Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπότε παω σε Οτε.

Τους είπα οτι υπάρχει καφαο του ΟΤΕ και καναν τις παπιες.

Απαντησαν το εξης

"Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι η παροχή της υπηρεσίας πραγματοποιείται από το Αστικό Κέντρο της περιοχής σου και το μήκος βρόχου της γραμμής σου είναι κατά προσέγγιση 4400 μέτρα."

Δεν ξέρω, vdsl πάντως θα δίνουν από το κουτί αν λειτουργεί και έχουν περάσει και την ίνα μέσα

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα για να μην ανοίγω και εγώ άλλο θέμα..

qx5jJVp.png

Έχω το παρόν με forthnet αλλά θα αλλάξω σε OTE γιατί η forthnet με έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα με κάποια προβλήματα που είχα..

Θα υπάρχει κάποια διαφορά στην ταχύτητα μου??

(Το ΚΑΦΑΟ είναι στο σπίτι μου αν παίζει κάποιο ρόλο και μιλάω για ADSL και στις δύο εταιρείες)

Δημοσ.

σας ευχαριστω πολυ παιδια gia th βοηθεια  ........οτε εχω ταχυτητα 24 ........router zte H108NS kai mou bgazei ayta ,............

Downstream Upstream      :

SNR Margin                     10.0 dB 10.5 dB      :

LINE ATTENNTUATION                             13.9 dB 7.3 dB      :

DATA RATE                                                 11719 kbps 928 kbps

το ρουτερ ειναι λιγο για πεταμα αλλα οκ.δεν θα το λεγες οτι ειναι οτι καλυτερο η γραμμη σου.θα πρεπε να ησουν παραπανω.μιλα με οτε να σου ριξουθν το margin οσο γινεται για να παρεις τα max.επισης αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο οπως και τα τηλεφωνα.

Βρίσκεσαι πολύ κοντά στο αστικό κέντρο κ θεωρτικά θα έπρεπε να κλειδώνεις αρκετά παραπάνω. Είχες παλιότερα αποσυνδέσεις; Φαίνεται να έχεις 12αρι προφίλ. Ζήτησε να σε βάλουν σε ελεύθερο προφίλ.

Εναλλακτικά σιγουρέψου ότι το adsl modulation είναι adsl2_plus (adsl2+, G.DMT G.992.5) και όχι adls2 (G.DMT G.992.3).

το margin ομως ειναι στο 10 (ο οτε βαζει 9 )αρα μπορει απλα η γραμμη να φτανει μεχρι εκει.

ειχα και παλιοτερα αποσυνδεσεισ,....οχι συχνα.....τι εννοεισ σε ελευθερο προφιλ???

οτι μπορει να σου ειχαν χαμηλωσει ταχυτητα με σκοπο να παιζεις πιο σταθερα .εσυ ζητας να σου δωσουν το μεγιστο της ταχυτητας με το πιο μικρο margin(Λογικα 9) και ελπιζεις οτι θακερδισεις σε ταχυτητα.

Κάλεσε στο 13888 και ζήτα έλεγχο γραμμής, γιατί κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις παραπάνω.

Απο που φαίνεται αυτό; Γιατί αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε να είναι ακριβώς 12288 (θεωρώντας ότι η γραμμή δίνει παραπάνω).

και συν οτι το margin ειναι 10.αν ηταν παραπανω θα ελεγα οκ αλλα ειναι πολυ κοντα στο default που ειναι 9.

απλα παροτι παιζει χαμηλα ακομα και θεμα χαλκου να ειναι δεν σημαινει οτι θα το φτιαξουν

Παιδιά για να μη φτιάχνω νέο θέμα, αν μπορείτε να μου απαντήσετε, με τα παρακάτω στοιχεία θα μπορούσα να είχα τουλάχιστον 6-7 mbps? ( πριν 2 χρόνια είχα 6.5-7 χωρίς αποσυνδέσεις και όλα γενικά ήταν καλά ) Forthnet έχω. 

attachicon.gifScreenshot_1.jpg

Υ.Γ κοντά στα 300 μέτρα από το σπίτι υπάρχει καφάο του ΟΤΕ ( είναι σαν αυτό στην εικόνα ) 

αν επαιζες με 50 attenuation 6-7 mbit απλα ησουν θεος.απλα σιγουρα οι γραμμες εχουν πιο πολλους συνδρομητες adsl/vdsl οποτε παραπανω παρεμβολες(Crosstalk) οποτε λογικα εχει μειωθει και η ταχυτητα εκτος αν σου εχουν αλλαξει Profile γιατι βλεπω Margin 10 ενω της Forthnet το default ειναι 6.εκτος αν το 50 ειναι λαθος που γραφει στο attenuation διοτι τα zte ανεβαζουν λιγο το συγχρονισμο.

δεν παιρνεις απο το νεο Kv αλλα συντομα η Forthnet θα δωσει καιαπο εκει.για την ωρα δινει οτε,hol,wind.βεβαια για να παρεις απο εκει πρεπει να ειναι ετοιμο καιτο Kv.να εχει αλλαχτει να εχει δωθει ρευμα και να εχει τερματιστει η οπτικη ινα οπως και να εχει γινει και η παραμετροποιηση

Οπότε παω σε Οτε.

Τους είπα οτι υπάρχει καφαο του ΟΤΕ και καναν τις παπιες.

Απαντησαν το εξης

"Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι η παροχή της υπηρεσίας πραγματοποιείται από το Αστικό Κέντρο της περιοχής σου και το μήκος βρόχου της γραμμής σου είναι κατά προσέγγιση 4400 μέτρα."

h forthnet δεν δινει ακομα αλλα θα δωσει μαλλον μεχρι τελος χρονου οποτε τωρα παιρνεις απο το αστικο κεντρο.

Όχι απαραίτητα. Αν υπήρχε θόρυβος στη γραμμή τη στιγμή του συγχρονισμού κ το προφίλ καθορίζεται από συνδιασμό μέγιστης ταχύτητας και target margin, κλείδωσε χαμηλότερα κ για αυτό ίσως και το margin ανέβηκε.

Αλλά επειδή είδα κ ο συγχρονισμός είναι κοντά στο δώδεκα έκανα αυτή την υπόθεση. Γι αυτό είπα άλλωστε κ φαίνεται, μιλώντας υποθετικά, δεν εννοούσα ότι φαίνεται ξεκάθαρα.

απλα αν κανονικα επαιζε 15 και την εβαζαν στα 12 το Margin θα ηταν παραπανω απο 10 εκτος αν ετυχε εκεινη την στιγμη να ειναι 10 ή εκτος αν ειναι καποιο Masked profile που δεν αλλαζει στο margin κατι.

Δεν ξέρω, vdsl πάντως θα δίνουν από το κουτί αν λειτουργεί και έχουν περάσει και την ίνα μέσα

Μοσχατο νομιζω λιγο ψιλοτελευταια εχουν μπει τα Kv οποτε δεν ξερω αν δινουν vdsl κιολας.

Καλησπέρα για να μην ανοίγω και εγώ άλλο θέμα..

qx5jJVp.png

Έχω το παρόν με forthnet αλλά θα αλλάξω σε OTE γιατί η forthnet με έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα με κάποια προβλήματα που είχα..

Θα υπάρχει κάποια διαφορά στην ταχύτητα μου??

(Το ΚΑΦΑΟ είναι στο σπίτι μου αν παίζει κάποιο ρόλο και μιλάω για ADSL και στις δύο εταιρείες)

Θα παρεις το ιδιο καλωδιο αρα ιδια ταχυτητα.για την ακριβεια μπορει να παρεις και πιο χαμηλη ταχυτητα γιατι η Forthnet σου δινει 6 margin ενω ο οτε το minimum ειναι 9.τι προβληματα εχεις?

δεν παιρνεις απο το καφαο αλλα απο το αστικο κεντρο οποτε δεν παιζει ρολο ποσο κοντα ειναι στο σπιτι σου.θα παιζει ρολο οταν πας vdsl

Δημοσ.

το margin ομως ειναι στο 10 (ο οτε βαζει 9 )αρα μπορει απλα η γραμμη να φτανει μεχρι εκει.

απλα αν κανονικα επαιζε 15 και την εβαζαν στα 12 το Margin θα ηταν παραπανω απο 10 εκτος αν ετυχε εκεινη την στιγμη να ειναι 10 ή εκτος αν ειναι καποιο Masked profile που δεν αλλαζει στο margin κατι.

Αυτό εννοώ ότι είναι συνδιαστικό προφίλ, ότι είναι κάποιο προφίλ με default Margin και με περιορισμό στο rate επίσης, όπως είπες masked. Το έχω δει κ άλλες φορές, τουλάχιστον σε HOL. Λογικά κ οι υπόλοιποι πάροχοι θα έχουν ανάλογα προφίλ.

Δημοσ.

το ρουτερ ειναι λιγο για πεταμα αλλα οκ.δεν θα το λεγες οτι ειναι οτι καλυτερο η γραμμη σου.θα πρεπε να ησουν παραπανω.μιλα με οτε να σου ριξουθν το margin οσο γινεται για να παρεις τα max.επισης αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο οπως και τα τηλεφωνα.

οτι μπορει να σου ειχαν χαμηλωσει ταχυτητα με σκοπο να παιζεις πιο σταθερα .εσυ ζητας να σου δωσουν το μεγιστο της ταχυτητας με το πιο μικρο margin(Λογικα 9) και ελπιζεις οτι θακερδισεις σε ταχυτητα.

και συν οτι το margin ειναι 10.αν ηταν παραπανω θα ελεγα οκ αλλα ειναι πολυ κοντα στο default που ειναι 9.

απλα παροτι παιζει χαμηλα ακομα και θεμα χαλκου να ειναι δεν σημαινει οτι θα το φτιαξουν

αν επαιζες με 50 attenuation 6-7 mbit απλα ησουν θεος.απλα σιγουρα οι γραμμες εχουν πιο πολλους συνδρομητες adsl/vdsl οποτε παραπανω παρεμβολες(Crosstalk) οποτε λογικα εχει μειωθει και η ταχυτητα εκτος αν σου εχουν αλλαξει Profile γιατι βλεπω Margin 10 ενω της Forthnet το default ειναι 6.εκτος αν το 50 ειναι λαθος που γραφει στο attenuation διοτι τα zte ανεβαζουν λιγο το συγχρονισμο.

δεν παιρνεις απο το νεο Kv αλλα συντομα η Forthnet θα δωσει καιαπο εκει.για την ωρα δινει οτε,hol,wind.βεβαια για να παρεις απο εκει πρεπει να ειναι ετοιμο καιτο Kv.να εχει αλλαχτει να εχει δωθει ρευμα και να εχει τερματιστει η οπτικη ινα οπως και να εχει γινει και η παραμετροποιηση

h forthnet δεν δινει ακομα αλλα θα δωσει μαλλον μεχρι τελος χρονου οποτε τωρα παιρνεις απο το αστικο κεντρο.

Μοσχατο νομιζω λιγο ψιλοτελευταια εχουν μπει τα Kv οποτε δεν ξερω αν δινουν vdsl κιολας.

Θα παρεις το ιδιο καλωδιο αρα ιδια ταχυτητα.για την ακριβεια μπορει να παρεις και πιο χαμηλη ταχυτητα γιατι η Forthnet σου δινει 6 margin ενω ο οτε το minimum ειναι 9.τι προβληματα εχεις?

δεν παιρνεις απο το καφαο αλλα απο το αστικο κεντρο οποτε δεν παιζει ρολο ποσο κοντα ειναι στο σπιτι σου.θα παιζει ρολο οταν πας vdsl

Παλιά είχα 40 attenuation, εδώ και 2 χρόνια έχει γίνει το "κακό"!

Μακάρι , γιατί η κατάσταση είναι τραγική. Σκέφτομαι να πάω στον ΟΤΕ, είναι περίπου 5-7 ευρώ ακριβότερος το μήνα από το ποσό που πληρώνω στην forthnet

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα εχω το forthnet το tg585 v7 και το εκανα v8 με αναβαθμιση.

Μου εβγαλε το speedtest τα ακολουθα.πως το βλεπετε;σε γενικες γραμμες καλα δεν ειναι;

Ειμαι περιπου 900 μετρα αποσταση απο τον παροχο.

post-210891-0-74775100-1446736944_thumb.png

Δημοσ.

Αυτό εννοώ ότι είναι συνδιαστικό προφίλ, ότι είναι κάποιο προφίλ με default Margin και με περιορισμό στο rate επίσης, όπως είπες masked. Το έχω δει κ άλλες φορές, τουλάχιστον σε HOL. Λογικά κ οι υπόλοιποι πάροχοι θα έχουν ανάλογα προφίλ.

ενα masked profile μπορει να ειναι και χωρις limit στο rate.απλα κραταει το ιδιο Margin πχ 9 αλλα σου κοβει και αλλες συχνοτητες που δεν φαινονται.Μετα υπαρχουν και Inp profiles Κτλ που πολλες φορες δεν βλεπεις αλλαγη στο margin.η hol εχει Limit rate Οσο ξερω στο adsl Οταν ζητας Fast path που σε βαζει μαξ 12 Mbit.απο την αλλη μπορει απλα μεχρι εκει να ειναι η γραμμη απλα.δηλαδη 9 margin και  11.7 mbit και απλα να ειναι θεμα γραμμης

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα εχω το forthnet το tg585 v7 και το εκανα v8 με αναβαθμιση.

Μου εβγαλε το speedtest τα ακολουθα.πως το βλεπετε;σε γενικες γραμμες καλα δεν ειναι;

Ειμαι περιπου 900 μετρα αποσταση απο τον παροχο.

Περασες 8.x.x.x firmware.αυτο δεν σημαινει οτι εγινε v8 το ρουτερ.

β.θελουμε τα χαρακτηριστικα της γραμμης μεσα απο το ρουτερ για να δουμε ακριβως συγχρονισμο ,margin κτλ.σιγουρα εισαι σε fast path λογικα λογω gaming επειδη βλεπω 16Ms ping.αν δεν παιζεις παιχνιδια και δεν θες το Fast path γυρισε το σε interleave για να παρεις παραπανω ταχυτητα.επισης τι παροχο εχεις.και στα χαρακτηριστικα της γραμμης σου γραφει Local/remote vendor.γραψε μας και αυτο. 15 Mbit Με Fast path και πιθανοτητα 9 Margin που εχουν οι περισσοτεροι παροχοι και 900 μετρα εισαι καλα.αλλα για ακριβες πραγματα απαντα μας και τα υπολοιπα.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχην Ευχαριστώ για την απαντηση.

Forthnet εχω.ενταξει γενικως ειμαι ευχαριστημενος και απο το ρουτερ και απο την ταχυτητα αλλα επειδη αν μπορω να παρω κατι παραπανω γιατι οχι;

Λοιπον παιχνιδια δεν παιζω.οποτε δεν με νοιαζει θελω το μεγιστο down/upload που μπορω να παρω απο την γραμμη.

Το fast path που μπορω να το δω απο το ρουτερ;κοιταξα τις ρυθμισεις αλλα δεν το ειδα καπου ωστε να το κανω interleave να ανεβω σε ταχυτητα.αν μπορεις να μου πεις που ειναι να το αλλαξω και να ανεβει η ταχητητα κ αλλο καλα θα ειναι.

Οσο για το remote ventor αν μπορεις να μ πεις και γ αυτο.που το βλεπω στην γραμμη μου;;

Σ ανεβαζω μια εικονα απο το ρουτερ ελπιζω να βοηθαει καπως.

post-210891-0-31786800-1447424041_thumb.png

Δημοσ.

μια χαρα γραμμουλα.απλα αφου δεν παιζεις παιχνιδια παρε την Forthnet και ζητα Interleave και θα παρεις 1,5 Mbit ακομα περιπου.κατα τα αλλα εισαι ηδη με 6 profile και εισαι σε siemens dslam οποτε μια χαρα.firmware Περασες το 8.2.7.7 απο το site της forthnet?δεν το αλλαζεις εσυ το fast path αλλα ο παροχος.για να εχεις 16ms πρεπει να εισαι σε Fast path.το ειδα το remote vendor.το print screen ηταν αψογο.

ηταν το vendor id(local/remote)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον πηρα τηλ και μ ειπαν οτι ειναι interleave απο default οποτε ειμαι οκ :) μ λεει το παλικαρι που μιλησα οτι αν θελεις fast path στο αλλαζω και λεω οχι ειμαι οκ!

Ωραια χαιρομαι που σε βοηθησε το print screen :) ναι το 8.2.7.7 περασα απο το site

Οποτε αφου ειμαι οκ και εχω τα μεγιστα δεν πειραζω τιποτα.

Δημοσ.

Μου εδωσαν αυτο πριν 2 μερες απο forthnet αλλα δεν το συνδεσα.

Ειναι καλυτερο απο το tg585 που εχω τωρα η καμια διαφορα να μην το βαλω καθολου;

Το κρατησα στο κουτι του γιατι δεν μ γεμιζει το ματι.εν τ μεταξυ δεν εχει και εξωτερικη κεραια αν και δεν νομιζω να παιζει ρολο αυτο.

(Technicolor td531 μου εδωσαν)

post-210891-0-44564400-1447433967_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...