visualizer Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εμένα χθές ήταν μέρα αναβάθμισης ..στο λάπτοπ 5ετιας i3 windows7 πέρασα τα windows10 και μπορώ να πω ότι έμεινα πέρα για πέρα ικανοποιημένος , το λάπτοπ(hp g6 3GB RAM) πετάει κάνει το πολύ 15 δευτερόλεπτα να φορτώσει το desktop και όλα φαίνονται τέλεια μέχρι στιγμής , .Επείσης το action centre το βρίσκω πολύ καλή φάση ο edge πάντως δεν με έπεισε καθόλου .Από την άλλη πέρασα τον καπετάνιο στο mac mini του 2013 και ενώ ήταν μιά χαρά με το yosemite τώρα θέλει πάνω απο 20 δευτερόλεπτα να ανοίξει και γενικά βλέπω κολλήματα χωρίς λόγο .οπότε το βλέπω σήμερα να γυρίζω πάλι σε yosemite η ισώς να δοκιμάσω και ένα clean install .Ωστώσω τα windows 10 σκέφτομαι να τα περάσω και σε άλλους 2 σταθερούς υπολογιστές πού έχω ..για τον καπετάνιο πάλι δεν το πολύψήνω . Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2015 από visualizer 1
MoviemakerGr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Ίσως γιατί ακούς και δεν βλέπεις... Δηλαδή εγώ που γράφω να κάνουν timemachine backup πριν από κάθε αλλαγή, το γράφω γιατί όλα στο OSX είναι τέλεια? Είναι μια καινούργια εκδοσή ενός λογισμικού, με κάποιες διαφορές under the hood , όπως και οι προηγούμενες. Επειδή δεν άλλαξε εμφανισιακά όπως αλλάζουν οι εκδόσεις του windows , δεν σημαίνει ότι τίποτα δεν άλλαξε. Δουλεύω και άλλα λειτουργικά και δεν είμαι υποχείριο κανενός από αυτά. Άπλα στο OS X νιώθω πιο ευχάριστα και ξεκούραστα , εξαιτίας του φιλικού UI που για μένα είναι οτι είναι, μια ωραία γυναίκα... την βλέπεις και χαμογελάς αυτόματα. Το ίδιο συμβαίνει και με το oS x. Eιδικά αν συνδυάζεται και με το αντίστοιχο εμφανισιακά μηχάνημα πχ.macbook pro retina 15'' , το σύνολο σε κανει να περνάς ευχάριστα τις ώρες σου,σε οτι και να κάνεις χωρίς να φοβάσαι, για αν θα πάει κάτι στραβά ,τι θα κάνεις μετά(timemachine). Φίλε αυτό είναι.. γονίδιο,όχι os.. 1
iMarilina Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Εντάξει ρίχνεις το επίπεδο νομίζω. Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά το θέμα απλά πριν δώσω 1600€ θέλω να ξέρω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για το El Capitan και γενικά για το υλικολογισμικο. Ο GNSX έδωσε μια πολύ καλή απάντηση.. δε βλέπω κανείς να του κουνιέται... Εγώ νομίζω πάντως ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε αντικειμενικά, θα πρέπει ο καθένας να μιλήσει βάσει της εμπειρίας του και μόνο. Μπορεί κάποιοι να πέσανε στην περίπτωση, και στα δύο λογισμικά/συστήματα. Προσωπικά είμαι χρήστης υπολογιστή από το 1988, και windows από το 1997 και μετά. Μπορώ να πω ότι μακ είχα να αγγίξω από το 1999 και αυτό γιατί δε μου άρεσε σα σύστημα και δεν ήθελα να ασχοληθώ. Έχω macbook από το Φλεβάρη του 2013, όπου και πήρα από ένα φίλο ένα macbook pro 2009 με 8 γίγα ραμ και ssd, το οποίο με εντυπωσίασε με τις επιδόσεις και την απροβλημάτιστη χρήση του. Έχω περάσει Mountain Lion, Mavericks, Yosemite και τώρα El Capitan (από τον Απριλιο φέτος το άλλαξα για ένα macbook air 2013 με 8 γίγα ραμ και 128 ssd το οποιο πήρα από αγγελία σχεδόν καινούριο). Μπορώ να πω ότι ποτέ δεν είχα θέματα, το 2009αρι το πήγα μέχρι Yosemite, στο Mountain LIon ήταν σούπερ, τα Mavericks μου φάνηκαν πιο βαριά σα λογισμικό, ΔΕΝ είχα ποτέ κολλήματα ή σκαλώματα (έκανα και αναβάθμιση και clean install πιο πολύ από ψυχαναγκασμό). Τα Yosemite ήταν πολύ καλύτερα, και το air το πήρα και έβαλα κατευθείαν Yosemite clean install, και τώρα πέρασα El Capitan με αναβάθμιση, ΚΑΝΕΝΑ θέμα. Προφανώς διαβάζω και ενημερώνομαι προτού κάνω οτιδήποτε, αλλά από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι τα έχω βολευτεί περισσότερο από τα windows, και το ότι δεν έχω κολλήματα, σκαλώματα τύπου μπλε οθόνες, πρόβλημα με drivers (εντάξει σε κάθε αναβάθμιση άντε να μην δούλευε ένα πρόγραμμα που απλά αναβαθμίστηκε η υποστήριξή του λίγες βδομάδες μετά και δούλεψε κι ολα καλά). Γενικώς το αγαπάω. Άλλη φιλοσοφία κι άλλο hardware το ένα κι άλλο το άλλο. Αξίζει τα λεφτά του η ερώτηση? Εγώ πιστευω ότι τα προιόντα της Apple ενώ γενικά είναι αξιόπιστα, όμορφα (δε μπορώ να συγκρίνω το Toshiba satellite μου εξωτερικά με το macbook) το έχουν ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ όσον αφορά τις τιμές (και σε μακ και σε αειφον και παντού). Είπαμε. Αντικειμενικά είναι πολύ ξεφεύγα οι τιμές.
vasilis77 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Εγώ νομίζω πάντως ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε αντικειμενικά, θα πρέπει ο καθένας να μιλήσει βάσει της εμπειρίας του και μόνο. Μπορεί κάποιοι να πέσανε στην περίπτωση, και στα δύο λογισμικά/συστήματα. Προσωπικά είμαι χρήστης υπολογιστή από το 1988, και windows από το 1997 και μετά. Μπορώ να πω ότι μακ είχα να αγγίξω από το 1999 και αυτό γιατί δε μου άρεσε σα σύστημα και δεν ήθελα να ασχοληθώ. Έχω macbook από το Φλεβάρη του 2013, όπου και πήρα από ένα φίλο ένα macbook pro 2009 με 8 γίγα ραμ και ssd, το οποίο με εντυπωσίασε με τις επιδόσεις και την απροβλημάτιστη χρήση του. Έχω περάσει Mountain Lion, Mavericks, Yosemite και τώρα El Capitan (από τον Απριλιο φέτος το άλλαξα για ένα macbook air 2013 με 8 γίγα ραμ και 128 ssd το οποιο πήρα από αγγελία σχεδόν καινούριο). Μπορώ να πω ότι ποτέ δεν είχα θέματα, το 2009αρι το πήγα μέχρι Yosemite, στο Mountain LIon ήταν σούπερ, τα Mavericks μου φάνηκαν πιο βαριά σα λογισμικό, ΔΕΝ είχα ποτέ κολλήματα ή σκαλώματα (έκανα και αναβάθμιση και clean install πιο πολύ από ψυχαναγκασμό). Τα Yosemite ήταν πολύ καλύτερα, και το air το πήρα και έβαλα κατευθείαν Yosemite clean install, και τώρα πέρασα El Capitan με αναβάθμιση, ΚΑΝΕΝΑ θέμα. Προφανώς διαβάζω και ενημερώνομαι προτού κάνω οτιδήποτε, αλλά από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι τα έχω βολευτεί περισσότερο από τα windows, και το ότι δεν έχω κολλήματα, σκαλώματα τύπου μπλε οθόνες, πρόβλημα με drivers (εντάξει σε κάθε αναβάθμιση άντε να μην δούλευε ένα πρόγραμμα που απλά αναβαθμίστηκε η υποστήριξή του λίγες βδομάδες μετά και δούλεψε κι ολα καλά). Γενικώς το αγαπάω. Άλλη φιλοσοφία κι άλλο hardware το ένα κι άλλο το άλλο. Αξίζει τα λεφτά του η ερώτηση? Εγώ πιστευω ότι τα προιόντα της Apple ενώ γενικά είναι αξιόπιστα, όμορφα (δε μπορώ να συγκρίνω το Toshiba satellite μου εξωτερικά με το macbook) το έχουν ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ όσον αφορά τις τιμές (και σε μακ και σε αειφον και παντού). Είπαμε. Αντικειμενικά είναι πολύ ξεφεύγα οι τιμές. Θα συμφωνήσω μαζί σου στα περισσότερα..αλλά όχι στις τιμές! Τα προϊόντα APPLE είναι φτιαγμένα από αμερικάνους για αμερικάνους..πως να το κάνουμε.. Οι τιμές εκεί δεν είναι καθόλου απαγορευτικές...αλλά για μας εδώ βλέπουμε μήλο και λέμε ferrari..σε αξιοπιστία..ομορφία και λειρτουργικότητα...με όλα αυτά λοιπόν συνεπάγεται και η τιμή!!! Εκεί είναι πολυ΄διαφορετικά τα πράγματα..(20% έκπτωση για φοιτητές ..και καθηγητές)..μικρότερο ΦΠΑ..κτλ. Νομίζω πως αν έδιναν το macbook pro (base model) 900ευρώ..δεν θα μιλούσαμε καν για ακριβά προϊόντα..μιας και με τα χρηματα αυτά παίρνεις ένα lenovo yoga..και χαιδεύεις πλαστικό και όχι αλουμίνιο... 2
Dredd81 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μπορούμε να ανοίξουμε ένα θέμα εάν θέλετε όπου να καταθέτουμε όλοι τις εμπειρίες μας και στο θέμα Hardware και στο θέμα Software. Το κεφάλαιο αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο και ο καθένας έχει να καταθέσει τις δικές του απόψεις με βάση του τι μηχάνημα αρχικά χειρίζεται. Mac mini, iMac, Macbook, MacBook Pro, Mackbook Air, Mac Pro? Τι? Ποιες εκδόσεις του OS X έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα, με ποιες ήταν ο ίδιος ικανοποιημένος, με ποιες το μηχάνημά του ανταποκρινόταν καλύτερα, ΑΛΛΑ και σε ποιό μηχάνημα? Γιατί και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το κάθε λειτουργικό δεν έχει την ίδια συμπεριφορά σε όλα τα μηχανήματα! Ούτε και όλα τα λειτουργικά ήταν πετυχημένα μέχρι σήμερα. Πόση μνήμη έχει ο καθένας στο μηχάνημά του (Στο El Capitan το θέμα μνήμης διορθώθηκε κατά πολύ)? Από τι σκληρό δίσκο τρέχει το λειτουργικό HDD ή SSD? Επίσης πάρα πολύ σημαντικά πράγματα! Τώρα στο θέμα κόστους αγοράς μηχανήματος Mac, επίσης είναι μεγάλο το κεφάλαιο. Η Apple το έχει ξεφτιλίσει. Πουλάει το όνομα πολύ ακριβά! Το θέμα του Service, επίσης τεράστιο θέμα! Όσοι κατά την γνώμη μου προσπαθούν να κάνουν συγκρίσεις του στιλ ποιο είναι το καλύτερο λειτουργικό ανάμεσα σε Windows ή Mac (?) το κάνουν απλά για να βρίσκονται σε κουβέντα ή για να τρολάρουν τις συζητήσεις. Είναι γνωστό πως και με τα δυο γίνονται όλα. Ο τρόπος που γίνονται διαφέρει. Επίσης και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν και καλοί και κακοί χρήστες, και με γνώσεις και ανίδεοι! Υπάρχουν και οι πειραματιστές οι οποίοι ασχολούνται με το Hackintosh οι οποίοι απελπισμένα προσπαθούν να στήσουν ένα μηχάνημα σταθερό με χιλιάδες πατέντες κάθε φορά που στην ουσία το μόνο που καταφέρνουν είναι να φτιάξουν ξεκούρδιστες λατέρνες γιατί μηχανήματα αυτά δεν είναι. Είναι σαν να λέμε πολύ απλά υπολογιστές χωρίς ταυτότητα! Η μόνη κατά την γνώμη μου διαφορά είναι ότι το Mac δεν είναι για games! Δεν βάζω μέσα τις διανομές Linux γιατί είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία (χωρίς Linux το χάος!) αλλά εκεί δεν σερβίρονται όλα στο πιάτο. Συγγνώμη για το Off Topic!
groot Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 και ούτε πρόκειται...Είσαι σε λάθος topic αν ψάχνεις flame, δοκίμασε αλλού. Ακριβώς! Όσο και εάν το επιδιώκουν το flame μερικοί...
iMarilina Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Θα συμφωνήσω μαζί σου στα περισσότερα..αλλά όχι στις τιμές! Τα προϊόντα APPLE είναι φτιαγμένα από αμερικάνους για αμερικάνους..πως να το κάνουμε.. Οι τιμές εκεί δεν είναι καθόλου απαγορευτικές...αλλά για μας εδώ βλέπουμε μήλο και λέμε ferrari..σε αξιοπιστία..ομορφία και λειρτουργικότητα...με όλα αυτά λοιπόν συνεπάγεται και η τιμή!!! Εκεί είναι πολυ΄διαφορετικά τα πράγματα..(20% έκπτωση για φοιτητές ..και καθηγητές)..μικρότερο ΦΠΑ..κτλ. Νομίζω πως αν έδιναν το macbook pro (base model) 900ευρώ..δεν θα μιλούσαμε καν για ακριβά προϊόντα..μιας και με τα χρηματα αυτά παίρνεις ένα lenovo yoga..και χαιδεύεις πλαστικό και όχι αλουμίνιο... Δεν είναι τόσο φθηνά όσο νομίζεις στην Αμερική, μην κοιτάς τα αειφον που θα τα πάρουν με συμβόλαιο διετές σε τιμή αρκετά χαμηλή (που και πάλι αν δεις τα συμβόλαιά τους είναι αρκετά χρήματα). Δεν έχει 20 τοις εκατό για φοιτητές, 10 και 12 τοις εκατό έχει. Προσωπικά πιστεύω ότι αν ψάξει κανείς (όπως έψαξα εγώ) βρίσκεις στις αγγελίες πολύ καλές τιμές. Το 2013 air 11 να φανταστείς το πήρα (αγορασμένο το 2014 ) με απόδειξη και όλα, σε κατάσταση άψογη, ούτε καν από το σπίτι δεν το έβγαζε το παλικάρι, 700 ευρώ (ΚΑΙ BTO με 8 γίγα ραμ αντί 4άρι που είναι πιο σπάνια). Γιατί να πα να δώσω 1300-1400? Αν βρεις καλό πωλητή μια χαρά μπορείς να τα βγάλεις πέρα πιστεύω εγώ. Και όσον αφορά το base model 900 ευρώ, αν έχεις να δώσεις 900 δε θα λυπηθείς να δώσεις άλλα 100 - 200 (που έχει 1099 αν δεν κανω λάθος το base model). Kαι τελευταίο, αυτό το "ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙΣ" μου χτυπάει πολύ άσχημα. Δεν παίρνουμε τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ για να τα χαιδεύουμε, έλεος. Πάρε σκυλο. 2
Brut3r Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 https://www.youtube.com/watch?v=C6wk0ISiKPE
iMarilina Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 https://www.youtube.com/watch?v=C6wk0ISiKPE κλαίω! 1
gnsX Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 και ούτε πρόκειται...Είσαι σε λάθος topic αν ψάχνεις flame, δοκίμασε αλλού. Ακριβώς! Όσο και εάν το επιδιώκουν το flame μερικοί... Θέλω να πιστεύω οτι δεν εννοείς εμένα,δεν εχω τετοιο σκοπο.Οταν λες ομως κατι σε καποιο τεχνολογικο φορουμ θα πρεπει να περιμενεις κ απαντηση,προσωπικα θεωρω ανακριβή αυτα που ανεφερες και τα σχολιασα ομορφα κ ήρεμα.Επειδη ειμαστε στο Apple section δε σημαινει οτι δε μπορουμε να μιλαμε αρνητικα για Apple και OSX,τουλαχιστον εδω.Επισης με θεωρω offtopic,αλλο αυτο 2
vasilis77 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Kαι τελευταίο, αυτό το "ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙΣ" μου χτυπάει πολύ άσχημα. Δεν παίρνουμε τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ για να τα χαιδεύουμε, έλεος. Πάρε σκυλο. Ναι ΟΚ, αλλά όλοι έχουμε το kinky μέσα μας...
mp0ukLas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δεν είναι τόσο φθηνά όσο νομίζεις στην Αμερική, μην κοιτάς τα αειφον που θα τα πάρουν με συμβόλαιο διετές σε τιμή αρκετά χαμηλή (που και πάλι αν δεις τα συμβόλαιά τους είναι αρκετά χρήματα). Δεν έχει 20 τοις εκατό για φοιτητές, 10 και 12 τοις εκατό έχει. Προσωπικά πιστεύω ότι αν ψάξει κανείς (όπως έψαξα εγώ) βρίσκεις στις αγγελίες πολύ καλές τιμές. Το 2013 air 11 να φανταστείς το πήρα (αγορασμένο το 2014 ) με απόδειξη και όλα, σε κατάσταση άψογη, ούτε καν από το σπίτι δεν το έβγαζε το παλικάρι, 700 ευρώ (ΚΑΙ BTO με 8 γίγα ραμ αντί 4άρι που είναι πιο σπάνια). Γιατί να πα να δώσω 1300-1400? Αν βρεις καλό πωλητή μια χαρά μπορείς να τα βγάλεις πέρα πιστεύω εγώ. Και όσον αφορά το base model 900 ευρώ, αν έχεις να δώσεις 900 δε θα λυπηθείς να δώσεις άλλα 100 - 200 (που έχει 1099 αν δεν κανω λάθος το base model). Kαι τελευταίο, αυτό το "ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙΣ" μου χτυπάει πολύ άσχημα. Δεν παίρνουμε τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ για να τα χαιδεύουμε, έλεος. Πάρε σκυλο. Δν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο οσο αφορα τα macbook. Το δικο μου, μου το αγορασε πριν 2 χρονια απο Apple Store στην Minneapolis ο κολλητος μου κ μου το εστειλε στην Ελλαδα. το αγορασε 850ε μαζι με taxis + 50ε το ταχυδρομειο που την ιδια στιγμη ολα τα μεγαλα καταστηματα στην Ελλαδα το ειχαν 1400ε + προκαταβολες + 1 μηνα να περιμενω να μου το φερουν. Μιλαμε για macbook pro 13 mid 2012 που ειναι το ποιο απλο Macbook pro. 1
Brut3r Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Σήμερα πήρα την απόφαση να πάω από κάποιο κατάστημα και να δω από κοντά το MacBook 13.3 2015. Πράγματι η ποιότητα κατασκευής είναι σε πολύ καλό επίπεδο.. και εκεί που κάνω να φύγω βλέπω στην οθόνη κάτι σημαδάκια και ναι καλά καταλάβατε στο εκθεσιακό κώματι υπήρχε το κλασικό πρόβλημα με το ξεφλούδισμα της οθόνης....
Unabomber Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Σήμερα πήρα την απόφαση να πάω από κάποιο κατάστημα και να δω από κοντά το MacBook 13.3 2015. Πράγματι η ποιότητα κατασκευής είναι σε πολύ καλό επίπεδο.. και εκεί που κάνω να φύγω βλέπω στην οθόνη κάτι σημαδάκια και ναι καλά καταλάβατε στο εκθεσιακό κώματι υπήρχε το κλασικό πρόβλημα με το ξεφλούδισμα της οθόνης.... This is Staingate...... (το φωναζεις οπως το ''this is Sparta'' ) http://www.staingate.org/ 1
technology_guy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 This is Staingate...... Και δεν κάνει τίποτα γι' αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις