισμο της γραμμης σου. Και γενικα δεν εχουν λογο υπαρξης, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, ασχετο με το thread. 4
jkoukos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 γιατι nope; για το συγκεκριμενο προγραμμα η γενικα δε βοηθανε τα junk cleaners στη ταχυτητα; επειδη οταν καθαριζω εγω μετα ειναι πιο γρηγορο Δεν έχει καμία σχέση αν ο υπολογιστή σου είναι αργός ή γρήγορος, έχει ή όχι μαμούνια, με τον συγχρονισμό του xDSL σήματος. Για την ακρίβεια έχει την ίδια σχέση με το να πάρεις εσύ παυσίπονο. 2
Teo.Dim19 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Placebo effect. Τα "junk cleaners" δεν εχουν σχεση με τον συγχρονισμο της γραμμης σου. Και γενικα δεν εχουν λογο υπαρξης, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, ασχετο με το thread. υπαρχει καποιο προγραμμα που να εχει αμεση σχεση με τη τελικη ταχυτητα; π,χ TCP optimizer η Latecy optimizer και τετοια;
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 υπαρχει καποιο προγραμμα που να εχει αμεση σχεση με τη τελικη ταχυτητα; π,χ TCP optimizer η Latecy optimizer και τετοια; Nope, μην χανεις τον χρονο σου. 1
Teo.Dim19 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Nope, μην χανεις τον χρονο σου. υπαρχει καποιο μηχανημα που να αυξανει τα Mbps; κατι σαν ενισχυτης ταχυτητας ρουτερ
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 υπαρχει καποιο μηχανημα που να αυξανει τα Mbps; κατι σαν ενισχυτης ταχυτητας ρουτερ Νope. Απτη στιγμη που ενδιαφερεσαι αρκετα επι του θεματος, προτεινω να διαβασεις τον οδηγο του poulinos: Πώς δουλεύει το ADSL/VDSL από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM: Αναλυτικός οδηγός με φωτογραφίες 2
Teo.Dim19 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Νope. Απτη στιγμη που ενδιαφερεσαι αρκετα επι του θεματος, προτεινω να διαβασεις τον οδηγο του poulinos: Πώς δουλεύει το ADSL/VDSL από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM: Αναλυτικός οδηγός με φωτογραφίες τον διαβασα χτες λεξη-λεξη αρα το μονο που μπορω να κανω για να αυξησω το ιντερνετ ειναι να ελεγξω αμα τα καλωδια στην οικοδομη εχουν καλη μονωση και αν εχουν τα αφηνω αλλιως αντικατασταση..
jkoukos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δώσε τα στοιχεία της σύνδεσης (συγχρονισμό, attenuation και SNR) που έχεις τώρα και θα σου πούμε αν είσαι εντάξει ή όχι. Αν είναι φυσιολογική η ταχύτητα, ανάλογα την απόσταση, τότε ο μόνος τρόπος να την αυξήσεις είναι η μετακόμιση. Αν είναι μικρότερη από την φυσιολογική, ενδέχεται με επισκευή/τροποποίηση της εσωτερικής σου εγκατάστασης να αυξηθεί, αν όμως η αιτία είναι εξωτερική, τότε μόνον ο ΟΤΕ μπορεί να δώσει λύση ασχέτως σε ποιον πάροχο είσαι. Άλλοι τρόποι αν το αντέχει η τσέπη σου, είναι το 4G, η δορυφορική σύνδεση και η απ' ευθείας χρήση οπτικής ίνας. Οτιδήποτε έχει να κάνει με λογισμικό, απλά δεν παίζει.
Avatar_GR Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Του αλλάξατε τα φώτα το tthread μου. Εμένα είναι ΟΚ η γραμμή μου; Upstream Downstream Current Rate (Kbps) 939 9104 Max Rate (Kbps) 908 8656 SNR Margin (dB) 7.7 7.3 Line Attenuation (dB) 14.8 23.5 Errors (Pkts) 0 0
jkoukos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Με αυτά που δείχνεις, φυσιολογικά έπρεπε να πιάνεις περίπου 16Mbps με 6 SNR ή 13-14Mbps με 9 SNR. Κάνε μια επανεκκίνηση και δες πάλι τα στοιχεία. Αν είναι παρόμοια, υπάρχει μείωση της ταχύτητας που μπορεί να οφείλεται σε προβληματικό καλώδιο εσωτερικό ή εξωτερικό της οικοδομής ή γενικό πρόβλημα στην περιοχή. Ακόμη και προβληματικό υλικό. Θα πρέπει καταρχήν να κάνεις έλεγχο της δικιάς σου εγκατάστασης, μόνο με τον router συνδεδεμένο στην πρώτη πρίζα. Φρόντισε μόνο να είναι αποσυνδεδεμένη (πίσω από την πρίζα) όλη η άλλη καλωδίωση που πάει προς τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Αν μπορείς κάνε τον ίδιο έλεγχο και στον κατανεμητή της οικοδομής, απομονώνοντας το καλώδιο που πάει προς το διαμέρισμα. Αν οι τιμές είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, παίρνεις τηλέφωνο τον πάροχο και ζητάς έλεγχο για χαμηλό συγχρονισμό. Αν οι τιμές στον κατανεμητή είναι εμφανώς καλύτερες και κοντά στις φυσιολογικές για την απόσταση, τότε είναι θέμα τις δικιάς σου εγκατάστασης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα