Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[Moderation Note]

Η παρούσα συζήτηση διαχωρίστηκε από το θέμα "OS X El Capitan" και μεταφέρθηκε εδώ.

georgeadams

[/Moderation Note]

Πολλά προβλήματα βλέπω και αναρωτιέμαι αν αξίζει να δώσει κανείς 1600€ για το MacBook Pro...

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλά προβλήματα βλέπω και αναρωτιέμαι αν αξίζει να δώσει κανείς 1600€ για το MacBook Pro...

Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση...το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ πολλές φορές μέχρι να χρειαστεί να δουλέψω σε windows  :eek: . Πολλές φορές θα με φωνάξουν φίλοι να τους φτιάξω κάποια απλά πράγματα σε windows και όταν συνειδητοποιώ ότι εγώ δεν χρειάζεται να ψάχνω drivers, antivirus και να κατεβάζω κάθε μέρα 10 ενημερώσεις λέω μια χαρά είμαι.

• Like 2
Δημοσ.

που να δεις προβληματα σε λαπτοπ 2000ε 

υποτιθεται με δυο καρτες γραφικων και sony και ντε να παιζει απο την onboard

η μετα απο φορματ να μην βλεπει την dedicated...

ευτυχως το osx δεν εχει τετοια απλα θελει κανα μηνα να το μαθεις αν εισαι απο pc 

Δημοσ.

Ναι αλλά ένα Desktop που έχεις και το Services στα χέρια σου και μια πλειάδα από εξαρτήματα στην αγορά ίσος είναι μια ποιο σώφρον αγοραστική κίνησή στις μέρες μας... Το να έχω απροβλημάτιστο σύστημα και να ξέρω ότι αν βγάλει βλάβη την έκατσα δε μου λέει κάτι. Μη βγάλει βλάβη η τσέπη μου είναι το θέμα...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά ένα Desktop που έχεις και το Services στα χέρια σου και μια πλειάδα από εξαρτήματα στην αγορά ίσος είναι μια ποιο σώφρον αγοραστική κίνησή στις μέρες μας... Το να έχω απροβλημάτιστο σύστημα και να ξέρω ότι αν βγάλει βλάβη την έκατσα δε μου λέει κάτι. Μη βγάλει βλάβη η τσέπη μου είναι το θέμα...

Δες πόσα προβλήματα βγάζει το WIndows στο αντίστοιχο θέμα και δες πόσα προβλήματα βγάζει το MAC OS. Εάν δε είσαι developer, τότε με MAC OS απλά έχεις *NIX συμβατότητα. 

Αξίζει να δώσεις τα λεφτά... 

Μόνο ο κόπος να κάνεις format είναι ανεκτίμητος. Όσο ήμουν με windows και έπρεπε να βρω τρόπους για να οργανώνω τα αρχεία μου για το format που θα χρειαζόταν, δεν είχα έναν Η/Υ να είναι εργαλείο αλλά έναν Η/Υ που ήταν "εύθραυστος" και έπρεπε να προσέχω. 

Με το MAC OS όλα αυτά τα ξεχνάς. 

Με Hackintosh ενώ έχεις MAC OS δεν έχεις την ηρεμία του MAC OS. Άρα το μόνο που έχεις είναι το look and feel του MAC OS. Ούτε το 30% αυτού που μπορείς να απολαύσεις. 

Π.χ., από Snow Leopard έχω αλλάξει όλα τα λειτουργικά της Apple και format κανένα. Έχω αλλάξει όλες τις JVM, έχω βάλει/βγάλει macports, homebrew, apache, MySQL, python αρκετές εκδόσεις, εργαλεία js κτλ.. Format όχι. 

Έχω βάλει/βγάλει άπειρες εφαρμογές. Format όχι. 

Οι επιδόσεις του μηχανήματος δεν είναι οι ίδιες με την πρώτη φορά που τον άνοιξα.. σαφώς. Αλλά δεν έχουν αλλάξει εδώ και 3 χρόνια. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι πολύ καλή για 5-6 χρονών μηχάνημα (2 ώρες full εργασία), χωρίς να προσέχω την μπαταρία. 

Να μην πω για τις ευκολίες (π.χ. screen sharing εγγενώς από το λειτουργικό με όποιον άλλο χρήστη Apple θέλεις) που έχει... 

Το κακό είναι πως κοστίζει... 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι όλες οι τσέπες ίδιες και το θέμα μας ειναι το OS εδώ και όχι το hardware. To hardware μπορεί να είναι και desktop hackintosh...οπότε μάλλον αυτο που θες να πείς είναι offtopic.

Δημοσ.

Δες πόσα προβλήματα βγάζει το WIndows στο αντίστοιχο θέμα και δες πόσα προβλήματα βγάζει το MAC OS. Εάν δε είσαι developer, τότε με MAC OS απλά έχεις *NIX συμβατότητα.

Αξίζει να δώσεις τα λεφτά...

Μόνο ο κόπος να κάνεις format είναι ανεκτίμητος. Όσο ήμουν με windows και έπρεπε να βρω τρόπους για να οργανώνω τα αρχεία μου για το format που θα χρειαζόταν, δεν είχα έναν Η/Υ να είναι εργαλείο αλλά έναν Η/Υ που ήταν "εύθραυστος" και έπρεπε να προσέχω.

Με το MAC OS όλα αυτά τα ξεχνάς.

Με Hackintosh ενώ έχεις MAC OS δεν έχεις την ηρεμία του MAC OS. Άρα το μόνο που έχεις είναι το look and feel του MAC OS. Ούτε το 30% αυτού που μπορείς να απολαύσεις.

Π.χ., από Snow Leopard έχω αλλάξει όλα τα λειτουργικά της Apple και format κανένα. Έχω αλλάξει όλες τις JVM, έχω βάλει/βγάλει macports, homebrew, apache, MySQL, python αρκετές εκδόσεις, εργαλεία js κτλ.. Format όχι.

Έχω βάλει/βγάλει άπειρες εφαρμογές. Format όχι.

Οι επιδόσεις του μηχανήματος δεν είναι οι ίδιες με την πρώτη φορά που τον άνοιξα.. σαφώς. Αλλά δεν έχουν αλλάξει εδώ και 3 χρόνια. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι πολύ καλή για 5-6 χρονών μηχάνημα (2 ώρες full εργασία), χωρίς να προσέχω την μπαταρία.

Να μην πω για τις ευκολίες (π.χ. screen sharing εγγενώς από το λειτουργικό με όποιον άλλο χρήστη Apple θέλεις) που έχει...

Το κακό είναι πως κοστίζει...

Εγω λεω να μη δεις ποσα θεματα με προβλήματα των Windows υπαρχουν στο αντιστοιχο θεμα σε σχεση με του OSX γιατι για καθε εναν χρηστη OSX αντιστοιχούν 9+ χρήστες Windows, λογικο να υπάρχουν περισσότερα θέματα.

Φυσικά κι εχεις*NIX συμβατότητα,όχι παραπάνω βέβαια απο αυτη που θα είχες μ ενα απλο και ταπεινο Linux-ακι.

Έχουμε την ταση να συγκρίνουμε το τελευταιο OSX με τα XP ξερω γω,φυσικά και ο υπολογιστής με Windows 7,8,10 δεν είναι εύθραυστος,φυσικά δεν χρειάζεται καθε 3 κ λιγο format.

Άκομα και αν εισαι τοσο γκαου που καθε ε κ λιγο το καταστρεφεις (δε ξερω πως), υπαρχει απο τα 8 η επιλογή για refresh,περα απο αυτη του reset.

Δεν ψαχνουμε που να σωσουμε τ αρχεια για format γιατι περα απο τις επιλογες που προανέφερα υπάρχει και το backup ή ακομα κι ενα απλό partition που θα εχεις μονιμα τ αρχεια σου, τωρα αν δεν γνωρίζουμε αυτα τα βασικα δεν θα πρεπε να δινουμε και συμβουλες.

Δεν υπαρχει απροβληματιστο OSX,το bug με υις αποσυνδεσεις του wi fi καναμε χρονια να το ξεπερασουμε,το φιασκο του 10.7 Lion το ξεχασαμε γρηγορα απ οτι βλεπω,ενα os ψιλο σκουπίδι,φυσικα ξεχναμε και τα του Yosemite που πρεπει να απενεργοποιησεις τις διαφανειες και τα εφφε για να ειναι ανεκτο.

Στο θεμα hardware δεν έχουμε ουτε εκει την απιστευτη ηρεμια,δε ξερω αν το απόλαυσαν περισσότερο απο 30% αυτοι που τα σκασαν και τα μηχανακια ειχαν θεμα με καρτες γραφικων(macbook) ή με τις οθόνες τους (iMac),θέματα που υπηρξαν/υπαρχουν και μπορεις να τα βρες στα apple forums για να δεις κ το μεγεθος του προβληματος.

Η διαρκεις μπαταριας ειναι φυσιολογικη μετα απο 5-6 χρονια για laptop ιδιας χρηματικης αξιας τοτε.

Οσον αφορά τις "ευκολίες" τυπου screen sharing, μπορω να σου γραψω εναν οδηγο εγκατάστασης του Remote Desktop της MS ή του TeamViewer :P

Περιπου 2 σειρες θα ναι.

Κοστίζει παραπάνω απο τα προϊόντα μεσαιας κατηγοριας ,λογικο γιατι πουλαει premium προϊόντα που εχουν παρομοιες τιμες με τ αντιστοιχα premium.

Αν αξιζει η οχι εξαρταται απο το γιατι το θες και το ποσο βασταει η τσεπη σου.

• Like 6
Δημοσ.

Εγω λεω να μη δεις ποσα θεματα με προβλήματα των Windows υπαρχουν στο αντιστοιχο θεμα σε σχεση με του OSX γιατι για καθε εναν χρηστη OSX αντιστοιχούν 9+ χρήστες Windows, λογικο να υπάρχουν περισσότερα θέματα.

Φυσικά κι εχεις*NIX συμβατότητα,όχι παραπάνω βέβαια απο αυτη που θα είχες μ ενα απλο και ταπεινο Linux-ακι.

Έχουμε την ταση να συγκρίνουμε το τελευταιο OSX με τα XP ξερω γω,φυσικά και ο υπολογιστής με Windows 7,8,10 δεν είναι εύθραυστος,φυσικά δεν χρειάζεται καθε 3 κ λιγο format.

Άκομα και αν εισαι τοσο γκαου που καθε ε κ λιγο το καταστρεφεις (δε ξερω πως), υπαρχει απο τα 8 η επιλογή για refresh,περα απο αυτη του reset.

Δεν ψαχνουμε που να σωσουμε τ αρχεια για format γιατι περα απο τις επιλογες που προανέφερα υπάρχει και το backup ή ακομα κι ενα απλό partition που θα εχεις μονιμα τ αρχεια σου, τωρα αν δεν γνωρίζουμε αυτα τα βασικα δεν θα πρεπε να δινουμε και συμβουλες.

Δεν υπαρχει απροβληματιστο OSX,το bug με υις αποσυνδεσεις του wi fi καναμε χρονια να το ξεπερασουμε,το φιασκο του 10.7 Lion το ξεχασαμε γρηγορα απ οτι βλεπω,ενα os ψιλο σκουπίδι,φυσικα ξεχναμε και τα του Yosemite που πρεπει να απενεργοποιησεις τις διαφανειες και τα εφφε για να ειναι ανεκτο.

Στο θεμα hardware δεν έχουμε ουτε εκει την απιστευτη ηρεμια,δε ξερω αν το απόλαυσαν περισσότερο απο 30% αυτοι που τα σκασαν και τα μηχανακια ειχαν θεμα με καρτες γραφικων(macbook) ή με τις οθόνες τους (iMac),θέματα που υπηρξαν/υπαρχουν και μπορεις να τα βρες στα apple forums για να δεις κ το μεγεθος του προβληματος.

Η διαρκεις μπαταριας ειναι φυσιολογικη μετα απο 5-6 χρονια για laptop ιδιας χρηματικης αξιας τοτε.

Οσον αφορά τις "ευκολίες" τυπου screen sharing, μπορω να σου γραψω εναν οδηγο εγκατάστασης του Remote Desktop της MS ή του TeamViewer :P

Περιπου 2 σειρες θα ναι.

Κοστίζει παραπάνω απο τα προϊόντα μεσαιας κατηγοριας ,λογικο γιατι πουλαει premium προϊόντα που εχουν παρομοιες τιμες με τ αντιστοιχα premium.

Αν αξιζει η οχι εξαρταται απο το γιατι το θες και το ποσο βασταει η τσεπη σου.

Χαίρομαι που είσαι αντικειμενικός...

Atheatos δεν ακούω κανένα να λέει για τα στραβά της καινούριας έκδοσης.. (αφού θες και πολύ σωστά να ήμαστε και εντός topic).

Εγώ θα χαιρόμουν πραγματικά αν υπήρχαν Macαδες που να λένε και τα στραβά...

• Like 1
Δημοσ.

Μπες στο Apple Support στο επίσημο forum να διαβάσεις όσα στραβά τραβάει η ψυχή σου!

Επίσης και εδώ στο forum υπάρχουν παιδιά που αναφέρουν καθημερινά πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στο Hardware και στο Software.

Μπορείς λοιπόν να χαίρεσαι!

Δημοσ.

Μπες στο Apple Support στο επίσημο forum να διαβάσεις όσα στραβά τραβάει η ψυχή σου!

Επίσης και εδώ στο forum υπάρχουν παιδιά που αναφέρουν καθημερινά πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στο Hardware και στο Software.

Μπορείς λοιπόν να χαίρεσαι!

Εντάξει ρίχνεις το επίπεδο νομίζω.

Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά το θέμα απλά πριν δώσω 1600€ θέλω να ξέρω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για το El Capitan και γενικά για το υλικολογισμικο.

Ο GNSX έδωσε μια πολύ καλή απάντηση.. δε βλέπω κανείς να του κουνιέται...

Δημοσ.

Το θέμα της σταθερότητας των 2 λειτουργικών mac os και windows 7,8,10 είναι εξαιρετικά δύσκολο να οριστεί σε μια συζήτηση του τύπου εμένα δε μου έβγαλε πρόβλημα και έχω δει mac  να κολλάνε κτλ. Μια πιο σοβαρή μελέτη θα έπρεπε π.χ. να ορίσει σε 1000 μηχανήματα με mac os και 1000 με windows πιο παρουσίασε τα περισσότερα προβλήματα. Οπότε δε θα βγει εύκολα άκρη.

Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι έχοντας αυτή τη στιγμή Mavericks  στον έναν υπολογιστή και Windows 7 στον άλλο το workflow που έχω στο maverick σε σχέση με αυτό των windows είναι ασυναγώνιστο. Το ίδιο θα μπορούσα να πω και για τα Lion που είναι δυο εκδόσεις πίσω.

Τι να πρωτοπώ, τα  πολλαπλά desktop, το resume autosave που σου δίνει τη δυνατότητα π.χ. να κλείνεις τον υπολογιστή και όταν τα ανοίγεις τα παράθυρα να ανοίγουν στη θέση που τα άφησες.

Το instant preview που το χρησιμοποιώ συχνά το εύκολο backup με το timemachine.

Οι δυνατότητες που μου δίνει το Preview και στις εικόνες και στα pdf.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι η σύγκριση που γίνεται στα δύο λειτουργικά δε γίνεται μόνο με τα  xp αλλά και με τις πιο βασικές εκδόσεις όπως είναι τα windows 7 και 8.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως στις τελευταίες εκδόσεις του mac os δε βλέπω κάτι ενδιαφέρον που θα με κάνει να αναβαθμίσω εκτός από τη συνεργασία με το ios  και την κεντρική αναζήτηση. Αντίθετα τα win 10 έφεραν λειτουργίες τις οποίες επί χρόνια και αδικαιολόγητα δεν είχαν τα windows όπως τα virtual desktops καλύπτοντας κάπως τη διαφορά  ενώ στα χαρτιά έχουν και extra λειτουργίες όπως cortana ενώ π.χ. τα mac ακόμα να φέρουν τo siri. 

Θέλω να γράψω ένα άρθρο που θα αναφέρω τις διαφορές των 2 λειτουργικών και τι κατά τι γνώμη μου κάνει καλύτερο το ένα και τι το άλλο σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει ρίχνεις το επίπεδο νομίζω.

Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά το θέμα απλά πριν δώσω 1600€ θέλω να ξέρω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για το El Capitan και γενικά για το υλικολογισμικο.

Σε τι ρίχνω το επίπεδο φίλε μου? Επειδή σου είπα να μπεις να διαβάσεις τα προβλήματα που αναφέρουν οι χρήστες του Hardware και του Software της Apple? Αυτό δεν ζήτησες??? Προβλήματα δεν αναφέρονται στα forum τα οποία θέλουν λύση/εις?

Σε πήγα κόντρα σε κάτι ή σου μίλησα επιθετικά?

Τι εννοείς να του κουνιέται? Διαφώνησε κανένας μαζί του?

Για να δεις τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα ενός Mac πρέπει να το δουλέψεις, όπως επίσης να δοκιμάσεις και το λειτουργικό του, που και πάλι αυτό είναι πολύ υποκειμενικό γιατί ο καθένας δουλεύει διαφορετικά πράγματα. Εκτός αυτού για να επισημανθούν όλα τα προβλήματα ενός λειτουργικού μπορεί να περάσουν ακόμα και μήνες.

• Like 1
Δημοσ.

..η απλά τα έχουμε πει 1000 φορές μέχρι σήμερα και βαριόμαστε να τα επαναλάβουμε..

Κάθε πλατφόρμα έχει τα υπέρ της και τα κατά της κάθε μηχάνημα το ίδιο ακόμα και μεταξύ ίδιων,δηλαδή δεν ειναι όλα τα mac ίδια ούτε όλα τα lenovo ίδια etc..

Επίσης πως να αρθρώσεις λόγο όταν θα είσαι αναγκασμένος να απαντήσεις σε οπαδούς που λένε οτι πάνε σε ένα λειτουργικό για να απολαμβάνουν την ηρεμία του.. εγώ θα πήγαινα στο Θιβέτ για αυτό τον λόγο..

• Like 6
Δημοσ.

και ούτε πρόκειται...Είσαι σε λάθος topic αν ψάχνεις flame, δοκίμασε αλλού.

• Like 3
Δημοσ.

Χαίρομαι που είσαι αντικειμενικός...

Atheatos δεν ακούω κανένα να λέει για τα στραβά της καινούριας έκδοσης.. (αφού θες και πολύ σωστά να ήμαστε και εντός topic).

Ίσως γιατί ακούς και δεν βλέπεις... :-D Δηλαδή εγώ που γράφω να κάνουν timemachine backup πριν από κάθε αλλαγή, το γράφω  γιατί όλα στο OSX είναι τέλεια?

Είναι μια καινούργια εκδοσή ενός λογισμικού, με κάποιες διαφορές under the hood , όπως και οι προηγούμενες.

Επειδή δεν άλλαξε εμφανισιακά όπως  αλλάζουν οι εκδόσεις του windows , δεν σημαίνει ότι τίποτα δεν άλλαξε.

Δουλεύω και  άλλα  λειτουργικά και δεν είμαι υποχείριο κανενός από αυτά. Άπλα στο OS X νιώθω πιο ευχάριστα και ξεκούραστα , εξαιτίας του φιλικού UI που για μένα είναι οτι είναι, μια ωραία γυναίκα... :-D την βλέπεις και χαμογελάς αυτόματα. Το ίδιο συμβαίνει και με το oS x. Eιδικά αν συνδυάζεται και με το αντίστοιχο εμφανισιακά μηχάνημα πχ.macbook pro retina 15'' , το σύνολο σε κανει να περνάς ευχάριστα τις ώρες σου,σε οτι και να κάνεις χωρίς να φοβάσαι, για αν θα πάει κάτι στραβά ,τι θα κάνεις μετά(timemachine).

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...