SHot-OS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά! Είχα στο μυαλό μου απο αυτά που βλέπω γύρο μου για μία σύνθεση κουτιού με αγορά απο τοπικό κατάστημα. Όταν πήγα να κάνω την παραγγελία μου προτείνανε στα ίδια λεφτά περίπου μία καλύτερη κατα την γνώμη τους, διαφορετική σύνθεση. Θα σας πώ και τις δύο να μου πείτε πώς τα βλέπετε και σε ποιά να πάω. Καταρχάς για να καταλάβετε τι θέλω. Πάνω κάτω στα 2000€ Δεν θα κάνω καθόλου OC. τα προγράμματα editing δεν είναι και τόσο βαριά γιατί είναι για γραφιστική. Η οθόνη που διαθέτω τώρα είναι 1080p αλλά με την νέα χρονιά θα πάρω σίγουρα 2Κ και μπορεί και 4Κ ανάλογα με το ποσό που θα μπορώ να διαθέσω. MOBO: Asrock X99 Extreme3 CPU: Intel Core i7-5820K GPU: ASUS GeForce GTX 980 STRIX 4GB GDDR5 RAM: Crucial Ballistix Sport 2 x 4GB DDR4 2400 PSU: Corsair CS Series 550W Modular 80 PLUS Gold SSD: SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200 COOLER: Xilence M606 CASE: CoolerMaster Cosmos SE (μάλλον) Η δική τους σύνθεση είναι MOBO: MSI Z170A Krait Gaming ή Asus Z170 Pro Gaming CPU: Intel Core i7-6700K GPU: XFX Radeon R9 390X 1050M 8GB Dual Dissipation ή Gigabyte Radeon R9 390 8GB WindForce 2X RAM: Geil Super Luce 2x8GB DDR4 2400 ή MUSHKIN 2x8GB DDR4 2400 BLACKLINE PSU: .Corsair CS650M ή XFX ProSeries 650W SSD: ADATA PREMIER PRO SP900 256GB ή ADATA XPG SX900 256GB HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200 COOLER: Corsair Hydro Series H100i CASE: Corsair Obsidian 450D Πώς το βλέπετε? Ποιά απο τις δύο λέτε? Μήπως κάποια μίξη είναι καλύτερο? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις παιδιά και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 δεν νμζ οτι υπαρχει εστω και ενα σημειο που ειναι καλυτερη η συνθεση τους...ισως στην καρτα γραφικων,αλλα αφου δεν πας για gaming...βεβαια αν ειναι να αναιβεις αναλυσεις τοτε πηγαινε σε r9 390 η gtx 980ti... Προφανως και η ψυξη αλλα ειναι υπερβολικη αφου δεν θες OC.. και μιας και δεν θες γτ πας σε ξεκλειδωτο επεξεργαστη? Δεν συμπληρωνεις την φορμα να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε..?
Fulgore Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Απο την στιγμη που δεν θα ασχοληθεις καθολου με το Overclocking και οι δυο επιλογες ειναι λαθος εκτως του 5820κ αν τον προτιμησεις απο πλευρας Future proof. Αλλα το προβλημα ειναι σε αυτο που γραφεις περι 4κ οθονης του χρονου. Για 4κ η 980 δεν ειναι αρκετη,και οπως λενε αρκετοι θες απο 980ti και πανω σε μονη καρτα και αν θες να παιξεις σε Ultra Sli 980ti. Αλλα ακομα και σε 2κ να πας η 980ti ειναι πολυ καλυτερη επιλογη απο την 980 εκτως αν δεν παιζεις βαρια παιχνιδια και σε καλυπτει η 980 αρα πας οπως εισαι στην πρωτη συνθεση αν και με λιγο μεγαλυτερο τροφοδοτικο να εισαι καλυμμενος για το μελλον. Αρα δεν φανταζομαι οτι θες Ultra 4κ και αρα να δωσεις 1700ευρω σε καρτες γραφικων ,αρα υποθετω οτι μιλαμε για μια 980ti. Για να χωρεσει λοιπον η 980ti στην πρωτη σου συνθεση που ειναι και η καλυτερη(αφου η συνθεση που σου προτειναν στο καταστημα εχει υδροψυξη που για σενα ειναι πεταμενα λεφτα αφου δεν θα ασχοληθεις με το oc) θα πρεπει να κοψεις απο επεξεργαστη και να πας στον i7 6700 και μητρικη H170 για να χωρεσει η καρτα γραφικων. Το ξαναλεω αν δεν παιζεις δυνατα παιχνιδια,παρεις τελικα 2κ monitor και δεν σε πειραζει να μην παιζεις σε υψηλες αναλυσεις τοτε πας στην πρωτη συνθεση. Απο περιεργεια ποιο καταστημα σου προτεινε το δευτερο συστημα,και τους ειπες οτι δεν θα ασχοληθεις με overclock?? δεν νμζ οτι υπαρχει εστω και ενα σημειο που ειναι καλυτερη η συνθεση τους...ισως στην καρτα γραφικων,αλλα αφου δεν πας για gaming...βεβαια αν ειναι να αναιβεις αναλυσεις τοτε πηγαινε σε r9 390 η gtx 980ti... Προφανως και η ψυξη αλλα ειναι υπερβολικη αφου δεν θες OC.. και μιας και δεν θες γτ πας σε ξεκλειδωτο επεξεργαστη? Δεν συμπληρωνεις την φορμα να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε..? Τι εννοεις,στον τιτλο λεει gaming PC
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 εμεινα να κοιμαμαι στο editing εγω ειναι περασμενη και η ωρα! χαχα Γενικα Shot-os οτι σου λεει ο fulgore ισχυει...για αυτο αν μπορεςι συμπληρωσε την φορμα να δεις και τις προτασεις μας...να ξερουμε και εμεις τι ακριβως ψαχνεις
SHot-OS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Σε αυτούς δεν είπα οτι δεν θα ασχοληθώ με το overclocking αλλά είπα οτι έχω μείνει πολύ πίσω στα νέα των pc. Οπότε νόμιζα πως είναι αυτονόητο? Έπρεπε να τους το πώ... Γιαυτό έχω και εσάς για να μαθαίνω!!!! Λοιπόν να πώ τότε μερικά ακόμα πράγματα για να καταλάβετε... Το πισι που έχω τώρα το έχω 8μιση χρόνια. Q6600, GTX 8800 768MB, 8GB RAM DDR3 κλπ. Για τα χρόνια που τον κράτησα είμαι ευτυχισμένος! Δεν με ενδιαφέρει να παίζω συνέχεια τα παιχνίδια μέχρι τέλους στα ultra graphics. Απλά με ενδιαφέρει να πάρω τώρα ένα τουμπανάκι πισι να τα παίζω όσο μπορώ στα ultra, μετά στα high, medium κοκ για να μου βγάλει και αυτό καμία 8ετία και μετά πάλι καινούριο. Θέλω λοιπόν κάτι που θα κρατήσει. Τώρα επειδή απο oc δεν έχω ιδέα, όχι για κανέναν λόγο, απλά δεν το έχω ψάξει ποτέ... Γενικά έχω καλές γνώσεις στους υπολογιστές οπότε αν είναι κάτι το οποίο θα μπορέσω να το κάνω τότε οκ πάμε σε πράγματα που σηκώνουν oc και πείτε μου κανένα link να το ψάξω μπάς και το τουμπανιάσω και άλλο το pc! Απλά δεν θα ήθελα να μειωθεί ο χρόνος ζωής του πισι, γιατί κάτι τέτοια είχα ακούσει παλιά για τα oc. (ίσως αν τα πιέσεις πολύ να γίνεται αυτο) Αν νομίζετε πως θέλω καλύτερη κάρτα για 4K τότε θα κοιτάξω να πάρω οθόνη 2K, fine by me. εμμμ δεν θέρω τι άλλο θα βοηθήσει να πώ? εμεινα να κοιμαμαι στο editing εγω ειναι περασμενη και η ωρα! χαχα Γενικα Shot-os οτι σου λεει ο fulgore ισχυει...για αυτο αν μπορεςι συμπληρωσε την φορμα να δεις και τις προτασεις μας...να ξερουμε και εμεις τι ακριβως ψαχνεις Οκ θα προσθέσω απο κάτω ακριβώς την φορμα για να μην σας ταλαιπωρώ! 1
Fulgore Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αφου θες το Pc να το κρατησεις καιρο τοτε πας οπως ειναι στην πρωτη συνθεση χωρις πολλα πολλα απλα βαλε ενα μεγαλυτερο τροφοδοτικο 650ρι να εισαι καλυμμενος. Για καρτα γραφικων δε αν σου βγαινουν τα χρηματα αγορασε την 980ti ή αγορασε τωρα την 970 που ειναι μια χαρα για 1080/1440p και σε 2 χρονακια αναβαθμιζεις και εκει. Επεξεργαστη παντως αναγκαστικα τον 5820κ.
SHot-OS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 i) Ποσό: 2000€ αλλά και συν πλην 200 € δεν θα τα χαλάσουμε. ii) Είδος: Gaming - Editing iii) Προφράμματα: Photoshop - Illustrator iv) Οθόνη: Έχω 1080p 24" και θα αναβαθμήσω λογικά σε μία τουλάχτιστον 2Κ στους επόμενους μήνες. v) πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?: Όλα κομπλέ! vi) κατάστημα www.gamerland.gr (έχουν και άλλα πράγματα που δεν τα έχουν βάλει ακόμα στο site γιατί τώρα το ανανεώνουν, και ξέρω πως αυτό θα σας είναι πρόβλημα) για να καταλάβετε ότι μου είπανε παραπάνω τα περισσότερα δεν τα γράφουν στο site τους αλλά τα έχουν. vii) συναρμολογιση στο κατάστημα τους. viii) λειτουργικό σύστημα! Windows 10 64bit ix) μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware για διπλές κάρτες γραφικών: Άν πραγματικά αξίζει και μου δώσει κάποιο καλό boost στα 3 χρόνια ας πούμε τότε ναι να βάλω ακόμα μία μέσα. Αν δεν αξίζει ας το αφήσουμε όπως είναι. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Αν μάθω πώς θα το κάνω φαντάζομαι σε μικρό ή μεσαίο μέγεθος. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? - και εδώ αν το κάνω θέλω να μην χαλάσει η ζωή της οπότε μάλλον λίγο τις συχνότητες με stock voltage. xii) κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: δύο σχεδών γεμάτους hdd δίσκους. 1
Fulgore Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Παντως απο τις 2 πρωτες συνθεσεις η πρωτη ειναι ιδανικοτερη για σενα. Θα σου προτεινα παντως να εβαζες εξ αρχης 16gb ram,και να επωφεληθεις με την πτωση τιμων που εχουν τωρα οι μνημες για να μην ασχολεισαι αργοτερα αν τυχον και ανεβουν οι απαιτησεις στα παιχνιδια σε ram.
SHot-OS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Παντως απο τις 2 πρωτες συνθεσεις η πρωτη ειναι ιδανικοτερη για σενα. Θα σου προτεινα παντως να εβαζες εξ αρχης 16gb ram,και να επωφεληθεις με την πτωση τιμων που εχουν τωρα οι μνημες για να μην ασχολεισαι αργοτερα αν τυχον και ανεβουν οι απαιτησεις στα παιχνιδια σε ram. Ωραία... Άρα κρατάω ότι έχω πάνω μόνο που αν μπορώ οικονομικά θα αλλάξω την 980 σε 980ti. Και τα 8 σε 16GB σωστα? Αυτές οι GEIL SUPER LUCE που μου είπαν να τις εμπιστευτώ...? Ευχαριστώ και για τον χρόνο που διαθέσατε για μένα παιδιά!
Fulgore Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Απο ram δεν εχω ακουσει παραπονα απο κατοχους Kingston,G.Skill. Και οι Corsair δεν ειναι κακες απλα ειχαν παλια καποια μοντελα θεματακια με καποιες μητρικες. Οσον αφορα Geil,Mushkin,Crucial,Patriot κλπ και αυτες καλες εταιριες ειναι απλα δεν ειναι τοσο γνωστες στην Ελλαδα γιαυτο και συνηθως προτεινω οτι εχει περαση με την εννοια οτι το εχει δουλεψει ο κοσμος χωρις παραπονα. Αρα θα σου προτεινα G.Skill(αυτες εχω και εγω χωρις καποιο θεμα),Kingston και ισως και Corsair και Crucial(για τους αγοραστες απο Πλαισιο πιο πολυ γνωστες ) σαν γνστα ονοματα εταιριων σε Ram. Οσο για την 980ti για την οθονη που εισαι τωρα ειναι υπερβολη,αλλα για 2κ σε υψηλες αναλυσεις,ειδικα και για το βαθος χρονου που κοιτας ειναι αναγκαστικη. Εκτως αν θες να παρεις τωρα την φθηνοτερη 980,να γλυτωσεις χρηματα και να αναβαθμισεις σε καρτα γραφικων στο μελλον.
pnick Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Για gaming και προγράμματα γραφιστικής, σε 6700Κ θα πήγαινα στο budget.
rowain Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αν και διαθέτεις πολλά χρήματα, εφόσον δεν πας για επαγγελματική χρήση (ή μήπως πας?) μπορείς να είσαι super και με έναν i7 6700k όντως. Σε τροφοδοτικό κοίτα σε 650W και για μελλοντική χρήση και άνεση τροφοδοτικού στο ποσοστό λειτουργίας του. Αυτό σε συμφέρει ακόμη περισσότερο καθώς από το site που κοιτάς δεν έχει άριστης ποιότητας τροφοδοτικά αν θέλει κανείς να κοιτάει τo τέλειο. Θα κάνεις τη δουλειά σου και με αυτά φυσικά, απλώς όλα έχουν κάποια μείον κατασκευαστικά (δν θ μπω σε λεπτομέρειες) που δεν ανησυχούν αν δεν το ζορίζεις πολύ το psu και αν αυτό είναι κατεπέκταση παραπάνω watt από όσα χρειάζεσαι. Καλύτερη περίπστωση του site στα 650W είναι το CS650 παρόλο που δεν έχει 1-2 (μη σημαντικά αν είναι να κερδίζει στην κατασκευή) features του RM650.
SHot-OS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αν και διαθέτεις πολλά χρήματα, εφόσον δεν πας για επαγγελματική χρήση (ή μήπως πας?) μπορείς να είσαι super και με έναν i7 6700k όντως. Σε τροφοδοτικό κοίτα σε 650W και για μελλοντική χρήση και άνεση τροφοδοτικού στο ποσοστό λειτουργίας του. Αυτό σε συμφέρει ακόμη περισσότερο καθώς από το site που κοιτάς δεν έχει άριστης ποιότητας τροφοδοτικά αν θέλει κανείς να κοιτάει τo τέλειο. Θα κάνεις τη δουλειά σου και με αυτά φυσικά, απλώς όλα έχουν κάποια μείον κατασκευαστικά (δν θ μπω σε λεπτομέρειες) που δεν ανησυχούν αν δεν το ζορίζεις πολύ το psu και αν αυτό είναι κατεπέκταση παραπάνω watt από όσα χρειάζεσαι. Καλύτερη περίπστωση του site στα 650W είναι το CS650 παρόλο που δεν έχει 1-2 (μη σημαντικά αν είναι να κερδίζει στην κατασκευή) features του RM650. Βασικά η αλήθεια είναι πως το κομμάτι της γραφιστικής δεν πάει στο τελείως επαγγελματικό τομέα. Η δουλειά μου εμένα είναι άλλη. Απλά επειδή σπούδασα γραφιστική κάνω όλες τις προσωπικές μου εργασίες μόνος μου. Φαντάζομαι αυτό αλλάζει πάρα πολλά στην σύνθεση. Μήπως να πάω όντος στην 6700Κ? Η Ζ170 είναι καλή επιλογή για να πάει μαζί με τον επεξεργαστή? ή να πάω στον Ζ170A? Και μήπως οι ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στην 980 και στην 390Χ δεν είναι τόσες πολλές για να δικαιολογούν την διαφορά τιμής? Ο Fulgore μου είπε μήπως έπαιρνα την 970 για τώρα που είμαι ακόμα στα 1080. Ανάμεσα σε 970 και 390Χ τι γίνεται? Εχω χαθεί... και ξανα ευχαριστώ που ασχολείστε με τον άσχετο!
Millennium Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μεταξύ των δύο που δείχνεις θα προτιμούσα s2011 v3 με 5820Κ αν και είναι overkill για gaming και τα δύο αν δεν τα συνδυάσεις κατάλληλα με 2-3 κάρτες,αντίστοιχη οθόνη/οθόνες κλπ. Η 390Χ σε υψηλές αναλύσεις συγκρίνεται με τις 980 (όχι τις πολύ ανεβασμένες) αν και παίζουν ρόλο και τα παιχνίδια όπως βλέπουμε πολλές φορές.Η 390 γενικά είναι καλύτερο deal από την 970.Δεν είδα για τι προγράμματα μιλάς,σε κάποιες εργασίες θα μπορούσε να σε βοηθήσει και η έξτρα vram μιας 390/390Χ. Κάνε έρευνα αγοράς για την οθόνη πρώτα γιατί στον τομέα του gaming αν θες να αξιοποιήσεις από την αρχή features/Hz θες και κάρτα αντίστοιχης δυναμικότητας αλλά και κάρτα της μιας ή της άλλης αν μιλάμε για freesync/g-sync.
Koing Koing Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Πιο επίκαιρο δεν γίνεται! http://www.youtube.com/watch?v=FFNhlq2b518
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα