gnarkill Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Ναι αλλά δεν το είχε βάλει τότε... Το σπίτι έχει κάποια χρόνια που έγινε οπότε είναι παραπάνω και το χρησιμοποιούσαν και άλλοι πριν από εμένα και επειδή έτυχε να χαλάσει στα χέρια μου πρέπει εγώ να τα πληρώσω; Δηλαδή άμα φύγω εγώ θα πληρώσω καινούριο μάτι για το σπίτι και θα βγει τσάμπα στον ιδιοκτήτη; Δεν μου φαίνεται λογικό.. Δεν είναι κάτι που μπορούσα να το αποτρέψω ούτε δικό μου σφάλμα. Ο διακόπτης κάηκε.. Όταν ανέφερα από τη χρήση δεν εννοούσα από την κακή χρήση αλλά ότι απλά χάλασε
Joshua21 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Η νομοθεσία προβλέπει πως ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος μόνο για τις φθορές/ζημιές που προκαλούνται από την κακή χρήση. Το χαλασμένο μάτι της κουζίνας δεν είναι από της ζημιές που οφείλονται σε κακή χρήση, πόσο μάλλον όταν το ισχυρίζεται αυτό ο ίδιος ο ηλεκτρολόγος που την επισκεύασε. μία εγκυκλοπαιδική ερώτηση. εάν ένας ιδιοκτήτης αλλάξε θερμοσίφωνα και μπουν μέσα νοικάρηδες και μέσα σε 2 μήνες από την πολλή χρήση, 20 ώρες τη μέρα, ξαναχαλάσει, ποιός θα επιβαρυνθεί; Η εγγύηση
dollyyy19 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 τι θα πει"κακη χρηση;".αν δλδ σπασει το κρεβατι που μπαλαμουτιαζεται με την συμφοιτητρια,πρεπει να το πληρωσει ο ιδιοκτητης;στεγη νοικιαζει ο ανθρωπας,δεν ειναι φιλοπτωχο ταμειο.
Joshua21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 τι θα πει"κακη χρηση;".αν δλδ σπασει το κρεβατι που μπαλαμουτιαζεται με την συμφοιτητρια,πρεπει να το πληρωσει ο ιδιοκτητης;στεγη νοικιαζει ο ανθρωπας,δεν ειναι φιλοπτωχο ταμειο. Τα κρεβάτια δεν σπάνε από μπαλαμούτι... Κακή χρήση είναι αν τα χρησιμοποιήσεις ως τραμπολίνο ή ρίνγκ του κάτς.
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Οι βλάβες σε ηλεκτρολογικά σε ενοικιαζόμενο σπίτι είναι να μην σου τύχουν, μετά σίγουρα θα υπάρχει θέμα για το ποιος θα πληρώσει την βλάβη γιατί αυτές οι βλάβες δεν είναι πάντα ξεκάθαρες.
veteranos123 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Οι βλάβες σε ηλεκτρολογικά σε ενοικιαζόμενο σπίτι είναι να μην σου τύχουν, μετά σίγουρα θα υπάρχει θέμα για το ποιος θα πληρώσει την βλάβη γιατί αυτές οι βλάβες δεν είναι πάντα ξεκάθαρες. Μια χαρά ξεκάθαρη πιστεύω πως είναι σύμφωνα με αυτά που του είπε ο ηλεκτρολόγος. ο ηλεκτρολόγος όταν τον ρώτησα πως προκλήθηκε η βλάβη είπε δεν είναι δικιά σου ευθύνη και προκλήθηκε είτε από υπέρταση ή από τη χρήση.
zio10 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 τι θα πει"κακη χρηση;".αν δλδ σπασει το κρεβατι που μπαλαμουτιαζεται με την συμφοιτητρια,πρεπει να το πληρωσει ο ιδιοκτητης;στεγη νοικιαζει ο ανθρωπας,δεν ειναι φιλοπτωχο ταμειο. Αν σπάσει το κρεβάτι πιστεύω ότι πρέπει να πληρώσει ο ενοικιαστής. Υπό νορμάλ συνθήκες το κρεβάτι δεν σπάει ούτε σε 100 χρόνια...
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μια χαρά ξεκάθαρη πιστεύω πως είναι σύμφωνα με αυτά που του είπε ο ηλεκτρολόγος. Ναι δεν το λέω τόσο για την δική σου περίπτωση όσο για δικές μου επειδή έχω σπίτι που το νοικιάζω. Εσύ πες στον ιδιοκτήτη οτι η βλάβη είναι λόγω υπέρτασης και αυτό που είπε ο ηλεκτρολόγος και αν είναι πλήρωσε τα 90 ευρώ και αφαίρεσέ τα από το επόμενο ενοίκιο.
dollyyy19 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 το ξεκαθαρη η αποψη του ηλεκτρολογου;οταν σου ειπε ή απο την δεη ή απο την ΧΡΗΣΗ,τι δεν καταλαβες;ή δεν φταις ή φταις ,σου ειπε.εκτος και αν η χρηση γινεται απο τον γειτονα.δλδ ξεσκισες το μηχανημα στο ψησιμο,αλλα να μην το πληρωσεις....καλοι ειστε.αλλους εξυπνους;
zio10 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 το ξεκαθαρη η αποψη του ηλεκτρολογου;οταν σου ειπε ή απο την δεη ή απο την ΧΡΗΣΗ,τι δεν καταλαβες;ή δεν φταις ή φταις ,σου ειπε.εκτος και αν η χρηση γινεται απο τον γειτονα.δλδ ξεσκισες το μηχανημα στο ψησιμο,αλλα να μην το πληρωσεις....καλοι ειστε.αλλους εξυπνους; Εγώ δεν κατάλαβα να είπε αυτό ο ηλεκτρολόγος (όχι ότι ήμασταν και μπροστά βέβαια αλλά λέμε ). "Από τη χρήση" εγώ καταλαβαίνω ότι απλά ήρθε η ώρα του να χαλάσει, όχι ότι έκανε κάποια λάθος χρήση ο φίλος... 2
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 το ξεκαθαρη η αποψη του ηλεκτρολογου;οταν σου ειπε ή απο την δεη ή απο την ΧΡΗΣΗ,τι δεν καταλαβες;ή δεν φταις ή φταις ,σου ειπε.εκτος και αν η χρηση γινεται απο τον γειτονα.δλδ ξεσκισες το μηχανημα στο ψησιμο,αλλα να μην το πληρωσεις....καλοι ειστε.αλλους εξυπνους; Μου φαίνεται οτι μάλλον εξηγείς καταστάσεις με παραδείγματα έτσι όπως σε βολεύει. Μπορεί να είναι βλάβη λόγω συνηθούς χρήσης και οχι λόγω αμέλειας του χρήστη (ενοικιαστή) οπότε σε τέτοια περίπτωση βλάβης το πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Εν ολίγοις, δεν φταίει ο ενοικιαστής αν ο άλλος νοικιάζει σπίτι με μεταχειρισμένες συσκευές και έχει αφήσει κουζίνα 20-30 ετών και παλιές οικοσυσκευές και κάποια στιγμή προκληθεί βλάβη. Τώρα αν ο ενοικιαστής χτυπήσει την συσκευή ή ρίξει π.χ νερό στην συσκευή και αυτή βραχυκλώσει ή δεν προσέχει γενικά για την ορθή ομαλή και προσεχτική χρήση των συσκευών με αποτέλεσμα βλάβες τότε φταίει ο ενοικιαστής και πληρώνει ο ενοικιαστής την επισκευή. Το θέμα είναι άντε πείσε τον ιδιοκτήτη και βγάλε άκρη οτι μιλάμε για βλάβη για συνηθή χρήση και οχι αμέλεια, ούτε ο ενοικιαστης μπορεί να αποδείξει κάτι στον ιδιοκτήτη ούτε ο ιδιοκτήτης να κατηγορήσει οτι φταίει ντε και καλά ο ενοικιαστής. 1
tomato9 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 το πιθανοτερο ειναι να επιβαρυνεται με τα εξοδα ο ενοικιαστης γιατι προκειται για επισκευη της συσκευης με τη χρηση ανταλλακτικου και οχι αντικατασταση της. απο εκει και περα ενα σκετο ηλεκτρικο ματι εχει 10 ευρω κι αν θελει καποιος κεραμικο 25
Joshua21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 το ξεκαθαρη η αποψη του ηλεκτρολογου;οταν σου ειπε ή απο την δεη ή απο την ΧΡΗΣΗ,τι δεν καταλαβες;ή δεν φταις ή φταις ,σου ειπε.εκτος και αν η χρηση γινεται απο τον γειτονα.δλδ ξεσκισες το μηχανημα στο ψησιμο,αλλα να μην το πληρωσεις....καλοι ειστε.αλλους εξυπνους; Μάλλον σου διαφεύγει ότι μέσα στην τιμή του ενοικίου συμπεριλαμβάνεται και η χρήση της κουζίνας. Επίσης αγνοείς εντελώς το "δεν είναι δικιά σου ευθύνη" που είπε ο ηλεκτρολόγος στον ενοικιαστή, και κρατάς μόνο το "προκλήθηκε είτε από υπέρταση ή από τη χρήση".
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Στο σπίτι που νοικιάζω στον Πύργο μπήκαμε στις 29/8 Ήταν ξενοίκιαστο κανά δυο χρόνια. Από την αρχή διαπιστώσαμε ότι είχαν πρόβλημα και τα 2 καζανάκια. Το ένα το έφτιαξα μόνος μου και δεν εχει παρουσιάσει πρόβλημα από τότε. Έιχε κάτι ξεβιδωθεί μέσα.Το άλλο φωναξαμε υδραυλικό Πριν λιγες μέρες κάηκε ο απορροφητήρας. Και στις 2 περιπτώσεις πήραμε τηλέφωνο την ιδιοκτήτρια . Και στις περιπτωσεις ανέλαβε εκείνη το κόστος αφαιρώντας τις εργασίες και τα ανταλλακτικά από το ενοίκιο. Μάλιστα μας είπε να πάρουμε τον καλύτερο απορροφητήρα με διπλή τουρμπινα σαν τον παλιό για να μην έχουμε πάλι θέματα. Νιώθουμε γενικα τυχεροί γιατί είναι πολύ ξήγα η τύπισσα αλλά και εμείς από την πλευρά μας 1
maik42 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 ναι ρε Μανωλη ,ειναι λογικο αυτο που εγινε στην περιπτωση σου με τον απορροφητηρα γιατι προκειται για αντικατασταση. το ιδιο θα συνεβαινε αν χαλουσε ο θερμοσιφωνας ή ο ηλιακος. αν καιγοταν η λαμπα του απορροφητηρα δηλαδη θα τον πληρωνε ο ιδιοκτητης; οχι βεβαια! το ιδιο πραγμα συμβαινει και με την κουζινα. και ασε να λεει ο ηλεκτρολογος. απο υπερταση δεν καιγεται κανενα ματι,ουτε κεραμικο ουτε και απο τα παλια. και το ξαναλεω. την μικροσυντηρηση ενος σπιτιου την αναλαμβανει παντα ο χρηστης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα