gnarkill Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα είμαι φοιτητής και νοικιάζω ένα διαμέρισμα και πρόσφατα ανακάλυψα ότι ένα από τα δυο ενσωματωμένα μάτια δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. Θεώρησα σωστό να το αναφέρω στον ιδιοκτήτη. Έφερε οπότε ηλεκτρολόγο και βρήκε βλάβη στον διακόπτη και είπε ότι θα τον παραγγείλει. Μετά από 1 μήνα παίρνει τηλέφωνο τους γονείς μου και τους ανακοινώνει ότι είναι 90 ευρώ η βλάβη να την πληρώσουμε την εργασία και τα ανταλλακτικά. Το σπίτι το νοικιάζω 5 χρόνια και ο ηλεκτρολόγος όταν τον ρώτησα πως προκλήθηκε η βλάβη είπε δεν είναι δικιά σου ευθύνη και προκλήθηκε είτε από υπέρταση ή από τη χρήση. Είναι όντως δικιά μου η ευθύνη και πρέπει να επιβαρυνθώ το ποσό; Το σπίτι δεν μου παραδόθηκε καινούριο ήταν άλλος πριν. Το σπίτι είναι σε υπεράριστη κατάσταση σχεδόν όπως το βρήκα και δεν έχω δημιουργήσει άλλη βλάβη ή πρόβλημα. Ευχαριστώ
Pa0ki Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αφού ο ειδικός είπε ότι δεν είναι δικιά σου ευθύνη 2
Dannie Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αλλο χαλαει κατι λογω κακης χρησης και αλλο χαλαει κατι λογω φθορας στην πρωτη περιπτωση τα εξοδα πανε στον ενοικιαστη στην δευτερη στον ιδιοκτητη.Δεν μπορουν να λειτουργουν ολα αψογα μεσα σε ενα σπιτι για πολλα χρονια χαλανε. 2
gnarkill Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Άρα δεν είναι δικιά μου ευθύνη όπως σωστά φαντάστηκα και για αυτό ρώτησα και τον ηλεκτρολόγο. Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που επιμείνει τι μπορώ να πω; Μπορώ να ισχυριστώ τα λεγόμενα του ηλεκτρολόγου;
zio10 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αλλο χαλαει κατι λογω κακης χρησης και αλλο χαλαει κατι λογω φθορας στην πρωτη περιπτωση τα εξοδα πανε στον ενοικιαστη στην δευτερη στον ιδιοκτητη.Δεν μπορουν να λειτουργουν ολα αψογα μεσα σε ενα σπιτι για πολλα χρονια χαλανε. Έτσι ξέρω κι εγώ, νομίζω στην περίπτωσή του φίλου τα έξοδα είναι του ιδιοκτήτη
maik42 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 οταν μπηκες στο σπιτι το ματι δουλευε; αν οχι την βλαβη την πληρωνει ο ιδιοκτητης. αν δουλευε την πληρωνεις εσυ. να το ξερεις οτι η συντηρηση ενος σπιτιου επιβαρυνει αυτον που το χρησημοποιει.
zio10 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 οταν μπηκες στο σπιτι το ματι δουλευε; αν οχι την βλαβη την πληρωνει ο ιδιοκτητης. αν δουλευε την πληρωνεις εσυ. να το ξερεις οτι η συντηρηση ενος σπιτιου επιβαρυνει αυτον που το χρησημοποιει. Νομίζω ότι είναι ανάλογα το είδος της βλάβης. Δηλαδή, αν χαλάσει ο θερμοσίφωνας πχ (που στην αρχή δούλευε) δεν το πληρώνει ο ενοικιαστής αλλά ο ιδιοκτήτης. Αν σπάσει ο ενοικιαστής ένα τζάμι όμως το πληρώνει ο ίδιος
maik42 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω ότι είναι ανάλογα το είδος της βλάβης. Δηλαδή, αν χαλάσει ο θερμοσίφωνας πχ (που στην αρχή δούλευε) δεν το πληρώνει ο ενοικιαστής αλλά ο ιδιοκτήτης. Αν σπάσει ο ενοικιαστής ένα τζάμι όμως το πληρώνει ο ίδιος ναι ρε παιδι μου ενταξη εννοειτε. πχ αν σκιστει μια τεντα απο τον αερα την πληρωνει ο ιδιοκτητης. αν εχει διαροη μια βρυση, αν σπασει ενα πομολο απο πορτα τα πληρωνει ο χρηστης. 1
zio10 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 ναι ρε παιδι μου ενταξη εννοειτε. πχ αν σκιστει μια τεντα απο τον αερα την πληρωνει ο ιδιοκτητης. αν εχει διαροη μια βρυση, αν σπασει ενα πομολο απο πορτα τα πληρωνει ο χρηστης. Νομίζω η βλάβη που γράφει ο φίλος ανήκει στην πρώτη περίπτωση! Απλά ήρθε η ώρα του να χαλάσει, φυσική φθορά
maik42 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 εγω παλι ειμαι σιγουρος οτι την βλαβη πρεπει να την πληρωσει ο χρηστης. οπως ανεφερε αλλωστε 5 χρονια την χρησημοποιει. "Το σπίτι το νοικιάζω 5 χρόνια " Καλησπέρα είμαι φοιτητής και νοικιάζω ένα διαμέρισμα και πρόσφατα ανακάλυψα ότι ένα από τα δυο ενσωματωμένα μάτια δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. Θεώρησα σωστό να το αναφέρω στον ιδιοκτήτη. Έφερε οπότε ηλεκτρολόγο και βρήκε βλάβη στον διακόπτη και είπε ότι θα τον παραγγείλει.Μετά από 1 μήνα παίρνει τηλέφωνο τους γονείς μου και τους ανακοινώνει ότι είναι 90 ευρώ η βλάβη να την πληρώσουμε την εργασία και τα ανταλλακτικά. Το σπίτι το νοικιάζω 5 χρόνια και ο ηλεκτρολόγος όταν τον ρώτησα πως προκλήθηκε η βλάβη είπε δεν είναι δικιά σου ευθύνη και προκλήθηκε είτε από υπέρταση ή από τη χρήση.Είναι όντως δικιά μου η ευθύνη και πρέπει να επιβαρυνθώ το ποσό; Το σπίτι δεν μου παραδόθηκε καινούριο ήταν άλλος πριν. Το σπίτι είναι σε υπεράριστη κατάσταση σχεδόν όπως το βρήκα και δεν έχω δημιουργήσει άλλη βλάβη ή πρόβλημα. Ευχαριστώ
kage Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 90ε επισκευη για μικρο φουρνακι?150ε εχουν οι κανονικες κουζινες ολα ειναι θεμα συννενοησης και αλληλοεκτιμησης(κυριως στο θεμα οικονομικα).τα 5 χρονια ειναι πολλα για να χαλασουν διαφορες καθημερινες οικιακες συσκευες...Αν ημουν ο ιδιοκτητης και στο θεμα οικονομικο ησουν σωστος ή θα δεινα τα μισα απο αυτα που σου ειπε και ταυτοχρονα θα αγοραζα μια κανονικη κουζινα. αν εισαι φοιτητης οπου να ναι θα φυγεις οποτε θα εκανα μια αναβαθμιση μετα απο χ χρονια για το καλο της επομενης ενοικιασης. αν σκισει καποιος την τεντα μεσα σε λιγους μηνες που μπηκε παει να πει την αφηνε κατω οταν ειχε αερα βροχη κτλ...
ikaruga24 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 οταν μπηκες στο σπιτι το ματι δουλευε; αν οχι την βλαβη την πληρωνει ο ιδιοκτητης. αν δουλευε την πληρωνεις εσυ. να το ξερεις οτι η συντηρηση ενος σπιτιου επιβαρυνει αυτον που το χρησημοποιει. Είναι πλήρως ανάλογο της βλάβης. Αν παράδειγμα κάνουν πως φουσκώνουν τίποτα σωλήνες και έχεις διαροή νερού ή αν παράδειγμα χρειαστείς φρέον στο air-condition ή τέλος πάντων τέτοια σκηνικά το κόστος είναι του ιδιοκτήτη. Αν κάψω καμιά λάμπα ή προκαλέσω ζημιά λόγο κακής χρήσης ή απροσεξίας τότε το κόστος πάει σε εμένα.
gdriver Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω ότι είναι ανάλογα το είδος της βλάβης. Δηλαδή, αν χαλάσει ο θερμοσίφωνας πχ (που στην αρχή δούλευε) δεν το πληρώνει ο ενοικιαστής αλλά ο ιδιοκτήτης. Αν σπάσει ο ενοικιαστής ένα τζάμι όμως το πληρώνει ο ίδιος μία εγκυκλοπαιδική ερώτηση. εάν ένας ιδιοκτήτης αλλάξε θερμοσίφωνα και μπουν μέσα νοικάρηδες και μέσα σε 2 μήνες από την πολλή χρήση, 20 ώρες τη μέρα, ξαναχαλάσει, ποιός θα επιβαρυνθεί;
zio10 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 μία εγκυκλοπαιδική ερώτηση. εάν ένας ιδιοκτήτης αλλάξε θερμοσίφωνα και μπουν μέσα νοικάρηδες και μέσα σε 2 μήνες από την πολλή χρήση, 20 ώρες τη μέρα, ξαναχαλάσει, ποιός θα επιβαρυνθεί; Δεν ξέρω!
christakos07 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Η λογική λέει ότι όταν νοικιάζεις επιπλωμένο σπίτι το όποιο κόστος των παρεχόμενων συσκευών έχει συνυπολογιστεί στο μηνιαίο ενοίκιο.Άρα μετά από 5 χρόνια λογικό είναι να χαλάσει κάτι(πόσο μάλλον αν το χρησιμοποιούσε άλλος πριν). Αν η βλάβη δεν έχει προέλθει από κακή χρήση, τότε η λογική συμπεραίνει πως ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται το κόστος επισκευής/αποκατάστασης(το τι λέει ο νόμος ας μας το απαντήσει κάποιος ειδικός).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα